Tako je. Ja imam neke poslove (sređivanje stana itd) tako da je to glavni razlog zbog koga celu stvar odlažem (najverovatnije za januar 2009), ali u principu nema razloga da se ne pređe odmah.Cak i da je odnos 1:1 adsl ima vece gubitke i losiji ping, ne vidim zasto se ne bi prebacio na sbb ako imas mogucnosti? Ja bih koliko juce da mogu
Pa da ali sa ovim sto je doneo Ratel imamo mogucnost da dodje neko i ulozi pare i da zakupi link pa da ga izdaje ili slicno,a takvih uvek ima....Miskovic,Delta.... Uvek se nadje neko ko je spremen na ulaganje a imace i on pare od toga bez brige...![]()
Hehe 24Mbps, 160Mbps, o cemu vi pricate...?
Stvarno o cemu pricaju... samo gradovi imaju mogucnost za adsl i kablovsku... a sta je sa nama koji zivimo na selu... ocete brzi net... nikad niste zadovoljni... Ocu i ja da dobijem adsl il kablovsku i da ne zavisim od vremenskih prilika koje su smrt za wirelles, pa da onda zajedno zahtevamo brzi net...
Kablovski neće, ali ne postoje nikakve specijalne telefonske centrale za sela i ja ne vidim zašto u dogledno vreme ne bi ADSL bio i u selima (kao što u mnogim selima verovatno već i ima).Kablovski i adsl sigurno nece uvoditi u selima. Jeste da nije u redu, ali to je realnost.
Pre će biti ovo drugo. U stvari su u većini sela parice bolje nego u Beogradu, jer su kablovi polagani znatno kasnije. Osim toga, često su to nadzemni kablovi pa i nije ne znam kakav problem da se zamene.^ Verovatno zbog rastojanja i "kvaliteta" parica od centrale do krajnjeg korisnika, kao i ukupnog interesovanja iz tog mesta/sela.
Pravilnik:Meni je tu nesto sumnjivo.. na spisku pravilnika koje je RATEL odobrio i koji su izasli u sluzbenom glasniku ( http://www.ratel.rs/index.php?page=uputstva&target=r_pravilnici&item=45&get_treerot=9&lang=srp ) nema ni traga od pravilnika o medjunarodnom povezivanju. Da nisu i to odlozili kao cene impulsa..![]()
Ako ce biti samo jedna licenca onda ce verovatno Telekom dobiti jer oni su "svoji"
Mislim da necemo imati bilo kakve koristi od pravilnika o medjunarodnom povezivanju jer sta vredi pravilnik kad sem SBB-a nema ko da se poveze a SBB nije svuda dostupan. Na zalost, necemo videti koristi od tog pravilnika jos najmanje 2-3 godine.
niko ne kaze da nece biti povoljnije nego sto sada placaju, nego da nece moci konkurisati SBB-u, kao sto ni lokalni gulikoza sa svojim mini marketom ne moze da konkurise Tempu.I "manji" (manji od SBB) provajderi ce moci da zakupe link iz inostranstva po znatno nizim cenama, ili u preprodaji od SBB-a ili nekog drugog provajdera koji bude kupovao direkt iz inostranstva i opet ce biti povoljnije nego da kupuje od Telekoma.
Internet je internet, nije vezan za tehnologiju.Da li i kakve koristi mogu da imaju korisnici adsl-a od sbb? Apsolutno se ne razumem u ovu materiju, pa cu postaviti jedno laicko pitanje. Da li je internet koji se uveze, vezan za konkretnu tehnologiju, znaci da je iskljucivo kablovski ili dsl?
http://www.elitesecurity.org/t334743-8#2079917Tačno je da SBB već uveliko koristi link prema Rumuniji, što se lepo vidi iz routing tabela... Sada će se barem 'legalizovati' i biti u mogućnosti da slobodno ponude zakup tih kapaciteta drugim operatorima. Još 4-5 drugih operatora čeka u redu za tu dozvolu, tako da će definitivno količina Interneta koja "ulazi u zemlju" biti povećana u narednom periodu (što će i korisnici osetiti većim propusnim opsezima, po istim ili nižim cenama)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari