Šta je novo?

Koliko ste Fanboy ? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ ova dvojica bmweista...

Nema satisfakcije u vožnji, odmah da ti kažem. Imam mnogo kilometara i probanih raznih automobila iza sebe i čak vožnju na stazi i mogu da ti kažem, nema tu satisfakcije. Možda da sedneš u trkački spremljen auto, imaš ćelave gume, kacigu i zone za izletanje, pa da pričamo o nekom adrenalinu. Satisfakcija vožnje u BMW M5 u gradu gde ne možeš da ideš preko 50 i gde nemaš gde da se parkiraš i gde imaš samo 3 mosta je samo u klasnoj diferencijaciji od drugih ljudi.... U prevodu "vidi me, auto mi se sija, imam više para od tebe, što znači da si ti lošiji od mene i da niko neće da spava sa tobom..." :) Bilo koji auto kada te neko drugi vozi je mnogo veće uživanje nego kada ti voziš...

A cekaj onda:), imam para da s njima s oprostenjem brisem dupe, zivim u gradu gde je guzva non stop(npr BG), i onda odem i kupim mrtvog Golfa V BlueMotion umesto bembare. I tu sam napravio dobar potez, onda bih pre rekao da sam skrtica(a to je isto problem jelte). Meni je ipak neki fetis da ganjam kola od semafora do semafora. A apsolutno ne volim kad me neko drugi vozi jer mislim da bih vozio bolje:D. Meni je tu zadovoljstvo, nemoj mi sad reci i da je to neki problem.

Ista stvar i sa kucom. Onda je bzvz imati svoj bazen u dvoristu, jer jelte 9 meseci u godini ce da ti stoji prazan i komsije mogu samo da ga gledaju. SKup je za odrzavanje a i sta ce ti kad imas super lokalni bazen.... Arrhhhh.....gimme a break...:p

@Bane R
Ne zelim da budem dosadan, al' ne mogu da izdrzim a da ne quote-ujem jednu kratku pricu koja savrseno opisuje ono sto sada ti pokusavas da objasnis.
Ide otprilike ovako:
Platon je bio poreklom iz aristokratske porodice, svoj zivot je proveo u izobilju. Jednom prilikom mu je u goste dosao Diogen, koji je smatrao da pravoj dusi nista od materijalnih stvari nije potrebno. Kada je video raskos u kom Platon zivi, krenuo je da skace po skupom namestaju u svojim blatnjavim cipelama, sjajno se zabavljajuci. Platon mu je prisao i pitao sta radi. Diogen mu odgovara da gazi po bezvrednim stvarima. Na to mu Platon odgovara: "Ne, gazis moju sujetu svojom sujetom".
Da ne bude zabune, cilj price nije prestiz nego sujeta. Mislim da niko od nas nema prava da nekom kaze sta je normalno a sta nije i sta nas kvalifikuje za kvalitetnu diskusiju. Neko mozda ima subjektivan stav, ali tvoj toliko radikalno drugaciji stav je takodje u istoj meri subjektivan. Uostalom, Illidan je lepo rekao da ako bi se svi slagali onda diskusije ne bi ni bilo.

Uf, al´ je ovo duboko bilo.

Što je najcrnje skroz tačno - ali ubo si poentu svaka čast.

@Bane R
Ne zelim da budem dosadan, al' ne mogu da izdrzim a da ne quote-ujem jednu kratku pricu koja savrseno opisuje ono sto sada ti pokusavas da objasnis.
Ide otprilike ovako:
Platon je bio poreklom iz aristokratske porodice, svoj zivot je proveo u izobilju. Jednom prilikom mu je u goste dosao Diogen, koji je smatrao da pravoj dusi nista od materijalnih stvari nije potrebno. Kada je video raskos u kom Platon zivi, krenuo je da skace po skupom namestaju u svojim blatnjavim cipelama, sjajno se zabavljajuci. Platon mu je prisao i pitao sta radi. Diogen mu odgovara da gazi po bezvrednim stvarima. Na to mu Platon odgovara: "Ne, gazis moju sujetu svojom sujetom".
Da ne bude zabune, cilj price nije prestiz nego sujeta. Mislim da niko od nas nema prava da nekom kaze sta je normalno a sta nije i sta nas kvalifikuje za kvalitetnu diskusiju. Neko mozda ima subjektivan stav, ali tvoj toliko radikalno drugaciji stav je takodje u istoj meri subjektivan. Uostalom, Illidan je lepo rekao da ako bi se svi slagali onda diskusije ne bi ni bilo.

Lepo rečeno. Samo ne znam što je meni upućeno :).

Ja josh ne mogu da predjem preko onoga da se neko vredja ukoliko mu neko "dira" brand. Okej je vredjati se ako ti neko kaze da nesto sto je tvoje, ti si ga pravio/kupio/odrzavao ******. Ali ako neko kaze Intel je ****** a ti se uvredish (a pritom nisi zaposleni Intela tj. nemash direktne veze sa kompanijom) onda to bash i nije normalno tj. navijaci (pogotovu fudbalski) nisu sasvim normalni. Mada, kao da je u danasnje vreme biti normalan neshto pozitivno :d.

Lepo rečeno. Samo ne znam što je meni upućeno :).

Apstrahuj, spusti malo pricu na nivo nase diskusije. Dozvoli ljudima da prosto vole nesto zato sto im se svidja takvo kakvo je, bez neke racionalne pozadine. Ja npr. volim da gazim po onim debelim pesackim prelazima (onim nalepljenim po velikim ulicama). Volim da zgazim jednom polovinom patike na to nalepljeno i da osetim tu izdignutost u odnosu na asfalt od par milimetara. Pa nek mi kazu da sam lud, meni to prija i bas me briga :). E, na potpuno isti nacin volim iPhone, recimo. Prosto postoje neke stvari u njemu koje mi se svidjaju a koje nikada nece dospeti ni u jedan "normalan" review. :)

Poslednja izmena:
Poenta priče je ko je imao MS tastaturu i miša i kupio je Xbox na osnovu toga, a nije se raspitao pre toga za mogućnosti je ljakse i fanboy. Ko ima PS3 i bez gledanja sample slika kupi neki Sony fotoaparat jednako je ljakse i fanboy.

Niti kažem da je Xbox krš, niti da su Sony fotoaparati krš. Prosto kažem da ko gleda etiketu na nekom predmetu, a ne cenu, tehničke karakteristike i pouzdanost, ima ozbiljno problema...

"A fan, aficionado, or supporter is someone who has an intense, occasionally overwhelming liking and enthusiasm for a sporting club, person (usually a celebrity), group of persons, company, product, work of art, idea, or trend."

"Fanboy is a term used in America to describe a male who is utterly devoted to a single subject or hobby... Fanboys are often experts on minor details regarding their hobbies...The term itself is often used in a derogatory manner by less serious fans of the same material.
http://en.wikipedia.org/wiki/Fan_(person)#Fanboy.2Ffangirl

Dakle ti razumes rec fanboy kao fan (imaginarne) robne marke, a ja kao fan nekog (postojeceg) odredjenog proizvoda? :)

Poslednja izmena:
Dakle ti razumes rec fanboy kao fan (imaginarne) robne marke, a ja kao fan nekog (postojeceg) odredjenog proizvoda? :)

200% si u pravu. Ali ljudi su počeli da nabrajaju robne marke umesto neke stvari ili radnje (kao što definicija kaže)... otud ova priča...

Ja sam fanboy. 3Dfx forever! Dok je PCI slotova, dotle ce V2 SLI/V3 biti u mojoj masini.

200% si u pravu. Ali ljudi su počeli da nabrajaju robne marke umesto neke stvari ili radnje (kao što definicija kaže)... otud ova priča...
ali ovo je IT forum, normalno je da se u pominjanju fanboyizma govori o robnim markama tacnije IT robi, a ne o sportskim klubovima :)

Ono što vi ovde pominjete sam nekad (davno :d) učio iz Marketinga kao pojam snoba među kupcima i to kao pozitivne pojave na koju ciljaju gotovo svi marketing timovi, samo bih ovde dodao 'neosnovanog snoba', bar za one koji se lože na neke krš brendove. :D Kao što je Asus, npr... :-devil-:

Da ostanem u temi, voziću Alfu (dok bude postojala), monitor će biti samo i isključivo Viewsonic (bez obzira čiji panel trpa unutra) i imaću SonyEricsson fon (bez obzira koji troši 007) i to je to. Da postoji Abit i dalje, i ploča bi bila samo njihova, a i za belu tehniku naginjem ka Indesit-u (iako je ružan ko đavo)... :wave:

pa sad... ako je asus maximus 2 formula krsh :)

ali ovo je IT forum, normalno je da se u pominjanju fanboyizma govori o robnim markama tacnije IT robi, a ne o sportskim klubovima :)

Nisi shvatio definiciju :)... Ona kaže da si fanboy ako voliš nešto konkretno... Tipa P3 Coppermine, a ne ceo Intel, kapiraš :)...

tj intel procesore a ne sve na cemu pise intel

Ma ja sam samo tvrdoglav, nisam toliko fanboy. Uostalom, ne treba menjati dobitnu kombinaciju.

Nema satisfakcije u vožnji, odmah da ti kažem. Imam mnogo kilometara i probanih raznih automobila iza sebe i čak vožnju na stazi i mogu da ti kažem, nema tu satisfakcije. Možda da sedneš u trkački spremljen auto, imaš ćelave gume, kacigu i zone za izletanje, pa da pričamo o nekom adrenalinu. Satisfakcija vožnje u BMW M5 u gradu gde ne možeš da ideš preko 50 i gde nemaš gde da se parkiraš i gde imaš samo 3 mosta je samo u klasnoj diferencijaciji od drugih ljudi.... U prevodu "vidi me, auto mi se sija, imam više para od tebe, što znači da si ti lošiji od mene i da niko neće da spava sa tobom..." :) Bilo koji auto kada te neko drugi vozi je mnogo veće uživanje nego kada ti voziš...

Pa pobogu shto baci onda onolike pare na auto? Mogao si i golfa da vozish vodjen takvim stavom :)

Ko ima za m5 ima i za benzin, a bogami i za parking. Vozi se i q7 po centru pa ih boli uvo.

A nisu svi ,,vidi me sija mi se auto", vec je fazon onaj ko ima moze mu se. A onaj ko pricha da mu je auto sredstvo za A i B tachku, vozio bi yuga jer mu i bolje ne treba.

PS: preferiram alfe :d

Poslednja izmena:
A nisu svi ,,vidi me sija mi se auto", vec je fazon onaj ko ima moze mu se. A onaj ko pricha da mu je auto sredstvo za A i B tachku, vozio bi yuga jer mu i bolje ne treba.

PS: preferiram alfe :d

Kao i svi pravi snobovi... :D Me included. :d Za M5/Q7 je dovoljno imati para... :smoke:

Dobar ovaj topic... iako Maximus Formula nije krš, ne bih je koristio, prodao bih je i kupio neki DFI.

EDIT: Zaboravih, mišovi isključivo Logitech, gledam ove Razere, al mi ne ide nešto da dam pare za njih... CoolerMaster bih već prežalio, samo da ovaj Stacker nije tako dobar. :)

Poslednja izmena:
Evo mog vidjenja.

Ja sam ceo svoj dosadasnji zivot proveo kao visa srednja klasa (ko je ucio sociologiju shvatice). Znaci, nikad nisam imao para da se razbacujem kao neki, ali nikad nije bilo da nisam imao para. Sto se tice fanbojizma kod racunarskih komponenti nikako ne razumem ATi/nVidia - AMD/Intel fanbojisanje. Jednostavno, kupujem ono sto daje najbolje performanse za najpovoljniju cenu. Most bang for least $$$. Sa druge strane potpuno razumem favorizovanje nekih firmi pri izboru komponenti. Npr, uvek cu pre da uzmem Asus, Gigabyte, Abit nego MSI sto se tice maticnih. Uvek cu pre da uzmem OCz nego Kingston... Itd... Da ne duzim.

Inace, potpuno se slazem sa banetom oko stava da onaj ko gleda ime, a ne performanse treba da se porazmisli!

P.S Svako poredjenje kompjutera sa kolima ce biti obrisano.

Poslednja izmena:
Sto se tice fanbojizma kod racunarskih komponenti nikako ne razumem ATi/nVidia - AMD/Intel fanbojisanje...

Ja ću pre kupiti nV karticu malo manjih performansi za iste pare.
Zašto?
Zato što ne želim da prolazim kroz nightmare sa ATi drajverima.
Sasvim dovoljan razlog, za mene.

nisam neshto preterano brendovno ostrashtjen ali bih recimo uvek pre uzeo amd ako i dalje bude jeftiniji da ostane vishe love za grafu i koji giga rama jer ne planiram da vijam neke astronomske markove :). recimo da nikad ne bih koristio neshto shto je po meni kicherica, recimo razer mishevi, znam da su dobri ali uvek bih se odluchio za konzervtivniju logitech varijantu. nekada sam voleo epox a sad me uglavno zabole samo da radi.

pravi fanboy sam samo prema adidas kopachkama, 10 godina ne izlazim iz tri pruge a otkad gospodin bekam ima modele sa svojim imenom, njih nosim.

@ tdr - onaj shto se prenerazio mojim permutovanjem WV i VW - dechko, nauchi se ponashanju na forumu, ako sam pogreshio, big deal, sacu da idem da se ubijem zbog vagen folksa, umesto folks vagena ...

a moja konstatacija da je Logitech komercijalizovan, evo ti definicije, poshto ti treba nacrtati sve rechi, da bi ti razumeo ...

komercijala je izraz koji se koristi za oznachavanje poslovne aktivnosti jedne firme, radi sticanja profita, kroz reklamiranje, i marketing. u shirem znachenju, kroz socioloshko posmatranje, komercijalizovanje proizvoda je proces koji te proizvode predstavlja potroshachima, kako funkcionalno, tako i van funkcije, drugim rechima - kroz shund.

evo ti primeri gde je Logitech komercijala:

Logitech DiNovo Edge - tastatura, nashiroko poznata kao najveci skupljach prashine, prljavshtina i bolesti, fabrichki izgleda ovako -

logitech-dinovo-edge.jpg

130 evra koshta. primena je jednaka Logitech UltraX seriji, uz onaj kruzic koji niko normalan + ima misha ne koristi. nepraktichno, skupo, i fensi, za seljake, kad im tada da pare da kupi komp. komercijala - 100%

ista situacija sa MX Air, i sa celom MX serijom, za koju proizvodjachi namerno istichu izgled, pre funkcionalnosti, jer je shund.

eto, jel se razumemo sad ?

e a sad, apropo mog pisanja lane, o kvalitetu i izradi komponenti, jasno je da ima razloga biti fanboy, shto su neki ljudi dokazali u postovima :) vidim da je DFI jako cenjen, i drago mi je zbog toga, toplo mi oko srca :p

Inche, jedan review me je odushevio, ne znam ko je pisao, bio je jedan od anjnovijih MSI laptopova. poshto su u tom segmentu (osim Wind-a) do sada bili krsh (ne rachunajuci gejmersku seriju) bilo je lepo videti da je autor teksta skroz objektivno ocenio kvalitet sprave, i preporuchio je, sa naznakom da etiketa "losheg kvaliteta" laptopova od strane MSI-ja za ovaj model ne vazi ... ispade da je fanboy-izam komplikovana stvar, skoro kao religija, a nikako crno na belo :p :p

Ja ću pre kupiti nV karticu malo manjih performansi za iste pare.
Zašto?
Zato što ne želim da prolazim kroz nightmare sa ATi drajverima.
Sasvim dovoljan razlog, za mene.

Jedan od jačih razloga nema šta.

Jednostavno, kupujem ono sto daje najbolje performanse za najpovoljniju cenu. Most bang for least $$$.

Npr, uvek cu pre da uzmem Asus, Gigabyte, Abit nego MSI sto se tice maticnih.
Smatram da su ove izjave u suprotnosti - ja imam (i imao sam) i Asus i MSI ploče i ne bih mogao da kažem da neke od njih imaju neke bitne prednosti u odnosu na one druge! Uzeo bih pre MSI (ne znam tačno zašto - valjda zato što mi je prva ploča bila MSI, a i zato što mi matori MSI BX Master i dalje radi odlično u jednom krš kompu, koji držim u vikendici), ali samo ako je cena slična odgovarajućem Asusovom modelu (Gigabyte-ovom ili nekom sličnom proizvođaču). Ako je sličan Asus (GA ili sličan) jeftiniji od MSI, onda ću uzeti njega, ionako svi ti proizvođači sa Tajvana sarađuju :D

Nisam fanboy i uvek gledam da dobijem najbolje za svoje pare. Postoji brendovi koje preferiram kada kupujem nesto ali to nije uvek striktno.
Ono sto je striktno su CPU i GPU. Recimo, AMD nikad nece uci u moju masinu. Tu sam bas izricit :) Isto vazi i za grafiku - preferiram nVidiu i pre cu uzeti karticu salbijih performansi za iste pare nego da kupim ATI.
Sve ostalo... nevazno je, kada kupujem monitore krecem od Samsunga, kad pozelim misa krecem od Logitecha, tasature od Microsofta, stampace od HP-a, skenere od Canona...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno