rizikujem ban, ali 720x576 JESU specifikacije signala PAL broadcasting sistema, i to na 25fps.
Ne znam sta tu moze da bude nemoguce.
Za igru od dva DVD-a i skoro 14GB i 18GB na diksu instalacija mnogo ga preterase. Sta je sledece terabajtne igre. Mogu slobodno da bacim u kantu 250GB.
moze da bude nemoguce jer pricate o razlicitim stvarima. igre za konzole se rade u wide rezolucijama. niko ne spori da je 720x576 (5:4, sto je jos blize kvadratu od 4:3) pal ali to je druga prica potpuno..
ej, to je nebitno druze za poentu koju sam izneo. Ta delimicna greska sa odnosom nije ucinjena iz neznanja, vec iz moje trenutne brzopletosti i toga sto nisam odmah procitao to sto sam napisao(852x576 wide). Iza svega ostalog stojim 100% jer previse sam mator da bi se pravio pametan i dovoljno iskusan da u zivotu nepricam o stvarima u koje se dobro nerazumem. To sta je 'blize kvadratu' filozofiranje mozemo da prosirujemo na razmisljanje da je onda i 576p blizu 640p blizu 720p blizu 1080p i zatim tako u nedogled da se raspravljamo. Opet kazem da je previse osetljiva tema i da nije za virtuelnu konverzaciju, vec u cetiri oka ... I sad stvarno dosta o tome, nema me vise u toj prici...
Moj lični utisak: tužno koliko se ljudi štreca oko ovakve igre.
Jedno pitanje imam problem sa kamerom, non stop seta gore dole i ne mogu da igram, kao da sam na brodu. Kako to da resim? Kako da namestim komande na tastaturi?
aman, ako brzopleto pises onda nemoj brzopleto da citas.. kakvo filozofiranje sad sa 640p, 720p i 1080p, ko uopste prica o tome?? wide je 16:9, drugi standard je 4:3 (sto je 1,33) a ovo sto je covek pomenuo nije cak i 4:3 nego 5:4 sto je 1,25, a 1,25 je blize kvadratu nego 1.33 (nadam se da se bar tu slazemo)
i upravo sto ti se ne moze dokazati u to sto verujes ja i nisam imao nameru sa tobom da se ubedjujem nego cisto odgovaram coveku zasto ne moze rezolucija koja je pomenuo. toliko.
Tema polako postaje đubre, zahvaljujući nekolici ljudi.
Ni je ne razumem zbog čega se ljudi štrecaju, po meni je bolje što je Rockstar ostavio mogućnost da se toliko povise traffic density i view distance i ubacio detaljnije teksture. Nego da je ostavio da max podešavanja odgovaraju današnjoj srednoj klasi grafičkih kartica.
Ko hoće max i da igra u 1920x1080, ima da se uzme GTX280, kao što je i uvek to bilo rezervisano za high-end grafiku.
Kao što bi voleo da je Bethseda svojevremeno ostavila više lufta za Oblivion, a ne da treba da se prođe kroz sto muka da bi podesio da ti vegetacija ne nestaje tri metra ispred tebe, već da bi mogao da vidiš dokle ti pogled seže...
Mada su se ljudi malo opustili, pošto je u zadnje vreme dovoljna grafika od 120-150e da bi se skoro sve teralo high na 1680x1050. Odnosno dobar ugođaj nikad nije bio jeftiniji. Do pre godinu dana za high je trebalo da se da 250-300e. Ostali su morali da se zadovolje kompromisima.
No to je već posledica da srednja klasa bez problema melje multiplatform naslove, pošto je dostigla taj neki nivo...
Zar se ne sećate šta je bilo potrebno da se pokrenu na max Far Cry, Doom 3, a nešto kasnije i F.E.A.R. Tada sa srednom klasom je jedva išao medium u nekoj niskoj rezoluciji i nikom nije smetalo, svi su uživali. A kad su odradili upgrade, su bar još jedanput slastili ove igre...
Prošle godine kad se bio pojavio Crysis posle mesec dana pojavio se 8800GT, zar se ne sećate koji je to hajp bio, najzad može da se igra high, pa čak i Krizu i to samo za 200e, pa ubrzo stiže HD3870, pa HD4870, pa padaju cene, ma milina....
Mislim da je polako vreme da se pređe ta stepenica koju imaju multiplatform ostvarenja. Odnosno da se pojavi serija igara kao što su tada bili FC,D3, HL2 i da se dihne grafika na sledeći nivo...
Izuzetno jednostavno. Igra i pored svih navedenih (navodnih?) kvaliteta, ne izgleda ni blizu toliko dobro koliko je zahtevna.
Au ***, jel moguce da nisu ubacili podrsku za Logitech Rumblepad kontrolere!!!!!!!!!!!!!!
Kakvi dripci...ccccc
Potraži Catalyst 8.12 RC3 na netu, kažu da GTA značajno bolje radi sa njima.Au, ocajno mi radi. Cak i na 1024x768 i sve na low, view distance i te *******cije na najnizim setovanjima.
Posto je igra Games for Windows kompatibilna velika je verovatnoca da ce samo Xinput kompatibilni dzojpedi raditi (kao u Bioshock, Fallout 3, Gears of War...). Probaj ovaj xinput wrapper: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=180970. Ako sve podesis kako treba sve ce raditi ko bog osim vibracije koja nije podrzana. GTAIV nisam testirao jer jos uvek nisam uspeo da pokrenem igru (imam WinXP SP2). Posedujem Cyborg Rumble gamepad koji radi savrseno sa igrama navedenim u zagradi (naravno bez vibracije).
Presao sam jedno 15ak pocetnih misija a imam osecaj da igra nije jos ni pocela
Presao sam jedno 15ak pocetnih misija a imam osecaj da igra nije jos ni pocela(sad ce verovatno da se klibere oni koji su je obrnuli na konzolama, but what the heck).![]()
Kako da ne,igra ocajno radi na Q9550 i GTX280/HD 4870 licno probao.Cinjenica je da je igra optimizovana kao nogama,a dokaz je da ne koristi sve resurse koje ima na raspolaganju.Imao sam igru za PS3 ali sam je prodao u nadi da cu odigrati verziju za PC,ali to se ocigledno nece desiti.A te opaske za torrente su smorile,opasno si utripovaoPa da, samo koristi tamo neki glupi Euphoria engine koji bi mogao da radi i na Celeronu na 750mhz, ima 3 zgrade koje se samo copy-pastuju po celom gradu.. Grafika je ocaj, kad Crysis ima onako detaljne kamencice, ne znam kako nisu mogli ceo grad da urade tako detaljno, kao da to zahteva vise posla.. Sram vas bilo Rockstar kako se niste vise iscimali za vernu torrent publiku...
Kako da ne,igra ocajno radi na Q9550 i GTX280/HD 4870 licno probao.Cinjenica je da je igra optimizovana kao nogama,a dokaz je da ne koristi sve resurse koje ima na raspolaganju.Imao sam igru za PS3 ali sam je prodao u nadi da cu odigrati verziju za PC,ali to se ocigledno nece desiti.A te opaske za torrente su smorile,opasno si utripovaoNeki od nas kupuju igre i za konzole i za PC
![]()
Nije problem sto ne radi na matorom hw problem je sto na high end masinama radi ocajno,sto se prodaje tice GTA se uvek odlicno prodavao za PCPoenta je da nece da se cimaju za PC verzije, naravno da je lose optimizovana, sigurno da moze na dosta losijem hardveru da radi, ali ih boli uvo... Znaju da ce prodaja biti mizerna, a posto su (sto posto) u dilu sa Nvidiom, Ati-jem, Intelom (ko ne veruje u to je lud) onda idu na varijantu da barem izvuku neki profit od prodaje hardvera...
Znaju da ce prodaja biti mizerna
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari