Šta je novo?

ThermalTake W0090 (470W) vs LC Power LC6600GP2 (ili LC6550GP2)

Spider88

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
319
Kao shto sam prichao u nekom od mojih prethodnih postova, bila je u planu kupovina neke jache mashine, medjutim stanje sa faxom je sve zeznulo, tako da moja sasvim solidno jaka mashina ode drzavi.

Sada mora da se kupi neka mashina(tj samo neke komponente) koja je malo jeftinija.
Planirao sam neku MSI plochu(podrzava SLI i Phenom procesore, n570 chipset) , AMD 5200+, Gainward 9600GT GS, 2*1gbRam.
Sve ove komponente sam prilichno siguran da cu najverovatnije uzeti, medjutim problem je koje napajanje uzeti?

Rachunar ce najverovatnije biti clockovan do max. Cenim da oba napajanja mogu to da izdrze.

Eventualno trebalo bi da izdrzi 2x9600GT GS + sve ostalo(ne klokovano naravno), ili pak neki Phenom+ ostatak(takodje ne klokovan). Dakle ne planiram Phenom+2x9600GT GS.

Chuo sam da skoro svi hvale ova napajanja, medjutim takodje sam chuo da im neki nalaze i mane.

Chuo sam da ThermalTake "pucaju", tj neki primerci pregorevaju pri prvom ukljuchenje(losha serija valjda), a i takodje ga je trenutno vrlo teshko naci u Srbiji(ALTI koji je koliko sam razumeo glavni zastupnik za ThermalTake, trenutno u ponudi ima samo 2 tipa napajanja 400 i 850(nije reklama!!!).

Shto se LC -a tiche upitanju je SilentGiant Green Power serija sa 14CM ventom.
Razmishljam o 600W, medjutim ako ga ne nadjem mozda i 550W. Chuo sam da LC nema one silne zashtite(Over-Current, Over Voltage...) koje inache Thermaltake ima, a i da ga prave kinezi(koji danas uzgred prave sve zivo tako da me to ne odvraca od kupovine)

Thermaltake W0090 na 12V granama ima 14 i 15A, dok LC6550GP2 ima 16 i 18A, a LC6600GP2 17 i 18A.

ThermalTake ima >70% efikasnost(podatak sa sajta), a LC ima 79%efikasnost(takodje sa sajta).

Shta mi vi predlazete, tj koja su vasha iskustva? Da li ce (i koja ce ako ce) ova napajanja podrzati ovu mashinu koju sam planirao(overclockovanu), i kasnije eventualni upgrade(jednu od one dve kombinacije). Naravno chuo sam ja za Enermaxa, Tagana, Corsaira i sl, ali ogranichen mi je budzet.

Eventualno predlozite neko drugo koje podrzava sve ovo do 50e (ako je to moguce).

Pozdrav

Sada neshto gledam i u obzir bi mogli da dodju (cenovno a i po kvalitetu) OCZ StealthXStream 500W ili OCZ PC Power&Cooling Silencer 500W. Gledao sam ovaj SXS i po specifikaciji nadmashuje i LC-a i ThermalTake( daje po 18A na obe grane, i ima OV, SC, OC), medjutim chuo sam da ima malo konektora. Ako neko moze da kaze kakva su vam iskustva sa ovim napajanjima. POzdrav

Sada neshto gledam i u obzir bi mogli da dodju (cenovno a i po kvalitetu) OCZ StealthXStream 500W ili OCZ PC Power&Cooling Silencer 500W. Gledao sam ovaj SXS i po specifikaciji nadmashuje i LC-a i ThermalTake( daje po 18A na obe grane, i ima OV, SC, OC), medjutim chuo sam da ima malo konektora. Ako neko moze da kaze kakva su vam iskustva sa ovim napajanjima. POzdrav
Od svih navedenih, PC Power&Cooling Silencer 500W (ubedljivo) je najbolji izbor.;)

Od svih navedenih, PC Power&Cooling Silencer 500W (ubedljivo) je najbolji izbor.;)

Sada zvao skoro sve prodavnice koje u svom cenovniku imaju ovo napajanje, i gle chuda, ista pricha kao i sa ThermalTake-om NEMA IH NIGDE!!!

Kakav je ovaj OCZ StealthXStream 500W?

On mi od ovih (preostalih napajanja) deluje kao najbolja kupovina.

Cisto korektnosti informacija radi

Shto se LC -a tiche upitanju je SilentGiant Green Power serija sa 14CM ventom.
Razmishljam o 600W, medjutim ako ga ne nadjem mozda i 550W. Chuo sam da LC nema one silne zashtite(Over-Current, Over Voltage...) koje inache Thermaltake ima, a i da ga prave kinezi(koji danas uzgred prave sve zivo tako da me to ne odvraca od kupovine)

Pre svega mislim da je vise vreme da se prihvati da nesitina koju je ovde neko stavio da LC napajanja nemaju zastite treba da prestane da se siri svakim postom. Razumem da svako ima svoje "voljeno" napajanje, ali jednostavno nije korektno pri tome iznositi netacne podatke. Pre svega sta podrazumeva da je LC prave KINEZI. Pa 99% napajanja na nasem trzistu se pravi u Kini. Tacnije tamo su fabrike.. Pa zar Asus, Gigabyte itd isto ne prave svoje ploce u Kini. Zar je Lenovo neozbiljan proizvodjac notebookova pa naponske jedinice za svoje notebookove pravi u ISTOJ fabrici u kojoj se pravi i LC, Ili neko hoce da kaze da su Andylson napajanja nekvalitetna...
LC Power napajanja imaju sve potrebna sertifikate za zastitu uskladjeno sa evropskom EMC direktivom. Znaci jednom zauvek SVA LC power napajanja imaju navedene zastite...
A o konkretnom pitanju LC Power LC6560T Titan je bolje od svih navedenih u prethodnim postovima i po pitanju izrade i zastita .. itd
I preporucnena maloprodajna cena bi trebala da bude ispod 5000din

Bilo kako bilo, ja sutra najverovatnije uzimam OCZ StealthXStream 500W! U svakom sluchaju hvala na savetima. Pozdrav

Malo me brine napon na grani od 12V. Uopshte ne varira(shto i treba i to me ne brine), jer nisam imao sa chim da ga opteretim, ali me zabrinjava to shto daje 12.32V. To mi je vec malo mnogo oscilovanje od 12V. Da je oko 0.2 ne bih se bunio. Pitanje je kada se optereti kako ce napon da varira. Koji je napon tebi na grani od 12V?

Malo me brine napon na grani od 12V. Uopshte ne varira(shto i treba i to me ne brine), jer nisam imao sa chim da ga opteretim, ali me zabrinjava to shto daje 12.32V. To mi je vec malo mnogo oscilovanje od 12V. Da je oko 0.2 ne bih se bunio. Pitanje je kada se optereti kako ce napon da varira. Koji je napon tebi na grani od 12V?
CIme si merio napon? Ako je softverski onda to i ne mora da bude tacno.;)

@off topic

pa najvecu gresku koju mozes da uradis nije u izboru napajanja nego u izboru ploce.
sa tom plocom se neces mnogo naklokovati, a o phenomu da i nepricam ( eventualno ce ti izgori ploca ili jos nesto pored nje)
ako planiras nadogradnju vremenom na phenoma savet ti je da proveris na amd sajtu koje ploce preporucuju uz taj zeljeni procesor ( mozda neku sa 790 cipsetom)
znaci zaboravi napajanje to sto imas ce sljakati i na postojecem, ali ako mislis na nadogradnju uzmi dobru plocu za phenoma.

http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-titan-lc6560t-560w/comp_comp_powersupply/204/213

http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-silent-giant-lc6600gp-600w/comp_comp_powersupply/204/319

http://www.itsvet.com/proizvod/lc-power-silent-giant-lc5500gp-500w/comp_comp_powersupply/204/320
sta mislite koju d auzmem?bitno je da s euopste necuje, jer trenutno imam ocz setlhxstream rekli su da je jako tiho, mada i nije toliko, zato se pitam dali vredi zameniti za nekih od ovih napajanja...

i dali je garancija pd 1 2 ili 3 god?

Poslednja izmena:
Pre svega mislim da je vise vreme da se prihvati da nesitina koju je ovde neko stavio da LC napajanja nemaju zastite treba da prestane da se siri svakim postom. Razumem da svako ima svoje "voljeno" napajanje, ali jednostavno nije korektno pri tome iznositi netacne podatke. Pre svega sta podrazumeva da je LC prave KINEZI. Pa 99% napajanja na nasem trzistu se pravi u Kini. Tacnije tamo su fabrike.. Pa zar Asus, Gigabyte itd isto ne prave svoje ploce u Kini. Zar je Lenovo neozbiljan proizvodjac notebookova pa naponske jedinice za svoje notebookove pravi u ISTOJ fabrici u kojoj se pravi i LC, Ili neko hoce da kaze da su Andylson napajanja nekvalitetna...
LC Power napajanja imaju sve potrebna sertifikate za zastitu uskladjeno sa evropskom EMC direktivom. Znaci jednom zauvek SVA LC power napajanja imaju navedene zastite...
A o konkretnom pitanju LC Power LC6560T Titan je bolje od svih navedenih u prethodnim postovima i po pitanju izrade i zastita .. itd

samo mi pokazi izvor ovih informacija i ok je..

Skoro sam kupio LC6560T ima 14-cu i po mojim utiscima je prilicno necujno (kuleri se vise cuju) ali ja ipak mozda nisam bas pouzdan po tom pitanju.
Garancija je 2 god. kupljeno u Atom-u.

@daniel84
Kupio sam LC Power LC6560T titan 560w pro-line series, inace je meni dilema bila da li da kupim napajanje koje ti imas ili ovo LC.
LC mi je ispao jeftiniji skoro 15e, a moj licni utisak je da OCZ ne vredi toliko vise.
Posto pitas za sum kazem ti, po meni je LC skoro necujan. Kakav je sto se buke tice u poredjenju sa OCZ sxs stvarno ne znam.

@daniel84
Kupio sam LC Power LC6560T titan 560w pro-line series, inace je meni dilema bila da li da kupim napajanje koje ti imas ili ovo LC.
LC mi je ispao jeftiniji skoro 15e, a moj licni utisak je da OCZ ne vredi toliko vise.
Posto pitas za sum kazem ti, po meni je LC skoro necujan. Kakav je sto se buke tice u poredjenju sa OCZ sxs stvarno ne znam.

pa ovaj od daljine 1m malo se cuje...al mislim da mozde zbog tezine..ipakkvalitetno napajenje je preko 2kg a ovaj ima 1.6 cini mi se...

Naravno, i to igra ulogu d aimam codegen briza kuciste...pa se cuje zbog air holes...probao sam da stavim enki karton kao izolaciju ali nije se pomagao..ali iak..ako s enecuje kuler na procesoru+noctua+jedan mali ventilator za chipset mislim da takav napajanje nebismeo da se cuje..
malo me poceo iznervirati i kuler na 6800 tj ov arctic cooling x1, i ovo se cuje... aaaaa :-devil-::-devil-::-devil-:
salu na stranu, mne samo zbuni napajanje...i to da ako isljucim racunar onda se cuje neki zvizdajuci zvuk i to neprekidno, naravno to se cuje ako se stavim usi pored napajanja ali ipak...

Mislim da bi Oki mogao da ti uporedi koliko je LC bucan u odnosu na OCZ jer je imao pre LC Titana bas taj OCZ 500W (ako se dobro secam iz ranijih postova).
Kod mene se vise od napajanja cuje AMD box kuler i narocito kuler sa Gainward 8800gt kad se optereti, ali je i nisam nesto mnogo zahtevan po pitanju tisine. A i malo sam ti nagluv od 20-ak godina slusanja glasne muzike :,,:

Ljudi da se razumemo oba napajanja su shto se tishine tiche - tiha. Ja taj OCZ ne bih ni u ludilu menjao da nisam dobio savet da ne bi bilo loshe da uzmem maaalo jache s'obzirom na grafichku i procesor koji bih ipak da kloknem ako nishta do 3ghz. Ko bude rekao a znam da cje se nacji takav da je jedno ili drugo buchno, taj definitivno zhivi ispod staklenog zvona jer ja eventualno ako neshto chujem to su upravo 12-ice u samom kucjishtu i to bash jako tiho jer sam uzeo "silent varijantu" hush001. Vishe se chuje kuler na grafici kada je na 70% nego shto se chuje napajanje.

Zakljuchak - oba su tiha ali ne 0db tiha tako da se razumemo nije u pitanju apsolutna tishina jer gde god postoji ventilator postoji i odredjena "buka". Kako svi potpuno razlichito chujemo od tuda i ovo nerazumevanje. Po mom ako treba da se ogradim skromnom mishljenju, ni OCZ ni Titan ne proizvode toliku kolichinu buke da bih ja sad tu neshto plakao po forumu i shirio dezinformacije kako je jedno glasnije od drugog a oba su ako nishta "deklarisana" jedno kao stealth a drugo super silent...

u da *** sutra imam ispit pa vec neznam nincitati...
a sta se podrazumeva da je prilicno necujno?

sta ste culi za enermax modul 82+ 425W?

Ja koristim Enermax MODU ali jaci model,625W pretpostavljam da su veoma slicni.
Prezadovoljan sam napajanjem,masinu ne iskljucujem,dakle radi 24/7 vise nedelja,i to pored kreveta.Bez preterivanja ventilator mu je apsolutno necujan,pogotovo kad se sa LC Power-a predje na njega,ogromna razlika.Voltaze zakucane,hladno,dugacki modularni slivovani kablovi,sta vise da kazem,visa klasa,najtoplija preporuka.

ma ne zivim ja ispod staklenog zvona nego jednostavno se cuje i to je to..i rekao samd a kada iskljucim racunar onda se cuje neki zvizdajuci zvuk iz napajanja, ako ga isklucim sa dugmicom sto se nalazi na napajanje i shto se sija plavom bojom onda se encuje....

Koje informacije???

samo mi pokazi izvor ovih informacija i ok je..

Da je preporucena MPC za Titana <5000din ili da se gigabyte ploce proizvode u Kini? :wall: Salu na stranu poenta cele price je da se ne sire dezinformacije a ne da ja nekom dokazujem sta LC ima od sertifikata... A drugi podatak da li huntkey proizvodi Titana? Pa ja ne verujem da ima vise od 10 ljudi u Srbiji koji znaju sta sve proizvodi Huntkey, a jos manje onih koji su culi za Andyson. Ipak za poznavoce neka uporede prve serije Titana sa trenutnim i uocice sami razlike. Izvor informacija.. Pa ja... zar to nije dovoljno...:D

Nije dovoljno:smash:. Sto se toliko lozis na LC? Ako imas neki dokaz da Titan od 560W proizvodi Andyson, onda nam to pokazi. Siguran sam da bi u tom slucaju mnogi kupili to napajanje...,)

Da je preporucena MPC za Titana <5000din ili da se gigabyte ploce proizvode u Kini? :wall: Salu na stranu poenta cele price je da se ne sire dezinformacije a ne da ja nekom dokazujem sta LC ima od sertifikata... A drugi podatak da li huntkey proizvodi Titana? Pa ja ne verujem da ima vise od 10 ljudi u Srbiji koji znaju sta sve proizvodi Huntkey, a jos manje onih koji su culi za Andyson. Ipak za poznavoce neka uporede prve serije Titana sa trenutnim i uocice sami razlike. Izvor informacija.. Pa ja... zar to nije dovoljno...:D
Titan koliko znam je Huntkey, Andyson je koliko znam Scorpio 480W i Ozeanos i Prophecy (Metatron serija).Pa cak da je i Titan Andyson, opet nije na nivou PC Power & Coolinga koji sam pominjao na pocetku ove teme.
Drugo, sto se zaastita tice u LC (Huntkey) napajanjima tice, evo snimaka pa se sami uverite.:p

Verzija od 550W izdrzala pola minuta. :d
[YOUTUBE]XglUdm25Bxo[/YOUTUBE]

Verzija od 450W izdrzala minut i 50 sekundi. :D
[YOUTUBE]ndmI_0KqG6k[/YOUTUBE]

Verzija od 350W (6350HG) izdrzala 2 minuta i 10 sekundi. :D
[YOUTUBE]F5m8toj4L5M[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno