Šta je novo?

CoD4: Modern Warfare (multiplatform)

@Karadjordje
Nemora da bude do tebe ima servera gde se u config-u samog server iskljuci konzola tako da ti ostaje tastatura gde su bindovi sa say i teamsay mislim da su to t i y.

e do moga... kakve mi se sad gluposti desavaju...... preko dana multi online skroz ok, a u vecernjim satima, ping mi je isti 50-60, kao i preko dana, ali nekako nenormalno trza igra, i totalno mi smeta.... veza adsl telekom 1mb.... ima li ko jos slicnih simptoma? probam single player, sve ok........

e do moga... kakve mi se sad gluposti desavaju...... preko dana multi online skroz ok, a u vecernjim satima, ping mi je isti 50-60, kao i preko dana, ali nekako nenormalno trza igra, i totalno mi smeta.... veza adsl telekom 1mb.... ima li ko jos slicnih simptoma? probam single player, sve ok........

PB problem sa crack-ovanim serverima, koliko sam ja čuo.

Evo jedan video sto sam napravio u Sony Vegasu igrajuci COD online, inace sam u COD4 pocetnik imam tek 27 sati igranja online. Ovo sam napravio cisto iz razonode :D

http://www.dailymotion.com/maremas_/video/10838117

Dolce&Gabbana mi je nik online ,)

Poslednja izmena:
hehe ma dobro je :) ali morash bre malo slobodnije da se krecesh, idesh kao robot :p kolko je to zeznuto napraviti?

Kazem ja da sam pocetnik :)
Pa i nije tesko napraviti ako znas osnove Sony Vegasa.

Poslednja izmena:
inace sam u COD4 pocetnik imam tek 27 sati igranja online.

:p

21fe95ffd2.jpg

Hm, danas mi multi radi ocajno, uglavnom igram tdm na LW serveru, ping za mene "normalnih" oko 100 ali to laguje i stuca kao da imam 5fps max, updateovao sam PB ali ne vredi, ne znam da li je do provajdera (beotel), juce je radilo OK.

Agonija se nastavlja :D
Prethodni problem se sredio sam od sebe sinoc ali....
Danas sam isao na LW server, posto su oni ubacili neki promod skinula su se 2-3 fajla, usao sam na server i tu krece agonija. Javlja se connection interrupt, ping mi je naravno 999 i tako na svakom serveru! Mislio sam da mod nije nesto s***** medjutim i kada obrisem njegov folder problem ostaje. Kada pingujem bilo koji server sve je ok, ali kad udjem 999. PB sam updateovao sto iz programa, sto rucno sa njihovog sajta, skidao opet pbsetup ali problem ostaje? Ne znam vise sta da radim, da li da zovem provajdera mada surf i dl idu normalno.

I stvarno ovo je ne znam koji put da imam problema sa COD4, stvarno me opasno zivcira :mad::wall:

Danas sam isao na LW server, posto su oni ubacili neki promod skinula su se 2-3 fajla, usao sam na server i tu krece agonija. Javlja se connection interrupt, ping mi je naravno 999 i tako na svakom serveru! Mislio sam da mod nije nesto s***** medjutim i kada obrisem njegov folder problem ostaje. Kada pingujem bilo koji server sve je ok, ali kad udjem 999. PB sam updateovao sto iz programa, sto rucno sa njihovog sajta, skidao opet pbsetup ali problem ostaje? Ne znam vise sta da radim, da li da zovem provajdera mada surf i dl idu normalno.

I stvarno ovo je ne znam koji put da imam problema sa COD4, stvarno me opasno zivcira :mad::wall:

Nisi jedini sa problemom :p evo ja sada pokusao da udjem bas na LW i ista stvar mi se desava. znaci ping mi pokazuje 470,aj rekoh mozda do LW-a,odem na Logosoft i ista stvar :S:
imam 512/64 paket kod telekoma,i sad sam mjerio brzinu na speedtestu. upload mi je svega 23 do 30kb i to vise puta sam mjerio :S: ping kad recimo mjerim prema zagrebu pokazuje oko 220ms....
rece mi drugar koji je na Sezamu da isto ima problema sa pingom vec nekoliko dana.

Poslednja izmena:
Ja koristim Telekom ADSL 1536/192 paket i uglavnom idem na Logosoft i ping mi nije nikada preko 40 uglavnom je i manji (mada je zadnje vreme kod njih na S&D svima 999 ali je to do servera) isto tako i na BiHNet-ovim serverima.Lagometar mi je non stop upaljen i donja zelena linija je jedva vidljiva kako treba i da bude a crvene linije od izgubljenih paketa nema i nesecam se kada sam ih video.
Posto se blizi kraj meseca mozes da odradis prebacivanje na makar 1024/128 pa da do kraja meseca probas taj paket a posle prvog da se vratis nazad na staro(promenu mozes vrsiti samo jednom mesecno ali nisam 100% siguran).Drugar koji koristi paket 1024/128 i ping nikad neprelazi 100 na stranim serverima ( Nemacki lowpings server ).

Svi vi koji imate probleme sa zakucanim pingom na 999, a imate upload koji je manji od 64kbit/s proverite komandu CL_MAXPACKETS. Po default-u stoji na 30, sto je ok za nase bazicne 512/64 ADSL pakete. Neki serveri podignu ovu vrednost na 100 i tu se javljaju takvi problemi. Moguci uzrocnik je promod, koji je btw smece IMHO.

Sto se tice skakanja pingova i opadanja upload-a, cini mi se da je problem do Telekoma. Pre jedno nedelju dana sam sa ekipom igrao clan war i u sred mecha svim igracima koji su iz Srbije i koriste ADSL (citava ekipa, nas 5) ping je skocio na nekih 350-400. Strancima je ok radilo (sto iskljucuje probleme na serveru kao uzrocnika). Sutradan se stanje popravilo.

Poslednja izmena:
Svi vi koji imate probleme sa zakucanim pingom na 999, a imate upload koji je manji od 64kbit/s proverite komandu CL_MAXPACKETS. Po default-u stoji na 30, sto je ok za nase bazicne 512/64 ADSL pakete. Neki serveri podignu ovu vrednost na 100 i tu se javljaju takvi problemi. Moguci uzrocnik je promod, koji je btw smece IMHO.

Sto se tice skakanja pingova i opadanja upload-a, cini mi se da je problem do Telekoma. Pre jedno nedelju dana sam sa ekipom igrao clan war i u sred mecha svim igracima koji su iz Srbije i koriste ADSL (citava ekipa, nas 5) ping je skocio na nekih 350-400. Strancima je ok radilo (sto iskljucuje probleme na serveru kao uzrocnika). Sutradan se stanje popravilo.

Bravo! To je! Stvar je u tome da kada odem na LW server i ucita se mod on prebacuje na 100. Kad vratim na 30 svi serveri rade osim LW koji automatski prebacuje na 100 tako da tamo ne mogu vise da igram.
Hvala puno :wave:

Odes u svoj profil otvoris config_mp sa notepad-om i nadjes CL_MAXPACKETS i stavis da bude 30.Zatvoris ga snimis , posle odes na njega desnim klikom u properties i stavis da bude read only tako da ti serveri nece menjati config kad udjes na njih.Jedini ce biti problem ako su setovali pb da kickuje one koji nemaju namesteno kako oni zele da npr bude taj cvar recimo izmedju 60 - 100.
Setovanje paketa na 30 i blokiranja FPS-a (com_maxfps ) na male vrednosti pravi lag drugima dok tebi na serverima gde nema posebnih setovanja u PB radi ok i teze im je da te pogode.

Pozdrav svima imam jedno pitanje da li neko zna gde preko neta ili jos bolje kod nas ima da se kupi samo CD-Key za CoD 4 zbog multiplejer igranja znaci ima u gejmsu za 3999 dinara sa sve diskom ali mene interesuje ona jeftinija varijanta samo kljuca zbog multiplejera.

Hvala svima unapred.

Problem sa pokretanjem MP.
Nadjem server preko xfire, krene connect i game setup i pukne, izbaci error:
impure client detected, invalid .iwd files referenced d:\COD4\callofduty.....\iw_06.iwd

Igra je patchovana na 1.7, pb najnoviji, jedino što instalacija ide tako što pravi rebuild (CoD4 full rip by skullpture).

Ima li neko ideju u čemu je problem?

Poslednja izmena:
Problem sa pokretanjem MP.
Nadjem server preko xfire, krene connect i game setup i pukne, izbaci error:
impure client detected, invalid .iwd files referenced d:\COD4\callofduty.....\iw_06.iwd

Igra je patchovana na 1.7, pb najnoviji, jedino što instalacija ide tako što pravi rebuild (CoD4 full rip by skullpture).

Ima li neko ideju u čemu je problem?

Takav problem se često pojavljuje ako si stavio crack-ovani iw3mp.exe.

Takav problem se često pojavljuje ako si stavio crack-ovani iw3mp.exe.

Nisam stavljao ništa preko onog što uz gotovu instalaciju dolazi, nema nikakav krek, kad se raspakuje SP radi bez problema, a MP neće bez patcha, a kada stavim 1.6, pa 1.7, onda SP ne radi (traži orig. dvd), a MP radi do setting up game i onda error, jednom je krenuo da učitava mapu i stao na 1/3 progress bar.

Probavam još jednom sve da instaliram, pa ako neće naći ću negde normalnu instalaciju na 2 dvd-a

Poslednja izmena:
Може ли мени неко да помогне пошто сам реинсталирао игру а мрско ми да прелазим мисије из почетка, па ми треба упутство како да откључам све мисије или бар неку из средине?! Претходни сејвови не помажу?! Има ли неко идеју?! И да-онај глупи punbuster ме излуди јер стално пријављује да имам aimbot cheat (што је наравно глупост) и не знам како да се ријешим и тог проблема!

ako znas koji si serijski broj koristio prosli put u cod4, ukucaj isti i radice ti sejvovi od proslog puta.....

ako znas koji si serijski broj koristio prosli put u cod4, ukucaj isti i radice ti sejvovi od proslog puta.....

Е то вала ни сам Бог не зна.:mad: Него, више ме нервира овај глупи "aimbot cheat"!

Rešen problem sa MP, sve radi ok sa normalnom instalacijom na 2 DVD-a.

e sad, igra li neko odavle i na kojim serverima?

Rešen problem sa MP, sve radi ok sa normalnom instalacijom na 2 DVD-a.

e sad, igra li neko odavle i na kojim serverima?

Ima mnogo servera. Jačih i sabijih, SD, TDM... Instaliraj program Xfire i imaćeš pregled dosta servera.

Moj Xfire je: dushan76

Poslednja izmena:
CoD4 CTF

Evo ga i CTF mod...

213.186.59.55:28960

Na serveru se rotira SAB i CTF gametype.

Navalite...

Vrh Dno