Šta je novo?

Predstavljeni novi Apple iPod-ovi

Evo ja uzeo ovaj novi nano, genious ti ustvari kombinuje iste zanrove sa onom shake kontrolom kolko sam skapirao, prvo sam bio razocaran zvukom al onda stavih senncx300 i sad je sve mnogo bolje, one glupe apple sam bacio u kantu.

Evo ja uzeo ovaj novi nano, genious ti ustvari kombinuje iste zanrove sa onom shake kontrolom kolko sam skapirao, prvo sam bio razocaran zvukom al onda stavih senncx300 i sad je sve mnogo bolje, one glupe apple sam bacio u kantu.

Jel' to znaci da su iPod-i konacno stigli? Posto sam ja jurio ovaj novi iTouch i rekose mi pre par dana da ih jos nema... Gde si ga uzeo?

Stigli i prodali se u sve tri radnje,barem tako kazu na telefonu.Sutra bi trebalo da im stigne nano i novi classic.

iTouch odlozise za sledecu nedelju... :(

Evo ja sam uzeo danas u Ljubljani iPod Classic Silver (zadnji ostao) za 260eura manje 20%.Za sad ne vidim nikakve vidljive razlike izmedju njega i 80gb cak nije ni tanji nesto,a meni je isti.

pa to..da josh malo ode evro gore i onda necje biti ovoliko jeftin..ja kada sam pogledao cene prosto nisam mogao da verujem da je nova generacija toliko jeftina...tachno mi tu neshto smrdelo...isto kao kada naletish na neki hardware na net-u i odushevish se izmedju ostalog i cenom i naravno - nema na lageru...

Svidja mi se novi nano. Veoma interesantan dizajn.

Uzeo sam i ja burazeru novi classic za 249$ a sto se tice novog nano,bas je extra,mnogo je tanak i lagan. A i cena je skroz ok. Touch mi nema svrhe..

Da li se zna kada ce biti moguce jailbrake-ovati novi ipod touch i da li ce biti moguce koristiti VoIP preko njega?

Ja sam citao nesto da ce ga Jailbreakovati oko novembra. Ko zna... mada bi trebalo da bude pre Nove godine, po onome sto sam citao. A sto se tice cene iTouch-a, mislim da ne bi smela da bude preko one najavljene na sajtu (~19000 din) kakav god da je kurs evra. A po njihovim recima, trebalo je da im stigne prekjuce, al' je nesto iskrslo, pa dolazi sledece nedelje... Uostalom, znao sam od pocetka. Kad ti kazu "valjda ce stici do kraja nedelje", prakticno znaci "ne, nece stici".

sad sam gledao novi nano u prodavnici i mogu reci da me je odusevio kako su ga odradili,bas mali i tanak.Koliko sam primetio tanji od starog nano-a.Samo nije bilo nikakve muzike pa nisam mogao da probam shake opciju.

Drzhao sam juche u ruci moj 3rd gen nano i od drugara 4th gen nano i nekako mi deluje neizbalansirano. Dopada mi se 2nd gen na svoj nachin i 3rd gen isto, ali ovaj novi mi je bzvz jer su probali da pomeshaju prethodna dva. Bolje da su probali neshto novo da izmisle a ne da miksuju ovo. Ovako deluje kao neko kopile, i telo mi je bzvz, kao neka elpisa gledano odozgo, ravne ivice su po meni najbolje reshenje.

heh povecase cenu i za classic dobro je sto nisam cekao kod nas da uzmem bas su stoka.

Aaa, ne mogu da verujem. Povecase cenu. :mad: Evo kako stoje stvari: http://store.apple.co.yu/IMC-Apple-Store/WebObjects/Asto.woa/1/wo/oAm8ab5oLemKCAzqrWYIx0/0.9.1.2.1.0.2.3.3.1.3.3.1

+2000 din i za stare i za nove modele

Sad je iPod Touch 8GB 1st gen - 18.890,00 RSD, a 2nd gen - 21.190,00 RSD

Kako su smeli uopste da objave cenu od 19k din?! Ubicu se stvarno. Ili je to bila ona fora - prvih toliko i toliko iPodova ce se prodati po ovim cenama, a onda gruvamo jace...?

Ja sam pre par nedelja rezervisao iPod Touch 2nd 8GB po ceni od 19.190 din. e sad nisam siguran koliko ce mi naplatiti. Javim vam...
Inace suvise je dobro zvucalo da bi bilo istinisto da su kod nas cene kao u drugim zapadno evropskim drzavama (razlika +/- 20 eura). Sad smo skuplji i od hrvata koji su do skoro bili skuplji od nas. Haos... :wall:

pa to..da josh malo ode evro gore i onda necje biti ovoliko jeftin..ja kada sam pogledao cene prosto nisam mogao da verujem da je nova generacija toliko jeftina...tachno mi tu neshto smrdelo...isto kao kada naletish na neki hardware na net-u i odushevish se izmedju ostalog i cenom i naravno - nema na lageru...
sorry morao sam

:wall:

Jel moze neko da mi objasni kako je moguce da je razlika u ceni izmedju Nano 16GB i Touch 8GB samo 30$(govorim o cenama u Americi,ne zelim nikakva razmatranja o razlici u cenama kod nas ili uopste u Evropi,jer to onda vise nije merodavno),ako zanemarimo kapacitet,sto mislim da bi pri ovom poredjenju bilo sasvim korektno,jer je Touch ipak proizvod mnogo vece funkcionalnosti,o cemu se tu onda radi,jel im proizvodnja novog Nano-a toliko skupa,ili pak Touch nije toliko funkcionalan???
Nemojte da mislite da ja mislim da bi novi Touch trebao da kosta vise,ili da Nano kosta manje,ali mi je stvarno cudna tako mala razlika u ceni.
Samo jos da kazem da planiram kupovinu novog Touch-a,pa bi bilo lepo da mi neko kaze gde se nalazi taj nas Apple store,jel kontam da ako budem kupovao preko neta ne mogu ostvariti edukativni popust 5%, sto na 37.490,00 RSD nije mala para.

Kada sam zvao broj sa sajta preusmerili su me na par resellera jedan od njih je Delta Citiju na drugom spratu.Npr kada sam uzimao svoj ipod classic u Ljubljani pitao sam ih za taj edukativni popust i trebalo bi da daju svima i sa manje od 18. godina dok ovi nasi ne daju...

Poslednja izmena:
Kada sam zvao broj sa sajta preusmerili su me na par resellera jedan od njih je Delta Citiju na drugom spratu.Npr kada sam uzimao svoj ipod classic u Ljubljani pitao sam ih za taj edukativni popust i trebalo bi da daju svima i sa manje od 18. godina dok ovi nasi ne daju...

Nisam postavio pitanje u vezi popusta,ali ajde da samo prokomentarisem da ako stoji na sajtu da imam edukativni popust 5% ako se pojavim kod resellera sa uverenjem koje mi izda faks,ima i da mi daju taj popust ili cu da im ****m milosnu majku,ili nek sklone ono sa sajta i sve ok.

Jel moze neko da mi objasni kako je moguce da je razlika u ceni izmedju Nano 16GB i Touch 8GB samo 30$(govorim o cenama u Americi,ne zelim nikakva razmatranja o razlici u cenama kod nas ili uopste u Evropi,jer to onda vise nije merodavno),ako zanemarimo kapacitet,sto mislim da bi pri ovom poredjenju bilo sasvim korektno,jer je Touch ipak proizvod mnogo vece funkcionalnosti,o cemu se tu onda radi,jel im proizvodnja novog Nano-a toliko skupa,ili pak Touch nije toliko funkcionalan???
Nemojte da mislite da ja mislim da bi novi Touch trebao da kosta vise,ili da Nano kosta manje,ali mi je stvarno cudna tako mala razlika u ceni.
Samo jos da kazem da planiram kupovinu novog Touch-a,pa bi bilo lepo da mi neko kaze gde se nalazi taj nas Apple store,jel kontam da ako budem kupovao preko neta ne mogu ostvariti edukativni popust 5%, sto na 37.490,00 RSD nije mala para.

Odmah da ti kazhem da je Touch toliko funkcionalan da prosto nisam mogao da verujem dok ga nisam "tweak"-ovao sa raznoraznim aplikacijama. Taj gadget mi predstavlja sve sem mp3 player-a, a tu funkciju takodje sjajno obavlja. Dakle nemoj uopshte da dovodish u pitanje funkcionalnost uredjaja jer sa njim pored RDP-a izmedju ostalog mozhesh da : pravish muziku, chatujesh preko IM klijenta. da ti sluzhi kao server, da igrash igrice. da chitash on-line ili offline wikipedia-u..Ima toliko mogucjnosti da ja nisam fazon ni 10% izvalio a instalirao sam i uninstalirao bash gomilu programa i aplikacija..Zaista ne vidim apsolutno nikakvu prednost Nano-a sem u tih 8gb prostora vishe jer kada bi ova sprava imala toliko [ a naravno da postoji onaj od 16 i 32 gb], ako znash kako da ga koristish bicje ti bukvalno br 1 gadget koji si ikada posedovao. Preporuka staviti firmware 2.1 i naravno jailbreak-ovati i birati shta zhelish da instalirash a shta ne : )

Zbog toga svega planiram da ga prodam i uzmem iPhone zato shto ovaj Touch koji posedujem [ i preko 3gb aplikacija sa app store-a] mozhe apsolutno SVE samo ne mozhe da se vrshi funkcija telefona. E tada cje moje potrebe biti ispunjene 100% [ ne interesuje me kamera od 40923 mega piksela, obichan digitalac zna da bude jako koristan u situacijama za koje je predodrenjen - rodjendani, zhurke...]

Poslednja izmena:
Sarmo, mislim da si postavio pitanje o formiranju cene na pogrešnom mestu, to je trebalo da pitaš applea jer jedino oni znaju koliki su im proizvodni troškovi po jedinici proizvoda, koliko je koji proizvod zastupljen u prodaji i koliku zaradu oni planiraju odnosno koliko popusta mogu da daju sad za predstojeće praznike a da im zarada bude planirana...

Ovako laički, rekao bi da se nano prodaje u znatno većim količinama pa je na njemu zarada veća nego na taču zato je i razlika mala, sigurno si mislio da tač ima i veći ekran osetljiv na dodir i mogućnost instalacije raznoraznih aplikacija i svašta nešto a nano to nema a ipak nije velika razlika... kažem samo aple zna istinu...

a što se tiče edukativnog popusta to moraš da pitaš tamo gde nameravaš da ga kupiš jer se lako može desiti da ti kažu "to kod nas ne važi." možeš ti da im radiš šta oćeš, da se bacaš o pod, pretiš itd, oni će te iskulirati i to je to.
Evo ti primera, nedavno izašla reklama u dnevnim novinama, u svim MaxSport-ovim prodavnicama vikend akcija xx% popusta... ja nazovem njihovu glavnu prodavnicu pri magacinu i ispade da oni nemaju pojma o čemu se radi, kao "sačekajte pozvaću centralu da pitam" naravno ispalo je da to za njih ne važi i eto ti, kao da oni nisu deo pomenutog lanca, džabe bi išao da nisam pitao. Tako ti je to kod nas, sad kako euro raste većina cena na sajtovima su netačne, jedno piše drugo ti kažu kad nazoveš ili još gore odeš lično.

Hvala na odgovorima,ali i dalje mi nije jasno...30$!!! WTF!? :S:

Iskreno - Ne treba da nas zanima sve dok su cene koliko toliko pristupachne...to je IMBA bitno a njihovi prorachuni i slichno..ne interesuju me :)

Iskreno - Ne treba da nas zanima sve dok su cene koliko toliko pristupachne...to je IMBA bitno a njihovi prorachuni i slichno..ne interesuju me :)

Mozda si ti u pravu. :)
Zahvalan sam na tome sto uopste i mogu da kupim Apple proizvode u Srbiji. :Klanjanje

Poslednja izmena:
Uzeh iToucha 2nd gen (napokon). I imam jedno pitanje za vas. Dakle, uz player sam dobio one apple-ove slusalice, a pored njih imam i Sennheiser MX360. Na moje opste zaprepascenje Apple-ove (koju su pljuvane na svakom koraku) daju puniji zvuk od Senna... Senn ih bije u visokotoncima, ali je tanak sa bassom sto je ogroman minus te sam mora da ostanem na "belom djubretu". Mada, cinjenica je da ni kod jednih ni kod drugih mi ne prija zvuk, jer je nekako previse tvrd u poredjenju sa iRiverom T20. Da li bi ulaganje u neke bolje slusalice (i koje?) resilo ovaj problem?

partibrejker moras uzeti in-ear slushke ako hoces pravi komfort i zvuk,senn cx300 ili mozda jos nesto bolje,na mx360 nemas bas zato sto ne postoje bubice koje ne zatvaraju usni kanal a daju pristojan bas,ovo sto sam naveo je aksiom sto se tice ultra kompakt slusalica,potvrdjen nebrojano puta u praksi
btw apple slushke su belo djubre bez navodnika ;)
sto ces i sam zakljuciti vec,ako predjes na nesto bolje...

A kako onda objasnjavas da se na iRiveru T20 taj bass, koji MX360 (ne) proizvodi, odlicno cuje? Sad sam malo jos testirao uporedo sa istim slusalicama i pesmama i primetio da iPod izoblicava zvuk kada se priblizi "dasci". Jednostavno, zvuk postaje veoma tvrd i neprijatan za usi... A sto se tice in ear sluski, ne volim ih bas, ali ako je to jedini nacin da se poboljsa zvuk, pribeci cu toj metodi. Mada kazem ponovo, nije stvar toliko u bass-u, njega ima kad se namesti profil bass booster, nego je problem da to izoblicenje zvuka pri biranju bilo kog profila. Dakle kada je podesavanje na 'off', problema nema, ali tada bass fali.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno