Šta je novo?

Logitech MX1100

^
Meni MX1000 ni sa jednom podlogom nije pravila probleme (ukljucujuci i beli papir), a ona je prvi Logi mis sa laserskom optikom ;)

@Avram 83
Radi bez problema na raznim podlogama, od papira do iverice, samo sto bi bilo steta da ga vozas po nekoj abrazivnoj povrsini jer ti silikonske nogice ne bi trajale bas nesto dugo, a pogotovu ako ces ga koristiti na fax-u. I jos jedna stvar, vezana za laptop, nadam se da imas usb port sa desne strane na laptopu jer imaces lag pri naglim pomerajima mishonje, ja sam morao da pazarim usb hub bas zbog toga, i naravno racunaj na punjac baterija :D !

Kakav punjac?
Pa zar on nema nekih ~ 9mes vek trajanja bat.
Probao sam ga (u kutiji), ne odgovara mi ruci, mali je.
U svakom sl., nasao sam Microsoft wireless laser mouse 7000,
(vise od 2x jeftiniji) treba do cetvrtka da stigne. (napisacu kakav je)
A ako me bude zezao sa podlogom, uzecu onu malu SteelSeries i nosicu je u rancu :S:

Poslednja izmena:
Koristim MX1100 na SteelSeries QcK podlozi, radi savrešeno, ali isto tako dobro radi i na bilo kojoj drugoj podlozi (drvo, papair, belo, crno, šareno). SetPoint prognozira će baterije trajati još oko 240 dana (dve alkale AA Duracell) ili upola od toga ako se koristi samo jedna baterija.
Probleme sa dometom koje Duck pominje nemam, risiver je uključen pozadi direktno na ploču, a kućište je big tower, tako da ga dobro zaklanja, dok je miš udaljen vazdušnom linijom od risivera oko 1,5m.

Što se tiče Microsoft miša, mislim da si pogrešio, ne kupuj ga ako nije kasno. Pre ovog miša sam imao Microsoft natural wireless laser 6000, i baš sam se dvoumio da li da uzme njega ili MX1000. MS miš neverovatno dobro leži u ruci, ali je po svemu drugom očajan. Kvalitet izrade ne može da se poredi sa MX1100. Meni je isto, tada, cena prelomila da uzmem MS i veoma sam pogrešio. Pročitaj moj post u kojem sam napisao šta sve na tom mišu ne valja, a ovaj 7000 mi izgleda kao isto sr4nje, samo drugo pakovanje.

Poslednja izmena:
U pravu ste ljudi sto se tice punjaca, nema potrebe za njim :D!

Nakon malih problema sa instalacijom SetPoint-a 4.70 ("javlja da VC8 library not installed correctly plz restart machine")...instalirao sam 4.60a sa pratećeg diska i sad sve radi sasvim lepo... Trenutno čačkam DPI, brzinu pointera i pointer acceleration... :)

Miš koristim na TnB mouse pad podlozi...jako kvalitetna...ne mrda sa stola...precizna :)

Samo da dodam zapažanja vezana za receiver...miš ponekad skakuće tj kao da se zaglupi ako je receiver uboden pozadi ili napred...tj čim je moje kućište između miša i receivera nešto malo zeza.... (CM Centurion 5 bele boje :p )

E sad otkako sam stavio receiver na sto preko USB produžnog kabla sve radi savršeno i 5-6 metara daleko... Izgleda da treba poštovati uputstvo : "Bez metalnih predmeta u pravoj liniji između miša i receivera"... Javljam dalje utiske...

Poslednja izmena:
Što se tiče Microsoft miša, mislim da si pogrešio, ne kupuj ga ako nije kasno.
Thx, nisam ga uzeo.
Iskreno nisam hteo vise da experimentisem.
Kolega sa mi rece da je video reviw Verbatim Rapier V2 u casopisu,
i da se odlicno pokazao (inace identican Saitek-u 3200)
Najvise mi se svidela cena ~2000 RSD.
Uzeo sam ga i predovoljan sam.
Ni manje para ni vise muzike.
Samo sam mu vezao kabl na odgovarajucu duzinu.
A mozda i uzmem da mu zamenim kabl sa onim sto ima mehanizam da se skupi u krug.
Mozda, nekad... :p

Jel ima nekih iskustva ako se MX1100 koristi na Linux Ubuntu OS?

Ajde malo da iznesem svoja iskustva sa ovim misem.
Kupio sam ga polovinom decembra a sada je maj. Znaci one 2 AA baterije su mi trajale vise od 5 meseci (skoro 5,5). Ovo je bez gasenja misa mada mu se mozda moze i produziti vek baterija ako se gasi nocu sto ja nisam radio. Sto se tice oblika misa on odgovara osobama sa velikom sakom (kao sto je moja). Ima lep ergonomski oblik i dobro lezi u ruci. Ovog misa sam prvenstveno uzeo zbog obicnih AA baterija. Ne volim litijum-jonske zato sto ih je nemoguce zameniti kad se isprazne vec se mora cekati da se napune. Mis je tezak ali je to relativno. Nije nista tezi od mod prethodnog cordless click misa tako da meni nije bio problem da se naviknem ali ko je koristio neki zicni primetice razliku u tezini (prvenstveno zbog baterija) mada moze da radi i sa samo jednom baterijom. Ovaj mis ima tockic za skrolovanje koji moze da radi u dva rezima kontinualno (okrece se kao tocak) ili sistem klik-klik. Takodje ima dugme kojim se rezolucija moze menjati u letu (meni ne treba ali je dobro za igrace) kao i jos neke dugmice koje slabo koristim ali im se moze dodeliti neka uloga. Iskreno receno nisam primetio nikakvu razliku izmedju laserske i opticke tehnologije, sto se tice neke brzine ili preciznosti ali je mis poleteo kada sam uzeo neku t-nb podlogu (koja je i jeftina).
Dakle sve u svemu ako se nekome svidjaju ove karakteristike ovaj mis je dobar izbor. Ja sam se razmisljao izmedju njega Mx620 i Revolution. Ovaj zadnji je sjup i mislim da ne opravdava toliku cenu dok je prvi malo obogaljen. Mislim da je MX1100 najbolja kupovina. Valjda ce ovo nekome pomoci pri kupovini.

Poslednja izmena:
^^ Svaka ti cast na ovakvom normalnom objasnjenju.Da li si igrao shootere kakve i kakav je osecaj - ima li kasnjenja ?

^^ Svaka ti cast na ovakvom normalnom objasnjenju.Da li si igrao shootere kakve i kakav je osecaj - ima li kasnjenja ?

Pa iskreno receno igrao sam nekoliko pucacina za to vreme i nisam primetio neko kasnjenje ili slicno. Ali ponavljam ja sam obican korisnik koji voli da odigra i koju igru (ne igram CS 25h dnevno :D).

Aha, to li je, majku mu...

Pa, ako je sve ostalo isto kao sa originalom (a poenta MX1100 je da nema externog punjaca ili u okviru baze, vec upravo AA baterije koje se lako mogu zameniti - a kao drze i celih 9 meseci), onda ce verovatno biti upravo to, da su same baterije koje dolaze uz misa punjive.

Kupio sam MX1100R pre par meseci, u odnosu na MX1100 razlika je u siromasnijem pakovanju, plavoj boji kojom je ispisano "Performance Laser" i po tome sto koristi samo jednu AA bateriju (Sanyo Eneloop 2000mAh je dosla uz misa). Evo i dve slicice.. pakovanje i pored starog, rastavljenog i osmirglanog MX700.

Medjutim ima neki nezgodan lag pri malim pokretima koji nisam imao sa MX700, i na logitech forumu se zale neki ljudi na to. Pokusao sam da ga zamenim, reklamiram, duga prica, da ne davim... Na kraju sam kupio sebi Razer DeathAdder-a a MX1100R poklonio :d

A zar nije trebalo da uz MX1100 ide onaj mali usb stick, a ne kao na revolutionu?

Ne uz MX1100 ide micro USB stick, a nano (onaj ultra mali ide uz Nano seriju.

Izvini ali ja bas nikakav lag ne primecujem, uporedo sam ga probao sa G5 i ne vidim lag

Prvo sto sam primetio kad sam otpakovao MX 1100 je skrol mehanizam koje se trese levo-desno unutra (posebno kada je u slobodnom rezimu). Ovo muckanje se moze osetiti i pri naglim pokretima po podlozi. Znaci, ne trese se tockic, nego ceo mehanizam. Ne znam da li je neko imao problem sa ovim?

Druga stvar: 'ubo' sam risiver pozadi kucista, mis je poceo da koci (kursor se zaledi na par sekundi). Ovo se javljalo i nakon instalacije i najnovijih drajvera. Premestanjem risivera napred (kuciste mi je sa leve strane, znaci, 1m od misa), problem se delimicno resio, ali se javlja svremena-na-vreme. Zanimljivo je da se kursor zakoci najcesce kada prelazim preko nekih menija u browseru (JavaScript) ili kada se nesto ucitava sa HD-a... znaci kad racunar nesto radi.

I treca stvar je skriveno dugme ispod palca. Isti slucaj kao sto su ovde ljudi naveli, dugme se pritisne, cuje se klik i nista! Tek nakon jakog stiskanja (i to na neko mesto), dugme stvarno uradi svoju funkciju.

Zadovoljan sam kako mis lezi u ruci, ne smeta mi tezina, jer mis vozim po glatkoj povrsini stola (crna, glossy iverica). Po Nova Winer podlozi mi nije nesto klizio kako treba pa sam je sklonio. Mis ima dobar odziv, skoro kao da je zicni.

Sto se tice problema sa lagom pri malim pomerajima, shvatio sam da nije do kvaliteta senzora, nego do konstrukcije misa. Senzor je postavljen pri vrhu misa (bilo bi idalno da je na sredini), tako da se moze steci osecaj da se napravio mali pokret, a mis ne reaguje (u stvari se desava da se pomeri donji deo, a da se deo gde je senzor gotovo samo rotira u mestu). Zbog ovoga su pozeljnje sto 'glatkije' podloge.

Ne mogu da budem preterano zadovoljan, cak razmisljam da pokusam da ga zamenim zbog stvari koje sam gore opisao (ne znam da li cu sta postici sa time?).

Pročitaj moj post na prošloj strani....kupi lepo usb hub i ubodi risiver u dotični na stolu...nikakvih problema nećeš imati... Piše u uputstvu da između risivera i miša ne sme da bude metalnih predmeta a kućište je od metala ;)

OK, to ce biti zadnja mera koju cu da preduzmem. Mada ni sad nema metalnih prepreka izmedju risivera i misa (na 1m). Kuciste je na podu sa leve strane, USB je sa leve strane kucista, znaci, otvoren prostor prema desno ka misu. Jedina moguca 'prepreka' je stolica na kojoj sedim (i ja :type: ). Svejedno, ovo cu znaci resiti USB habom, ok.

Kakva je situacija sa ostalim stvarima kod tebe, skriveno dugme i skrol mehanizam?

Pa mehanizam se trese kad protreseš miša ali ga zato prebaci u "klik po klik" mode i ništa neće mrdati ;) Što se skrivenog dugmeta...meni radi kako treba...koristim ga kao win taster + tab ..

Posle 5 meseci korišćenja, MX1100 mi je uništio SteelSeries QcK podlogu. Problem je u klizačima tj. najviše bočnom klizaču sa leve strane čiji su uglovi nedovoljno obrađeni i ponekad malo zapnu za podlogu. U početku neprimetno, ali posle malo dužeg korišćenja podloga ima na hiljade izvučenih "končića" koji se lepo vide tek po jakom dnevnom svetlu.

Na ovaj problem sam obratio pažnju jer je kursor počeo da zapinje, preskače i da se kreće neravnomerno.

Da li neko ima preporuku za podlogu za MX1100, ali da nije "krpena" podloga?

Posle 5 meseci korišćenja, MX1100 mi je uništio SteelSeries QcK podlogu. Problem je u klizačima tj. najviše bočnom klizaču sa leve strane čiji su uglovi nedovoljno obrađeni i ponekad malo zapnu za podlogu. U početku neprimetno, ali posle malo dužeg korišćenja podloga ima na hiljade izvučenih "končića" koji se lepo vide tek po jakom dnevnom svetlu.

Na ovaj problem sam obratio pažnju jer je kursor počeo da zapinje, preskače i da se kreće neravnomerno.

Da li neko ima preporuku za podlogu za MX1100, ali da nije "krpena" podloga?
Ista podloga, isti mis... nikakvih problema nema, nis' ne preskace, podloga k'o nova, nikakvi "koncici" ne vire :p

Meni ove tzv. "krpene" jos i najbolje leze, one "metalne" (imam i Razerov eXactMat) mi suvise 'ladne na dodir :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno