Šta je novo?

How to: PS2 Emulacija

korisnik2007a

Slavan
Učlanjen(a)
30.06.2007
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 7 5800x, NZXT Kraken X73
Matična ploča
Gigabyte Aorus B450 Pro
RAM
64GB Kingston DDR4 @3733MHz
GPU
ASUS RTX 3060Ti
Storage
Kingston 1TB NVMe
Zvuk
Integrisana
PSU
be quiet! 750W
Kućište
GAMDIAS ATHENA M1 ELITE
Monitor
LC Power LC-M25-FHD-144
Miš & tastatura
MS Industrial C720&Keychron M3 Mini 4K
Mobilni telefon
Mi 10 Pro
Posto vec imate lepljivu o PS1 emulaciji (takozvani PSX),evo ja cu
malo sa vama da porazgovaram (objasnim) emulaciju.

Za Emuliranje PS2 igara trebace vam :

- PS2 ISO,MDF,BIN,CUE backup igre
- PS2 Emulator
- Najnoviji DX9(neophodan i na Win Vista,kasnije cemo se dotaci toga)
- Plugin-ovi (dacu linkove)
- PS2 BIOS (ako nekome treba,google,valja i PAL i NTSC za SVE igre)
- NAPOMENA - Minimalno C2D@3GHz,2GB Ram,8600GT +, 3850 + (mali problemi sa ATI drajverima)
- Negde oko pola sata vremena ako budete pratili sve sto vam kazem...:)

Za PS2 igre vam necu pomagati,jer to ili imate,ili googlajte.
Najpopularnije igre su podrzane za rad...

Prvo treba da downloadujete PCSX2 0.9.4
Instalirajte gde zelite (samo da imate prostora na disku)..

Najnoviji DX 9 vam je potreban zbog DLL fajlova (npr dx36.ll,dx34.dll)
koje treba prekopirati u root direktorijum emulatora.

PLUGINOVI

Najbitniji su graficki pluginovi,Sound pluginovi i kontrole.ostalo
je koliko-toliko relevantno.

Postoje dva podrzana graficka plugina

GSDX i ZeroGS..

GSDX je mnogo napredniji Plugin i aktuelna verzija je GSDX 0.1.9

Sve sto se nalazi u ovom folderu treba "extract-ovati" u PCSX2- Plugins

Sound Plugin - ZeroSPU 0.44

Ovaj plugin malo proguglati isto u plugins folderr..

BIOS - Kada ga nadjete ide u PCSX2 -> Bios folder.

Podesavanje pluginova (DX9)

Prvo ukljutciti pcsx2t.exe (obavezno sa ovo T na kraju,to je MNOGO manje zahtevna verzija!)

ici na Config -> Configuration.

Prvi odljak Graphic.

U padajucem meniju odabrati GSDX 0.1.9 SSE3 ili SSE4(ako imate E8xxx pa navise ili procesor koji podrzava SSE4)

Onda idete na Configure dugme.

Prva GSDX Slika treba da izgleda OVAKO.

slika1gsdxju2.jpg

e sada samo REZOLUCIJA i ASPECT RATIO sme da varira ostalo podesite KAO JA.

Ako slucajno NEMATE PS 3.0 Graficku batalite ovo...

Za DX10 je slicna stvar samo sto treba VISTA a render je DX10 Hardware..;)

SOUND

Za sound se koristi ZeroSPU 0.44 (moze i 0.46 ali to je beta)

ovako treba da izgleda pod configure kada ga odabrete

slika2soundkg9.jpg

....

Sto se tice Plugina za Controler najprostriji je SSSPSX pad ..(googlajte 1.7.0,download,extract plugins folder)..

NAJBITNIJE

CDDVDROM sekcija pod configure..

Odaberite Linuzappz ISO CDVD 0.6.0 idite na configure i samo odaberite iso koji zelite da koristite...

to bi trebalo da je to...

ovako izgleda moj basic config..

slika3uopsteyk9.jpg

Srecno!

Ako nesto ne radi ili pitajte ili ponovite neki korak!

Zar je moguce emulirati sve PS2 igre? GT4 npr

Pa kada PC bude imao ono što se zove optimizacija, onda će moći da emulira sa celeronom 300mhz. I da, brzina procesora ne izražava se u mhz, to je samo takt na kojem procesor radi. I još nešto, PS2, kada se pojavio, '99 je imao bruka grafiku :p...

PS. Nadam se da kapirate da je emulacija ps2 i dalje više nego gubljenje vremena i nerava :)...

Poslednja izmena:
@baner - ma da...mips,flops..itd...:)

@shaodw - mozda i moze,ali neke igre tipa pasijans..:d

@baner - aj stavi i ovo kao lepljiva?

Čemu ovo? Zar nema PS2 300MHz procesor ili tako nešto i neku jadnu grafiku.

Ima, ali je arhitektura značajno drugačija pa se puno resursa troši pri emulaciji.

Ja se ovih dana puno zezam sa emulacijom konzola, počelo je tako što sam slučajno čuo da je izašao novi ePSXe 1.7 emulator za PS1 koji pokreće skoro sve igre. Nakon što sam se par dana igrao sa njim, rešim da isprobam i emulator za N64, pa sam i tu imao par dana lepe zabave.

Na žalost, na emulaciju PS2 ću još morati da čekam, ne verujem da je moj laptop sa C2D 1.8 GHz i GeForce 7600 Go dovoljno jak, kad se i ljudi sa zverskim mašinama žale na nizak framerate i povremene napade seckanja. Moraću da sačekam ili jači komp ili bolje optimizovan emulator, šta već dođe prvo. Uostalom, Shadow of Colossus još uvek ne radi pod emulatorom, a to je jedino PS2 što bih u ovom trenutku žarko želeo da igram.

Jednostavno, kome se sviđaju PS2 igre neka qpi konzolu - nova čipovana je oko 13k din što i nije mnogo uzevši u obzir da ima preko 2000 igra + PS1 igre.
Ne pada mi na pamet da prodajem svoju PS2-ojku, jer i pored ovih AAA naslova za PC ponovo igram redovno i igre za PS2 kojih nema na PC-u.

Zar nije bila neka prica da emulator duplo brze radi ako koristis 64-bitni OS i 64-bitnu verziju emulatora. Slicno je i za Gamecube.

@morbius:

Probaj nullDC za Dreamcast. Soul Calibur radi i izgleda ektra. Ovih dana cu da probam Shenmue ako me ne bude mrzelo da skidam.

Ja vec rokam malo RE: Code Veronica i cekam da proradi MGS3.

@ korisnik2007a

Bravo za post. Taman da neko nauči nešto.

hvala....;)

Ima, ali je arhitektura značajno drugačija pa se puno resursa troši pri emulaciji.

Ja se ovih dana puno zezam sa emulacijom konzola, počelo je tako što sam slučajno čuo da je izašao novi ePSXe 1.7 emulator za PS1 koji pokreće skoro sve igre. Nakon što sam se par dana igrao sa njim, rešim da isprobam i emulator za N64, pa sam i tu imao par dana lepe zabave.

Na žalost, na emulaciju PS2 ću još morati da čekam, ne verujem da je moj laptop sa C2D 1.8 GHz i GeForce 7600 Go dovoljno jak, kad se i ljudi sa zverskim mašinama žale na nizak framerate i povremene napade seckanja. Moraću da sačekam ili jači komp ili bolje optimizovan emulator, šta već dođe prvo. Uostalom, Shadow of Colossus još uvek ne radi pod emulatorom, a to je jedino PS2 što bih u ovom trenutku žarko želeo da igram.

Shadow od Colossus radi pod emulator doduse kod mene vrlo lose ali verujem da nesto jaci komp moze da izgura to ali veruj mi nemoguce je uskladiti to sve na pc-u i kad ga nameste nece biti to to.Ja se trenutno najvise igram na ps2 jednostavno ima mnogo dobre igre prosto me mrzi da sedam za pc zbog igara.Moj savet dajte 100 evra za polovan ps2 i naigrajte se ko ljudi.

I da svaka cast korisnik2007a za opsiran i temeljan text.:wave:

Svaka cast za ovakav post, bas cu probati ovo, najvise zbog GTA:LCS.

Jedino zbog cega bi se zezao sa emulacijom je God Of War 1 i 2 i tekken (mozda i soul calibur 3).
Imao sam ovo cudo, uspeo da pokrenem GOW na solidnih 30fps-a i ono, igram 2 min i pocnu texture da smi se razlivaju, a igar i dalje glatko tece. u jednom trenutku slika je izgledala kao da je neko uzeo warp i razvukao je (glava u gornjem levom, noge u donjem desnom uglu).

Problem pri emulaciji je emotion engine, nista drugo ... on je toliko savrshen ;) da ga je sam sony izbacio iz upotrebe na PS3 konzolama kako bi dodatno smanjio trosak ...
*** sony 3 ne moze da pokrene ps2 igre (samo model od "60gb" moze koji ima EE na sebi)

Zar nije bila neka prica da emulator duplo brze radi ako koristis 64-bitni OS i 64-bitnu verziju emulatora. Slicno je i za Gamecube.

@morbius:

Probaj nullDC za Dreamcast. Soul Calibur radi i izgleda ektra. Ovih dana cu da probam Shenmue ako me ne bude mrzelo da skidam.

I ja igram Soul Calibur na nullDC i super radi :banana:

Probao oba i tvrdim da je prvi bolji. Graficki nema neke "nebo i zemlja" razlike zato shto sam Sony 2 i nije znacajno jaci od DC-a. Druga je stvar sto je Dreamcast rano propao pa se sada vodi kao retro :d.

Drago mi je da se neko setio da odvoji vreme i napise ovaj preko potrebni FAQ.

Pozdrav :wave:

ma nema problema...mada,skinuse je sa lepljive... :/....:)

Pa ne vidim razlog zbog kog su je skinuli sa sticky. Tema je vrlo korisna.

Jel radi mozda Fifa 09 na ovom emulatoru, jel probao neko?

pozdrav...da li neko zna gde da skinem ZeroSPU 0.44? ja ga nigde nisam nasao za download?
hvala

hm..kao prvo vidim da si poprilicno nov..dobrodosao...:)

kao drugo,odgovor na tvoje pitanje je sledeci

www.google.com->ngemu forums->search->forums.ngemu.com->PS2 Emulation-> PS2 Plugin and Discussion-> ZeroSPU...

Poslednja izmena:
hvala na dobrodoslici i na savetima...nisam nasao bas taj plugin za zvuk ali sam skinuo to sto sam nasao sp2sp i spu2ghz i nadam se da ce da posluzi jedan od ova 2...sta ti mislis?

ovaj drugi hoce sigurno,za ovaj sp2sp bas i ne znam..

Sto se tice zero SPU...sasvim je moguce da je fajl od sada "naplativ" i da su ga zato sklonili..

To stvarno ne znam...jako sveza igra...morao bi da probas i da vidis...nista ne garantujem...

Pa, imas je i na PC-u. U sustini su iste. Na Pcsx-u 2 bi trebalo da emuliras... Tekken :d!

Nazad
Vrh Dno