Šta je novo?

Logitech MX1100

pavle93

Slavan
Učlanjen(a)
15.02.2008
Poena
349
Vidim izasao je naslednik MX1000 pa reko da pitam dal neko ima neka iskustva sa njim da li vredi menjati MX Revolution za njega?

Deluje kao jako dobar...sad ne verujem da se isplati menjati Revolution....jako su slični..

MX1100 nema punjive baterije...to je za nekog plus...za nekog minus :)
I nema drugi točkić...ispod palca ..što je meni lično veeeelikii plus.. I lepše mi leži u ruci od Revolutiona :)

Ripper ti si ga uzeo ili?

Mene nervira na revolution mali domet,kako je to reseno na mx1100?

Nisam još kupio...al planiram, pa se informišem....a dal produžnim kablom rešavati problem dometa bežičnog miša :D :D

pa to me najvise nervira jer ako je bezicni :) onda mi je glupo za mis koji kosta 90 eura da ne moze dalje od 50cm.A ako te interesuje nasao sam mx1100 za 65 eura ...

Poslednja izmena:
Vidim izasao je naslednik MX1000 pa reko da pitam dal neko ima neka iskustva sa njim da li vredi menjati MX Revolution za njega?
Realno - Revolution tesko, nista se sustinski tu ne dobija (niti pak gubi)... ali matori MX 1000 vec vredi ;)
Eto meni idealne zamene :smoke:

pa to me najvise nervira jer ako je bezicni :) onda mi je glupo za mis koji kosta 90 eura da ne moze dalje od 50cm.A ako te interesuje nasao sam mx1100 za 65 eura ...

Ovaj mox MX1000 "vata" na 5-6m i to kroz zidove :)

meni revolution na 4 metra sa kreveta radi odlicno al me zeza na stolu to mi je najveci problem

Kako bre zeza? Kako?

Pa evo ovako Kuciste se nalazi ispod desne ivice stola tako je konstruisano ima do vrha stola nekih 15cm tj 30cm od usb-a.Mis kad stoji odmah iznad kucista nece uopste da radi.Kad ga pomerim levo nekih 30cm od ivice.Stavim ga na sto kod kreveta udaljeno nekih 2m radi savrseno,cak nema nikakva podloga nego cisto drvo.E sad ko je tu lud...

Hmmm...čudno...kojom magijom kućište može da ometa wireless miša... ? Premalo rastojanje? o__O

Sad meni je kućište s leve strane... Srećom :)

mx11001.jpg

Previse mi je zaobljen nekako. Interesantan mi je, ali ne verujem da bi lepo lezao na mojoj ruci. :D

Ja danas rekoh caletu da mi uzme u Sloveniji tamo je oko 60 eura pa kad stigne javljam koji je bolji :)

Sta mislis Care jel bolji od Revolutiona ili ne?
Ne znam... ne verujem, iskreno... cenovno je Revolution solidno iznad... pa se tako nadam da su bar egal :)
A ovaj sam uzeo jer je: a) najnoviji u Logi-jevoj ponudi :d, b) svaka šuša ima Revolution :D:D, c) nadugacko i nasiroko pricano o losem kvalitetu izrade Revolution-a poslednjih serija (kod nas). To je u sustini bilo presudno.

Anyway, nisam nesto preterano trazio, ali ne mogu da nadjem koliko DPI ima senzor... ne pise na kutiji, ne pise na sajtu... ?
Cak sam i SetPoint drajvere instalirao, u nadi da ce tamo mozda biti prikazano (kad vec ima dugme za promenu osetljivosti), ali i tamo mrka kapa...

Adjustable-dpi laser engine: Provides two smooth-tracking modes (up to 1600 dpi) for customisable precision. Choose the dpi setting that's right for you—from pixel-precise to ultra-fast for customisable precision.

To piše na sajtu, overview deo.

Ne znam... ne verujem, iskreno... cenovno je Revolution solidno iznad... pa se tako nadam da su bar egal :)
A ovaj sam uzeo jer je: a) najnoviji u Logi-jevoj ponudi :d, b) svaka šuša ima Revolution :D:D, c) nadugacko i nasiroko pricano o losem kvalitetu izrade Revolution-a poslednjih serija (kod nas). To je u sustini bilo presudno.

Anyway, nisam nesto preterano trazio, ali ne mogu da nadjem koliko DPI ima senzor... ne pise na kutiji, ne pise na sajtu... ?
Cak sam i SetPoint drajvere instalirao, u nadi da ce tamo mozda biti prikazano (kad vec ima dugme za promenu osetljivosti), ali i tamo mrka kapa...

hvala za odgovor napolju su isti cenovno :) colt cesttike na novom statusu :) mada meni se ovaj revolution bas smucio.Nego jel mozes da kazes kako radi tj da li ima problema sa signalom?

Kupio ga, i evo posle par dana se još nisam navikao na oblik, a nešto mi se čini i da neću. Pre ovog mišonje koristio sam M$ natural wirless laser 6000 koji mi je neuporedivo bolje ležao u ruci. Takođe miš je osteno teži, tj. meni previše težak. Iako možda deluje glomazno, mislim da uopšte nije za ljude sa velikom šakom. Prosto ne znam gde sve prste da smestim, i ako imam šaku prosečne veličine.

@ marko n
Sto se tice tezine misa mozes slobodno da izvadis jednu bateriju ako ti bas toliko smeta...
probao i radi :D.
A ergonomija je dovedena do savrsenstva bar za mene,
ne znam mozda zato sto imam ruke ko devojcice :d :d :d. Jedini minus je risiver,
ja sam ga stavio skroz na kraj kucista odma pored usb-a za mis, na maximus ploci
on je prilicno visoko pozicioniran i ako imate neko visoko kuciste (koje jos stoji na
nekom postolju - a ne na stolu) ne bi trebalo da bude problema sa prijemom signala.
Kad sam ga doneo iz radje i prikljucio, rastojanje izmedju kucista i misa bilo je 1m a
izmedju se nalazila gomila otpada na stolu (kao i obicno) i bio je primetan pocetni lag,
dpi je bio na minimumu defaulta u setpointu (4.60) namesten na 800, kada sam
ocistio gorepomenuto djubre (za sta je bio potreban nadljudski napor :D ), sve je
bilo savrseno!
U krajnjem slucaju mogli su da se izbahate i daju kao paket standardne opreme taj
famozni usb hub, jeste da je glupo za misha ove klase al sta sad :p!

Kupio ga, i evo posle par dana se još nisam navikao na oblik, a nešto mi se čini i da neću. Pre ovog mišonje koristio sam M$ natural wirless laser 6000 koji mi je neuporedivo bolje ležao u ruci. Takođe miš je osteno teži, tj. meni previše težak. Iako možda deluje glomazno, mislim da uopšte nije za ljude sa velikom šakom. Prosto ne znam gde sve prste da smestim, i ako imam šaku prosečne veličine.

Sto se tice tezine, ni ja nisam mogao nikako da se naviknem na MX1000 (stariji model) koji je takodje dosta tezak. Trebalo mi je bar 3 meseca da mi mishonja postane ok.

Hteo sam da ga prodam, ali posto mi je to poklon od devojke za rodjendan, nisam imao izbora :D

Sada ga ne bi menjao ni za sta. :D

Za bateriju znam, i user manualu je prikazano da radi na jednu ili dve AA baterije, dakle to je fabrički predviđeno, pa sam i stavio jednu bateriju odmah, ali i tako mi je težak, no svakim danom se sve više navikavam. :)
Da li mogu negde u SetPoint softveru da vidim trenutnu vrednost za DPI? Prilikom promene putem DPI dugmadi nigde se ne prikazuje na koju je vrednost promenjeno.
Bilo bi bolje, pošto DPI retko menjam, da te tastere korisnim za nešto drugo, npr. zoom, a da se DPI menja kroz softver, ali koliko mi se čini to nije moguće jer ako se DPI tasterima dodeli neka druga funkcija, DPI ostaje (valjda) na vrednosti koja je poslednja setovana i ne može se menjati sve dok se DPI tasterima ne dodeli opet mouse sensitivity funkcija?
Skriveni taster, izgleda, zahteva jak stisak, nekad se čuje jasno da je "kliknuo", ali se ništa ne dogodi. S obzirom da je tako, ne planiram skriveni taster ni da korisim jer se plašim da će se na tom mestu guma vrlo brzo nažuljati jer, kao što rekoh, traži malo jači stisak.

Poslednja izmena:
Ti ako ne uspeš da se navikneš na prokletinju, uvek možeš kumu da ga pokloniš! :D

Za bateriju znam, i user manualu je prikazano da radi na jednu ili dve AA baterije, dakle to je fabrički predviđeno, pa sam i stavio jednu bateriju odmah, ali i tako mi je težak, no svakim danom se sve više navikavam. :)
Da li mogu negde u SetPoint softveru da vidim trenutnu vrednost za DPI? Prilikom promene putem DPI dugmadi nigde se ne prikazuje na koju je vrednost promenjeno.
Bilo bi bolje, pošto DPI retko menjam, da te tastere korisnim za nešto drugo, npr. zoom, a da se DPI menja kroz softver, ali koliko mi se čini to nije moguće jer ako se DPI tasterima dodeli neka druga funkcija, DPI ostaje (valjda) na vrednosti koja je poslednja setovana i ne može se menjati sve dok se DPI tasterima ne dodeli opet mouse sensitivity funkcija?
Skriveni taster, izgleda, zahteva jak stisak, nekad se čuje jasno da je "kliknuo", ali se ništa ne dogodi. S obzirom da je tako, ne planiram skriveni taster ni da korisim jer se plašim da će se na tom mestu guma vrlo brzo nažuljati jer, kao što rekoh, traži malo jači stisak.

Dpi ne mozes nazalost nigde videti (trenutnu vrednost), bar ja nisam nasao nacina, nego samo gledanjem u plecku, viskom ili crnom magijom mozes doci do gore navedene vredosti (osim setovanja u mouse sensitivity - kao sto si i rekao, sto je apsolutna glupost ako npr. igras neki shooter) jer se moras oslajati na licni osecaj preciznosti + tasteri za dpi podesavanje su suvise tvrdi, pa neki put ne odreaguju na klik. Ali navika je cudo :D !

400 - 1600 dpi
Nego ajde neko da kaze kako radi na raznim podlogama,
(beli papir, iverica i neke slicne drvene povrsine)
Ja sam do sad koristio trust 7700 (800 - 1600dpi) i on radi na svim podlogama
(nisam probao staklo)
Juce uzeo microsoft wireless laser mouse 6000 v2 (1000dpi)
i on ladno radi lepo samo na tamnim podlogama.
Na belom listu i na drvetu preskace ko lud!
A na tamnoj iverici recimo radi lepo.
Mozda je taj primerak sje*an, al u radnji nemaju drugi (taj sam vratio (imtel je u pitanju)), tako da...
I interesuje me da li mogu tasteri da se programiraju po programima posebno,
kao sto moze kod microsofta (strasan trik) ?

Inace meni treba za laptop, pa mi je jako bitno da radi po svim podlogama.
A za tu kintu mogu da uzmem mnogooo bolji zicni, pa sam radoznao.
Navikao sam se na bezicni pa ne bih da dodajem jos neki kabl bespotrebno.

Poslednja izmena:
meni npr revolution radi na iverici duze vreme iverica je brao sa crnim godovima i nemam nikakvih problema trenutno.

I meni je sto od sl. iverice, i na njoj i trust i microsoft rade ok.
Al kad sam otiso do fax-a, katastrofa.
Tamo je sto od nekog punog drveta, i on preskace/skace ko lud.
Ja mislio takav je sto, al uzeo od kolege sidewindera i on radi ok.
Reko da probam na belom listu - isto. A sidewinder radi.
Kad sam doso kuci reko da probam trust na beloj podlozi (nije mi do tad ni palo na pamet).
Radi ok.
Tako da il je bilo do misa il ima neke razlike u laseru.
Probao sam posle trust po tom istom stolu na fax-u i radi ok.

Nazad
Vrh Dno