Ma najbitnije je da je čovek zadovoljan. Ozbiljno. Postajemo techno freakovi, pixeli, ovo, ono...Vrlo je lako biti zadovoljanProbash samo jedan aparat i taj kupish
![]()
Ma gde znači, idi begaj... Sve su to nijanse. To je kao da kažeš da veći senzor na A650 puno znači zbog plićeg DOF-a. Da, jeste DOF plići, ali da li je toliko plići da to zaista nešto stvarno znači? Isto važi za dinamiku.Kako nisu, pa bash ti svaka trunka bolje dinamike/lowlighta na kompaktima puno znachi
Ako 50 evra više nije problem (i kad sam ja kupovao razlika je bila tolika), bez dileme A720 IS. To je neuporedivo bolji aparat od A590 IS, pre svega zbog fenomenalnog objektiva.
Dobro si shvatio.
A620 nemoj da prodajes nikako.Veruj mi da se ja strasno kajem sto sam ga letos prodao.Brzo sam shvatio da mi ipak treba aparat koji kako-tako staje u dzep i pravi odlicne slike. Nazalost nove tendencije poput detekcije lica,sve veceg broja megapixela i ostalih nevaznih ili manje vaznih stvari odnose pobedu nad onim sto je po meni najvaznije:kvalitet slike.
Jednostavno danasnji aparati svih proizvodjaca prave sve losije slike.Canon A620 na iso50 i iso100 nema konkurenciju po pitanju kvaliteta slike u danasnjim modelima.
Lepo je sto novi modeli imaju stabilizaciju ali kad je svetla sasvim malo treba stativ pa treba,tu stabilizacija ne pomaze!
Jedino gde se kod A620 na iso50 i iso 100 zaista vidi da se radi o kompaktu a ne o nekom slabijem dslr-u (ovo naravno u dobrim svetlosnim uslovima) je dinamicki raspon.Ovo je vezano za velicinu senzora i vazi za sve kompakte i vecinu prosumera.Sto se tice suma njega ces jako tesko videti.Sigurno se neko nece sloziti samnom ali i ja bih voleo da vidim koji ce danasnji kompakt da da kvalitet nocne fotografije kao A620.
Sad ,opet,zavisi sta tebi treba.Mozda volis face detection ,poveci broj mpx-a,stabilizaciju ili male dimenzije, onda go for it!
Ako mislis da ces dobiti na kvaliteti slike-slobodno zadrzi A620.
Ja da ga nisam letos prodao,pa pre dve nedelje kupio A720IS (pre njega probao razne druge modele) i za njega dao koliko sam dao sad bih ga promenio za A620,ako ti nesto znaci.
Znaci moj ti je savet:ako bas zelis nesto novo,prvo nadji nacin da to dobro isprobas u situacijama koje tebi znace pa tek onda kupuj , a a620 ne diraj.
pozz.
Ja trampio a 640 za a720 i za**** seHvala na savetu!
(kupljen je A720)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari