Šta je novo?

LCD TV u funkciji Tv-a i monitora, kvalitet?

Uzimam sutra Samsung 40A656 i trebace mi dvi>hdmi kabl. Koji bi bio malo kvalitetniji kabl i gde bi mogao da ga kupim? Jel imaju kraci kabl od 5 metara jer ce mi komp biti na manje od metar od tv-a

Graficka je 7300gt. Koje ce rezolucije tv moci da prikaze?
Imam i ati 9600pro na drugom kompu, jer ce moci i ona da gura 1920x1080 rezoluciju?

bolje uzmi neku HD2400 najjeftiniju i nećeš morati ni da razmišljaš o tome.

Uzimam sutra Samsung 40A656 i trebace mi dvi>hdmi kabl. Koji bi bio malo kvalitetniji kabl i gde bi mogao da ga kupim? Jel imaju kraci kabl od 5 metara jer ce mi komp biti na manje od metar od tv-a

Graficka je 7300gt. Koje ce rezolucije tv moci da prikaze?
Imam i ati 9600pro na drugom kompu, jer ce moci i ona da gura 1920x1080 rezoluciju?
Ја сам видео најкраћи да је од 2 метра ;).

bolje uzmi neku HD2400 najjeftiniju i nećeš morati ni da razmišljaš o tome.
Управо тако ;). Или најјефтинији Radeon HD 3450 који су, колико видим, ~30€.

Dobro, a inace sta kao necu moci 1080p rezoluciju na 7300gt..? Necu da uzimam novu grafu bezveze..
Kakav je ovaj dvi>hdmi kabl http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9015115.

Video sam da spominju i neki Hama kabl, jel zna neko dal je on bolji i gde ima da se kupi?
Da li cu primeteti neku preveliku razliku u kvalitetu slike sa kablom od 500 dinara i kablom od 2000 din, posto sam video da bas kvalitetni kablovi kostaju po 50 evra i vise.

Dobro, a inace sta kao necu moci 1080p rezoluciju na 7300gt..? Necu da uzimam novu grafu bezveze..
То ће ти неко други одговорити јер ја не знам.

Не знам, али ако у Сомбору не нађем ништа, тај ћу купити код локалног Пакомовов заступника.

Video sam da spominju i neki Hama kabl, jel zna neko dal je on bolji i gde ima da se kupi?
Da li cu primeteti neku preveliku razliku u kvalitetu slike sa kablom od 500 dinara i kablom od 2000 din, posto sam video da bas kvalitetni kablovi kostaju po 50 evra i vise.
Бацање новца ;).

Poslednja izmena:
Bitan mi je 1.3. Dajte lokaciju gde ima neki jeftini, ovi u pakomu nemaju.

Kakav je ovaj dvi>hdmi kabl http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9015115.

radiće ti ta rezolucija na 7300GT, ali pitanje je za šta ćeš koristiti.
ako je samo za desktop i surfovanje onda i ne treba menjati, a ako je bilo šta drugo, a kontam HD filmovi, onda menjaj odmah.
uzmeš 3450, lepo spojiš HDMI-HDMI, a ne sa nekim skalamerijama, i imaš i sliku i zvuk momentalno. staviš media player classic homecinema i 1080p ripovi rade ko podmazani.

što se tiče kablova, 1.3 kod nas ako i ima onda je to neki od bandrige-a koji košta i više od 50e, a ja ti lično preporučujem u pakomu rotronic za 450din. radi bez ikakvih problema.

Uzecu eventualno tu karticu kad budem imao kesha, al za sad moram da se zadovoljim sa 7300gt.
Bio sam u Pakomu u Balkanskoj nemaju taj kabl. Da pitam sutra u drugim njihovim prodavnicama jel imaju, ili neka druga jeftina varijanta ako nigde nemaju.

Ne treba mi taj hehe, onaj dvi>hdmi sto sam linkovao mi treba.
Mora da imaju negde, a treba mi za sutra, tako da me mrzi da cekam kurira da donese plus verovatno idu i neki troskovi dostave na to.

Ma ovi iz N.Sada su zakon za sve moguce kablove pa i za HDMI,i uvek sve imaju rok isporuke 24 sata:)

Evo link pa pogledaj www.tehnotronik.co.yu a nalaze se u Novom Sadu su

@Gizmor
Само немој купити најјефинији кинески. Преноси он слику исто као и онај најквалитетнији (кад је реч о мањим дужинама испод 5 метери), али се конектори брзо раз*ебу па се може десити да остане заглављен конектор у телевизору и да ти оштети HDMI плочу.

Чисто да напоменем ;).

Pa necu bas neki kineski za 100 dinara naravno ako postoji takav uopste heheheh :)
Ovaj rotronic u pakomu od 2m kosta 500 i nesto kinti, i sasvim mi je dovoljan ako uspem da ga nadjem.

Dok se ne snađeš za DVI-HDMI kabl, možeš koristiti i običan D-SUB kabl ;)

Купио DVI-HDMI кабел (низоземски произвођач)

Прекључе сам обишао продавнице компјутерске и видео опреме по Сомбору да купим DVI-HDMI кабел. На барем пола места су гледали у бело :d, у стилу, а какав је то кабел, чему служи и сл. И негде га нисам пронашао, само по поруџбини :S:.

Онда ми је пук'о филм па сам рекао колеги да ми донесе Bandridge из Осијека (јуче био). И донео ми га је :D:

Јес да ме је коштало, али барем знам да није Кинез и гаранција је 2 године. За позлаћену верзију у 24 каратном злату се нема новца :d :p.

Poslednja izmena:
Ja uzeh onaj Rotronic u pakomu pre neki dan. Kabl je kvalitetno napravljen. Desktop u 1920x1080 kristalno cist, bukvalno.
Kalibrisao sliku najbolje sto je moguce cak i iz servisnog menija po uputstvima nekog lika sa avforuma. Skinuo Dark Knight 720p blu ray rip 3.07 giga i Ironman 4.37 giga.Ne mogu da kazem da je slika apsolutno savrshena, jer je ipak to rip a ne pravi blu ray.Vide se tragovi kompresije u mracnim scenama, ali je ipak prilicno ostra slika.
Probacu da skinem neki 1080p od preko 10gb pa cu da proverim tu kakva je situacija.

Koji net koristis kad skidas fajlove preko 10 gb?

Koristim 768kbps telekomov, pa preko noci ostavljam da se skida. Nisam do sada skinuo nijedan film preko 10gb al cu staviti veceras da se skida nesto.

@Heinz

Primetio sam da je to malo hehe, vidi se tacno po slici kao sto rekoh.

Probaj ako si u mogucnosti da pogledas i neki bluray film, gledao sam Dark Knight na bluray i primeti se razlika izmedju 1080p ripa od 10+GB i celog bluray filma, pogotovo u scenama koje su snimane IMAX kamerom, to treba videti.

Neko pravilo je, minimum za 720p rip - DVD5, minimum za 1080p - DVD9 (ovo ne vazi za crtane filmove koji mogu biti odlicni 1080p ripovi na svega par GB).

Купио телевизор из потписа јуче па да јавим како стоје ствари са DVI-HDMI кабелом.

Када спојим лаптоп и ТВ, CCC одмах препозна DVI-HDMI везу и јави ми да за звук морам користити посебну везу... CCC је такође препознао да је графичка карта накачена на Sony LCD TV и у CCC се добила нова ставка - DTV у којој се може доста тога подешавати.

Само још да решим проблем с преносом звука из лаптопа на ТВ (ваљда има нека тема о томе) :S:.

Mislim da moras da koristis originalni ATI-ev adapter da bi ti radio i zvuk preko HDMI. U suprotnom, analogni izlazi ili SPDIF ako ga imas na laptopu.

Да, то смо већ константовали. Пронашао сам решење.

Notebook to Sony 32V4500 - combining video with audio?
http://www.avforums.com/forums/lcd-...ebook-sony-32v4500-combining-video-audio.html

Нисам обратио пажњу да у упутству пише да се DVI-HDMI кабел прикључи у HDMI 2 улаз али никако да испробам да ли ради...

Ljudi pomagajte! Ovo pitanje sam vec postavljao ali sam upucen na drugu temu. Procitao sam sve postove sa teme na koju me je uputio Weasel + sve postove na ovoj temi, ali nisam uspeo da nadjem odgovor pa moram da ovo pitanje postavim ponovo te se stoga stvarno izvinjavam.

Povezao bih laptop sa LCD TV-om (u stvari poveyao sam ga) ali tako da po potrebi mogu da imam istu sliku i na desktopu i na ekranu TV-a, medjutim navedeno mi za sada nikako ne uspeva, te vas molim za pomoc.

U podesavanjima za graficku kartu (grafika je inace NVidia GeForce Go 7600 sa 256 VRAM) mogu da podesim da bude single ili dualview, ali kada stavim da bude na opciji clone, koja bi trebalo da mi pruzi ono sto trazim, sliku imam ili samo na laptopu, a na desktopu je crn ekran sa nekom porukom da ne moze da prikaze sliku ili imam sliku samo na ekranu TV-a dok je na laptopu vidljiv samo wallpaper, bez ikonica ili bilo cega drugog, to sve u zavisnosti da li odaberem opciju Laptop + TV ili TV + laptop. U tom slucaju nemam zvuk preko TV-a, vec preko laptopa, ali mislim da bi to moglo da se resi posebnim kablom, tako da mi to zasad nije problem.

TV je Samsung 40A656, laptob Toshiba Satellite A100-599, a inace sam ih povezao VGA-VGA kablom, posto moj laptop ima samo taj izlaz (nema cak ni DVI:mad:).

Stvar je u tome (verovatno) što LCD ne može da prikaže sve rezolucije, kao što to PC monitor može. Obrati pažnju koju rezoluciju si izabrao i imaj na umu da LCD TV može da prikaže tek nekoliko rezolucija, za razliku od PC monitora koji (u teoriji) može koju hoćeš ispod nativne.

Falcon cime pustas blurays?

Ja sam do skoro gledao sa jednom verzijom powerdvd ali sam reinstalirao OS i sada ne mogu da se setim koja je verzija bila,a nece sa svakom :-(

pozzz

Instaliran K-Lite codec pack, i sve puštam preko Media Player Classic. Samo pronađeš u folderu BDMV\STREAM najveći fajl sa .m2ts ektenzijom i otvoriš sa MPC. (meniji me ne zanimaju, tako da mi ovo završava posao)

Eh moja nedorecenost....
Ja pustam sa BSplayer i coreavc i ide ok. Samo ne mogu da poteram titlove .Desnim klikom na sliku i pod subtitles ih ne vidi .Same as on VLC :-(

Nazad
Vrh Dno