Šta je novo?

Fallout 3 (nastavak II) [spoiler alert]

@G!!!

ja preterano gotivim RPG ! U tome i jeste stvar. Za FO 1 i 2 sam verovatno bio suvise mlad i nestrpljiv, naspram vas mozda i nisam, ok, jednostavno mi se tada nije igralo nesto sto ima pauzu :) Tada mi se igralo nesto drugo, ***.
Meni je bitno da ovo ima smek, atmosferu, da moze da uvuce u pricu, da ima elemente RPG, da se ne izvrte svi elementi za 2 sata. Samo toliko.
Manite oblivion. Oblivion odusevljava ali zastari posle par dana, kad se naviknes na grafiku skontas da pocinje da fali atmosfera. Ne dovoljno menjanja ambijenta je najveca mana svakog takvog RPG-a. Ne znam kako mi se witcher provukao, verovatno zbog drugih elemenata koji su fenomenalni, da nisu igra bi bila cisti krap posto je sve jedno te isto.

Jedva cekam da skinem igru, tek 13%.... IGN je ocenio igru 9.6, sto je veca ocena nego half life 2. Bas me interesuje hoce li ispuniti ocekivanja. Iskreno kada sam gledao gameplay na youtube... delovalo mi je.... okej, dosta dobro, ali ne bas spektakularno. Videcemo...

@G!!!

ja preterano gotivim RPG ! U tome i jeste stvar. Za FO 1 i 2 sam verovatno bio suvise mlad i nestrpljiv, naspram vas mozda i nisam, ok, jednostavno mi se tada nije igralo nesto sto ima pauzu :) Tada mi se igralo nesto drugo, ***.
Meni je bitno da ovo ima smek, atmosferu, da moze da uvuce u pricu, da ima elemente RPG, da se ne izvrte svi elementi za 2 sata. Samo toliko.
Manite oblivion. Oblivion odusevljava ali zastari posle par dana, kad se naviknes na grafiku skontas da pocinje da fali atmosfera. Ne dovoljno menjanja ambijenta je najveca mana svakog takvog RPG-a. Ne znam kako mi se witcher provukao, verovatno zbog drugih elemenata koji su fenomenalni, da nisu igra bi bila cisti krap posto je sve jedno te isto.

ako nisi igrao originale, ovo ce ti leci kao dzem na lebac :d
meni je lelgao kao crvljiv sir na chir u zeludcu :D

mada istina svi elementi rpg-a se naziru u prva dva sata... ono sto je nekada krasilo fallout a to je upotreba speech skill-a ovde je na nivou upotrebe recimoooo lockp.ick, totalno sporedan skill koji i ne na gradjuje nista specijalno (tachnije ne nagrdjuje se nichim, nista specijalno ne dobijash, nikakav dodatni exp, specijalni item, mozda nesto vishe caps-a) ako u njega ulazesh svoj exp ili pochnesh da trazish opcije u dijalozima, kad malo bolje razmislim vise ti se isplati u lock.pick tj sneak investirati vishe expa i nagrade dobijash neko od speecha ... ako se i pojavi neki skill check ne birini nista, sa svaki likom cesh gga proci, ako ti je niska inteligencija on ce proveriti agility, ili percepciju, ili charizmu, i ako imash visoko nesto od ova 4 (a po logici stvari moras da imash) onda kao dobijesh "posebnu"opciju u dijalogu... tako da se sve svede na oblivion trip da sa jednim likom mozesh sve u igri da zavrshish, i da je reply value nula...

sve je rudimentalno, jednostavno, dijalozi su na nivou mass effecta... naravno ovo vas koje niste igrali originale ne dotice jer i ne znate koliko to zapravo dobro moze biti :)

pazi ako te je oblivion smorio zbog manjkavosti ambijenta, verujem da ce ovo josh vishe, jer je i ovde sve copy/paste (kuce, zgrade, kola, metro stanice, etc) ali sa osiromashenom paletom boja, doduse korak napred je u odnosu na oblivion, ali minoran

ali i pored svega, svo ovo moje prduckanje tebi nista ne znachi kad nisi igrao fo1&2 tako da napred i navali... ko zna mozda ti se i ne svidi :d

Poslednja izmena:
Upotrebom speech skila DOBIJAŠ XP.

hah, ladno su ubacili i vampire, haha, pored orkova i zombija :)
i kada se zavrsi quest za njih, od njihovog vodje se dobija neki vampir skill koji povecava koliko hp dobijes kada se koriste bloodpackovi :)

Pa i u dvojci je bilo onih slug-ova, koji su takodje bili nesto cudnjikavi. Nego, odra me neki robot jugoisotcno od Megatona, nisam ga ni okrznuo a ispraznio sam pet sarzera u njega. Nije bas sve tako lako.

Za robote su Pulse granade zakon, dzaba trositi municiju :)

Eto čisto malo da sumiram ono što je meni upečatljivo posle par sati igre,možda nekom koristi.

Stigao sam do Lamplight Cavern,tražim da me puste u Vault 83 i lvl 8 sam.

V.A.T.S. sistem nišanjenja mi je skroz ok,ali uz korišćenje Bloody Mess perka igra postaje dooosta laka.

Ovo je prva igra u kojoj igram kao zao (uvek mi je bilo po malo bljutavo igrati kao zao) i uopšte mi nije žao tj u summary mi kaže da sam Very evil - Marauder.

Aktivirao sam im nuklearku u Megaton-u (šteta što nije termonuklearna),a i onako je bila kao klošarska naseobina za razliku od Tennpeny Tower gde posle toga kao reward imam luksuzan apartman sa batlerom koji priča exta crni humor.

Nikakve posledice:)wall:) nemam što igram kao evil,samo me je "tata" u igri malo ukorio što sam napravio "pečurku",ali kao ja sam dobar i biće sve ok (what the fuck?)

Kod Brotherhood of steel u Citadeli su mi rekli tj paladin Bael mi je rekao da nema pojma da dobijem neki power armor,jer sam valjda:-devil-: .A i baš me briga.:smoke:

E da,počeo sam da "valjam" i gudru,tj kad mi kažu da su skroz sj i da im treba malo dopinga ja im dam pa nek se vesele.Ja je i onako ne koristim samo mi zauzima mesta.

Uglavnom koristim kad je fight automatsku pušku,lasersku pušku ili bacač plamena.A boga mi i nagazne mine

Generalno je igra što se dalje odmiče sve bolja i bolja.
Super skroz

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
brainbot?
gadjash samo mozak i cao zdravo

Mr. Gutsy, ili tako nesto, gadjao sam glavu ili sta vec imaju ali je sve jedno opak. I meni se cini da se upotrebom speech skila dobija vise exp poena, mislim da to vazi i za kada se upotrebljavaju i ostali skillovi

Vidim da niko ne prica o Dogmeat-u?
Ko ne zna, u pitanju je pas koji vam pravi drustvo tokom citave igre, nalazi vam municiju i naravno taba se sa nepijatelji. Nazalost, ovo sam samo procitao na drugom forumu posto sam ga nehotice ubio. :(:(:(:(
On se nalazi u...
...Scrapyard-u. Najlakse ce te mesto pronaci ako budete pratili quest Moira-e ili poznatiji kao "Vault Dweller's Survival Guide". Kada vam bude trazila da obidjete Ghost Town. Ja sam nazalost isao zaobilaznim putem u Ghost Town a vracao sam se preko Scrapyarda, kada sam stigao na mesto gde bi kao pas trebao da sedi pored nekoliko mrtvih Raiders-a, on se vec uveliko borio sa njima a ja sam ih pocastio jednom mini nuklearkom pa tako usmrtio i njega.

Iako sam lvl14, jos uvek nisam presao ni polovinu igre. Npr. tek sada sam...
...zavrsio quest u vaultu 112, gde sam pronasao oca. Zanimljivo je da nije potrebno pratiti glavni quest kako bi nasli oca, tu prvenstveno mislim na onog T-Doga koji od vas trazi(gotovo nemoguce ako ste mali lvl)da popravite satelit na muzeju tehnoloskih dostignuca. Tako sam direktno otisao u Rivet City i dobio informaciju - gde mi se otac nalazi

ZozzonM

Hala za prvi spoiler

Varaš se za drugi spoiler,ja sam bio level 4 ili 5 ne više kad sam to odradio.

Svaki rpg ja prvo prelazim samo main quest, pa tek drugi put natenane glavni i sporedne

Poslednja izmena:
Ja vodim Kucetinu sa sobom i super je, mada mi do sada nista nije naso. Da li je moguce videti njegov health ikako da bih znao kad da ga stimpack-ujem? Inace raidere gricka samo tako par puta do sada mi je spasio zivot.

Poslednja izmena:
Varaš se za drugi spoiler,ja sam bio level 4 ili 5 ne više kad sam to odradio.

Moguce...
Secam se samo da kada sam prvi put stigao ispred radio stanice gde su se bratja LOL uveliko borila sa orkovima :D, mogao sam jednio da se sakrijem u neko tjoce i da cekam da rese situaciju. Svaki metak koji sam uputio prema zelenokoscima nije oduzimao niti jednu crticu u healthu. Moguce da sam zato mislio da nemam sanse u tom qvestu.
Sada je naravno vec druga situacija, te se sada setkam kroz downtown sa nakrivljenom kapom, naoruzan do zuba sa otkocenim minigun-om koji ne prestaje da se vrti. :D Takodje sada kada imam 75 skill lvl za big gun + Big Guns Perk + (neki perk za bolje nisanjenje) u VATS-u skidam Brutal Mutantu glavu sa 4 metka iz Chinese Assault Rifle-a. :)

Ovde kad pređeš glavni kvest, igra se završava, tako da nemoj da se iznenadiš.

Moguce...
Secam se samo da kada sam prvi put stigao ispred radio stanice gde su se bratja LOL uveliko borila sa orkovima :D, mogao sam jednio da se sakrijem u neko tjoce i da cekam da rese situaciju. Svaki metak koji sam uputio prema zelenokoscima nije oduzimao niti jednu crticu u healthu. Moguce da sam zato mislio da nemam sanse u tom qvestu.

Propustio si dobar fight.Tu si samo trebao na fontani ili šta već od mrtvog brata da uzmeš "bazuku" i da središ "džinovskog"(to je bio kao neki side quest,bar mi je notirao da sam ga uradio)

Nažalost znam,ali mi neće biti teško again

Samo cu reci da je ovo bez svake sumnje najbolja Betehsdina igra i da sam time enormno iznenadjen. O tome kakva je kao Fallout, drugom prilikom, sad nemam vremena.

Inace, primetio sam da se mnogi ljudi na netu zale na nedostatak weapon\item shortcut-ova. Neznam sto, kad su tu - zivi i zdravi :D Naime, igra ima Oblivionov quck slot sistem, tasteri 1-8...

Za kraj, SPOILER za sve ljubitelje Power Armora ;)
oldschoolpowerarmorqo8.jpg

Znam, zato i odugovlacim sto vise i idem okolo resavam sporedne qvestove.
Ne znam koliko jos ima do kraja ali iskreno, nisam presao ni pola mape. Takodje, procitao sam negde da je limit lvl20. Jel to tacno?

Za kraj, SPOILER za sve ljubitelje Power Armora ;)
oldschoolpowerarmorqo8.jpg

mmmm t51-b ... mmmm :D

http://fallout.wikia.com/wiki/T-51b_Power_Armor

Koristan link za sve koji pikaju fo, i ovaj i prosle, http://fallout.wikia.com/wiki/Fallout_Wiki !

samo da krenu malo modovi, da odrade bolje teksture za armore, da ih malo proshire i povishe i to je to... ovako su zaista malecni ;) u introu za keca vidi se kako imba terba da budu http://www.youtube.com/watch?v=WkBNKa2KXZE ;)

anyway pokupih par trikova sa foruma

kako poboljshati perfomanse
Ok, as in Oblivion, if you have two physical hard discs...

You can move some BSA files to the other HD... for example...

I have FO3 installed in C:\Games\Fallout 3\, so moved Textures and Voices BSAs to D:\Fall out 3

And changed in fallout3.ini file, [archive] section, the respective paths to these files.

And less sttutering and less loading time! comproved!

Poslednja izmena:
Mislim da ce modovi mnogo toga da urade u igri, ali izgleda da je Bethesda odlucila da natera ljude da odigraju prvi put bez ikakvih modova, a onda po drugi put sa svim mogucim modovima koji budu izasli. Ocekujem da ce uskoro izbaciti constraction kit

G!!! je napisao(la):
...da ih malo proshire i povishe i to je to... ovako su zaista malecni...
ukucaj u konzolu: "player.modScale .3", jes' da nije to bas TO, ali ni nista drugo u ovoj igri nije...

jel' zna neko gde da nadjem dogmeat-a i da li tje mi se vratiti, poslao sam ga po neshto i vishe ga nisam video

Ja mogu samo da kazem da ovaj nastavak nije trebao da se zove Fallout 3, nego kao i predhodni deo koji nije licio na klasican Fallout serijal ( Fallout:Brotherhood of steel ). Mogli su i ovom nastavku na koji su dodali " 3 " da bi bio prodavaniji da stave "Fallout : Vault 101 " ja mislim da bi tada svi bili zadovoljni.

Aman, zašto? Šta bi to suštinski promenilo u igri? Ako bi to zadovoljilo, to znači da problem nije u samoj igri nego u frustracijama koje pojedini dobijaju zbog toga što igra naizgled nema toliko zajedničkog sa ranijim nastavcima u svojoj srži. Kao da bi se takvi zadovoljili promenom imena. Bila bi ista pesma. I obrnuto, ako neko ima suštinsku primedbu, zašto bi ga to zadovoljilo...

Poslednja izmena:
Pa nije to bash isto.
To je kao kada bi Metallica izdala dobar elektro album, pod istim imenom :).

fDefaultFOV i fDefault1stPersonFOV u My Documents\My Games\Falliout3 pa u oba .ini fajla

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno