Šta je novo?

LCD TV u funkciji Tv-a i monitora, kvalitet?

makee

Slavan
Učlanjen(a)
28.02.2008
Poena
301
Moze li neko da mi pomogne, nisam imao vremena da citam ostale teme pa mi nemojte zamjeriti ako je nesto pisano na ovu temu!? Treba da uzmem Tv koji bih koristio i kao monitor ponekad kad trebam nesto da crtam, pa me zanima kakav je kvalitet kada se koristi kao tv tj. kao monitor ako je neko upucen ili jos bolje imao iskustva sa tim, raspolazem sa 400eura i zanima me 22"+ Hvala

Koristim LCD TV kao monitor i nemam nikakvih problema, sem veličine za koju mi je trebalo vremena da se naviknem ali sada se ne bih vraćao na monitor.

Samo je potrebno dobro isplanirati pozicioniranje TV-a u odnosu na poziciju sa koje ćeš ga koristiti kao monitor, obrati pažnju na to.

Uzeo sam 40" TV iz istog razloga pre dve nedelje. Za sada su mi se iskristalisala dva rezima rada: surf (na rastojanju od 2m) odnosno gaming/movie/music (rastojanje 4m). Odlicno je kada se naviknes, sta da ti kazem, neces pogresiti sigurno.

Uzeo sam 40" TV iz istog razloga pre dve nedelje. Za sada su mi se iskristalisala dva rezima rada: surf (na rastojanju od 2m) odnosno gaming/movie/music (rastojanje 4m). Odlicno je kada se naviknes, sta da ti kazem, neces pogresiti sigurno.

Koju rezoluciju koristis pri surfovanju?

Za surf 1.5m je ok na FullHD HDTV ali za filmove i igrice da se udaljis 4m pa sto si ga onda kupovao?? Sa te razdaljine ne pravis razliku da li je HD ili SD signal.

Pa možda se igra u 600x400? :)

Za surf 1.5m je ok na FullHD HDTV ali za filmove i igrice da se udaljis 4m pa sto si ga onda kupovao?? Sa te razdaljine ne pravis razliku da li je HD ili SD signal.

Je l to pokušavaš da kažeš da su PC monitori i LCD TV isti po kvalitetu prikaza za filmove? 99% PC monitora ima prilagođen prikaz za office, cad, max, dok LCD TV imaju prilagođen prikaz za multimediju. S toga filmovi izgledaju mnogo bolje čak i na slabijim LCD TV (bilo da je veza preko VGA, bilo preko HDMI)....

Jedini paneli, po meni, koji pružaju adekvatan prikaz za fotografije su LCD ili Plazme... I dalje to nije na nivou štampe na foto papiru, ali je bolje od PC monitora, mobilnih telefona, ekrana fotoaparata, foto frejmova... i to značajno.

Poslednja izmena:
Postoji li nacin da ja povezem ovu moju krs konfu iz profila na Samsung LE37A451?

VGA ili DVI>HDMI kabal. Može i preko tv izlaza karte, ali se mnogo gubi na D>A konverziji (u poređenju sa VGA ili HDMI vezom).

Poslednja izmena:
Pa možda se igra u 600x400? :)

Nazalost, nisi bio daleko..... Do sada sam "terao" COD4 na masini iz potpisa u 800x600, tako da nisam stvarno primecivao razliku, ali supeh napokon da nadjem "novije" driver-e za ovu moju ATI grafulju, pa sam poterao u 12**x1024 (ne znam tacno)

Postoji li nacin da ja povezem ovu moju krs konfu iz profila na Samsung LE37A451?

VGA kabl resava problem, barem trenutno dok ne zamenis za neku grafulju koja ima HDMI ili DVI izlaz.

Ne radi se ni toliko bas u razlici, koliko u dozivljaju :)

Koju rezoluciju koristis pri surfovanju?

Ovo je odlicno pitanje. Jos uvek experimentisem sa rezolucijama i jako se nerviram. Elem, trenutno je namesten na 1680x1200 (ne pitaj me kako), ali imam problem da "nateram" komp da na extended monitor-u prikaze 1920x1080 iz meni ne poznatog razloga. Cak sam i postavio pitanje na forumu, ali nisam dobio konkretne (citaj-korisne) komentare. Ako neko ima ideju, neka se nadoveze....

Da li je tacno da kad lcd tv koristis kao monitor i ako dugo stoji jedna slika (npr. desktop) dolazi do pojave tako reci da se pikseli uzare pa ako posle toga promjenimo sliku, stara nece u potpunosti nestati?

Da li je tacno da kad lcd tv koristis kao monitor i ako dugo stoji jedna slika (npr. desktop) dolazi do pojave tako reci da se pikseli uzare pa ako posle toga promjenimo sliku, stara nece u potpunosti nestati?

Ne,"burn in" bese nekada mana samo plazma tv-a.

Ovo je odlicno pitanje. Jos uvek experimentisem sa rezolucijama i jako se nerviram. Elem, trenutno je namesten na 1680x1200 (ne pitaj me kako), ali imam problem da "nateram" komp da na extended monitor-u prikaze 1920x1080 iz meni ne poznatog razloga. Cak sam i postavio pitanje na forumu, ali nisam dobio konkretne (citaj-korisne) komentare. Ako neko ima ideju, neka se nadoveze....

Pretpostavljam da si laptop povezao sa TV-om. Probaj da staviš nivije drajvere za grafičku a proveri i u uputstvu koja je maksimalna rezolucija koju grafička laptopa može da "izbaci" na monitoru. Imao sam sličan problem, laptop je mogao samo do 1600x1200 dok nisam stavio custom drajvere da može da podrži i 1680x1050.

Питање

Имам једно питање.
Купићу LCD TV из потписа за који дан ;), па ћу га користити између осталог и за десктоп.

Моја графичка из потписа има DVI излаз, па бих користио DVI-HDMI кабел да гурам слику на LCD TV.

Питање:
Да ли ће графичка да гура парелелно и слику и звук?

Mozda i hoce, posto od HD2xxx serije, Radeoni mogu kroz DVI-HDMI adapter da propuste i zvuk, ali samo ako se koristi originalni ATI adapter. Zasto je tako, nemam pojma. :)

pošto je to laptop, ako ima native HDMI izlaz onda pušta zvuk automatski. meni na msi-ju radi bez problema. a ako nema HDMI izlaz onda ne može.

^ Pa kako onda ljudi sa Radeonima preko DVI-HDMI adaptera salju zvuk ?

adapter je za obične grafičke kartice, one koje ugrađuješ u PC. nijedan laptop na našem tržištu, koji ima ATI-jevu grafičku a da nije integrisana, ne dolazi bez HDMI izlaza. pored HDMI-ja uglavnom imaju D-SUB a sve je popularnije i DVI rešenje (negde i oba). plus nijedan laptop sa ati-jevom grafikom ne dolazi sa dvi-hdmi adapterom upravo zbog tog izlaza.

kod njega u opisu mašine su sve komponente koje se ugrađuju samo u laptope + pod case piše ACER pa neki model. očigledno je laptop u pitanju.

Pa istu papazjaniju kao nekad sa S-Video na karticama, kad su pustali crno-belu sliku... To je moglo da se resi lemljenjem (povezivanjem) 2 pin-a, tako da - verovatno je i ovde isti slucaj

Poslednja izmena:

Imam slican problem ,odnosno kako da pustim zvuk sa kopjutera na TV samsung ps50a550,Slika preko HDMI je savrsena ali zvuka nema nigde jedino ga ima na compjuteru, grafika na njemu je XFX 8800GT.Sa TV sam izvuko izlaz za audio i odveo ga na ulaz 5.1 sistema za zvuk tako da zvuk sa TV canala radi normalno dok zvuk sa komjutera nije uveden na HDMI cabal pa ga na TV i nema.Da li bi mogao da izvucem poseban kabal sa audio karte na compjuteru i odvedem ga na ulaz TV?
Ili postoji neki drugi nacin.

Pretpostavljam da si laptop povezao sa TV-om. Probaj da staviš nivije drajvere za grafičku a proveri i u uputstvu koja je maksimalna rezolucija koju grafička laptopa može da "izbaci" na monitoru. Imao sam sličan problem, laptop je mogao samo do 1600x1200 dok nisam stavio custom drajvere da može da podrži i 1680x1050.

Probao sam da skinem novije drivere za ATI Radeon x1400 ali na njihovom (ATI) site-u nema istih??? Medjutim, precesljavajuci Dell-ov forum, sam nasao Omega drivere za tu karticu i njih sam instalirao. Poboljsanja se vide u radu graficke ali i dalje nema 1920x1080 rez. Pokusao sam na sve nacine, da mi laptop bude primarni a TV sekundarni, pa da TV bude extended od laptopa, pa sam disable-ovao monitor na laptopu i ostavio samo TV i opet nista. Sve sam blizi tome da mi treba nov lap top.

Решење

Probao sam da skinem novije drivere za ATI Radeon x1400 ali na njihovom (ATI) site-u nema istih??? Medjutim, precesljavajuci Dell-ov forum, sam nasao Omega drivere za tu karticu i njih sam instalirao. Poboljsanja se vide u radu graficke ali i dalje nema 1920x1080 rez. Pokusao sam na sve nacine, da mi laptop bude primarni a TV sekundarni, pa da TV bude extended od laptopa, pa sam disable-ovao monitor na laptopu i ostavio samo TV i opet nista. Sve sam blizi tome da mi treba nov lap top.
Здраво.
http://www.driverheaven.net/modtool.php

Имаћеш онда ово (скриншот с мог лаптопа):

Imam slican problem ,odnosno kako da pustim zvuk sa kopjutera na TV samsung ps50a550,Slika preko HDMI je savrsena ali zvuka nema nigde jedino ga ima na compjuteru, grafika na njemu je XFX 8800GT.Sa TV sam izvuko izlaz za audio i odveo ga na ulaz 5.1 sistema za zvuk tako da zvuk sa TV canala radi normalno dok zvuk sa komjutera nije uveden na HDMI cabal pa ga na TV i nema.Da li bi mogao da izvucem poseban kabal sa audio karte na compjuteru i odvedem ga na ulaz TV?
Ili postoji neki drugi nacin.

Nvidia graficke jos uvek nemogu da salju zvuk preko HDMI tako da ti je jedino resenje da koristis poseban kabl za zvuk od kompa do TV-a.

Poslednja izmena:
Таман данас да пошаљем поруку која следи испод, СББ се распао у Сомбору :S:...

adapter je za obične grafičke kartice, one koje ugrađuješ u PC. nijedan laptop na našem tržištu, koji ima ATI-jevu grafičku a da nije integrisana, ne dolazi bez HDMI izlaza. pored HDMI-ja uglavnom imaju D-SUB a sve je popularnije i DVI rešenje (negde i oba). plus nijedan laptop sa ati-jevom grafikom ne dolazi sa dvi-hdmi adapterom upravo zbog tog izlaza.
DVI је углавном историја. Сви произвођачи мање-више испоручују моделе са HDMI ;).
kod njega u opisu mašine su sve komponente koje se ugrađuju samo u laptope + pod case piše ACER pa neki model. očigledno je laptop u pitanju.
Јесте, лаптоп је.

Duke je rekao da ima DVI izlaz, zasto ne bi mogao da radi DVI-HDMI adapter ako radi i na desktop karticama ?

Edit: Sad nadjoh ovo - http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=147515

Znaci, mogu samo originalni adapteri. Kakvu su papazjaniju napravili s ovim...
Добрим делом си у праву. Тражио сам по нету и ево одговора:

Some DVI connections do have the ability to output audio over an HDMI adapter.

I use a Radeon HD2600XT with a 40D3000 with a DVI to HDMI "dongle"
and get sound over HDMI. The only issue was that I had to get the specific dongle
to make it work (I bought it on ebay).

As far as I know it's only the HD2400 and up which have additional audio hardware
and use some "unused" pins on the DVI connector to output the audio via a special HDMI adapter.

----------------

Done some more reading up and turns out you can get audio over DVI,
but only in very special circumstances and it depends on the card.
AMD have designed a special DVI -> HDMI adaptor enabling audio (part num 6141054300G)
to work with the Radeon HD 2900, 2600 and 2400 series video cards.
If your card isn't one of these, then everything posted above applies and you won't
get audio out that DVI port.

Nazad
Vrh Dno