Šta je novo?

iPod Touch u Srbiji :)

Evo landscape-a u Safariju :)

img9006lzf6.png

Poslednja izmena:
Znam to, ja pricham o SMS....znash ti da chitash choveche?

Evo landscape-a u Safariju :)

img9006lzf6.png

Dobra fora kod iPhone-a je sto je sve reseno preko touch sensitive ekrana. U pocetku je konkurencija FUD-ovala kako je tastatura jako teska za upotrebu i sl. Da se pokazalo zaista tako, najmanji problem je bio da se nacrta tastatura sa vecim tasterima ili uvede landscape mod systemwide. Platforma je jako fleksibilna i omogucava svakakave modifikacije i iPod Touch i iPhone ce tek dobijati na popularnosti, iako je iPhone zapravo uzasno popularan uredjaj i pored papreno visoke cene izbio je na 4. mesto po pitanju prodaje kada su mobilni telefoni u USA u pitanju...

Meni je prosto neverovatno sta je sve moguce implementirati u iPod Touch, a nakon sto predstave SDK kit to ce biti pravi PDA. Naravno svaka slicnost sa "pravim" PDA se na tome zavrsava, jer dok se PDA uredjaji prodaju u smesnim kolicinama, iPod-ovi se prodaju u milionima komada kvartalno, pa ce iPod Touch, na neki nacin, vratiti PDA koncept medju korisnike...

Poslednja izmena:
ne znam da chitam...na safariju postoji taj fazon od prve verzije...tako da nije neka "novina".

^ Jel tebi stvarno latinica ide malo teže? :D
Još ti neko drugi skrene pažnju i to ti uopšte ne bude sumnjivo da možda nešto nisi dobro, ili da pojasnim, do kraja, u celini pročitao.

Uopšte nije bio naglasak na tome šta Safari može, nego da se nadam da će u sledećoj verziji i SMS moći, jer Safari može na svim verzijama u l-scape, Mail.app od 1.1.1, a SMS će možda moći od 1.1.2 ili neke druge.

Inače ne počinjem ovako svoje postove, ali ne volim nepotrebnu prozivku.

E, uspelo je..
mislim meni da instaliram instaler na itouch :banana::banana:
Odakle mogu da skinem aplikacije tipa gmail, maps i sl?
Ili na njega mogu da instaliram samo aplikacije koje instaler pokazuje?

postovani, molim vas za pomoc
kupio sam supruzi za rodjendan iphone 8 gb, ukljucio ubacio kameru, ali ne radi zvuk, a ono sto je najgore ne prepoznaje mrezu, telenor je u pitanju i moju i njenu karticu, aktivirao sam i program na njemu neki anysim, a on na kraju prijavljuje da nema nekog patcha, sta da radim osim da vracam aparat prodavcu, da li ima neka caka da ovo ispravim

Pa, pomoglo bi kad bi rekao koju tačno poruku izbaci.

Ja sam odradio bar puta sve te procese aktivacije i otključavanja i nisam imao sličnih problema.

Gde tačno nema zvuka?

hvala druze za brz odgovor, pa kakav takav je, nema nikakvog zvuka, a ovu poruku cekam opet da izbaci, pa cu je citirati, a ponovio sam vise puta aktiviranje anysim programa i nista uvek isto, i izvadim karticu, i vratim i opet to isto.

Jedino što mi pada na pamet, a da bi te moglo sprečiti kod aktivacije SIM-a je da moraš da namestiš da ti je Auto-Lock period setovan na Never. To nameštaš u Preferences -> General -> Auto-Lock :)

evo poruke zasto ne mogu da otkljucam Iphone Unlock Failure, Couldnt locate bytes to pach sta li je ovo majku mu, ljudi pomagajte

Imam jedno pitanje. Nije vezano za touch, ali jeste za iPod.
Da li znate koliko bi me izasla postarina kada bi mi drug iz Kanade poslao iPod Classic 80 GB? I koliko paketu treba da stugne od Kanade do Zrenjanina (Beograda svejedno)? On radi u Staples gde moze da dobije 10% popusta na sve proizvode u radnji izmedju ostalog i iPodove. Kod njih je Classic 270 dolara (kanadksih), sto je 14480 dinara - 10% = 13032 dinara iliti 170 evra/ Dakle vise nego povoljno. E sad, da li neko zna koliko bi me sve to kostalo? Hvala unapred.

Pa zavisi da li ti je uhvate na carini ili ne :) Pošto otvaraju manje više sve, uhvatiće je, a onda ti ne gine još 150€ na sve to (10% na carinu, 18% na porez i 50ak € za špeditera) :)

Mislim da ti se ne isplati poštom :)

Sama cena poštarine je najmanji problem.

Nego, gledaj da ga ponese ovamo neko ko dolazi u Srbiju, ako možeš.

Pa zavisi da li ti je uhvate na carini ili ne :) Pošto otvaraju manje više sve, uhvatiće je, a onda ti ne gine još 150€ na sve to (10% na carinu, 18% na porez i 50ak € za špeditera) :)

Mislim da ti se ne isplati poštom :)

Sama cena poštarine je najmanji problem.

Nego, gledaj da ga ponese ovamo neko ko dolazi u Srbiju, ako možeš.

Hvala ti. Videcu sta mogu da uradim. Tata mi ide za Kanadu, ali u februaru, a do tad cu da poludim. Mada, onda mi moze kupiti i iPhone :D

Eee, now we're talking! ;)
A feb je iza ugla :)

ja hteo preko carine,al bi me odrali :( Tako da i ja moram cekati da drugar dodje iz Kanade

Neka posalje obicnom postom,ne dhl-om ili nekom drugom kurirskom sluzbom, neces platiti speditera, ali hoces carinu i porez. Svejedno ce te izaci jeftinije nego da ovde kupis (300e je kod nas)

To ti niko ne moze reci precizno. Moja procena je:
ipod 170e, postarina 15-20e (20$ je usps global priority), carina i troskovi 5000 din. Vise bi ustedeo u odnosu na cenu kod nas ako bi uzeo classic 160gb

Poslednja izmena:
Da li postoji alternativa iTunesu u slucaju iPod Touch-a.. ?

U kom smislu alternativa? Da ne koristiš uopšte iTunes? Da je običan iPod u pitanju, koji ima disk mode, bilo bi rešenja, ali pošto iPhone i Touch još uvek nemaju otključan disk mode, jedini način pristupa disku, koliko mi je za sada poznato, jer preko iTunes-a (ne računam SSH i SFTP pristup, jer se tako "ne vide" mp3 fajlovi).

Hvala na odgovoru, ocekujemo da se ovo otkljuca...

Poslednja izmena:
e ovako ako neko moze da mi pomogne, imam ipod touch, i kad ubacim albume oni nemaju covert na ekranu , tj neki imaju neki a neki ne,u cemu je fora??? i jel treba nesto da se budzi da bi mogao da se kacim na net ili ostavim kao sto je po difoltu??

1. Coveri se albumima/pesmama dodaju u iTunesu. Prevuces cover sa neta u iTunes (ili uradis Copy/Paste)

2. Treba samo da ukljucis Wi-Fi i eventualno ukucas sifru mreze na koju se kacis, ako mreza ima sifru. To je otprilike sve.

Pitanje mi je vrlo glupo, ali da li ipod touch podrzava pustanje muzike bez slusalica tj. da li ima neki zvucnik u sebi?

Da li se planira izbacivanje novo toucha? Ili to tek sledece godine??

Nazad
Vrh Dno