da stvarno.....sprema li ati odgovor na ovo......
Videcemo koliko ce realno pun pogodak GTX 295 biti - nije dovoljno brza da ljudi koji su pokupovali 4870X2 predju na njega (u proseku 10-20%), pogotovo sto X2 i dalje pruza vise nego dovoljne performanse da se udobno igraju u 19x12 i vecim rezolucijama. Ostali... opet sumnjam da ce pohrliti da je kupe, pogotovo sto se u Q2 ocekuje nova generacija cipova.
Sto se cene tice, ne znam gde si nasao da ce biti jeftinija - najavljena je cena od oko 500e.
Bas me zanima kako? Gde ima da se kupi!? cccc
I u ostalom ako bude $499 nece biti jeftinija zato sto vec sad moze ATI da se nadje za $480 pa i nize...
Izvor je Guru3D. "street price" je pisalo oko 499$, a za 4870X2 pise oko 530$.
Lepo.. Taman mi jedna priraste srcu, onda dodže druga. Moraču se lečim od promuskuiteta.😀 Sviđa mi se ovaj retro-VHS izgled moje future-ex graphic kartice :d
@starac
na 4870x2 sidePort i te kako utice na min FPSD, o cemu vise moze pricati Yoti. A kao sto rekoh samo je pitanje da li ce ATi izbaciti drajver kojem je otkljucan Side Port.
pustite starca da uziva u svom gtx-u 😉
za 1280x1024 nije mogao bolje da pazari :d
p.s. ajde kad'pominjes min fps pomeni call of juarez i s.t.a.l.k.e.r. clear sky 😉 da vidimo kako radi 'vidija? i ukljuci aa ako smes 😉
A zasto ne bi uzivao? Pricas kao da je u pitanju neka falsh kartica. I posle kazes drugima kako jedva cekaju da pljucnu na Ati,a tvoj post je klasicno flejmerski 😉
ivke76 je napisao(la):nex999 koji takodje obozava zelene 😉
i sta si pokazao? da je bolji gtx260 od 295 zbog min fps u cod?
pogledaj ti neki drugi sajt :trust:
http://www.hardwarecanucks.com/foru...vidia-geforce-gtx-295-video-card-preview.html
a posebno crysis dx10 sa AA
sa hardocp-a su maknuli onaj graf za crysis, WTF
Jeste se pitali zasto je CrossFire sideport iskljucen?@starac
na 4870x2 sidePort i te kako utice na min FPSD, o cemu vise moze pricati Yoti. A kao sto rekoh samo je pitanje da li ce ATi izbaciti drajver kojem je otkljucan Side Port.
Najverovatnije vec sledeci 8.13
pustite starca da uziva u svom gtx-u
za 1280x1024 nije mogao bolje da pazari
p.s. ajde kad'pominjes min fps pomeni call of juarez i s.t.a.l.k.e.r. clear sky da vidimo kako radi 'vidija? i ukljuci aa ako smes
nex999 koji takodje obozava zelene lepo stavi link sa nekom informacijom i bolduje "zanimljive" delove npr. dok "stari" opali screenshot "'vidija brza 3x od atija" "grafikona" uz obavezan "kad' druga kompanija nema pojma da napravi drajver" komentar
jednostavno pristrasan je do smaranja pa moram malo da mu "odgovorim" ponekad ***
ali razumem ja balkanski mentalitet i neodoljivu potrebu da se za nesto/nekog navija i pljuje sve drugo
evo da se "spustim" na tvoj nivo "argumentovanja"Tipican slucaj nedostatka argumenata 😉
Kao sto sam nekoliko puta vec rekao u raznim temama, GTX280 je bolja od 4870x2 u Crysisu, ova nova karta je isto tako dosta bolja u pomenutoj igri. Kako mi se cini u neko skorije vreme nece biti napravljena igra koja ce biti tako zahtevan da moze jednu od ove tri karte da optereti toliko da ne budu dovoljne za ugodno igranje u rezoluciji 1920x1200, posmatrano iz tog ugla GTX280 ili GTX295 su bolji izbor od 4870x2 ali isto tako ako zanemarimo Crysis jedna GTX260 c216 ili 4870/4850 su savim i vise nego dovoljne za ugodno igranje ostalih igara u razoluciji 1920x1200 (winXP).
Eh, pa nije Yoti jedini 🙂Ti si o SidePort-u citao na netu, a Vinko aka Yoti je uspesno ukljucio SidePort i neki su imali prilike da vide kakvi su benefiti.
R3D: Now that we've started touching sensitive topics, can we find out what's up with the interconnect? Why is it disabled? Are naysayers correct in stating that it's up to the AIB whether or not the traces for it get built into the PCB, and that it's likely to not be enabled?
Eric: The sideport interconnect is fully functional in the reference design. Though we've found that with the current AFR mode of multi-GPU support, the additional bandwidth brought by the interconnect does not translate to a significant improvement in performance. However, we are continuously working on optimizing how our ATI CrossFireX™ technology scales and trying different methods, and could decide to enable the sideport if a method is found which gives better results and benefits from it.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari