Šta je novo?

Bose Acoustimass 5

nagard

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
755
Već dugi niz godina rabim ovaj 2.1 sistem i zadovoljan sam.
Nešto bih menjao, pri čemu mi je izgled bitan koliko i zvuk.
Da li se na tržištu kod nas pojavilo nešto slično, sa ovakvim malim satelitima, a da nije preskupo.

Prvenstveno sam orijentisan na hifi, ali pošto vidim da je surround sada u modi te da je bilo šta drugo sad teško naći, ne bih bio gadljiv i na neki bose 6 (5.1), čuo sam kako stereo zvuči na njima, nije loše.

Već dugi niz godina rabim ovaj 2.1 sistem i zadovoljan sam.
Nešto bih menjao, pri čemu mi je izgled bitan koliko i zvuk.
Da li se na tržištu kod nas pojavilo nešto slično, sa ovakvim malim satelitima, a da nije preskupo.

Prvenstveno sam orijentisan na hifi, ali pošto vidim da je surround sada u modi te da je bilo šta drugo sad teško naći, ne bih bio gadljiv i na neki bose 6 (5.1), čuo sam kako stereo zvuči na njima, nije loše.

Imas kompletnu ponudu BOSE programa u 4AUDIO (http://www.4audio.co.yu/lokacija.php). Koliko sam video u cenovniku imaju i Acoustimass 6-III cena... prava sitnica :d 79.200,00 din (uracunat PDV). Pored 6-ce imaju i 10-ku i 15-cu (to su vec 6.1 sistemi)

Poslednja izmena:
Bose je HiFi u *bip*. :)

Za pocetni HiFi stereo, 2 bookshelf zvucnika i pojacalo, a za "surround HiFi" 5 komponent zvucnika i AVR...

Lepo je covek rekao, za stereo Hi-Fi 2 bookshelf zvucnika ili floorstandera za bas vece prostorije i pojacalo, a za surround 5 kvalitetna zvucnika iste firme i serije i AVR risiver.

Ma... 16.000$ za 3.2 floorstander ... za to trebaju usi :D Ali ajde onda necemo da sitnicarimo neka uzme par plazma (flame) zvucnika - doduse jos su prototipovi ali ma i i to je dz... evo ja nabasao na Kharma Grand Enigma od skromnih "sest nula" (da 1.000.000$) pa ono mislim kad je bal bar nek je s muzikom :D Evo mala tabelica HIIIIIIIIII-FI krestala :) http://www.higherfi.com/spkrlist/speakerlist.htm
Covek je lepo pitao za BOSE za to je i dobio odgovor. Mada sto se tice licnog misljenja nije ni BOSE za bacanje i ja bih voleo da montiram kuci jedan Acoustimass 15

Po meni daleko bolja varijanta je Kef 3005 koga ima takodje u 4audiu, daleko bolji zvuk, a o izgledu tek necu da pricam, nije ni preterano velika razlika u ceni. Ako ti je on mnogo skup onda Kef 2005.

Pocinjemo da diskutujemo o ukusima, sto ej nezahvalno. Ja bih pre uzeo Bronze Reference seriju od Monitor Audia, ne bih ni gledao satelite, heh. Bose pogledaj u 4audio i toliko.

@Bane:

Pazi, nije uopste poenta baciti 1mil.$ i reci da su to najbolji zvucnici na svetu. Morali bi da budu za te pare :). Ali ovo predstavlja cisto preterivanje i takve zvucnike ce kupovati bogatasi, koji ne pitaju za cenu i za teh. karakteristike vec je vazno samo da je najskuplje. Dok ce audiofili za mnoooogo manje (2-3 reda velicine) novca kupiti ili napraviti zvucnike koji sviraju apsolutno fantasticno. Ne svira dobro samo ono sto je (pre) skupo. :) ;)

Inace, ko hoce i stereo i visekanalni sistem u "istoj sobi", moze kasnije da uzme integrisano pojacalo i poveze ga na pre-out izlaz risivera i da ono "vozi" prednja 2 zvucnika za stereo. Takodje moze da ga koristi za amplifikaciju ta 2 prednja u surround sistemu umesto ugradjenog pojacala u AVR-u... Najbolja varijanta je zasebni preamp/processor + power amp, ali to vec cenom zalazi u high-end. :)

Poenta je da Bose zezalice uopšte nisu jeftine a da sviraju sa maksimalno 2+.
Više puta sam ih slušao i svaki put je bilo mršavo, jednom i na blind testu u prodavnici i svaki put sam bio žestoko razočaran.
Po meni je mnogo bolji Vladin predlog: NAD stereo integralac + Monitor Audio Bronze bookshelf (bolje od KEF-a) u 4Audio-u. Nije seksi kao Bose ali je zvuk neuporedivo bolji.
U Koratu Rotel + JMLab ima još bolji zvuk (ali su i primetno skuplji).:D

Taj sistem je za te pare takva prevara da to nije normalno ali kako god... nekome se svidja, ja bih 700 i ksur eura potrosio na mnogo pametniji nacin...

Taj sistem je za te pare takva prevara da to nije normalno ali kako god... nekome se svidja, ja bih 700 i ksur eura potrosio na mnogo pametniji nacin...

Zesce pomodarstvo pogodno za ambijente zastakljenih stanova iz casopisa, na kojima su lepsa i jaca polovina zalegli bosi, cereci se ispred neke plazme (obicno je isto casopis vec reklamirao), soba prazna samo sa jednim fensi koznim trosedom, a pogled napolju kroz staklene zidove na neko zelenilo i prirodu. Eto za to je taj Bose. Za drugo nije. :D

Pa šta sad, nekome je takav pogled kroz stakleni zid realnost, ima samo trosed zato što mu dnevna soba služi za uživanje i nije multifunkcionalna trpezarija/spavaća/radna/dnevna soba što je realnost srpskog proseka...

Lično ne preferiram BOSE, sigurno za te pare ima i bolje, ali za male sobe gde je prostor problem je skroz ok izbor. Kad saberem cenu kvadrata koje sam zauzeo gabaritnijim zvučnicima koji za manje para nude više, cena mog 5.1 sistema i nije tako mala :trust:

Vrh Dno