Prednost prosumera je to što je kompletan paket za fiksnu sumu i što pokriva širok raspon sa jednim objektivom. Objektivno mnogi ljudi ne bi imali potrebu da kupe dSLR da postoji dobar prosumer za razumnu sumu para. Nevolja je to što su ovoga svesni i Canon, i Nikon, i ostali i zato takav prosumer ne postoji. Zato su praktično i ukinuli prosmere da bi favorizovali prodaju entry level dSLR-a (verovatno s pravom računajući da će posle najviše zaraditi na dodatnim staklima).Ljudi i najeftiniji dSLR, kao sto je Nikon D40, pravi znacajno bolje fotke od svega gore nabrojanog za cca 350 eura! Po meni najbolja kupovina trenutno, za one koji su bili u nameri da kupe sebi neki prosumer!
Daj bože, ja se stvarno nadam.Ok,u pravu si,ali to je najnovija situacija,koju ce uopshte ne sumnjam iskoristiti proizvodjachi koji nemaju Canon u imenu firme.
Možda zvuči glupo, ali ja više ne mogu opušteno da fotografišem
Dosta mi je bilo tih prica o kompaktima i prosumerima, ja juce kupio 1000D!
Pojavio se kontigent A720 na nasem trzistu (180-200e)....
aparat slične veličine, cene i karakteristika kao A720 ne postoji više u proizvodnji.
...
Jel ti to pricas o Fuji S6500fd?E sad ja stvarno mislim da bi bila dobra stvar kad bi postojao neki dobar prosumer za 250-300 evra. Jer to bi mnogim ljudima obavljalo posao. Veliki senzor sa relativno malo šuma i neki 12x zoom koji kreće od 28 mm, to je milina.
Otprilike. Mada ni onaj Maxin SX1 uopšte ne bi bio loša kupovina za nekih 250 evra. :dJel ti to pricas o Fuji S6500fd?![]()
Ja volim novo. Kad otvaraš kutiju, pa otpakuješ sve one kesice... Sve je to neki ritual.Eto on ima to sve sto si naveo samo ako nisi gadljiv na polovno.
Vrlo je teško razumeti zašto Fuji tako malo na tržištu koristi potencijal SuperCCD-a. Imaš nešto najbolje, što drugi nemaju. I umesto da ih oduvaš svojom prednošću ti kupuješ CCD-ove koje imaju svi ostali i dobar deo svoje proizvodnje baziraš na tome. Ne vidim kako se to može objasniti osim time da između velikih proizvođača postoji neka vrsta dogovora.Navedeni Canonci mu nisu ni do kolena sa njegovim super CCD shipom.
Ih, taj problem se pojavio u prvoj seriji, kad je to bilo kad se A650 IS više i ne proizvodi.Citiram sledeci deo ispod slike: Where's the Fire? Canon has a free repair program for this light leak.
Ja ne mislim da je Fuji S5800 loša kupovina za 170 eura. Da, naravno da mislim da je A650 IS bolji, ali kad ga je bilo bio je više nego duplo skuplji od tog S5800. Tako da, ipak je to poređenje baba i žaba.Ja sam sebi pazario FUJI S5800 i stvarno sam prezadovoljan aparatom. koshtao me je 170 eura nov i mislim da je za te novce stvarno extra kupovina, mislim da je chak i bolji od A650 i podosta jeftiniji.....
Pa nije stvar u tome da si mogao da uzmesh S6500 ili ne, vec da S5800 nema ono shto je glavno kod Fujija i zbog chega se Fujiji kupuju, a to je SuperCCD. Matori S5600 je bolji od tog aparata recimo.
video slike sa 5800 i krs su...
Pa nisi video smajli iza sephia.Nije sephia mod.
Imam par nocnih slika, okacicu ih cim stignem ovo je sve sto imam na lap-u na poslu, nastavak sledi...![]()
Pa jesi ti video slike sa oba? Idi na Flickr, pretražuj po A650 IS i S5800, pa će ti se samo kasti zašto je bolji.Ajde ako tako mislis reci mi zasto je AS650 bolji od FUJI-a koji sam pazario
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari