Šta je novo?

Fallout 3 (nastavak II) [spoiler alert]

Isto je kao u Oblivionu - gde god da sretnes nekoga a da to nije grad odma krece da te ubije! Zasto? Uso sam u neki vault i odmah covek krece na mene sa pijukom. Kako je to jadno!
Drugo,muzika je ocaj(ako je ima uopste).Jedino je ona tema kad se ucitava igra dobra.
Koliko je muzika u Fallout-u 1 & 2 doprinosila atmosfreri to je nesto fantasticno.Ko nije igrao pr(a)ve Fallout-ove nek odslusa malo:

http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_soundtrack
http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_2_soundtrack

Poslednja izmena:
Da, mogli su da se potrude da iskomponuju nešto, ne da samo nabacaju stare pesme. Muzika je bila fantastična u prva dva Fallouta

Sve je bilo fantastično u prva dva fallouta nazalost sad je daleko od toga ;(

Pitanje, ja sam davno samo zagrebao po F1 i F2, ali nesto me kopka :)

Nuklearni rat se prema ovom F3 desio 2200-i-neke godine (Kina napala USA, lol).Ok, zbog cega je sve "zamrznuto" u 50's izgledu?To vreme ima odlican smek a-la "atomic cafe" ,ali zbog cega je prica bacena toliko u buducnost...zar nije bolje da se nuklearni holokaust zaista i desio 50-ih...?Uostalom, zar nije tako bilo u ranijim falloutima?

A i ovaj detalj mi smeta...sve okolo vuce na 50-e, a ja se seckam u tipicnoj US uniformi koju danas poznajemo.Sa malo primesa Space Marines-a iz Aliensa...

KAKAVA PREVARA HEHE!

Instalirao sam i taj patch, i opet puca igra...

Elem, OVA IGRA JE SMESNA!!! :whip: Grafika je iz 2004.-te godine! Ovo je identicno kao Oblivion, animaciju likova nisu poboljsali ni 1%, sve je isto kao u Oblivionu, kvalitet grafike, tekstura, animacije, pa ovo je smesno, prava zastarela igra na kraju 2008. godine, pa od ovoga je i Exodus from Earth naprednija igra, da ne pricamo o pravim hitovima.

Meni u igri, pip boy i ostalo toliko je prosto uradjeno da prosto smrdi, ne postoje slika oruzja, ne postoji inventory, nego se sve resava preko pipboya, ciji meni je nikakav. Uzas, pucanje iz pistolja je definitivno po kvalitetu iza originalnog nastavka Half Life 2.
Interakcija nula, igra je nekako skrpljena, lose izgleda, nezanimljiva.

Svaka cast Bethesdi sto nista nije napravila vec je prepravila igru staru 4 godine i prodala je u 4 miliona primerka, ocigledno je da ako neko zeli da proda nesto treba da fokusira svoj proizvod prema debilima!
FO3 vasa savrsena igra za debile.

Daj Flajt kontrolisi se malo ***. jeste glupava igra ali sto provociras i skreces temu ka svadji i flejmu?

ma da kad grafika valja onda, uuu aaaa fancy ovo ono......... tako je bilo sa Oblivionom a sad suprotna prica.... a jos pri tome igri niste posvetili ni 1% svoje paznje

Poslednja izmena od urednika:
Nuklearni rat se prema ovom F3 desio 2200-i-neke godine (Kina napala USA, lol).Ok, zbog cega je sve "zamrznuto" u 50's izgledu?To vreme ima odlican smek a-la "atomic cafe" ,ali zbog cega je prica bacena toliko u buducnost...zar nije bolje da se nuklearni holokaust zaista i desio 50-ih...?Uostalom, zar nije tako bilo u ranijim falloutima?
Haha, isto pitanje i ja postavljam ljubiteljima FO1 i 2 i stalno mi kažu da nemam pojma :) Ista situacija je i u prva dva dela.
Kao, igra je bazirana na pulp fictionu pedesetih, tj kako su tad zamišljali budućnost. Ko kad bi mi sad zamišljali dvehiljade sto pedeset osmu sa kućama na zemlji i jednomegabitnim internetom :)
Al po meni je to glupo, trebalo je da nameste igru kao alternativni scenario kubanske krize i sve bi bilo daleko logičnije. Ovako ispade da od pedesetih pa do 2077. ništa živo nije mrdnulo, ni moda ni muzika ni ništa.

Poslednja izmena:
^Da, i ja mislim da bi tako nesto bilo puno bolje.Ovim su pricu nekako bacili isuvise u "alternativni univerzum" i time malo ubili ideju o nuklearnoj kataklizmi.
Da su stavili u odgovarajuci vremenski period, covek bi se mogao zapitati "u je...da Kenedi nije bio pussy onda vec sravnio Kubu, ovako bi ziveli danas :D " ...

cube, that's where lucifer lives :)

me ni bi se vishe svidela nuklearna kataklizma izazvana invazijom iz svemira. 50-e su bile zlatno doba nlo-a.

Poslednja izmena:
Carevo Novo Odelo!

Daj Flajt kontrolisi se malo ***. jeste glupava igra ali sto provociras i skreces temu ka svadji i flejmu?

Rekao sam sto sam imao, ali jednostavno nisam mogao da se suzdrzim, pa ovoliko dugo radili ovaj nazovi nastavak, i stvarno je smesno trula grafika, najgori "meni" u istoriji video igara. I plus igra neoptimizovana i puca kao blesava, a bar da su radili sve iz pocetka pa da kazes nisu mogli da stignu, ono igra KRPENJACA.

Ali ocigledno je da je danas marketing sve radi, ovi iz Bethesde su kao prodavac polovnih automobila, zardjali krs, koji jedva ide i puca mu auspuh (pravac u windows), i lepo ga prodadose, pa unajmis ovu glumicu za reklamu, onog zabavljaca i slicno... Pored naslova Far Cry koji je iskreno dosadan, pored COD4, pored da ne nabrajam dalje sta je sve izaslo i izgleda i radi kao igra iz 2008, ova igra tzv FO3 jednostavno nema sta da trazi!

PS/Odusevila me je ona dzinovska pcela, kako su samo inventivni ili meso od dzinovske bubasvabe, razvojnom timu Bethesde moze da se dodeli nagrada za najvece mentole u igrackoj industriji, necu vise ovako da padam u vatru, od sada cu samo da napisem po neku kritiku ako me ne bude mrzelo ili ako uopste budem naterao sebe da pokusam da igram "ovo", koji je ovo zanr uopste u pitanju?

Sto rece moj drugar Machete "Cuti, bar ovde nema da se bere cvece" :D

Poslednja izmena:
Ja sam mislio da j e igra trash mozda u prvih 2 sata igranja a onda mi se odjednom svidela, skoro 19 sati punog igranja do samog kraja a jedva da sam takao side-questove. Graficki je onako, ali da je zabavna, zabavna je......i ogromna. VATS je vishe nego potreban jer u suprotnom ima da potroshite tonu municije ako je prepucavanje real time. A ako ti bas toliko puca igra i izbacuje u windows, ti lepo kupi xbox360 pa ti nece nigde izletati :D

Meni nije ni jednom do sada izletela, i radi mi odlicno.
Vecina ljudi koja pljuje po igri usla je u nju sa vec formiranim stavom da to nece valjati, to tvde jos od trenutka kada je Bethesda otkupila licencu i kada se nije znalo kakva ce igra biti. Ne verujem da ce oni ikada promeniti misljenje. Igra im se ne svidja i to je njihovo pravo. Postoje oni koji nisu citali preview-e i gledali trailere i usli su potpuno otvoreno bez ikakvih ocekivanja i igra im se uglavno svidela. Meni licno je recimo Romance of Three Kingdom 3 najbolja potezna strategija iako je stajala ne jednu disketu, bolja od ROTK XI ili Shogun mi je najbolji deo Total War serijala, ali realno nije, vec sam obe ove igre uporedjivao sa feelingom koji sam imao dok sam igrao njihove prethodnike, a takve stvari se jednostavno ne mogu uporediti. Jesu F1 i F2 bolje igre ali proslo je devet godina pa ih se ja slabije i secam, tako da mi je ova igra OK.

Poslednja izmena:
Haha, isto pitanje i ja postavljam ljubiteljima FO1 i 2 i stalno mi kažu da nemam pojma :) Ista situacija je i u prva dva dela.
Kao, igra je bazirana na pulp fictionu pedesetih, tj kako su tad zamišljali budućnost. Ko kad bi mi sad zamišljali dvehiljade sto pedeset osmu sa kućama na zemlji i jednomegabitnim internetom :)
Al po meni je to glupo, trebalo je da nameste igru kao alternativni scenario kubanske krize i sve bi bilo daleko logičnije. Ovako ispade da od pedesetih pa do 2077. ništa živo nije mrdnulo, ni moda ni muzika ni ništa.

http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_Bible

bash je poenta u tome sto se malo toga razvijalo i menjalo, inache bi igra i setting bila kao i milion drugih....

i buducnost u 50im se zaista gledala onako u 50im (neces verovati kakve su sve pripreme i koliko istrazivanje cele te pop kulture u toku razvoja igre), samo sto je eto iskrsnuo mali nuklearni incident...

praktichno ostvarenje najvecih strahova ljudi iz tog vremena... nema nafte, nuklearni rat, invazija kineza zbog toga i toga bla bla bla bla... imate bibliju pa procitajte... to se zove Story Background na koji se Bethesda samo tako popisala...

da li je igra bagovita?
http://kotaku.com/5082934/broken-fallout-3-dojo-fallout-3-still-broken

Poslednja izmena:
Koja je poenta lockpick skilla i hackinga ako dva metra od svakog kompa/zakljucanih vrata se nalazi kljuc/sifra :trust:

Nemojte da se ljutite, ali ovaj RPG ko da su pravili za najgore debile. Nisam mnogo igrao ali vec imam osecaj da cu najjace bosove tuci istim onim pendrekom kojim sam prebio cuvara vaulta :zgran:. I igra kao nudi neke opcije u questovima, ali kakva vajda od toga kad koji god nacin da izaberesh dodje mu na isto. Neverovatno koliko igra odishe linearnoscu. Probacu i neki veci sporedni quest pre nego shto donesem konacni sud ali ovaj mejn je glup, dosadan i cist klishe.

Nemojte me pogresno shvatiti, nemam nameru da flejmujem ali ja jednostavno nisam navikao da igram ovakve RPG limunadice. Bolje da su pravili full FPS sa mega grafikom i fizikom.

Takav odgovor sam i očekivao.

ne znam sta si ocekivao, istina je da je pola tih minor kvestova tog banalnog tipa... ako ne znas koji su pravac google...

To nije bug, sasvim je logično da je deo pre toga preskočen, jer se sastoji od nalaženja lokacije Vaulta 112. I prošli Fallouti su mogli da se završe za neko vrlo kratko vreme.

da nije bug da ti se iskljuchi pola kvestova vezanih za glavnu prichu koja traje 2 sata gejmpleja (iz prvog puta)? a da ti nemash pojma o chemu se radi, jer nisi u prici (zapravo si odsecen od nje)? i da jednostavno ne mozesh ni da uradish ono sto ti pishe da treba da uradish (da udjesh u onu sondu u kojoj zapravo sedi james)... a da nije bug... ne zapravo bugovi ne postoje, to su samo frustracije fallout fanova i milion drugih... prelistajte forume ljudi... igra je uzasno bagovita (sto se i spominje u svakom rivjuu)

fallouti 1&2 se nisu mogli preci za 2 sata ako ih pre toga nisi preshao bar 5 puta pa da znash sve poznatije trikove napamet... da si igru igrao kako treba znao bi to ovako pricas napamet...

Poslednja izmena:
Evo ja sam posao sa -10 stavom i totalnim pljuvanjem po Failout 3, medjutim naterao sam se da instaliram i probam.

Kako sam odmicao stav mi se drasticno promenio tako da bih sada dao neku ocenu +7 igri.

Ima mnogo mesta za doradu i peglanje, fali dosta shmeka iz Fo1/2 ali opet ima dovoljno dobru atmosferu i setup (grafika je bas kako treba za sumorno okruzenje).

Uz malo modova, dorade, peglanja bagova, skidanja level cap-a, itd., igra ce da bude odlicna.

Znaci, moglo je bolje ali kako smo se nadali dobro smo se udali :d

fallouti 1&2 se nisu mogli preci za 2 sata ako ih pre toga nisi preshao bar 5 puta pa da znash sve poznatije trikove napamet... da si igru igrao kako treba znao bi to ovako pricas napamet...

Sta bre 2 sata ? Fo2 predjes za 15min a imas na Youtube lik prelazi za 8min i nesto sitno sekudni :d:d

I igra kao nudi neke opcije u questovima, ali kakva vajda od toga kad koji god nacin da izaberesh dodje mu na isto. Neverovatno koliko igra odishe linearnoscu.

Pa nije baš tako, dosta toga zavisi od tvojih akcija, kao npr. na početku kada ti ćerka overseer-a ponudi pištolj, ukoliko ga ti odbiješ, ona će njime ubiti onog bizgova koji je saslušava zajedno sa njenim matorim, ili kad uništiš Megaton otvara ti se potpuno novi quest line.

Malo ste ga preterali u blaćenju igre, i stvarno ne znam zašto se stalno neki vraćaju na F1 i F2, od kada je Bethseda kupila licencu znalo se šta se može očekivati od igre, i po meni oni su nadmašili moja očekivanja. Isto kao kad bi npr. braća Koen režirali Pretparačke priče 2, ne može se tu očekivati Tarantino, kad ga nema. Ali sam takođe uživao u Morrowindu i Oblivionu, pa pobogu obe su u svoje vreme bile GotY, a srećan sam i što nastavljaju sa ES serijalom...

@Kilibane, ne znam zasto ti odgovaram ali 'ajde: Ovde niko nije "usao u igru" sa vec formiranim stavom, konkretno ja sam dva puta skidao igru sa interneta, falio neki deo, uzeo posle od drugara, 3 puta je instalirao, znaci imao sam zelju i volju da je igram, cisto zbog nostalgije, ocekivao sam dobru grafiku, onakvu kakva treba da bude krajem 2008. godine, dobru fiziku i animaciju, ocekivao sam da je igra glupa, ali sam mislio da je igriva do nekle.

Ponavljam ovako siromasno uradjena igra, interface, inventory koji ne postoji, slike oruzja kojih nema, dosadni dijalozi a la Oblivion, sta ovde da se igra, trenutno imam na raspolaganju Dead Space, COD5, COD4, Red Alert 3, Far Cry 2, Space Siege, PES 2009, bilo koja igra od ovih izlgeda pet puta bolje i 20 puta je zanimljivija i inventivnija, pa pored ovih igara morao bih da budem lud pa da posvetim vremena FO3, jer je igra nikakva, ljudi da li ste toliko slepi?????

Sto se samog zanra igre tice vec sam pitao koji je ovo zanr uopste???

@Stojcha, pa nije vazno da li je okruzenje pustinja ili oaza, to nema veze sa kvalitetom grafike, ovde su grafika i okruzenje ocaj cak i za post apokalipsu.
Pogledaj NWN 1, one nastavke gde ima desavanja u pustinji, lepo izgleda iako je samo pesak svuda okolo, ali su tu igru radili pravi ljudi, svojevremeno...

@ svi bre
Jel' neko primetio kako smesno skace onaj baja, ovi koji su radili igru nisu nista pipnuli niti popravili u odnosu na Oblivion, samo im promeniili garderobu i oruzje koje je ovde mnogo ruznije...

Da li slucajno postoji da se u igri "pokupi" neka detaljnija mapa, jer ona na PipBoy-u je blagi uzas. Prvo, glupavo mi je sto ne moze da se seta po povrsini sa kraja na kraj grada nego mora da se koristi metro. A onda kada udjem u metro, na maloj mapi se nista ne vidi, a na velikoj jos manje. Imam utisak kao da je duzina koja se predje metroom od mesta do mesta drasticno manja nego sto bi trebalo da bude po povrsini. Kako to da niko ovo nije primetio?

Poslednja izmena:
Ja u igri nisam natrcao na detaljniju mapu ali sam danas pazario ovo.

Untitled-1-1.jpg

ali mi vise ne treba jer sam zavrsio igru ;)

i da jednostavno ne mozesh ni da uradish ono sto ti pishe da treba da uradish (da udjesh u onu sondu u kojoj zapravo sedi james)...
Ne treba da uđeš u sondu u kojoj je već neko ;) Bugova ima (ja sam jedino naleteo na iskakanje na desktop, ali sigurno ih ima još), ali ovo po svemu sudeći nije bug.

ne znam sta si ocekivao, istina je da je pola tih minor kvestova tog banalnog tipa... ako ne znas koji su pravac google...
Ima banalnih questova, ali nijedan nije tog tipa (tj možda jeste jedan). Jednostavno, to što si rekao nije tačno.

da si igru igrao kako treba znao bi to ovako pricas napamet...
:D Ti si jedan vrlo zabavan lik :)

Ne treba da uđeš u sondu u kojoj je već neko ;) Bugova ima (ja sam jedino naleteo na iskakanje na desktop, ali sigurno ih ima još), ali ovo po svemu sudeći nije bug.

Ima banalnih questova, ali nijedan nije tog tipa (tj možda jeste jedan). Jednostavno, to što si rekao nije tačno.

:D Ti si jedan vrlo zabavan lik :)

kako da znam da li treba da udjem u sondu (a ne mogu) kada u opisu questa pishe "udji u sondu" ?

ako si igrao fo1 i fo2 kao sto si treci deo nije cudo sto nema spojma

dakle onakvih questova kao sto sam spomenuo za ovoliko koliko sam igrao (a nisam mnogo)

- megaton kada popravih cevi posle kod Waltera za svaki Scrap metal dobijas ili 10 capsova ili jedan poen karme
-u citadeli ti riba placa za svaki holotag koji doneses
- nadji quantum cole onoj lujci zapadno od megatona, lova
- onaj ghoul koji pravi ultra jet (nadjesh ga posle reshene situacije sa paukovima), trazi sugar bombs il nesto,
-negde sam nashao lika koji skuplja chineese assault rifles i trazi da mu donesesh 30 komada ali sam zaboravio gde jer nisam igrao nekoliko dana
-odnesi prewar knjige ono ribi Iz bosa, xp i lova
- etc etc.....

lista bugova, ako si preskochio http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_3_bugs

modovi http://www.fallout3nexus.com/ (stari PA, texture packovi, mod za ubijanje dece etc)

detaljna i interaktivna mapa u flashu http://f3navi.blogspot.com/

Poslednja izmena:
^Pitanje, kako do treninga za Power Armor...Paladin me ne pusta u Citadelu :)

Da li postoji neko resenje za quest Tenepenny tower i ghouls u kome bi bili "i vuk sit i ovce na broju" ovako kako god ga odradim jedna strana uvek nadrlja.

Poslednja izmena:
Jel moze neko da postuje link za mod koji uklanja level cap? Tj. da mogu da napredujem posle 20-og levela?

ako si igrao fo1 i fo2 kao sto si treci deo nije cudo sto nema spojma
l
LOL, ti si car :) Molim te, nauči me kako se igra Fallout :d

- megaton kada popravih cevi posle kod Waltera za svaki Scrap metal dobijas ili 10 capsova ili jedan poen karme
-u citadeli ti riba placa za svaki holotag koji doneses
- nadji quantum cole onoj lujci zapadno od megatona, lova
- onaj ghoul koji pravi ultra jet (nadjesh ga posle reshene situacije sa paukovima), trazi sugar bombs il nesto,
-negde sam nashao lika koji skuplja chineese assault rifles i trazi da mu donesesh 30 komada ali sam zaboravio gde jer nisam igrao nekoliko dana
-odnesi prewar knjige ono ribi Iz bosa, xp i lova
- etc etc.....
Na neke od ovih još nisam naleteo (što može da znači da ti igraš igru više od mene), ali ovi na koje jesam nisu questovi - ne pojavljuju se u quests i ne dobijaš xp za kompletiranje istih (jer i ne možeš da ih kompletiraš).

Inače, ja sam posle popravljanja cevi našao Waltera mrtvog u Megatonu. Pretpostavljam da je pao

Vrh Dno