Šta je novo?

Nba 2k9

Meni bi najbolje bilo da se zamrznem ovih par dana dok ne stigne,uspput i izbegnem koji kontrolni :D

Elem, aj ako neko ima viska slobodnog vremena da mi ufati shot sa rosterom Cavsa i T'Wolvesa. :)

Poslednja izmena:
Meni bi najbolje bilo da se zamrznem ovih par dana dok ne stigne,uspput i izbegnem koji kontrolni :D

Elem, aj ako neko ima viska slobodnog vremena da mi ufati shot sa rosterom Cavsa i T'Wolvesa. :)

Hehe da nisam dobio novi PES ja bi to vec uradio ovako cekanje vec je nekako lakse , ali brate i kad igram PES negde u mislima se vrte slike iz jedne druge igre , a znate koje ... :D

Hehe da nisam dobio novi PES ja bi to vec uradio ovako cekanje vec je nekako lakse , ali brate i kad igram PES negde u mislima se vrte slike iz jedne druge igre , a znate koje ... :D

Takodje,mada ipak fudbal i nije bas najbolja uteha za kosarku :smoke: Pogotovo kad je ovako iritantno :d Ja sam danas iz ocaja upalio Live 08 i odigrao 2 minuta i izasao. Bar da nisam prodao PS2 pa bar 2K8 da igram :)

Poslednja izmena:

Prilozi

• nba2k9 2008-10-23 23-15-31-18.jpg
    nba2k9 2008-10-23 23-15-31-18.jpg
    191.1 KB · Pregleda: 49
  • nba2k9 2008-10-23 23-15-42-03.jpg
    nba2k9 2008-10-23 23-15-42-03.jpg
    190.3 KB · Pregleda: 41
  • nba2k9 2008-10-23 23-16-12-29.jpg
    nba2k9 2008-10-23 23-16-12-29.jpg
    191.6 KB · Pregleda: 53
  • nba2k9 2008-10-23 23-16-25-85.jpg
    nba2k9 2008-10-23 23-16-25-85.jpg
    190.8 KB · Pregleda: 40
  • nba2k9 2008-10-23 23-16-28-62.jpg
    nba2k9 2008-10-23 23-16-28-62.jpg
    192.1 KB · Pregleda: 35
Ej ljudi, i ja imam uzasan problem sa Logitech gamepad-om... Ne mogu NIKAKO da ga namestim. U setovanjima ge prepoznaje i namestim sve dugmice prema svojim preferencijalima, ali kada krene utakica ja mogu da koristim SAMO tastaturu... Dajte neki hint, molim vas.

Highlights-i na kraju utakmice su bas gotivni. Naime, moguce je videti ko je igrach utakmice, 3 najbolja poteza utakmice(poput NBA Action-a) i za svakog igracha highlights-i posebno(samo izaberete igracha). Jedva chekam da zavrshim tekmu pa da gledam te hajlajte, izgleda perverzno. Kad se malo odaljim od monitora izgleda Real ... :)

Poslednja izmena:
2k9 je barem dva koplja ispred pes-a u pitanju subjektivne procene iako sam odrastao na ISS/PES-u!!!
Znaci bukvalno PvP, PvC ... sve je na najvisem nivou.
Sada sam probao da igram 1na1 ... ja Brajant vs. Garneta ... znaci sta mi je uradio, postoje neke "nelegalne" finte, koje ne mogu da izvalim kako radi! Tipa baci mi loptu o koleno da mu se odbije nazad ili mi probaci loptu iza ledja ...
ZNACI VRHUNAC, samo da se malo jos uvezbam 5vs5 i krecem sezonu ;)

Dakle ipak smo dobili najbolju sportsku igru na PC-u dosad.,)

(ONLY WORKS WITH DUAL/QUAD CORE CPU):
- search for your "NBA 2K9" folder inside your C:\Documents and settings\...\ etc.
- inside there is a "Saves" folder, and inside this there is a "Config.cfg" file, open it up with notepad
- the last four lines should be:

.....
CLOTH_LOGICAL_THREAD_0 = 1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_1 = -1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_2 = -1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_3 = -1
.....

NOW, if you have a dual core (like me), try to set the second lien to = 2 like this:

CLOTH_LOGICAL_THREAD_0 = 1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_1 = 2
CLOTH_LOGICAL_THREAD_2 = -1
CLOTH_LOGICAL_THREAD_3 = -1

and load the game... the framerate is almost doubled! Try for yourself!

I think that with a quad core you could enable also the other two threads using values 3 and 4... let me know!

I ask myself... how could it be possible? the Dual core cou are not correctly used without this fix?

EDIT: I also tried this:
STALL_CPU_ON_END_FRAME = 1
it seems to almost remove the jerkiness during camera fast moving, even though at cost of 1-2 fps (far better than without the first fix though...)

Meni ovo nije pomoglo. I dalje oko 40-45fps u proseku.

Ako neko zna kako da odvoji kontrole offence i defence, da manuelno podesim kako mi odgovara, neka javi.
Kada se pojavi 2k9 u prodavnicama, definitivno kupujem, ovo je stvarno pravi dozivljaj igrati, najbolja sportska igra ikada moze slobodno da se kaze.
Stvarno treba da zahvalimo ovim likovima iz 2k sports-a, tako sto cemo da kupimo ovu igru nad igrama, a oni ce nam podariti i sledece godine uzivanje u kosarci!!!

Ne mozes reci najbolji, ali tu je ... ima svoje prednosti i mane ... kao i svaka igra!
Mana je ta sto terba da se naviknesh na sistem igre, a do tada ti moze biti malo privlacna malo odbojna ...zavisi kako kontash igru !!!!
Sada kada sam usao u fazon, mogu slobodno da kazem da igra cepa i razvaljuje sve NBA Livove do sada, bukvalno sa 3 tastera mozes da igras, sa 5 da kontrolishes igru a sa 7~9 da budesh master. Fora je sto vise kombinacija bolja je sama igra ;)

Hoću li moći da poteram na athlonu 3500+ i 7300GT DDR3? :(

Ako neko zna kako da odvoji kontrole offence i defence, da manuelno podesim kako mi odgovara, neka javi.
Kada se pojavi 2k9 u prodavnicama, definitivno kupujem, ovo je stvarno pravi dozivljaj igrati, najbolja sportska igra ikada moze slobodno da se kaze.
Stvarno treba da zahvalimo ovim likovima iz 2k sports-a, tako sto cemo da kupimo ovu igru nad igrama, a oni ce nam podariti i sledece godine uzivanje u kosarci!!!

Ako ne možeš u podešavanjima za kontrole onda ne može nikako. Slažem se sasvim, naručio sam original sa SendIt-a iako imam ovo "dopunjenu". Mala zahvalnica 2K Sportsu što mi je omogućio ovoliku zabavu.

Dok ne probaš, nećeš verovati. Kad je igraš na maksimumu podešavanja, gotovo je nestvarno realna. Jednom sam napravio kontru sa Amareom, toliko se zatrčao da se zakucao u kamermana iza. Onda protivnici uzimaju loptu i kreću sa napadom, a Amare stoji i nešto priča sa kamermanom, kao da mu se izvinjava, nisam mogao da verujem svojim očima. A tek kad se igrači oznoje i kad im se dresovi i šorcevi natope znojem (samo na ultra-high podešavanjima za igrače), kao da sam u sred TV prenosa. SVAKI iole poznatiji igrač ima svojstvene pokrete i slobodna bacanja...ma, šta da pišem, platiću 30-ak jura za nešto što već imam, ali će mi biti ćef da znam da sam bar malo doprineo tome da možda i sledeće godine vidim 2K10 na PC-u.

Ne mozes reci najbolji, ali tu je ... ima svoje prednosti i mane ... kao i svaka igra!
Mana je ta sto terba da se naviknesh na sistem igre, a do tada ti moze biti malo privlacna malo odbojna ...zavisi kako kontash igru !!!!
Sada kada sam usao u fazon, mogu slobodno da kazem da igra cepa i razvaljuje sve NBA Livove do sada, bukvalno sa 3 tastera mozes da igras, sa 5 da kontrolishes igru a sa 7~9 da budesh master. Fora je sto vise kombinacija bolja je sama igra ;)

Najbolja SPORTSKA igra definitivno jeste. Obožavam PES, ali od kada sam se ovoga dohvatio, nisam odigrao ni jednu utakmicu...ma ni Far Cry 2 nisam ni pokušao da instaliram, jer nemam vremena za to.

Hoću li moći da poteram na athlonu 3500+ i 7300GT DDR3? :(

Moći ćeš, ali na apsolutnom minimumu podešavanja. Probao na sličnoj konfi sa 1 gb rama.

Poslednja izmena:
Hm, pojavio mi se onaj bug sa neizvodjenjem lopte posle datog kosha. Poentiram, AI stoji, pokupim loptu, dam kosh i tako nekoliko puta ... Postoji li neko reshenje za ovo ? :(

Edit: O ovome pricham:

[YOUTUBE]ydXRtCPf7Es[/YOUTUBE]

Edit 2: Nashao ovo u komentaru uploadera:

The issue was fixed just a little while after I posted the video. Simply delete the "settings" data from your saved data utility and restart the console. Everything worked fine afterward.

Bash cu da probam ... :trust:

Edit 3: Sad je sve ok. :)

Poslednja izmena:
Hm, pojavio mi se onaj bug sa neizvodjenjem lopte posle datog kosha. Poentiram, AI stoji, pokupim loptu, dam kosh i tako nekoliko puta ... Postoji li neko reshenje za ovo ? :(

Edit 2: Nashao ovo u komentaru uploadera:

Bash cu da probam ... :trust:

Edit 3: Sad je sve ok. :)

Ovo je post sa 2K foruma,cisto da nemoras da brises save:)

To avoid the inbound glitch from happening in the short-term (this will be addressed by the patch), do not go to Tutorial team select after you have changed a setting inside Main Menu -> Options (Gameplay, Coaching, Presentation, Regional Settings, NBA Rules, etc.). You can change any setting you want, so long as you do not jump to Tutorial mode right away afterwards.

What happens is that the Tutorial Team Select screen has a different inbounding logic, which then gets saved into the Settings file when you jump into it after modifying an option. Please spread the word.

**EDIT** Blacktop mode will also cause the issue. So, if you want to change any options, just don’t immediately go to Blacktop or Tutorial through 2KNav. You can still play these modes, but don’t 2KNav to them from any options screen.

Jel koristite levi analog za sut ili klasicno dugme,ja pokusavam da se naviknem ali tesko ide:D ima bas puno komanda PES je malo dete za ovo.Na kom difficulty lvl igrate ja na superstar(treci po tezini) i opet me peru:p igram sa Lakers sezonu imam 6 pobeda i 9 poraza,AI razbija.Ali neka,volim kad je izazov,ova igra definitivno nije za casual igrac.

Fin sajt za taktike itd.

http://www.sportsgamer.com/content/2315/nba-2k9-basics-of-the-pickroll/

Meni je igra na ovih 40-45fps definitivno neigriva. Ne znam kako vi ostali uopste mozete da igrate u ovim uslovima (mislim da one koji imaju slican fps)?! Posle prve cetvrtine me zabole oci i iskljucim igru. Sto je najgore podesavanje u igri ne menjaju apsolutno nista. Stavio sam sve na low i i dalje isti fps. Definitivno losa optimizacija.

Jos neke stvari mi se ne svidjaju:

1. Fizika lopte je NULA! Lopta kao da ima 20 grama i brzinu metka. Uzas.
2. Meniji su toliko konfuzni da je to strasno.
3. Statistika posle meca uopste nije tacna. Ni blizu toga.
4. Ne znam zasto nemaju druge garniture dresova vec samo jedna, plus neki retro dresovi?!
5. Navijaci kod donje linije su bukvalno u terenu i uopste ne vidim kada odem u aut.
6. Nemogucnost da se stave tasteri za Offence i Defence po zelji, vec ono sto stavis za napad on ti sam postavi za odbranu. ******.
7. Vec pomenuta hardverska zahtevnost. Ovoliko mi ni Crysis ne secka. Sad sam gledao, pola Gb rama zauzima na samom pocetku igre.
8. Protivnici na Pro (druga po redu tezina od cini mi se 5) ne mogu da promase trojku. Jednostavno ako 20 sutne 18 ili 19 puta ce da pogodi. Mnogo iritira jer sve sto uradis u napadu oni prevazidju trojkom koju ne mase.

Ima verovatno jos toga ali ovo mi sada trenutno pada na pamet. Najvise me nervira sto je toliko zahtevna.

Najbolja SPORTSKA igra definitivno jeste. Obožavam PES, ali od kada sam se ovoga dohvatio, nisam odigrao ni jednu utakmicu...ma ni Far Cry 2 nisam ni pokušao da instaliram, jer nemam vremena za to.
NHL 09 :smoke:
Нема још разбијене верзије иако је игра изашла у Северној Америци пре неколико дана :(, али читајући рецензије ;)... NHL 08 је био (и остао) феноменалан, али 09 је отишао још даље, тако да се не треба залетати са изјавама. Ако ништа друго делиће трон :wave:.

Jedva cekam da dodjem s posla, pa da krenem polako... :D

NHL 09 :smoke:
Нема још разбијене верзије иако је игра изашла у Северној Америци пре неколико дана
Pomenutu igru mozes naci u svim bolje snabdjevenim narodnim prodavnicama pod shifrom reloaded :)

Meni je igra na ovih 40-45fps definitivno neigriva. Ne znam kako vi ostali uopste mozete da igrate u ovim uslovima (mislim da one koji imaju slican fps)?! Posle prve cetvrtine me zabole oci i iskljucim igru. Sto je najgore podesavanje u igri ne menjaju apsolutno nista. Stavio sam sve na low i i dalje isti fps. Definitivno losa optimizacija.

Jos neke stvari mi se ne svidjaju:

1. Fizika lopte je NULA! Lopta kao da ima 20 grama i brzinu metka. Uzas.
2. Meniji su toliko konfuzni da je to strasno.
3. Statistika posle meca uopste nije tacna. Ni blizu toga.
4. Ne znam zasto nemaju druge garniture dresova vec samo jedna, plus neki retro dresovi?!
5. Navijaci kod donje linije su bukvalno u terenu i uopste ne vidim kada odem u aut.
6. Nemogucnost da se stave tasteri za Offence i Defence po zelji, vec ono sto stavis za napad on ti sam postavi za odbranu. ******.
7. Vec pomenuta hardverska zahtevnost. Ovoliko mi ni Crysis ne secka. Sad sam gledao, pola Gb rama zauzima na samom pocetku igre.
8. Protivnici na Pro (druga po redu tezina od cini mi se 5) ne mogu da promase trojku. Jednostavno ako 20 sutne 18 ili 19 puta ce da pogodi. Mnogo iritira jer sve sto uradis u napadu oni prevazidju trojkom koju ne mase.

Ima verovatno jos toga ali ovo mi sada trenutno pada na pamet. Najvise me nervira sto je toliko zahtevna.

Okey , krenimo redom sa demantima! Ne znam zasto kukash na loptu, kao da je lagana i brza, pa kako se krece lopta u Evropi i u NBA ne mogu da se porede, plus u USA sama lopta je veceg obima, a igraci su nabilodovane zverine, kada bi ti bacio pas kako zna, izbio bi ti vazduh (K.Garnet na primer, pro igrac od 95 sav je u zilama) :)

Meniji jesu konfuzni, slazem se sa tobom, ali kada se naviknesh na njih videces koliko su funkcionalni!

Zar ti je toliko bitna statistika posle mecha? ako jeste uzmi pa sam racunaj, meni je samo gameplay bitan!

Dreseva ima da se ukakish, s'oprostenjem, doduse ne za sve timove, ali lakersi, boston, chicago i sl imaju najmanje 5 koliko sam ja izbrojao!

Stavish 2k Kameru i vidish sve sto te interesuje, tako je pregledno i mozes jako lepo da organizujesh i odbranu i napad, ja licno igram samo na 2k kameri i to sa max zoom out!

Kontrole, hmm. Ja sam navikao, i meni su skroz logicne i funkcionalne!

Zahtevnost, *** ... next gen basket zahteva next gen komp, to stoji, ali ako mom komsiji radi na AGP slotu ... zapitaj se kakvu napast imash na kompu, mozda ti nesto srce resurse!

Na PRO komp ne moze da me dobije. Igram onako frendly, cim postavim zonu 2-3 ili 3-2 forsiraju shut i mashe kao ludi ...

Sve u svemu, ovo je mojih 2 centa, i verovatno najduzi post ikada;)
Igra mi se mnooogo dopada, i ne smeta mi nista kod nje. PvP je extra, sezone su uradjene maximalno, *** otisli su toliko daleko da je cak i publika uradjena sa low-poly modelima, tj. nisu sprajtovi koji skakucu ;)
No Comment za realizaciju. Besk B-Ball ever @ PC!!!

PC verzija je i dalje šugavi PS2 port, koji čak ni ne podržava widescreen rezolucije.

I meni deluje dosta losije od onih preview-eva koje sam gledao, a to sto ne podrzava widescreen... :mad: Na monitoru radi u 1680x1050, dok sam na TV-u jedino uspeo u 1024x768 da je pokrenem gde mi je sve "debeljuskasto" zbog 4:3 aspect ratio-a. Eh da su kao u PES-u stavili mogucnost izbora 16:9 u 1024x768...:S:

Ne znam da li smo gledali istu igru. Nema šansi da igra izgleda tako na PS2.

Otišli su malo u stranu, pa komentarišu NHL 09.

Nece igra da mi zapamti komande na joypad-u, doduše bilo je 3 ujutru, ko zna šta sam ja radio. Probaću danas opet da namestim pa da vidim šta se dešava.

Rezumem nekako ove nabrojane nedostatke osim jednog , a to je fizika lopte , istina jos nemam igru ali ono sto sam vidio fizika lopte mi je medju 3 najbolje stvari ove igre (zajedno sa animacijom igraca i grafikom).
Pa lopta gotovo svaki put na drugi nacin udje u kos , a kada jos ubacis tricu sa nekim a lopta "podere" mrezicu uz onaj zvuk "Shviiiisss" pa najezim se :hair:.
Kako je igra optimizovana ne znam , ali znam da neke igre nisu igrive ni u 40 FPS dok su neke igrive u 20.

Kao primer cu uzeti Fifu (neku od novijih na PC-u) gde sve ispod 50 FPS bukvalno secka premda mi nikako nije jasno kako , a recimo meni kada se u Oblivionu pojavljivalo 20 FPS-a (kada sam ga igrao na starom kompu) skakao sam od radosti :banana:.

Ipak ne znam cekam da dobijem igru i da napisem svoje misljenje. :smoke:

POzdrav. :wave:

Ne znam da li smo gledali istu igru. Nema šansi da igra izgleda tako na PS2.

O da, itekako izgleda ako obojica govorimo o PC verziji. Baš danas nabavih PS3 varijantu koja je daleko ispred ovog smeća, i sa njim nema nikakve dodirne tačke.

Baci pogled na ovo: http://www.sportsgamer.com/forums/n...s-nhl-08-wide-screen-monitor.html#post2277121

Tekst se odnosi na NHL 08, ali je savršeno primenjiv i na 09, i objašnjava zašto je PC verzija uvek ovako loša.

Vrh Dno