Šta je novo?

iPod Touch u Srbiji :)

Da ne otvaram novu temu, postavicu par pitanja ovde :)

Celo jutro guglam o mogucnostima ove spravice, izlistao sam i ES i BM i svashta josh
i iako sam zasad nashao par meni zanimljivih stvari, zanima me kako to izgleda u praksi? ;)
Nadam se da ce korisnici ovog ipoda naci koji minut da pomognu oko pitanja :wave:

Npr:

- Wireless pristup: poshto nisam imao prilike da se upoznam sa 802.11b charima hot-spot-ova, zanima me kakva je pokrivenost BG-a besplatnim & bezichnim pristupom koji bih mogao da koristim sa ovom spravicom (za surf, mail itd.)?

- Chitanje PDF-a: Ipod Touch nema odvojen pdf reader, ali su mnogi korisnici to reshili koristeci safari browser, i pominje se i neki limit za velichinu fajlova...
Moje pitanje je: do koje velichine pdf fajla je safari koristan, kao i da li je ikako moguce smestiti pdf u memoriju za kasnije chitanje (tj. da mi chitanje pdf-a ne zavisi od trenutnog pristupa netu)?

- Sem muzike i surfa (korisno) i pushtanja videa (shto mi nishta ne znachi), postoji li josh koja draz ovog Ipod-a koja moze biti korisna??

Unapred Hvala :wave:

1. Imaš na neobee.net adrese njihovih free hotspotova. To ti može biti početak.
2. Da, safari otvara PDF fajlove, nisam gledao do koje veličine ide, ali nisam siguran za koji fajl mi je prijavio da je prevelik, da li za 12 ili 21MB. Plus, često se dešava da nedostaje ceo jedan layer podataka u PDF-u. Kako god, postoji program Solena, koji otvara PDF-ove bez problema :)
3. Ipak se vrati na ES i pročitaj temu o iPhonu, odnosno podforum na MacSerbia.org posvećen iPhonu, kao i appleiphoneschool.com koji se bave iPhone/Touch platformom, a na ovom poslednjem sajtu ćeš pronaći veliki broj opisa programa koje možeš staviti na svoj telefon, pardon, iPod :D

Samo da napomenem da je i ovaj model iPoda EU-CAPovan...i da još uvek ne može da se skine dotični limit jačine zvuka...bedak... :(

Samo da napomenem da je i ovaj model iPoda EU-CAPovan...i da još uvek ne može da se skine dotični limit jačine zvuka...bedak... :(

Moze ali preko jailbrek-a, a za pitanja sta drugo moze ipod da radi:
Sve sto iphone samo sto nema telefon i kameru.

Da, osim ukoliko explicitno ne piše da ne rade, ali mislim da je broj zanemarljiv i da se odnosi (i da će se odnositi) na one koje koriste kameru za interakciju.

Sinoc sam stavio iPod Touch softver 2.0 i zaista sam zadovoljan sa Google Maps, Email, Weather itd. , ziasta je postao jos korisniji :)

Shift+Restore, odaberes fajl i cekas nervozno 10 min... :)

Oh da, novi ipod touch ima ugradjen zvucnik.....moje molbe su uslisene....nego jel' ima neko kes da mi da, da ga kupim :d

Poslednja izmena:
E ljudi imam par pitanja vezano za iPod Touch. Dobio sam juce 1Gen, i zanima me kako da ga povezem na net. Imam Wireless signal u stanu, koji mi je zasticen MAC filteringom, i kada sam ubacio iPodovu adresu, opet nije hteo da radi. I kada sam iskljucio MAC filtering, opet nije htelo. Druga stvar je da li mogu iz Srbije da update-ujem softver, preko VISA Virtuon karticom? Hvala unapred.

Poslednja izmena:
Mozes ali sto bi placao update firmvera kada je on za dz? :)

@kUdtiHaEX

A kako se onda registrujem, da li stavljam Hrvatsku kao zemlju ili kako? Bar da mogu album artwork da skidam. I da, da li mogu sa piratskim softverom normalno da skidam besplatne igre sa iTunes-a ili ne? Hvala!

@kUdtiHaEX

A kako se onda registrujem, da li stavljam Hrvatsku kao zemlju ili kako? Bar da mogu album artwork da skidam. I da, da li mogu sa piratskim softverom normalno da skidam besplatne igre sa iTunes-a ili ne? Hvala!

I mene zanimaju slicne stvari. Recimo ja sam se registrovao i postavio Hrvatsku kao drzavu kako bih mogao da skidam apps. Medjutim s obzirom "da sam iz Hrvatske" nemam pristup svim FREE aplikacijama?! Kako to...? Zar dzabe nije dzabe za sve? Nista mi nije jasno.

Postoji fora da se registrujes na US store-u, preko isteklog invitationa i redeem linka. Provereno radi, odradio sam to prosle nedelje.
Mozes da skidas artwork i free aplikacije.

Heh a da li bi nas uputio kako to i mi da uradimo.
Ja sam inace iTunes noob/hejter pa nisam upucen u njegovu terminologiju (invitation i redeem link). Znam najosnovnije i to je to.

Aj probacu na netu ponovo da nadjem uputstvo, obrisao sam Vistu, a tamo mi se nalazio bookmark.

Bili bi ti zahvalni! :D

Elem ja sam nasao neko uputstvo uz upotrebu redeem code koji je nazalost istekao. :(

Da li se pojavila kod nas u prodaji druga generacija?

Jeste!
Moj primerak stigao jutros pouzecem.
Utisci ako nekog interesuju pisem veceras.

Bili bi ti zahvalni! :D

Elem ja sam nasao neko uputstvo uz upotrebu redeem code koji je nazalost istekao. :(

Pa u tome i jeste fora, odes na redeem, ukucas code koji je istekao, on ti prijavi da ne mozes da ga iskoristis, kliknes na home, nastavis registraciju, ali ovaj put ce ti u metodima placanja biti ponudjena i opcija none.
Prosto je neverovatno da ovaj bug jos nisu ispravili :).

Poslednja izmena:
aj dok si tu na brzaka koliko kesha...

8GB 21.190 din.

Pa u tome i jeste fora, odes na redeem, ukucas code koji je istekao, on ti prijavi da ne mozes da ga iskoristis, kliknes na home, nastavis registraciju, ali ovaj put ce ti u metodima placanja biti ponudjena i opcija none.
Prosto je neverovatno da ovaj bug jos nisu ispravili :).

Paa pazi sad http://forums.mactalk.com.au/20/45826-how-get-us-itunes-account-free.html ovo je uputstvo. I sad treba taj code da nabavim sa ove strane http://www.tunecore.com/freealbum medjutim kao sto i sam vidis pise This promotion is now closed.
Thank you!

Eto problema... gde drugde da nadjem taj code?!

Može neko da mi kaže gde mogu da nabavim iPod Touch kod nas i koja mu je trenutna cena?
Hvala unapred. :eek:)

U njihovoj prodavnici u Vršcu kažu da ne prodaju iPod touch. Da nema u ponudi.

^
Beograd, Banovo Brdo, Požeška 118a, 011/354-9018
Ja sam ti ostavio link onoga sto sam video, ne nebuloze sa info-sajtova ( mobilni svet, IT Svet itd ) ... :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno