Šta je novo?

Fallout 3 (nastavak II) [spoiler alert]

Sve u svemu odlicna igra... jedino je kraj zasran nevidjeno. Zivo me zanim zasto su izbacili mogucnost igranja posle kraja glavnog questa, a samim tim i mogucnost ekspanzije tipa Shivering Isles u Oblivionu.

Poslednja izmena:
Cekaj patch.

glupo pitanje, da li tje fo 1 i 2 raditi na visti ili moram da vadim xp iz naftalina? :) sve u svemu igra je dobra. zaintrigirala me je da probam prethodnike koji mi nikad ranije nisu delovali zanimljivo.

glupo pitanje, da li tje fo 1 i 2 raditi na visti ili moram da vadim xp iz naftalina? :) sve u svemu igra je dobra. zaintrigirala me je da probam prethodnike koji mi nikad ranije nisu delovali zanimljivo.

fallout 2 radi mada su mi jedino animacije (uvodna) brljala sigurno zbog video drajvera ali nisam trazio resenje problema po netu... jer nisam mogao igrati igru sa tako ocajnim interfajsom :p

Rade na visti i kec i dvojka , licno probao
Ako bude problema samo patch skines

yup, malo sam chituckao i ochigledno trebaju da se skinu komjuniti patchevi isto kao i za planescape da bi uchinili igru manje bagovitom .

Aaaaaa ne mogu da verujem, nece da radi na Visti!!!! Zamrzava... probao sam sve sa kodecima, unistal, pa pokrenem... i nece! Restart... opet nece! Instaliram najnovije kodeke (Klite full 4.3.1, 14 november), na njima je fallout vec blacklistovan, probam svasta... i opet freeze!!! Zna li iko u cemu je problem, koje vi lekove sve koristite?

Radice, ja ih igram. Prvi deo ako nece da se instalira, prekopiraj fajlove sa diska na hard u folder i pokreni setup u compatibility modu za win 95 ili 98.

ljudi kad ocu da instaliram patch ovo mi javi: Old file not found.However,a file of the same name was found.No update done since file contents do not match.
Sta mi ovo kaze,sta je problem?

^Patch ne prepoznaje neke od fajlova u direktorijumu igre...sto ce reci, da je igra cra**vana.Verovatno, kao i vecina ovde koristis ponovonapunjenu verziju koja se instalira i vozi.Ali kad se pojavi patch, dese se takvi problemi jer se ne zna KOJI su fajlovi zamenjeni a ponovonapunjeni nisu bili toliko ljubazni da kazu.Ne znam sta im bi...? :p

Ne mora da bude. I ona ogoljena skulptura ima isti probem, ali je bar umetnik koji ju je ogolio napravio svoju ispravku, pa makar njena primena trajala sat vremena.

Poslednja izmena:
Ja sam bez (većih) problema patchovao ponovonapunjenu verziju ;)

Poslednja izmena:
^Onda sam okrivio ponovonapunjene ni krive ni duzne, silly me :p
Verovatno je onda rec o skulptorima...

Ja samo da pohvalim carsku igricu!

pa ljudi niko mi ne rece kako da popravim ovo?

Nema šta da popravljaš, nastavi dalje i dobićeš v1.0.0.15 exe. Ostalo te ne zanima.

A ako te baš zanima, Falloutlauncher.exe je 'popravljan' od strane ponovonapunjenih pa ga patch ne prepoznaje i ne menja ga. On nije ni bitan za igru, možeš bez problema da je startuješ direktno sa fallout3.exe

nisam te bas razumeo,kako da je startujem kad je bag jos uvjek tu...?

Dobro bre jel tebi mora da se crta?
Ako je bag jos uvek tu niko ne moze da ti pomogne, cekaj neki drugi patch i kraj.
Ili uzmi pa zovi tehnicku podrsku pa se njima zali.

Poslednja izmena:

Startuj igru ponovo a ne patch. Buga nema. I meni je izbacilo istu gresku. Kada izbaci gresku stisnesh OK i igra se automatski pokrene. Odes u settings i tamo ti lepo pishe da je verzija 1.015.

Ček da razdvojimo probleme - ja sam ti odgovorio za onaj deo gde si se žalio da ti patch prijavljuje neku grešku. Da li patch ispravlja bagove koji tebe muče je druga priča. Startuj ponovo igru od početka (new, ne continue ili load) nakon što si instalirao patch pa probaj da li pomaže.

Poslednja izmena:
Izvinjavam se sto me mrzi da citam 38 strana, pa cu pitati ovako na brzinu.
Postoji li resenje da ova igra radi na Visti x64?

^Meni radi najnormalnije.

Offtopic
Igra je fantasticna.Meni se bas svidela.Ima neke zajednicke tacke sa Oblivionom ali je mnogo bolja. Jel postoje neka prevozna sredstva u igri?

Da li si probao ono sa kodecima?Ako imas ffdshow instaliran, on je najcesci uzrok pucanja igre.Zatim skulptori su izbacili neki fix za svoju verziju ili sta je vec...
Probaj da pokrenes igru preko fallout3.exe, a ne na launcher.exe.

Pokretanje direktno preko izvrsnog fajla sam probao i nece... A s obzirom da imam KLITE hvala na savetu sta sledece da probam :wave:

Poslednja izmena:
Evo završih igru, pa ću na brzinu da prokomentarišem:
- Vats sistem radi ok - više mi se sviđa potezna borba ali nije ni ovo loše
- Neki questovi su glupi, neki su odlični (a i dobar deo mape nisam istražio). Postoje neki koji mi se čini nisu odrađeni do kraja (recimo, neko naruči ubistvo, a vi morate da ubijete tu osobu; ne možete da je upozorite pa da zajedno ubijete "naručioca" ili da obavestite šerifa, gradonačelnika ili nešto treće... Nekim questovima fali malo više mogućnosti da se završe, ali ništa strašno.
- Dešava se samo u jednom gradu - Vašingtonu. Što znači da nema živopisnih, različitih gradova kao ranije (kao recimo New Reno - nešto tako mračno mi je baš nedostajalo)
- Grafika mi nije smetala, možda nekima ipak nije "vrh", "in", "vrh vrhova"... Meni to i nije tako bitno
- Glavni quest - opet nije na nivou prethodnih delova (posebno ne iz prvog dela), ali ne može da se kaže da je loš.
- Granica od maximalnih 20 levela - najveće ****** u igri. Čini mi se da nisam ni pola igre prešao, stigao sam do 20, i odradio glavni quest. Meni lično je glavna motivacija da radim side questove bila da dobijam xp kako bih se što lakše "prošetao" kroz glavnu priču. Ovde je to prilično brzo. Sačuvao sam igru malo pre kraja, da probam sa nekim modom
- Granica od 100 na sve skillove je takođe jako loš izbor - sa ovim, preko 20 levela i nema potrebe da se ide. Jednostavno, do kraja ćete biti sposobni da nosite bilo kakvo oružje, obijete bilo koju bravu, hakujete bilo koji kompjuter, popravite bilo šta... Ovo mi se ne uopšte ne sviđa.

Sve u svemu, osim ovih granica pri pravljenju lika, ništa mi ne smeta u igri, ovako nešto sam upravo i očekivao. Utisak je sigurno pozitivan

Vrh Dno