Šta je novo?

Zbog piraterije u zatvor

Људи, ако стварно желите да помогнете ево како. Ја сам о овоме већ два пута писао на Рапидсербиа форуму али није било реакција.

Прекјуче, дакле сутрадан после овог догађаја, ја сам писао TorrentFreak-у о овоме (ко не зна шта је TorrentFreak, то је доста популаран блог који доноси вести из света file sharing-а; само да вам кажем да има 400 000 пријављених на РСС и да његове приче често буду на Digg-у, дакле много других сајтова и сличних медија покупи после вест па је објави). Они су ми брзо одговорили да су заинтересовани да објаве причу. Ја сам баш зато и писао тамо на рапидсербиа да им се још неко јави да би они и сигурно објавили (али изгледа да нико није) јер није било вести на енглеском који би потврдили веродостојност приче.

Малопре видим да су ми пре око сат времена послали поруку да нису заборавили на вест коју сам им послао али да имају недостатак времена па зато нису до сада ништа написали, али су рекли да хоће да објаве вест и питали су да ли има још неких вести у међувремену.

Е сад, ако има заинтересованих који хоће да помогну нека се овде што пре јаве. Мени требају следеће информације за које мислим да су важне да се пошаљу:

- да ли је човек ухапшен или само оптужен или је био приведен па пуштен; ја сам им био послао да је ухапшен јер је тада таква вест била објављена;

- за шта је тачно оптужен: да ли и за крађу те немонтиране траке или само за то што је окачио на интернет (и ако је ово да ли зато што је први окачио или зато што је окачио први на рапид)

- како су га пронашли; тужилац је рекао да је то преко ИП адресе коју су добили од рапидшера али је мени то сумњиво да рапидшер даје такве информације

- колика казна му је тачно запрећена

- да ли је ово први овакав случај (ја сам у првој поруци рекао да јесте први file sharing случај, било је других пиратских суђења)

- такође мислим да је важно напоменути повезаност аутора филма и државе јер је очигледно да се ради о томе да је због међусобне везе дошло до ово акције; неко је рекао да је Марковић саветник неког министра - да ли је то тачно и ког министра, ја знам да је он у ДС-у; такође и какво је стање са Цветковићем, у којој је он странци и на ком положају; са колико је држава финансирала филм

- такође ако неко може да каже шта су оно тачно причали са ртс-а око њихових и страних серија што ће да оптужују; најбоље би било ако неко може да скине онај дневник (може да се скине одавде) и да исече прилог који говори о овоме па да га постави негде; такође и ако је б92 окачио тај прилог на јутјуб (ја тренутно не могу да скинем јер нисам у техничкој могућности)

- које су све лажи говорили око овог случаја, законска регулатива, да ли ово иде у криични или приватни поступак и сл. и све друге информације које су важне да се напомену.

Да објасним зашто је важно о овоме објавити причу тамо: многи други ће покупитит вест о томе, могли би неки страни медији да говоре о томе како се врши неправедан поступак овде (у смислу недостатка доказа, пљување по медијима и сл) па ће наши можда морати мало непријатно да се осете када се у страним медијима пренесе лоша слика. Друго у свету постоји велики број про-пиратских организација (у неколико европских држава постоје чак и пиратске странке) па ће можда оне некако понудити помоћ било у смислу правних савета из њихових искустава или некако другачије.

Е да, и ако има неко ко одлично пише на енглеском који би и направио квалитетан превод.

Ајде јавите се што пре.

Zasto mi menjas, odgovore?
Nije ti se svideo dodatak ili sta je u pitanju drugo?

Samo sam pokusao da budem fin i obrisem ono sto je bilo poprilicno van teme, posto ti se to ne svidja - drzi se teme jer ces sledeci put dobiti warn.

Poslednja izmena:
- како су га пронашли; тужилац је рекао да је то преко ИП адресе коју су добили од рапидшера али је мени то сумњиво да рапидшер даје такве информације

Novinarska greska, znam par njih, pa nije cudo da su zamenili Rapidserbia sa Rapidshare.
Admin, tj. vlasnik Rapidserbia je dao IP.
Na njihovom forumu sam spomenuo tu cinjenicu, ali ta poruka je brzo obrisana,
svako cuva svoju guz..u.

Poslednja izmena:
</mod>
Cek, niko ne pominje 'odgovornost' RapidSerbia u ovom kriminalnom delu? (odgovarajucu muzicku podlogu sami zamislite)

Poslednja izmena:
</mod>
Cek, niko ne pominje 'odgovornost' RapidSerbia u ovom kriminalnom delu? (odgovarajucu muzicku podlogu sami zamislite)
:smoke:
Nesto slabo pratim desavanja po forumima,ali,zar nije zbranjeno "pominjati" u bilo kom kontekstu druge forume,sajtove(pa jos mod.):):)

A sto se tice doticno sajta,Izvuci ce se on,tako sto ce lepo da saradjuje s POLICE,tako da su,verovatno,svi clanovi doticnog sajta......obelezeni(pa i ja:type:)

Nije zabranjeno.

Zabranjeno je siriti pirateriju i pozivati na krsenje vazecih zakona ove zemlje.

Da odlutam malo od centralne teme na ovom topic-u...
Piraterija je postala globalni fenomen,zadnjih par godina poprima ogromne razmere,došlo se do toga da danas i lokalac koji je do juče cirkao pivo po ceo dan ispred lokalnog diskonta danas ima koferče na ulici i prodaje diskove,zna sve o kvalitetima snimaka,crackovanim igricama,minimum sys req,gde sve to skinuti,kako narezati itd...To govori da je piraterija odavno prešla 50% ukupnog tržišta ne samo u Srbiji nego i u ostatku sveta.Da li je 2/3 ili 3/4 "siva zona" nebitno je,ono šte je bitno je da će ovakvim tempom uskoro biti i 99,9 % a šta će se onda desiti?Ko će biti budala da ulaže milione ili hiljade u neki film,muzički album,softver,igricu ako mu se to neće vratiti?Ko će biti budala da ulaže u snimanje muzičkog cd-a,plaćanje studija,muzičara,izrade cd-ova,plasiranje na tržište kad će sutradan neko kupiti 1 cd i raširiti ga putem interneta?Ko će biti budala da snima film,plaća glumce,ulaže u efekte,distribuciju u bioskopima kad će sutradan neko to staviti na net?Isto je i za softver,igrice,knjige...Ja ne osudjujem JLK-a,neko je već napisao neka prvi kamen baci na njega onaj ko je "čist",ovde nema izuzetaka,jedna skinuta piratska pesma bi trebalo da bude isto kao i jedan piratski film.Ono što je bitno je da nema smisla da se ovako nešto nastavlja u ovim razmerama jer će se kad tad "čaša napuniti i preliti".Ne mislim samo na srpsku kinematografiju,srpsku muzičku industriju,srpsku softversku industriju,nego na celokupnu svetsku.Red mora da se uvede jednom da se ne bi nekom desilo nešto slično kao i JLK-u,da ga optužuju oni koji su isto radili u nekom trenutku,ili kao deo sistema odnosno državnog aparata ili privatno.

Poslednja izmena od urednika:
Ja nisam sudija i ne sudim nikom.

Zavrsavanje recenica sa gomilom uzvicnika znaci vikanje, isto kao pisanje sa upaljenjim caps lock.

Da odlutam malo od centralne teme na ovom topic-u...
Piraterija je postala globalni fenomen,zadnjih par godina poprima ogromne razmere,došlo se do toga da danas i lokalac koji je do juče cirkao pivo po ceo dan ispred lokalnog diskonta danas ima koferče na ulici i prodaje diskove,zna sve o kvalitetima snimaka,crackovanim igricama,minimum sys req,gde sve to skinuti,kako narezati itd...To govori da je piraterija odavno prešla 50% ukupnog tržišta ne samo u Srbiji nego i u ostatku sveta.Da li je 2/3 ili 3/4 "siva zona" nebitno je,ono šte je bitno je da će ovakvim tempom uskoro biti i 99,9 % a šta će se onda desiti?Ko će biti budala da ulaže milione ili hiljade u neki film,muzički album,softver,igricu ako mu se to neće vratiti?Ko će biti budala da ulaže u snimanje muzičkog cd-a,plaćanje studija,muzičara,izrade cd-ova,plasiranje na tržište kad će sutradan neko kupiti 1 cd i raširiti ga putem interneta?Ko će biti budala da snima film,plaća glumce,ulaže u efekte,distribuciju u bioskopima kad će sutradan neko to staviti na net?Isto je i za softver,igrice,knjige...Ja ne osudjujem JLK-a,neko je već napisao neka prvi kamen baci na njega onaj ko je "čist",ovde nema izuzetaka,jedna skinuta piratska pesma bi trebalo da bude isto kao i jedan piratski film.Ono što je bitno je da nema smisla da se ovako nešto nastavlja u ovim razmerama jer će se kad tad "čaša napuniti i preliti".Ne mislim samo na srpsku kinematografiju,srpsku muzičku industriju,srpsku softversku industriju,nego na celokupnu svetsku.Red mora da se uvede jednom da se ne bi nekom desilo nešto slično kao i JLK-u,da ga optužuju oni koji su isto radili u nekom trenutku,ili kao deo sistema odnosno državnog aparata ili privatno.

Chak i da se desi to shto ti predvidjash, uvek ce biti ljudi koji ce nesto stvarati iz ljubavi i zelje da nauce nesto novo. Ionako je 99% posto toga sto velike kompanije izdaju/stvaraju obicno djubre. To vazi i za filmove, igrice i sl.

Poslednja izmena:
Novinarska greska, znam par njih, pa nije cudo da su zamenili Rapidserbia sa Rapidshare.
Admin, tj. vlasnik Rapidserbia je dao IP.
Na njihovom forumu sam spomenuo tu cinjenicu, ali ta poruka je brzo obrisana,
svako cuva svoju guz..u.

Odakle ti informacija da je vlasnik Rapidserbia dao IP adresu ? Ako je to ucinio, krajnje je licemerno da izdaje onakvo saopstenje na svom forumu i pri tom kaze da je spreman da brani Ivana.

Odakle ti informacija da je vlasnik Rapidserbia dao IP adresu ? Ako je to ucinio, krajnje je licemerno da izdaje onakvo saopstenje na svom forumu i pri tom kaze da je spreman da brani Ivana.

Ispravicu se - pretpostavljam, izvinjavam se ako sam koga doveo u zabludu.
Ali logicki se namece taj odgovor, od rapidshare-a nisu mogli ni u kom slucaju da
saznaju (ma drhte Svabe od nas), drugo vlasnik Rapidserbia ima sajt fizicki
u USA, Arizona, ali domen na svoje ime u Srbiji sa imenom i prezimenom.

Razmislite, ne mora da znaci, i plus kad sam to spomenuo - obrisao je moj post
bez ikakvog demanta. Cudno?

pogledajte realnije stanje situacije..Znam krsinu kafica koji imaju zabodeni Ubuntu ili nesto sto lici windows-u jer jednostavno nemaju za orig. softver..Znam i dosta firmi koje nemaju orig, jer poznaju inspekciju...
Nemoguce je odbraniti cinjenicu da taj zakon postoji..
Svi koje ja znam cak ni ne znaju koje su prednosti orig. softwera u odnosu na pirata..kao "sta ce mi orig windows?!?!"..A zamisli jos da ustede recimo 100 jura i puknu na vistu..
hipoteticki : ja sam student i dosadno mi je u zivotu. "Mama daj mi 1500 jura da kupim fotosop, slikam rodjake i menjam im boju ociju! Ja bih uradio to sa piratom ali necu u zatvor!!!" probajte slobodno..
Znaci, poenta je staviti veto na taj zakon ili nesto slicno..

Meni samo jedan delic cele price smrdi..Kako su oni njega izvalili? Sta bilo koji pandur trazi na rapidserbia? Tako skidao sebi filmove pa naleteo na njega i koveli da ga uhapse? Taj deo ne kapiram...

Sta je ovde glavni problem?

To sto film nije jos ni finalno montiran, a dospeo na internet? Ili sam postupak kacenja na rapidshare? Da li ce ubuduce teretiti svakoga ko kupi DVD na trafici i okaci na rapidshare?

A prica da je film skinut sa torrenta? Mozda ovi iz VTK nisu jos proucili koncept torent share-inga...

O samoj nesposobnosti cuvanja filma u izradi necu ni da govorim. Nece valjda da ga optuze i za kradju filma? Jelte, on je pirat, zvuci zaje8ano, verovatno se maskirao u nindzu i ukrao to od nekoga?

Znaci, u teoriji, imamo coveka ko je ugrozio ovaj drzavni projekat od visokog znacaja time sto ga je nelegalno iskopirao. Imamo drugog coveka (mozda je to taj isti?) ko je taj film okacio na torrent i seedovao. Na kraju imamo jednog decka ko je taj film skinuo i okacio na rapidshare "za drugare sa foruma" (file share-ing :)). Hmm, ajde ovog poslednjeg da posaljemo u zatvor, prava opasnost po drustvo, cudi me da ga ovi nasi novinarski lesinari nisu povezali sa nekim klanom...

Ma nema ovo veze sa zakonom, skidanjem, kacenjem i sl. Problem je shto je u pitanju domaci film. Pa setite se samo kako je policija sklanjala sve pirate kada su se davali u bioskopima Andjeli 2 i 3. Dragojevic je tada dizao nevidjenu frku, kao pirati mu otimaju iz usta i sl. Ovde je radio politicko glumacki lobi na celu sa producentom doticnog filma koji je istaknuti clan te i te stranke koja je na vlasti. Drugarske veze, sto bi se reklo. Kao kod nas na forumu. A gologuzi uvek nastradaju, bilo i bice uvek.

OT:

такође и ако је б92 окачио тај прилог на јутјуб
Već sam rekao na drugom mestu, ali nije zgoreg da ponovim i ovde: B92 više ništa ne kači na YouTube jer je YouTube suspendovao B92 nalog. Dakle, nemojte džabe tražiti, nema (možda ako je neko privatno negde okačio, ali to je drugo).

hehe nisam procitao ceo topic al mislim stvarno :) taj film je procureo sa engleskog festivala (znam od koga jer sam medju prvima gledao film :) ) al mislim stvarno sto nisu digli buku za Biro za izgubljene stvari i Hadersfild i Karaulu nego bas za ovaj film,iako su svi procureli sa jednog isto mesta.

Ispravicu se - pretpostavljam, izvinjavam se ako sam koga doveo u zabludu.
Ali logicki se namece taj odgovor, od rapidshare-a nisu mogli ni u kom slucaju da
saznaju (ma drhte Svabe od nas), drugo vlasnik Rapidserbia ima sajt fizicki
u USA, Arizona, ali domen na svoje ime u Srbiji sa imenom i prezimenom.

Razmislite, ne mora da znaci, i plus kad sam to spomenuo - obrisao je moj post
bez ikakvog demanta. Cudno?

Ima puno logike u ovome sto kazes a ako je to istina, onda neka vlasniku rapidserbia sluzi na cast sto je cinkario clana svog foruma koji je postavljajuci linkove na njegov sajt doprinosio popularizaciji istog. Ako su ga vrbovali ovi iz murije, ko garantuje ostalim clanovima rapidserbia sajta da i njih nece cinkariti ?

Sad procitah celu temu kao prvo prva verzija filma ima engleski prevod a hubabuba ga je izbrisao(covek zivi u svedskoj ili u nekoj od okolnih zemalja) opet kazem film nabavljen sa engleskog festivala tj njihov covek je prvi film dao jednom od nasih u engleskoj.Znaci njega treba ganjati,film u prvih par minuta ima deo gde pise da jee ovo ne zavrsena verzija filma.Znam par murjaka i inspektora koji imaju naloge na rapidshare-u,news acounte,dedicated servere i sve to prodaju a niko im nista ne moze jer ako bih ih neko prijavio bilo bi...

OT:

Već sam rekao na drugom mestu, ali nije zgoreg da ponovim i ovde: B92 više ništa ne kači na YouTube jer je YouTube suspendovao B92 nalog. Dakle, nemojte džabe tražiti, nema (možda ako je neko privatno negde okačio, ali to je drugo).

Ха, ха, није ни чудо, они користил јутјуб као бесплатан file storage и тамо качили сате и сате програма. Је л има и неко објашњење са нечије стране о овоме?

Него да се вратимо на тему, ако може још нека информација, ево сада смо сазнали да је снимак са неког енглеског фестивала (ког?), да је прво био на торенту а овај га је окачио на рапид. Ајде молим вас још који податак.

Ха, ха, није ни чудо, они користил јутјуб као бесплатан file storage и тамо качили сате и сате програма. Је л има и неко објашњење са нечије стране о овоме?

Него да се вратимо на тему, ако може још нека информација, ево сада смо сазнали да је снимак са неког енглеског фестивала (ког?), да је прво био на торенту а овај га је окачио на рапид. Ајде молим вас још који податак.

Na kraju ce biti da crva nije ni bilo?

Ova tema neodoljivo podseca na onu od pre par godina u kojoj smo raspravljali da li proizvodjac/prodavac treba da uvazi garanciju zbog spaljenog pina na memorijskom modulu...

Pa ovaj film je bio jos pre mesec dana na trackerima sa sve titlom na engleski decko ga je na**** za bezveze cak je i medju zadnjima izgleda dosao do pomenutog filma. Kakvi su to deblosi :type: Ovako nasi iz tehnoloskog kriminala reaguju kad im se komp sa "originalnim" software-om ukuca ===> :crash:

ma bas,film nije pusten na net pre zvanicne premijere u Srbiji,e sad ta osoba od koje je film dosao radi kod Engleza u delu za pustanje filmova na festivalima iz exyu drzava (svi filmovi sa eng.titlovima dolaze od njega provereno) e sad provericu posle 24. sa kog je festivala kad mi drugar dodje sa odmora.

Poslednja izmena:
Pitanje za Vas koji osudjujete potez Drzave: " Da ste Vi autor, dela da ste ulozili novac, vreme trud. Sta bi ste uradili". ?
Al posteno.

Ako neki režiser hoće da se obogati od svog rada, neka ide u Holivud. Što malo ne ispitaju tržište? Koliko ima bioskopa u Srbiji i zemljama okruženja (moderno opremljenih, a ne iz doba Tita), koliko ljudi ih posećuje, koliko novca ljudi izdvajaju za kupovinu DVD-jeva, kolika je stopa piraterije? Kad bi sve to neko izračunao, video bi da mu se ne isplati snimanje filma u Srbiji. Ej bre, pa jedan The Dark Knight je u Srbiji i Crnoj Gori ukupno zaradio 170.000 dolara za skoro 3 i po meseca prikazivanja. Šta će tek da očekuje neki Živosav sa svojim novim filmom "Putešestvija Pere berberina" kojeg je snimio za 1.500.000 evra? Da ne pominjem da u toj svoti dobar deo čini novac poreskih obveznika, naše pare. Taj film je kao projekat koji je unapred osuđen na finansijski neuspeh. Pare se svesno bacaju umesto da se ulože na nešto pametno, na obrazovanje, na prekvalifikaciju radnika...

Onda, taj autor se je sigurno pogledao stotine piratskih VHS, DivX, DVD filmova, a sad kao traži da se njegovo delo zaštiti. Pazi, molim te.

Šta bih ja uradio da sam režiser? Ništa. Promenio bih profesiju. Dok se standard građana ne poboljša, ne može se suzbiti piraterija. Da ne pričam da i državne institucije koriste piratski softver. Kupe Windows, a sve ostalo piratsko. Ista stvar je i sa fakultetima. Neće da daju pare za originalan softver (kažu da nemaju), pa stave piratski i to daju studentima da kopiraju, a onda ovi to daju svojim drugarima, a ovi opet svojim...

Poslednja izmena:
Ja sam definitvino da se prikupi novac i da se angažuje "advokat ajkula", koji će sve da ih pokopa. Sa novcem kod sebe "naš optuženi član" bi mogao laganije da istera pravdu i skine ljagu sa svog imena.

Ma kakav bre "advokat ajkula"?Das direktno sudiji u kovertu i kazes evo pocastite se malo ,kupite kafu i neki sok i nema problema.

Najbolji dokaz u kakvom nam je stanju drzava je sledeci,molim malo paznje!
Pocetkom godine covek upadne u kucu svoje zene koja je pobegla od njega zbog maltretiranja, ubije zenu,dvoje maloletne dece,tastu i promasi tasta koji se spase bezanjem.Policija ga trazi svuda,opsta potraga za njim i nista.A on celo vreme se krio u svojoj kuci i uhapsen je pre jedno mesec dana dok je spremao ajvar.Kuca je,pazite sad ovo,bila pod stalnom policiskom prismotrom.Tako je glasilo saopstenje policije,a onda je neki komsija primetio da je auto u dvoristu pomeren sa svog mesta a taj auto je samo zlocinac vozio,bilo mu sumnjivo i pozvao policiju.Ej ljudi takav ubica 7-8 meseci se krio kod svoje kuce,pomagali mu otac i majka i niko od policije da udje u kucu i da detaljno pretrazi???Kad su upali u dvoriste on im je rekao,sacekajte da operem ruke jer je ljupio paprike za ajvar i mirno se predao.Da li treba bilo kakav komentar?
Najgore od svega je sto stvari ne idu nabolje nego je sve teze i teze.Dokle cemo da padamo nije mi jasno...Daj boze da nam jednom krene...

Poslednja izmena:
Čekaj, tebi su upali u stan, našli ti privatne cd-ove i optužili te za pirateriju zato što si to gledao?
To je nemoguce, pricao sam sa "inspektorima za visokotehnoloski kriminal :D" [ej, ja bolje da ne kazem kakvi su to ljudi i koliko znaju, mislicete da vas zezam, proresetao sam ih na brzinu na nekoj zapleni, ma strasno... ljudi ostali bez teksta... ] A mogu i da otvorim drugu temu za to malo da caskamo...

Ili zakon, možda, ne važi jednako za sve?
Ti wiz brate, kao da si od juce, ili je ono bila ironija? :d
Pa naravno da smo svi jednaki, ali su neki malo jednakiji :D
Ne znam ni zasto se postavlja ovakvo pitanje u zemlji apsurda.
Ok, zezas se :)

Vec vidim scenu , palim ja torrent kad u sledecem trenutku upada SAJ kroz prozor a oni likovi u biohazard odelima stavljaju komp u zastitni kontejner , bomb-defuse team oprezno pretrazuje kucu a mene odvode u tajni zatvor na Kubi gde mucenjem izvlace priznjanje da sam se bavio piraterijom . Nakon toga se vodim kao nestao ....
Ko nije gledao, neka obavezno pogleda South Park - Christian rock hard.
Veoma interesantan pristup pirateriji :)

mi smo uvek prvi u necemu sto je kontraproduktivno....... luda zemlja a i lud narod (bar vecina)
WORD! :wall:

Xexe.. kako da znas da li sam ja? Dovoljno je da ti kazem da se sve desliko u ponedeljak u 7 ujtru. Skoro ceo dan sam proveu u zgradi SIV-a.. Dosta ti je toliko, ne znam ni da li smem ovo da pise.

Pozdrav
A sto ne bi smeo? Sta, zabranili ti da pricas gde si bio i sta si radio? Ja bih bas pricao, da znamo sta se desava.

Boze, ljudi moji mili ala ste zastranili. Kako branite nesto u sta ni sami niste sigurni da je ok?
Naravno da treba da se odgovara za ovaj prekrsaj. Da je ostavio kopiju samo za sebe, jos nekako i da shvatim.

Sa ovakvim optunistickim stavovima, nema nama mesta u Jevropi.
Daj borab molim te, nemoj mi prosipati neki moral ovde... Ej.
Ti nikada nisi skidao filmove i muziku? Ma daj.
Nikada nisi koristio torente? Ako kazes da nisi, ja povlacim sve sto sam rekao.

P.S. Ni sa ovakvim platama i standardom, a bogami ni sistemom nam nije mesto u evropi, a tu se nesto lome oko nekog filma...
Kako se kaze ono, mazanje ociju, a?

Zapamti optuzeni je nevin (doduse jeste osumnjicen) dok se ne dokaze suprotno.
A o kojoj drzavi pricas? Ovde te optuze bez dokaza, a ti treba da se polomis da dokazes suprotno.

u cijem gradu radi jedan bioskop kao iz filmova strave i uzasa,gde da ga posgleda...
I tAKO DALJE I TAKO DALJE I TAKO DALJE
U mom gradu NEMA bioskopa, tu gde je bio bioskop, lep, prostran prostor, je prodat kinezima, a oni otvorise, a sta drugo nego kineski shop svega i svacega...

A GDE ja da pogledam film?

Inace, nemam apsolutno nista protiv piraterije, dok god su nam ovakvi standardi i primanja nesto me ne interesuje. Neka mi neko kaze da treba da odvojim od 200 eura plate 150 za legalan win, ja cu skrenuti.

A ovi "moralisti" sto imaju sve legalno i placeno po kuci, znaci svi filmovi, sva muzika svi programi, neka lagano i opusteno zaobidju temu, a ne da meni [i ostalima] ovde tupe o nekim "pravima" i "postenju".

I jos nesto, to sto se mali vadio na crnuberzu i na hababuba [ili kako se god zove user] je cista sramota, kao, nisam ja ciko, on je, i jos kaze i ko i odakle... Sramota.
Kako se to ono zvase... A da, cinkarenje.
Za tu izjavu, ako je on to stvarno izjavio, nemam reci, a za to sto se tice filma i teme, podrzavam, nema on tu sta da odgovara.

Inace, posto vidim da se digla ogromna frka oko ovog filma, za koji btw nisam uopste do sada ni cuo, moracu da ga skinem sa neta, da vidim jel stvarno toliki peace of crap kao sto se prica, u sta ni malo ne sumnjam.

Sve sto sam napisao je moj licni stav, i zadrzavam prava, ukoliko me budu tuzili za bilo sta, da lazem na sudu.

Nazad
Vrh Dno