Šta je novo?

Samsung T220 vasi utisci

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Vidim da se pojavio pomenuti tft ali vrlo malo ima nekih recenzija o njemu.Zainteresovan sam za kupovinu ovog modela samsung t220 pa bih zamolio svakoga ko je dolazio u dodir sa ovim monitorom da kaze neke svoje utiske o ovom monitoru.Da li je ovaj monitor bolji od modela 226bw,2232bw ili od 226cw?
Kosta oko 320 eura ali ne znam sa kojim panelom dolazi kod nas.Video sam ga juce u erc-u ali im je tek dosao pa ga nisu raspakovali.Na kutiji pise da je proizveden u rumuniji.
Znaci samo me interesuje da li je ok monitor i da li vredi te pare ili za tu lovu ima nesto bolje.
Pozdrav.

Meni ova sminka vredi svakog dinara ... izgleda bolesno dobro, nema znacanog pozadsnkog osvetljenja, cak mislim manje od svih monitora sto sam do sada video (mada nisam neki specijalista). Sve u svemu, oduseljven, eh da nakacih ga na Macbook, i dobih iMac :D. Leopard izgleda awesome na njemu, XP ruzan ko i uvek.

Vec nekoliko dana mi stoje T220 i 2243 nw jedan pored drugog,oba prikljucena na d-sub i primetna je razlika(neko je u ovom tredu spomenuo da skoro da nema razlike i da ne vredi davati extra kes za t220).Prikaz boja je dosta bolji,slika je ostrija i jasnija na t220(na d-sub,verovatno je jos bolje na dvi).Prilikom brzih scena se primeti zamucenje na 2243 nw,dok kod T220 ne(verovatno zbog odziva).Nisam nesto verziran za monitore i verovatno mi to zamucenje ne bi zapelo za oko,da T220 nije bio pored.Od mene samo pozitivni utisci za T220(izgled je diskutabilan).O da,prilikom gledanja samo u desktop nema razlike izmedju T220 i 2243 NW(znaci nemojte da udjete u radnju,pogledate monitor sa desktopom na njemu i onda komentarisete kako ne vredi te pare).

Ma cak i tu mozes da provalis kakav je koji monitor.

Ja sam upravo gledajuci u slideshow-ove na monitorima u radnji, se odlucio za T220. :)
Ostali su delovali nekako jadno.

Koja su vam setovanja, meni sa GAMA 2 izgleda mnogo "izbeljeno"? BRI i CONT su mi na 75.
Eha da, naravno u njemu je Samsung panel, po meni jedina zamerka je sto recimo nema i neku fancy diodu kod power dugmeta, nocu se ubijem dogk ga iskljucim pa moram ujutru da brisem donji deo jer sve ima otiske :D. Mada iskljucivao sam ga jer me je nervirala ona crvena dioda sto se pali gasi, tek sam sad provalio da ima off :D.

Poslednja izmena:
Ja kupio t220 pre nedelju dana. U sustini sam bio zadovoljan slikom. Kod gledanja filmova se vidi probijanje gore i dole, iskreno ocekivao sam ce biti manje. Medjutim, pre neko vece nestane struje, pa posle pola sata dodje i krene da trazi source i posto je comp bio iskljucen ne nadje nista i ode u standby... posle par min, posto je bila potpuna tisina cujem neko pistanje, neki vrlo tih piskavi zvuk koji se ponavlja u ritmu paljenja gasenja one crvene lampice... Poludeo sam! Upalim ga, sve radi, kao ok, ali to pistanje me uzasava. Zvao radnju gde sam ga kupio, rekli mi da bi ih oduvali uvoznici kad bi im reklamirao tako nesto. Vise bi voleo da je crko, u tom slucaju bi dobio nov.
Btw, monitor je bio na APC-ovom razvodniku koji naravno nije dobar kao ups ali ima neku zastitu.

Da neko ne zna o cemu se radi, jel moguce popraviti?

Nikakav kvar to nije, nije ni prvi ni poslednji monitor koji se tako "cuje". Samo je pitanje u kolikoj meri, i koliko smeta.

probaj da iskljucis diodu u setovanjima monitora.

I kod mene je juce nestalo struje dok je komp bio upaljen i u sred Warhead-a , pa mu se nista neje desilo. Mozda ti APC nije dovoljno jak da dobro napaja i komp i monitor..

Inace uopste nije veliko probijanje. Kod mene se primecuje nakon 8 sati rada tek..

Ja kupio t220 pre nedelju dana. U sustini sam bio zadovoljan slikom. Kod gledanja filmova se vidi probijanje gore i dole, iskreno ocekivao sam ce biti manje. Medjutim, pre neko vece nestane struje, pa posle pola sata dodje i krene da trazi source i posto je comp bio iskljucen ne nadje nista i ode u standby... posle par min, posto je bila potpuna tisina cujem neko pistanje, neki vrlo tih piskavi zvuk koji se ponavlja u ritmu paljenja gasenja one crvene lampice... Poludeo sam! Upalim ga, sve radi, kao ok, ali to pistanje me uzasava. Zvao radnju gde sam ga kupio, rekli mi da bi ih oduvali uvoznici kad bi im reklamirao tako nesto. Vise bi voleo da je crko, u tom slucaju bi dobio nov.
Btw, monitor je bio na APC-ovom razvodniku koji naravno nije dobar kao ups ali ima neku zastitu.

Da neko ne zna o cemu se radi, jel moguce popraviti?

Promeni setovanja za svetlinu i kontrast za koji podeok,trebalo bi da prestane pistanje.:wave:

Da ne otvaram nov topic,
kupio sam danas ovaj monitor, i ne mogu nikako da ga nateram da radi preko DVI! Imam GeForce 5600 Ultra, ne znam da li je problem možda do nje, jel moram nešto posebno da podešavam da bih koristio monitor preko DVI ulaza? Kada ga povežem i upalim on samo pokaže da nema signala i ispod piše Analog (ne znam zašto ne Digital?), a dugmići sa strane ne funkcionišu, sa onim Source ne mogu ništa da promenim...
Radi preko običnog kabla, ali neću da se zadovoljovam time kad već imam uslova da koristim DVI

Probaj na drugoj grafičkoj kartici, možda je neispravan DVI na njoj... Probaj i drugi DVI kabl, ili okreni taj koji već imaš...

Ja ga kacim preko DVI, on na pocetku proverava i jedno i drugo, kad upeca signal odmah se vidi slika, a kad pritisnem source dugme odmah prebacuje na Analog (na kome naravno nema slike).
Uradi sto ti je Outlaw savetovao, probaj na nekoj drugoj graf, ako i na njoj ne radi, servis ti ne gine :(

Da ne otvaram nov topic,
kupio sam danas ovaj monitor, i ne mogu nikako da ga nateram da radi preko DVI! Imam GeForce 5600 Ultra, ne znam da li je problem možda do nje, jel moram nešto posebno da podešavam da bih koristio monitor preko DVI ulaza? Kada ga povežem i upalim on samo pokaže da nema signala i ispod piše Analog (ne znam zašto ne Digital?), a dugmići sa strane ne funkcionišu, sa onim Source ne mogu ništa da promenim...
Radi preko običnog kabla, ali neću da se zadovoljovam time kad već imam uslova da koristim DVI
Se meni cini ili si ti povezao oba kabla (i DVI i D-Sub) u isto vreme?

Moji se svi do sada culi, od CRT-a, preko 940b, 940n, 223bw, i sad ovog :)

I iritira me ali ionako iskljucujem ceo komp iz struje kad zavrshim shta mi treba pa se ne uzbudjavam previshe :)

Prvo sam pokušao samo sa DVI,pa kad sam video da ne radi priključio sam i drugi,mrzelo me je da vadim DVI obzirom koliko je nezgodno nameštati, i tad je radio (preko D-Sub dakle). A inače pokušao sam da obrnem DVI kabal, ali nema promena.A utvrdio sam da nije problem u grafičkoj pošto kada sam kupio Ultru dali su mi VGA to DVI adapter, koji se kači na DVI priključak a u njega ulazi dakle običan VGA kabal. I preko toga radi takođe. Samo dakle neće preko DVI-a. A DVI kabal sam dobio uz monitor, dakle nov je! Ne znam da li sad da kupujem drugi DVI kabal ili da se žalim Tehnomarketu?

Pozajmi onda od nekog drugi DVI kabl, pa probaj...

Stigao mi je monitor juče, jedva sam ga uglavio pod kosinu u potkrovlju :)

Monitor je extra, stabilan je na postolju, ne ljulja se, nema zujanja, nema bad pixela, ima malo probijanja po gornjoj ivici ali ništa strašno... Postaviću neku fotku da vidite ;) Kutija monitora je ogromna, svi kablovi su tu, CD sa drajverima, krpica...

Koja podešavanja da stavim, mislim na Contrast, Brightness, možda nešto od već predefinisanih, sinoć sam čačnuo na par minuta, nisam ni stigao da se malo pozabavim podešavanjima...?!

E da - mislio sam da ona crvena dioda svetli kao oni upaljači i slično, međutim uopšte nije tako, baš lepo diskretno svetli, tj. "čkilji" gotovo neprimetno. Nema potrebe za isključivanjem u opcijama...

Paljenje monitora je malo zeznuto, mora baš da se "ubode" taster, ali ni to nije toliko bitno... Source taster sa desne strane moram malo jače da pritisnem, ali mislim da nije tako kod svih primeraka. Panel nisam ni gledao, niti me interesuje koji je, iskreno :) Danas će mi izgleda najveći problem biti da nađem neki wall 1600x1050, ove stare više ne mogu da koristim ;)

U svakom slučaju - za sada sam zadovoljan, krpica za prašinu je tu na dohvat ruke u pripravnosti, idemo dalje :wave:

Pa sme, naravno, zasto ne sme... samo nije bas u redu. Ili ako mozes da zamenis koliko sutra, ukoliko nesto nije u redu.
To je jos bolje, ne raspakujes tamo u radnji (i svog ga zamazes rukama :)), vec lepo u miru doma svog.

Sto da ne, tako sam i ja kupio svoj. Samo ne razumijem u cemu je fazon pa ne daju da se monitor raspakuje i pogleda prije kupovine. Ja sam obisao par radnji i ni u jednoj mi nisu dali da pogledam monitor.

Bas sam se zagrejao za ovaj model, samo me zanima da li treba da brinem sto ovaj model nema neki od TCO standarda?

[OT]
... i da li je T240 dobar koliko i ovaj i vredi li te pare(valjda nije vise od 25K?)
[/OT]

T240 bi trebalo da je 24` a vredeo bi da ima 1920×1080 , tj. punu HD rezoluciju.

(za monitore vece od 22` ja smatram za blam ako nemaju :p )

T240 bi trebalo da je negde oko 400 evra...

... znaci, nikako ne vredi.

Pojavio se za 24k u jednoj BG firmi sa imenom reci koju svi imamo u specifikacijama (G.......), i mislim da vredi vec te pare ,ali meni i ovaj 22" je ogroman a tek 24" steta da sad pricekao malo imao bi veci monitor ali koja grafa bi se izborila sa 1920x1200 :zgran: .

Za panel nemorate da brinete svi su Samsungovi ,ili AU Optronics a sad da vam nedaju da pogledate to je glupo moze da ima odmah crknut pixel sto je genocid za monitor od 20K da je ajde neki duplo jeftiniji to se jos razume.

Nazad
Vrh Dno