Šta je novo?

Samsung T220 vasi utisci

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Vidim da se pojavio pomenuti tft ali vrlo malo ima nekih recenzija o njemu.Zainteresovan sam za kupovinu ovog modela samsung t220 pa bih zamolio svakoga ko je dolazio u dodir sa ovim monitorom da kaze neke svoje utiske o ovom monitoru.Da li je ovaj monitor bolji od modela 226bw,2232bw ili od 226cw?
Kosta oko 320 eura ali ne znam sa kojim panelom dolazi kod nas.Video sam ga juce u erc-u ali im je tek dosao pa ga nisu raspakovali.Na kutiji pise da je proizveden u rumuniji.
Znaci samo me interesuje da li je ok monitor i da li vredi te pare ili za tu lovu ima nesto bolje.
Pozdrav.

Ljudi... Ja sam qpio ovaj model. PERVERZIJA!
Pre njega sam imao 206BW i njime bio isto prezadovoljan, ali sam ovim dobio jos lepsi dizajn i vecu dijagonalu... Sto se tice boja na 206BW su mi bile fenomenalne, dok su ovde isto veoma lepe...

Sto se tice probijanja slike gore, dole... Meni to apsolutno ne smeta, cak sta vise mi je ql. Jer je on u stvari u plasticnom staklu koje fenomenalno izgleda. Power dugme je na senzor, prelepo... Ma nemam zamerki... Ko ima kesa obavezno neka ga uzme... poz ...

I ja sam jucer postao ponosni vlasnik ovog monitora.U radnji sam se uverio da se radi o samsungovom panelu na jednom izlozenom primerku, i dogovorio sa prodavcem da ako moj ne bude samsung da ga menjam za ovaj izlozeni:)
Posto vec nekih 10 meseci imam 2232bw(od juce ga ima sin) sa c panelom:mad: mogu reci da je razlika jako velika.Pre svega radi se o ostrini slike i verodostojnosti boja.
Imam samo jedan problem.Sad ne znam koliko to uopste znaci,ali javlja mi neku gresku kad instaliram Natural color pro, cak mi je 2 puta resetiro komp zbog toga.I Magic Tune mi neki cudan,tamo gde treba pisati Internet prazno dugme.
Sad mi nije jasno koju svrhu imaju ova dva programa osim nekih dodatnih podesavanja sa Natural Color Pro,i pristupanju postavkama monitora pomocu misa iz Magic Tune-a.Znaci zanima me da li sama instalacija ova 2 programa moze na neki nacin poboljsati sliku ili performanse monitora?
I ako neko moze preporuciti kako custom podesiti postavke monitora?Malo mi cudan onaj gamma 2 mode, a gde se menja onaj RTA?
Hvala!

Source taster sa desne strane moram malo jače da pritisnem, ali mislim da nije tako kod svih primeraka.

Samo da javim da Source taster sada radi kako treba, verovatno je trebalo malo da se "razradi". Doduše instalirao sam MagicTune ili kako se već zove, tako da eventualna podešavanja radim direktno iz Windowsa, ne moram da "nabadam" tastere sa strane...

P.S. Žena mi se žali da ne ume da isključi monitor :p :-devil-:

Hvala, već sam ga "prečešljao" :wave:

kupio sam ovaj monitor pre par sati i mogu da kazhem da je odlichan. uglovi su po mom mishljenju sasvim solidni. e sad ne pishe oznaka panela na nalepnici a ulazak u servisni meni ne radi kad smanjim brightness i contrast na 0 i stisnem source, probao sam i da drzhim 5 sekundi kako sam negde prochitao i netje. kako da proverim panel? mozhda greshim u ulazhenju u servisni meni?inache napravljen je u rumuniji :)

edit: uspeo sam da udjem u servisni meni, samsung panel mi je zapao :). manufacture date aug 2008 :)

Poslednja izmena:
kupio sam ovaj monitor pre par sati i mogu da kazhem da je odlichan. uglovi su po mom mishljenju sasvim solidni. e sad ne pishe oznaka panela na nalepnici a ulazak u servisni meni ne radi kad smanjim brightness i contrast na 0 i stisnem source, probao sam i da drzhim 5 sekundi kako sam negde prochitao i netje. kako da proverim panel? mozhda greshim u ulazhenju u servisni meni?inache napravljen je u rumuniji :)

edit: uspeo sam da udjem u servisni meni, samsung panel mi je zapao :). manufacture date aug 2008 :)

I kod mene je samsung panel, srecom:)
Nego da li si uspeo da instaliras natural color pro i magic tune?
Mozda je kod mene problem graficka(saphire hd4850 toxic),vidim da nije podrzana na natural color site-u.

Ja sam uspeo da ih instaliram u x64 XP-u ali ne znadem kak` se koriste :D

I kod mene je samsung panel, srecom:)
Nego da li si uspeo da instaliras natural color pro i magic tune?
Mozda je kod mene problem graficka(saphire hd4850 toxic),vidim da nije podrzana na natural color site-u.

natural color da a magic tune sam morao da skinem sa sajta jer ne radi kad ga instaliram sa driver diska

Magic tune je suvisan program ne verujem da neko tolko menja detljno opcije, jedino sto mozda vecina vas radi jest da menja profile za text/internet kada treba da je sve tamnije tj. manji contras i brigthness i contrass da manje zamara oci i npr profil za filmove gde trebaju vece vrednosti jer znamo kakvi su poneki filmovi mracni. Tako da koga mrzi da prtiska dugme na monitoru onda no frks.

Natural Color koristim jer sa pravio jos tamniju sliku na 931BW tj. jos tamniju gammu.

Meni se činilo da više probija gore nego dole, a sada koliko primećujem (ako se uopšte i primećuje) samo minimalno probija po donjoj ivici... Ne smeta ama baš ni malo ;)

Ja sam otisao danas kod druga da vidim T220 koji je tek uzeo i neverovatno mi je da je slika potpuno ista kao na mom Asus-u MW221u (bukvalno kao da gledam u isti monitor) Ocekivao sam da za 4k din vise bude nesto bar malo bolje,ali nije.Nisam video koji je panel (ako bude CMO onda mi je jasno) Monitor mi je skroz ok,mada sam ocekivao nesto bolji vertikalni ugao koji smeta ako napr lezim u krevetu koji je nizi od monitora pa se u filmovima u mracnim scenama slika ne vidi lepo.ovo je takodje kao i sve ostalo isto kao na Asus-u kao i blagi ghosting (koji ima svaki tft koji sam video) kada se u win-u brzo misem vrti beli prozor sa crnim tekstom isto ghostuje kao Asus i ako se ne pojavljuju bele senke primeti se da fontovi u "pokretu" vise nisu jasni (u igrama i sl se taj ghosting naravno ne vidi) nekako sam se nadao da ce i to biti bar malo bolje na T220, ovo se jasno vidi ako pored imate neki CRT pa probate na jednom i drugom,takodje se kao na asusu kada je upaljen "clear type" primete se zelenkaste senke na fontovima kada se monitor gleda "odozdo" tj kada je visina ociju ispod nivo monitora,ovo se ne primecuje prilikom normalnog ugla gledanja.(mozda vrlo malo)

Kako se na monitoru pali dinamicki kontrast,gledao sam u opcijama i ne mogu da provalim sta je?

Poslednja izmena:
Ides u MagicBright i onda odaberes Dynamic Contrast. Mada meni se lisno i ne svidja taj dinamicki kontrast jer negdje mnogo potamni sliku pa se skoro nista ne vidi.

I ja sam popodne danas kupio ovaj monitor. Nema sta specijalno da dodam u vezi njega sve je vec receno maltene. Kvalitet slike je znacajno bolja od slike na ViewSonic VA2226w koji sam imao do pre dva dana. Ali, za mene veliki problem je sto je odziv to jest filing u igrama isti kao i na ViewSonicu :wall: Znaci mogu samo da se smejem sebi kako sam mislio da cu ovog puta biti zadovoljan,ali ne. Plus sto sam za vikend probao kod drugara i njegovog brata 225BW i 206BW i igrao sam tamo satima i testirao i yebavao. Bas sam hteo da objektivno procenim da li ima razlike u igrama. I definitivno mi je tamo bio bolji filing u igrama u odnosu na ovaj ViewSonic. I tako sav sretan ja odem danas da kupim T220, posto mora da bude bar isti u igrama ako ne i bolji jel od ona dva (bar sam ja tako razmisljao) kad ono medjutim ...:mad: Meni se cini da je on apsolutno isti kao i ViewSonic. Znaci tft monitori+igre+ja = ne ide. Stvarno se ne foliram i izmisljam, jednostavno mi nije to to. Sad cu morati i ovaj monitor da prodajem :crash: :d ..

Jel ima neko neki komentar? Da li ima nade za mene :) jel postoji neki monitor od 22 incha sa kojim bih mogao biti zadovoljan?....u igrama, ne ostalo.

E ljudi imam jedno tehničko pitanje,
videh negde u njihovom user manual-u da monitor može da se naginje za ugao od,čini mi se, 20tak stepeni! Jel probao neko to da uradi od vas, ja nisam pokušavao pošto mi deluje previše krho :)

I ja sam popodne danas kupio ovaj monitor. Nema sta specijalno da dodam u vezi njega sve je vec receno maltene. Kvalitet slike je znacajno bolja od slike na ViewSonic VA2226w koji sam imao do pre dva dana. Ali, za mene veliki problem je sto je odziv to jest filing u igrama isti kao i na ViewSonicu :wall: Znaci mogu samo da se smejem sebi kako sam mislio da cu ovog puta biti zadovoljan,ali ne. Plus sto sam za vikend probao kod drugara i njegovog brata 225BW i 206BW i igrao sam tamo satima i testirao i yebavao. Bas sam hteo da objektivno procenim da li ima razlike u igrama. I definitivno mi je tamo bio bolji filing u igrama u odnosu na ovaj ViewSonic. I tako sav sretan ja odem danas da kupim T220, posto mora da bude bar isti u igrama ako ne i bolji jel od ona dva (bar sam ja tako razmisljao) kad ono medjutim ...:mad: Meni se cini da je on apsolutno isti kao i ViewSonic. Znaci tft monitori+igre+ja = ne ide. Stvarno se ne foliram i izmisljam, jednostavno mi nije to to. Sad cu morati i ovaj monitor da prodajem :crash: :d ..

Jel ima neko neki komentar? Da li ima nade za mene :) jel postoji neki monitor od 22 incha sa kojim bih mogao biti zadovoljan?....u igrama, ne ostalo.

Chabex, sto ne uzmes 32"< LCD TV?

videh negde u njihovom user manual-u da monitor može da se naginje za ugao od,čini mi se, 20tak stepeni! Jel probao neko to da uradi od vas, ja nisam pokušavao pošto mi deluje previše krho :)
mozhe, unazad

Ja sam to odradio kada je postolje bilo odovojeno od monitora (naravno) ne posle, kada je vec postavljen. Moras malo samo jace da pritisnes i pomerice se. ;)

Chabex, sto ne uzmes 32"< LCD TV?

? TV? pa ne treba mi TV treba mi monitor :). Kako mislis da gledam u TV sa 60-70cm-a? :d Ja samo hocu monitor koji je dovoljno brz da mi ne smeta u brzim igrama, al` izgleda da takvog jos nema.

Ja sam to odradio kada je postolje bilo odovojeno od monitora (naravno) ne posle, kada je vec postavljen. Moras malo samo jace da pritisnes i pomerice se. ;)

Brate ne znam šta treba da se pritisne malo jače? :)
Postoje dva dela, ono postolje, i drugi deo koji ide između monitora i postolja, i uglavljuje se u monitor.. I čak sam odvrtao to ******,mislio sam da se onaj metal pomeri,pošto sam pritiskao i pritisako taj metalni deo pa ni to nije moglo... tako da ne znam na kraju šta mogu to da pomerim pa da se on nagne :)

Poslednja izmena:
Brate ne znam šta treba da se pritisne malo jače? :)
Postoje dva dela, ono postolje, i drugi deo koji ide između monitora i postolja, i uglavljuje se u monitor.. I čak sam odvrtao to ******,mislio sam da se onaj metal pomeri,pošto sam pritiskao i pritisako taj metalni deo pa ni to nije moglo... tako da ne znam na kraju šta mogu to da pomerim pa da se on nagne :)

Deo koji ide izmedju monitora i postolja je kljucni deo ;) Iskreno ja sam prvo pomislio da monitor ne moze da se pomera napred-nazad ali posle sam shvatio da samo treba jako pritisnuti ili kako da kazem...iskriviti taj deo koji ulazi u sam monitor. Ma vidi se sve, samo treba bolje pogledati. Ne znam zasto to nisu naznacili na onom papiru/uputstvu, mogli su pa da odmah bude jasno.

Nazad
Vrh Dno