Malo sam gledao rezultate na ovom forumu
http://www.ocxtreme.org/forumenus/showthread.php?t=4302 nadam se da su ok
Recim da je CB R10 referentan po pitanju rendera ovaj rezultat PII procesora na
4000mhz je jako los
-20% u odnosu na i7, spi1
-60% u odnosu na i7, 3Dmark06 cpu skor
-15% u odnosu na i7 , wPrime
-25% u odnosu na i7, misli nije zanemraljiva razlika. Neka moja pretpostavka je bila da ce ovaj cpu biti dobra zamena za one koji hoce da se radosiljaju starog phenoma, ali kao izbor u kupovini novog racunara tesko da ce doci u obzir pored jeftinijih a dosta brzih i5 procesora koji ce se pojaviti. Ne razume gde ce ovaj procesor pronaci svoje mesto pored vece postojecih Intel Q9xxx i dolazecih i5 procesora, koja je ciljna grupa potrosaca, oni koji ne znaju sta kupuju? pa takva su imali i dosad nisu morali ovoliko da se trude da pridobiju ono sto vec imaju, hocu da kazem da ce tesko neko ko se bavi "kompjutreskom grafikom, video obradom i renderom" odluciti da kupi PII pored i5 i Q9XXX procesor, iz prostog razloga sto nije bolji u krajnjim performansam a ta neka razlika u ceni koja ako se sve uzme u obzir (i5) nije dovoljan da nekog iole malo ozbiljnijeg korisnika opredeli da kupi PII a tuje i one star glupe izreke "Intel je Intel" koja bi trebalo da oznacava kvalitet

. Pored toga Nehalem platforma nudi najbolje SLI performanse i mogucnost CF.
To da su nehalem procesori (dosta) brzi tvrdim na osnovu ove slicke
Pogledajte prilog 44354 sa moje masine u odnosu na ovaj test, pritom je kod mene procesor na
3900mhz i na tom kloku je stabilan 100% za 24/7 sa maksimalnom temperaturom od 71c sa iskljucnim HT, nemam adekvatne memoriske module tako da je memorija radila na 1120mhz, verujem da bi rezultati bili jos malkice bolji da sam recimo imao 1800mhz module.