Šta je novo?

ThermalTake W0090 (470W) vs LC Power LC6600GP2 (ili LC6550GP2)

Spider88

Slavan
Učlanjen(a)
30.11.2005
Poena
319
Kao shto sam prichao u nekom od mojih prethodnih postova, bila je u planu kupovina neke jache mashine, medjutim stanje sa faxom je sve zeznulo, tako da moja sasvim solidno jaka mashina ode drzavi.

Sada mora da se kupi neka mashina(tj samo neke komponente) koja je malo jeftinija.
Planirao sam neku MSI plochu(podrzava SLI i Phenom procesore, n570 chipset) , AMD 5200+, Gainward 9600GT GS, 2*1gbRam.
Sve ove komponente sam prilichno siguran da cu najverovatnije uzeti, medjutim problem je koje napajanje uzeti?

Rachunar ce najverovatnije biti clockovan do max. Cenim da oba napajanja mogu to da izdrze.

Eventualno trebalo bi da izdrzi 2x9600GT GS + sve ostalo(ne klokovano naravno), ili pak neki Phenom+ ostatak(takodje ne klokovan). Dakle ne planiram Phenom+2x9600GT GS.

Chuo sam da skoro svi hvale ova napajanja, medjutim takodje sam chuo da im neki nalaze i mane.

Chuo sam da ThermalTake "pucaju", tj neki primerci pregorevaju pri prvom ukljuchenje(losha serija valjda), a i takodje ga je trenutno vrlo teshko naci u Srbiji(ALTI koji je koliko sam razumeo glavni zastupnik za ThermalTake, trenutno u ponudi ima samo 2 tipa napajanja 400 i 850(nije reklama!!!).

Shto se LC -a tiche upitanju je SilentGiant Green Power serija sa 14CM ventom.
Razmishljam o 600W, medjutim ako ga ne nadjem mozda i 550W. Chuo sam da LC nema one silne zashtite(Over-Current, Over Voltage...) koje inache Thermaltake ima, a i da ga prave kinezi(koji danas uzgred prave sve zivo tako da me to ne odvraca od kupovine)

Thermaltake W0090 na 12V granama ima 14 i 15A, dok LC6550GP2 ima 16 i 18A, a LC6600GP2 17 i 18A.

ThermalTake ima >70% efikasnost(podatak sa sajta), a LC ima 79%efikasnost(takodje sa sajta).

Shta mi vi predlazete, tj koja su vasha iskustva? Da li ce (i koja ce ako ce) ova napajanja podrzati ovu mashinu koju sam planirao(overclockovanu), i kasnije eventualni upgrade(jednu od one dve kombinacije). Naravno chuo sam ja za Enermaxa, Tagana, Corsaira i sl, ali ogranichen mi je budzet.

Eventualno predlozite neko drugo koje podrzava sve ovo do 50e (ako je to moguce).

Pozdrav

Ja nekako imam utisak da je Hiper malo preterao kad je stavio 580W (iz testa se vidi da je preterao zato je i dobio lose ocene), a za Sunbeam ima review i na extremeoverclocking i dosta je dobro prosao (za tadasnje ATXv2.0 standarde i specifikaciju navedenu od strane proizvodjaca).
Nije mi najjasnije zasto je odsutan aktivni PFC kad bi trebalo da ga bude, mislim da je aktivni PFC samo za evropsko trziste kod ovog Sunbeama a da je ocenjivan US model.

Recimo da LC Titan ima aktivni PFC, i da zadovoljava ATXv2.0 i druge na njemu navedene standarde i potrebne zastite (Efficiency: > 72% at full and typical loads,CE, UL (CUL), TUV, CB, FCC,OCP, OVP, SCP, OLP).

Da li onda mozemo da kazemo da je ovo LC napajanje sasvim prikladno da pokrece neki mid to high range sistem (OCovan dual core ili ne-oc quad, sa non SLI mid range grafikom sa 6pin PCIE, 2-3 stapa ddr2, 1-2 HDD, 1-2 optike) koji trosi tipa 300-400W, bez straha da ce komp da odleti u vazduh?

Slazem se da je stariji dizajn (veci akcenat na 3.3v i 5v) ali mislim da je overkill na ovakve konfiguracije stavljati napajanja od 650-750W, a da je bacanje para davati 15-25e vise na OCZ,TT i sl. od ~450-500W (eventualno ako na njih moze da ide mnogo jaca grafika bez problema ali nesto ne verujem). Ja iskreno ne vidim sta toliko vise (OCZ,TT i sl. od ~450-500W) nude u odnosu na Titan osim eventualno 2-3A vise na 12V i bolje reputacije ( Garson ce sigurno reci :"A Fuhjyyu?") .

Po mome misljenju za ljude sa ovakvim mid range konfiguracijama, a koji zele da imaju neko malo brendiranije napajanje je bas LC Titan za ~45e.
Za ostale jeftinije LC modele ne znam.
E sad ako je neko snob ili ima para na pretek on moze na tu konfiguraciju da stavi i 2KW modularno.

Da li onda mozemo da kazemo da je ovo LC napajanje sasvim prikladno da pokrece neki mid to high range sistem (OCovan dual core ili ne-oc quad, sa non SLI mid range grafikom sa 6pin PCIE, 2-3 stapa ddr2, 1-2 HDD, 1-2 optike) koji trosi tipa 300-400W, bez straha da ce komp da odleti u vazduh?
Da mozhemo to upravo ja i pricham sve vreme, da ne budem attention whore bitch pogledaj moju mashinu i neka to bude neki "ekvivalent" onome shto si upravo rekao.

izvini, ali ovo sto ti imas u my computer bi radilo i sa ovim 380w cm-om sto je dosao uz moje kuciste...

Na ivici i dosta bucno bi radilo... Jos ako je model sa 8mm ventom nazad, ne da bi bilo bucno, nego bi ubijalo..

nismo se razumeli izgleda...
ti si naveo svoju masinu kao primer za to napajanje a ja ti kazem da je za tvoju masinu dovoljno i slabije, tj da je ovo napajanje sasvim dovoljno i za dosta jacu masinu... naravno sve pitanje koliko lazu u specifikacijama |)

a iskreno sumnjam da ovo:
(OCovan dual core ili ne-oc quad, sa non SLI mid range grafikom sa 6pin PCIE, 2-3 stapa ddr2, 1-2 HDD, 1-2 optike) koji trosi tipa 300-400W, bez straha da ce komp da odleti u vazduh?
potrosi 300-400W pa i u full loadu...

Poslednja izmena:
@danijel00
Meni je konfiguracija manje vise slicna tvojoj samo sa 8800gt radila jedno mesec dana na codegenu od 400W, ali nisam smeo vise da se igram pa sam ipak uzeo malo jace napajanje.

A sto se ovoga tice
nismo se razumeli izgleda...
ti si naveo svoju masinu kao primer za to napajanje a ja ti kazem da je za tvoju masinu dovoljno i slabije, tj da je ovo napajanje sasvim dovoljno i za dosta jacu masinu... naravno sve pitanje koliko lazu u specifikacijama |)

a iskreno sumnjam da ovo:
(OCovan dual core ili ne-oc quad, sa non SLI mid range grafikom sa 6pin PCIE, 2-3 stapa ddr2, 1-2 HDD, 1-2 optike) koji trosi tipa 300-400W, bez straha da ce komp da odleti u vazduh?
potrosi 300-400W pa i u full loadu...
da ne bude da ti pametujem ali odi na extreme i stavi sve sto sam nabrojao, OCuj CPU i stavi load na 100% pa vidi da li sam lepo napisao. Ako lazu oni lazem i ja.
Nisam ti ni ja pristalica ne znam koliko jakih napajanja, ali je cinjenica da su komponente, narocito GPU, sve zahtevnije po tom pitanju.

Poslednja izmena:
On izbaci recommended wattage (dobio sam 430W), a ne stvarni load...
uglavnom i sam si dokazao ovo sto sam rekao... codegen 400w je gurao masinu. Naravno da treba kvalitetnije i jace napajanje (pre svega za OC), ali se ovde sa vremena na vreme bas cuju tragicne procene za to kakvo napajanje treba za sta, tj tripuju ljudi |)

Da me neko ne razume opet pogresno, nikako ne tvrdim da treba gurati kineska "400W" napajanja na masine od 1000e, samo bas ni ovu modu 700-800W napajanja ne razumem posebno za dual core-single gpu masine |)

To ti je ona varijanta... Prvo kupis kvalitetno napajanje i jako, naravno. Onda kad budes kupovao jacu graficku neces morati o tome da razmisljas i da razmisljas hoce li ti ostati dovoljno para za graficku jer ti ustvari pored graficke treba i jace i kvalitetnije napajanje...
Kuca se gradi od temelja pa i racunar bi trebao da se krene od osnovne stvari a to je napajanje..
Sta ce meni 650W u ovoj masini? Ne treba mi.. Ali, ako mi dune da uzmem neku jacu grafiku, kupim quad i ne znam ni ja sta vec, eto, imam lufta pa sve pare koje sam mislio da ulozim, recimo, u graficku, ulozicu u graficku, necu raditi upgrade napajanja...

Evo sta kaze za napajanja jedan lik sa techgage.com
http://forums.techgage.com/showthread.php?t=4350

"No, it doesn't matter how big the PSU is, it's going to draw only what power is needed. I use both a 1000W and 1200W PSU for testing, and neither goes close to the rated spec. I think even at full load (GPU and CPU), the highest I could push our current benchmarking rigs (QX9650 and HD 4870 X2), I'd just barely hit 400W. There's definitely a lot of legroom with most any PSU nowadays."

Tako da svi sa prosecnim konfiguracijama mislite o tome.

Evo sta sam ranije napisao tako da sam ti i ja Danijele slicnog misljenja. Koliko bi se konfiguracija u Srbiji prodalo kad bi morao u svaku da stavis firmirano napajanje od 600-700W da bi radila?

Sa druge strane voodoo je sasvim u pravu kad ovako razmislja.
Ja recimo znam da u narednih godinu dana necu moci da menjam 8800gt za nesto jace pa mi je tako Titan savim dovoljan.

ja sam jos davno pitao sta mislite koju napajanje da kuim umesto ocz stelthxstream 500w, jer je jako buchan-naravno red ostale komponente :p
konfiguracija je intel p4 3ghz s478, 2gb ddr ram,gef 6600 128mb, wd 320gb aaks i 2 dvd rw uredaja i jos nekoliko ventilatora?
I jos nesto dali neko ima ovaj ocz napajanje i kada ugasi racunar cuje se da napajanje daje zvizdajuci zvuk?ovo me jako zbuni i neznam dali vredi da ga odnesim u servis jer ne zivim u beogradu a nebi cekao 2nedelje da mi kaze sta je sa napajanjem...

ja sam jos davno pitao sta mislite koju napajanje da kuim umesto ocz stelthxstream 500w, jer je jako buchan-naravno red ostale komponente :p
konfiguracija je intel p4 3ghz s478, 2gb ddr ram,gef 6600 128mb, wd 320gb aaks i 2 dvd rw uredaja i jos nekoliko ventilatora?
I jos nesto dali neko ima ovaj ocz napajanje i kada ugasi racunar cuje se da napajanje daje zvizdajuci zvuk?ovo me jako zbuni i neznam dali vredi da ga odnesim u servis jer ne zivim u beogradu a nebi cekao 2nedelje da mi kaze sta je sa napajanjem...

:banana::banana:

Ma kako je ocz sxs 500w buchan ?!!?!?! Ako je bucan vrati ga i reci im - bucan je. Meni nije bio bucan uopste kao ni ogromnoj vecini ovde na forumu. To napajanje je dovoljno za tu konfiguraciju koju si naveo i zaista ne kapiram shta je problem ? Proveri da li ti zuji neshto drugo jer shanse da novo to napajanje zuji su gotovo nikakve.

Kupio bih LC Power LC 6600 SuperSilent 600W intresuje me dali ima vise grana od 12v a intresantna su modelarna napajanja .Koje modularno napanje bi bilo najisplativije.

Pa ako te interesuje modularno napajanje, zasto razmisljas o tom LC-u? Ono nije modularno.
Imas TT W0136-TR2-RX 500W, TT W0131RED ST-600W, TT ST450W Purepower RX, CM Real Power M520 RS-520-ASAA-A1, M620, M700, M850, M1000..., Chieftec CFT 600, 650, 700, 750 i ko zna kojih jos.. Zavisi koliko para si hteo da izdvojis za napajanje. Najjeftiniji je prvi TT sa oko 55e

Ma kako je ocz sxs 500w buchan ?!!?!?! Ako je bucan vrati ga i reci im - bucan je. Meni nije bio bucan uopste kao ni ogromnoj vecini ovde na forumu. To napajanje je dovoljno za tu konfiguraciju koju si naveo i zaista ne kapiram shta je problem ? Proveri da li ti zuji neshto drugo jer shanse da novo to napajanje zuji su gotovo nikakve.

ma bucah je ako kazem...evo sada se pono cuje taj high pitch zvuk iz compa...kazem, imam kuler na procesoru, jedan noctua 80mm kuler, jedan mali kuler na chipsetu i accelero x1 vga kuler, i nishta se necuje samo napajanje...a i rekao sam da ja zivim u somboru, i jedan od mojih prijatelja doneo mi ovo napajanje iz beograda..tako da neznam kako bi mogao da vratim napajanje i d akazem e ***, buchan je i stalno se cuje taj @piiiiip@ zvuk....:mad:
znachi, sanse nema da se nesto cuje pored ovog napajanja..a i dosadilo mi se vec i zaista me nervira...
dali neko ima vezu ili prijatelja u winwin, u kraljice marije, tamo je uzeto pa da pita dali se moze reklamirati zbog toga da se kuler cuje i cuje se taj high ili low itch zvuk kako se vec zove mjakemu...:mad:

Ima 2 grane

Kupio bih LC Power LC 6600 SuperSilent 600W intresuje me dali ima vise grana od 12v a intresantna su modelarna napajanja .Koje modularno napanje bi bilo najisplativije.

Po specifikaciji ATX2.2 malo vise podataka o njemu na
http://www.lc-power.com/images/upload/pdf/power_172.pdf
modularna napajanje iz programa LC Power su LC6480S 480W i cela metatron serija sem LC8400P. Takodje najisplativija kupovina iz LC programa je LC8650 Ozeanos 80+ sertifikovano napajanje
http://www.80plus.org/manu/psu/psu_reports/SP583_LC-Power_LC8650_600W_Report.pdf

ma bucah je ako kazem...evo sada se pono cuje taj high pitch zvuk iz compa...kazem, imam kuler na procesoru, jedan noctua 80mm kuler, jedan mali kuler na chipsetu i accelero x1 vga kuler, i nishta se necuje samo napajanje...a i rekao sam da ja zivim u somboru, i jedan od mojih prijatelja doneo mi ovo napajanje iz beograda..tako da neznam kako bi mogao da vratim napajanje i d akazem e ***, buchan je i stalno se cuje taj @piiiiip@ zvuk....:mad:
znachi, sanse nema da se nesto cuje pored ovog napajanja..a i dosadilo mi se vec i zaista me nervira...
dali neko ima vezu ili prijatelja u winwin, u kraljice marije, tamo je uzeto pa da pita dali se moze reklamirati zbog toga da se kuler cuje i cuje se taj high ili low itch zvuk kako se vec zove mjakemu...:mad:
A da ti se ne cuje bas tas mali kuler na NB-u? Oni se cuju bas tako kako ti kazes..

OCZ SXS

Kupio sam juce ovo napajanje (u zamenu za TTw0136 TR2 RX koji mi je bio bucan u radu) i imam isti problem. Nije problem u buci ventilatora koja nije preterana (nije ni mala - slicno kao TT) vec u nekom viskofrekfentnom zvuku koji se jos i menja u vremenu (verovatno usled prekidanja). Ovo se cuje u radu i sto je jos gore i u stand-by rezimu. Zvuk nije toliko jak ali je veoam iritantan. Planiram i njega da vratim i vec skupljam strpljenje za smaranje sa prodavcima.

Koje napajanje su bolje modularne ili ne modularne i sta je razlika. Evo pisao sam mail, kontaktiraos am ocz fabriku i tamo je sales manager pisao da mogu slobodno zameniti ventilator, samo zadrzim taj pismo gde mi je to pisao i nece biti problem, samo ako uspem napsem kako i sta sam uradio u vezi kulera...
a u altiju su rekli da posaljem njima napajanje...***, a nemam drugi da koristim a treba mi racunar je pisem diplomski..dali iam neko napajanje da mi pozajmi da posaljem ovima i da zavrsim vec ovo..e kad sam ja uzeo ovaj ocz...

misljenje oko LC POWER Silent Gian Green Power LC6600GP2 600W

E bas planiram da uzmem to napajanje sutra, kosta 5050 dinara.
Najbitnije mi je da je napajanje TIHO! i da je stabilno.
Imam 9800gt, Dual Core E2200, Asus Xonar zvucnu koja takodje trazi dodatno napajanje, 4 GB rama i 2 harda (500GB i 160GB), dakle nista preterano.

Mislim da ce gorepomenuto ( http://www.itsvet.com/proizvod/lc-p...-lc6600gp2-600w/comp_comp_powersupply/204/430 ) napajanje podrzati i upgrade na recimo Intel i3 ili i5, bolju graficku i tako dalje.

Molim za neko krace misljenje. hvala !

Vrh Dno