Šta je novo?

Samsung T220 vasi utisci

bojke1

Slavan
Učlanjen(a)
14.01.2006
Poena
375
Moja oprema  
CPU & Cooler
RYZEN 5 3600XT/COOLER SilentiumPC FORTIS 3 HE1425
Matična ploča
MSI B550 GAMING PLUS
RAM
KINGSTON FURY RGB 2X8GB DDR4 3600MHZ
GPU
ASUS ROG STRIX-GTX1060-O6G-GAMING
Storage
KINGSTON 500GB M2 SA2000M8 ,WD RED PLUS 4TB,WD 2TB GREEN,EXTERNI 2,5 INCHA TOSHIBA 1TB
Zvuk
JAMO D450 FRONT,JAMO D4CEN,JAMO D400 SURAUND,JBL SUB ES250PW,MARANTZ AVR SR7009,SONY BDP-S6200
PSU
SEASONIX PRIME GX1000 GOLD
Kućište
COOLER MASTER 690 II ADVANCED
Monitor
DELL S3220DGF 165HZ,SONY KDL55X8509C 120HZ,BENQ W1070+ FULL HD PROJEKTOR
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER 3S,LOGITECH K360
Mobilni telefon
Samsung s24 ultra 12/256gb titanium black
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Vidim da se pojavio pomenuti tft ali vrlo malo ima nekih recenzija o njemu.Zainteresovan sam za kupovinu ovog modela samsung t220 pa bih zamolio svakoga ko je dolazio u dodir sa ovim monitorom da kaze neke svoje utiske o ovom monitoru.Da li je ovaj monitor bolji od modela 226bw,2232bw ili od 226cw?
Kosta oko 320 eura ali ne znam sa kojim panelom dolazi kod nas.Video sam ga juce u erc-u ali im je tek dosao pa ga nisu raspakovali.Na kutiji pise da je proizveden u rumuniji.
Znaci samo me interesuje da li je ok monitor i da li vredi te pare ili za tu lovu ima nesto bolje.
Pozdrav.

Ništa ne briše kako treba, pamučne gaće bolje odrade pos'o... ;)

Uzo i ja, dobar je. Posle LG 2252S mogu da kazem da su boje tacnije, kontrast prijatniji ali je probijanje crne znatno vece al to cu mu oprostiti zbog boja :)

Jos samo da provalim cemu sluze oni RCM modovi i ta cuda :p

edit: takodje ne pise koji je panel u service meniju, kutija je bila najobicnija braon "lg" kutija i NISAM DOBIO KRPCIU !!! :)

zar nije u onoj kesici s uputstvom ?

nope, nista nema tamo osim diska sa losim kolor profilom :)

nego, kako bre da ugasim ovu odvratnu pez razmuljanu lampu koju je neko u šamsungu zamislio kao dizajn, a izgleda kao fleka ? Ugasio sam nesto "auto/auto" u service meniju ali to nije to ?!

PS. LG 2252 izgleda duplo bolje od ovog ekrana. Ovaj ekran ima udubljenu matricu i ostre coskove oko nje, sve se odsijava, LG tu ima lep ugao i nema odsjaja nikakvog. LG dole ima neko polu-mesec kristalno dugme za power koje svetli onako nadrndano blago plavo, ako neka magija :D Mnogo lepo izgleda. Ako je ovo samsungu najbolje sto moze onda je prso sto se dizajna tice. xx5x serija LG je uzivo...JAKO LEPA !

Poslednja izmena:
nope, nista nema tamo osim diska sa losim kolor profilom :)

nego, kako bre da ugasim ovu odvratnu pez razmuljanu lampu koju je neko u šamsungu zamislio kao dizajn, a izgleda kao fleka ? Ugasio sam nesto "auto/auto" u service meniju ali to nije to ?!

PS. LG 2252 izgleda duplo bolje od ovog ekrana. Ovaj ekran ima udubljenu matricu i ostre coskove oko nje, sve se odsijava, LG tu ima lep ugao i nema odsjaja nikakvog. LG dole ima neko polu-mesec kristalno dugme za power koje svetli onako nadrndano blago plavo, ako neka magija :D Mnogo lepo izgleda. Ako je ovo samsungu najbolje sto moze onda je prso sto se dizajna tice. xx5x serija LG je uzivo...JAKO LEPA !

Ako mislis na on/off lampicu gasi se: meny/setup/LED brightness/on-off

Poslednja izmena:
Ako je ovo samsungu najbolje sto moze onda je prso sto se dizajna tice.

Postoji jedan cika doktor , zove se oftamolog. Kod njega idu sva deca koja misle da je T220 "dizajnerski uskracen" na jedan ozbiljan pregled. :p

Stvarno ona on/off lampa izgleda kao mrlja koja svetli u nekoj braon crvenoj ruznjikavoj boji,kome to moze da se svidja? mada je to sitnica i nije toliko bitno,a za odsjaj i udubljenu matricu,mislim da to tako izgleda zato sto je plastika oko ekrana zaobljena i siroka pa se stvara takav utisak i ceo monitor izgleda zakrivljeno ,meni je smetalo u pocetku ali se posle nekog vremena naviknes pa ni ne primecujes.

Poslednja izmena:
@Zak:

Hvala.

@Markomaniax:

Taj doktor ne postoji. Postoji oftalmolog. :) I ne mislim da je "dizajnerski uskracen" vec da je to power svetlo bzvz i da LG iz 5 serije izgleda bolje od samsung T serije. (imao sam LG pre ovoga, a ovaj sam uzeo zbog boljeg panela, a ne boljeg dizajna)
Skolu za dizajn sam inace zavrsio jos 99-te, a na ovom samsungu bih napravio da ta oznaka za power svetli diskretno crveno ili narandzasto umesto da je nastampan simbol ;)

PS. Ovaj dizajn ekrana pati od ozbiljnih fundamentalnih tehnickih propusta. Unutrasnji ram je glossy i slika se reflektuje po njemu i to dosta sobzirom da je panel duboko u ramu. Ivice po krajevima su ostre, neko bi u nekoj izvanrednoj "epic fail" situaciji mogao da se povredi. Dizajn postolja i mehanizma za tilt je 1/10 poena ma kolko vizuelno lepo izgledalo (a ni vizuelno nije ne znam kakvo cudo, vidjao sam lepse). Power lampica...hmm...don't get me started again :) (ali to nije tehnicki propust tako da ga ne racunam u "fundamentalni")

Poslednja izmena:
Ti si izgleda lik koji bi perfektnoj devojci zamerio sto nosi crvenu tasnicu :p

I ne mogu da shvatim da taj propust navodis pod fundametalni , jer se ta lampica moze iskljuciti a onda je jos bolje kad ne svetli. Plava dioda je toliko smesna i komicna jer najvise podseca na one jeftine dvd playere i one paljevine sto kupe "stojadina" i onda da bi mogli da kazu da je tjuniran , stave mu one plave diodice kod shtop svetla i pojacaju Shemsu dok voze gradom.

Ove ostale propuste necu da komentarisem , jer ako se ponovo vratimo na devojku , to bi bilo kao da kazes : " hmm bela krva zrnca su joj isuvise zaobljena , kakav gabor!" . mislim smesno...

I 3. stvar , i moj brat je upravo zavrsio visu politehnicku smer dizajn , pa ne mora da znaci da decko ima ukusa ( i ne znaci u stvari , ne bih sad da navodim primere , mozda cita neko ko je upravo rucao :) ).

Mislim...Pa napisao sam da lampica ne spada u fundamentalni tehnicki propust, citas li ti ?
Ostali su propusti TEHNICKE prirode, neko je trebao voditi racuna o tome, a nije. Nema tu "ukusa" i rasprave oko doticnog. To je tako. ako tebi ne smeta sto ti se odsijavaju ikone iz tray-a u ramu od ekrana ok, meni smeta pomalo, sve i da mi ne smeta - to je propust i to velik. To jos ni na jednom monitoru nisam video, cak ni na onim najeftinijim. Isto vazi i za stalak. To po meni nije trazenje dlake u jajetu (da ne navodim sad tvoje analogije sa devojkama) vec ocigledan propust. Najskuplji monitor iz svoje klase ima stalak takav kakav ima. Pa kako to moze da prodje ? :trust: Dobro je da nije visok 40cm ili tako nesto... :smash:

Sto se tice plave lampice, vidi se da nisi video seriju 5 LG-a i da ne znas o cemu pricas :) Uopste nema "plavu lampicu" u klasicnom smislu. Za automobile se slazem
:wave:

edit: sve bi to bilo ok da je ovo neki jeftin monitor, da su ti propusti morali biti takvi itd. Medjutim, ova dva po meni glavna (lampica ne spada tu) su uzasno lako resivi, pogotovo u samom procesu dizajna, samo se treba obratiti paznja na to. E tu nastaje problem - niko nije obracao paznju na to ! Jedino ako sad nije u trendu da ti se odsijava ekran po unutrasnjem obodu rama i da ne mozes da podesavas tilt bez da skidas ekran sa stalka. Ako jeste, onda se izvinjavam posto ovo ipak jeste T tj. "trendy" serija :wall:

Poslednja izmena:
Crvena "lampica" na T220 (a verovatno je ista i na ostalima iz T serije) je po meni pun pogodak jer ne svetli ludački kao LED koji obasjava noću celu sobu... Kome se ne sviđa, neka je ugasi u podešavanjima i sve je kewl :D

Poslednja izmena:
Dobro jeste to da odsjajava po unutrasnjoj strani , ali ne smeta mnogo (meni uopste, to je samo jedna stvar koju primetis kad kupis i ili ti se dopada ili ne).

iskreno mislim da je bolje to nego neka jeftina gruba plastika , a sto se tice tih LG modela , to si u pravu , stvarno ih nisam video.

Stalak je po meni ok. Mnogi su zamerali to sto ne moze da rotira po horizontalnoj osi , ili da mu se izduzuje stalak po visini... Zasto bi to bili propusti... mislim , nije da monitor ima 200 kila pa da brate ne mozes da ga okrenes sve zajedno po horizontali gde zelis. Isto izvlacenje , uopste ne vidim svrhu osim ako monitor nema rotaciju slike ( korisno za word) pa da recimo stalak mora da se malo izvuce da bi monitor mogao da izrotira.

To su monitori za daktilografkinje , i malo mi je drago sto toga i nema , jer budimo iskreni ...to bi ste upotrebili mozda 2-3 puta.

Sto se tice dizajna , ja ipak mislim da trenutno ne postoji lepsi monitor ( ako ne racunamo iz iste familije), na slobodnom trzistu po slicnoj ceni.

Imam utisak da mi se onaj LG smeje u lice, tako da ga ne bih uzimao, vise bi bilo ovako :smash:

meni je lampica totalno cool reshena ali je boja ruzhnjikava. za stalak me zabole jer mogu da dignem 5kg :) i ovo odsijavanje ikonica sam primetio tek kad sam prochitao ovu stranu i prishao na 10 cm od ekrana.

byw. kakav cable holder spominjete?

Poslednja izmena:
Uzeh sa poslovnog partnera T220HD/TV.
Samo sto se nije rasplakao od srece.
Kad je pustio HD Sniperistu, morali smo da zalijevo Whiskijem.
I dobili smo posao.

Eh kad vas tolko ima vec ovaj monitor izgleda da nisam pogresio sa kupovinom , izgleda da je bas funkcionalan kad sluzi i da se sklope poslovi .

Ljudi, da i ja pitam nesto.

Kupio sam danas Samsung T200 (20"). Znam da je najbolje da se postavi native rezolucija (u mom slucaju 1680x1050), medjutim, ja nosim naocare i sve mi izgleda uzasno sitno na toj rezoluciji. Kada stavim neku nizu rezoluciju (1280x768, 1024x768...) slika izgleda nekako mutno. Slova nisu cista, tesko se citaju...

Dodatni je problem sto imam Sapphire Radeon 9800 (onaj stari) koji mi ne nudi niske 16:10 rezolucije (nema 1280x800, 1024x640...). Jedine dve 16:10 rezolucije koje imam su 1680x1050 i 1440x900, ali ova druga iz nekog razloga, kada se stavi nije full screen?!? Rucno sam u registry ubacio i niske 16:10 rezolucije, mada, kada ih stavim, slika je i dalje mutna...?

Predlozite neko resenje, molim vas... :D :D

@alti: sve sto nije u native rezoluciji LCD-a, a u ovom slucaju 1680x1050 je manje ili vise mutno. Na zalost tako je i tu nema pomoci. Ako ti je native rezolucija sitna, pretpostavljam da mozes vec nekako da podesis aplikacije koje svakodnevno koristis (ffox, opera, ie, mail clienti... editori texta... etc...) da koriste default krupniji font. Takodje mozes da podesis i win menije da budu krupniji...

A mozda ces jednostavno vremenom da se naviknes...

poz
M.

Dobro jeste to da odsjajava po unutrasnjoj strani , ali ne smeta mnogo (meni uopste, to je samo jedna stvar koju primetis kad kupis i ili ti se dopada ili ne).

iskreno mislim da je bolje to nego neka jeftina gruba plastika , a sto se tice tih LG modela , to si u pravu , stvarno ih nisam video.

Stalak je po meni ok. Mnogi su zamerali to sto ne moze da rotira po horizontalnoj osi , ili da mu se izduzuje stalak po visini... Zasto bi to bili propusti... mislim , nije da monitor ima 200 kila pa da brate ne mozes da ga okrenes sve zajedno po horizontali gde zelis. Isto izvlacenje , uopste ne vidim svrhu osim ako monitor nema rotaciju slike ( korisno za word) pa da recimo stalak mora da se malo izvuce da bi monitor mogao da izrotira.

To su monitori za daktilografkinje , i malo mi je drago sto toga i nema , jer budimo iskreni ...to bi ste upotrebili mozda 2-3 puta.

Sto se tice dizajna , ja ipak mislim da trenutno ne postoji lepsi monitor ( ako ne racunamo iz iste familije), na slobodnom trzistu po slicnoj ceni.

To o cemu ti pricas su swivel i pivot. To ja ne zameram, nema to ni jedan monitor za ove pare. Ja sam pricao o tiltu, tj naginjanju monitora napred nazad. Moj monitor trenutno ruzi podmetnuti CD ispod stalka kako bih dobio -5 stepeni, nadam se da me sad kapiras ;)

Pa mozes da ga nagnes napred. Use the force , Luke. :p

Znači T220 ne može da se naginje napred? Šta da radim, recimo, ako hoću da gledam film zavaljen u fotelju koja je na daleko nižem nivou od monitora? Nabijam podmetače ispod postolja :d

Osim ako ne zelis da ti slika bude malo tamnija :D
Salim se , ja uglavnom gledam filmove iz kreveta koji je isto na mnogo nizem nivou od sedenja za kompom i tad je slika dosta mracnija.

Mada se to moze i izleciti podesavanjima. ZNas recimo da ces gledati iz kreveta ili fotelje i malko povecas brightnes ... and works like a charm :p

Nazad
Vrh Dno