Šta je novo?

[split iz teme o] 280 gtx

Zamenih danas 4870 za MSI 280 ticu, i eto tisine u kucistu i normalnog rada u Mayi.

Poslednja izmena:
@Doktor: ja sam isto presao sa 4870 na GTX. Nek te lepo sluzi.

I na sve ovo napisano da i ja postavim pitanje. Sta mi sa monitorima od 30" i rezolucijama 2560x1600 da radimo? Koju graficku kartu ili koje graficke karte uzimati da sve to izgura na max detaljima i dobrim brojem frejmova? Kojom logikom mi da se vodimo, na koji nacin da razmisljamo? Koliko vidim, cela rasprava ovde se svodi na dosta manje rezolucije. Sve to pada u vodu na ovim rezolucijama. Stoga, dajte savet i predlog.

POZDRAV

Za 26x16, 4870 X2 se namece kao JEDINI izbor!

a ni on nece terati Warhead u nativnoj rezoluciji bez sakacenja detalja!

ne moze ni Crysis kako valja, a ne nastavak 😉 Zanimljivo je da sve Radeone najvise kolje 4XAA!
:wave:

Poslednja izmena:
Ipak je ta rezolucija jos uvek luksuz i sreca je da 4870x2 na njoj moze da tera 95% igara danasnjice. Sve (unazad gledano) sem Crysis-a ce raditi kako treba.

Ako ja na 8800gts mogu da teram Bioshock u 1920x1440 na max detaljima AAx4 / AFx16 (30-45fps) budite sigurni da ce 4870x2 da samelje sve sem Crysis-a. Jedino ako smatrate da je svako igranje ispod 2560x1600 / AAx16 i <60fps neprihvatljivo, onda cu razumeti bojazan.

Poslednja izmena:
Ipak je ta rezolucija jos uvek luksuz
A GTX280 i X2 nisu luksuz?

i sreca je da 4870x2 na njoj moze da tera 95% igara danasnjice. Sve (unazad gledano) sem Crysis-a ce raditi kako treba.

Molim? Sreca. Nije sreca nego odlicna aritektura (nesto sto AMD dugo nije imao). To bi bilo isto kao kad kazes sreca je sto moj Enzo moze da ide 300Km/h (znam, poredjenja komp<->auto nisu popularna, ali morao sam)

Ako ja na 8800gts mogu da teram Bioshock u 1920x1440 na max detaljima AAx4 / AFx16 (30-45fps) budite sigurni da ce 4870x2 da samelje sve sem Crysis-a. Jedino ako smatrate da je svako igranje ispod 2560x1600 / AAx16 i <60fps neprihvatljivo, onda cu razumeti bojazan.

Drzi se i u crysisu, cekaj da Yoti objavi rezultate sa sideportom ukljucenim...

A GTX280 i X2 nisu luksuz?

Naravno da jesu, ali kada uporedis cenu X2 i kvalitetnog 2560x1600 LCD panela, postaje jasno sta je danas veci luksuz.

Molim? Sreca. Nije sreca nego odlicna aritektura (nesto sto AMD dugo nije imao).
To stoji, ali korisnicka sreca se ogleda u ceni po kojoj je tako kvalitetna arhitektura pustena u promet 😉 To je moglo da se zaceni vise, znamo i zbog cega nije, ali moj finalni utisak je da smo vrlo dobro prosli.

Drzi se i u crysisu, cekaj da Yoti objavi rezultate sa sideportom ukljucenim...
Ne pricam napamet, video sam kako Crysis radi, ali Yoti ce o tome.

Voide na spavanje :d
Pre cu ja tebi prodati konzolu nego sto ces ti mene oterati u krevet :smoke:
😉

Poslednja izmena:
GTX 280 daje samo 14500?
To je smesno ja imam 12500.

Prilozi

• 3D Mark06.JPG
    3D Mark06.JPG
    257.1 KB · Pregleda: 74
Poslednja izmena:
ne smem od sramote, posto bi verovatno rezovi bili smesni naspram rezova sa 4850............

Ae da ubijemo do kraja mit o GTX280 😛
Obratite paznju na rezoluciju 😉 a kod druge ukljucene filtere 😀

Poslednja izmena:
sta sad ne valja ? Yoti verovatno namerno nije dao rezultat GTX-a bez AA iz nekog razloga koji je verovatno opravdan. Iskreno, nijanse su u pitanju cak i ovako sa 4xAA na gtx-u 😉

@Yoti:

bilo bi dobro (ako budes imao vremena) da izvrtis i fillrate testove u 3dmarku ! :wave:

Poslednja izmena:
@Zduman
Sta ces kada ne znas da s' igras bez ruku :d 😛

@gx-x
Marko da li si pogledao rezoluciju? Karte su zivotinje, jedino me nervira pucane quad cf-a u Krizi 🙁 Dok ne pukne u 2560x1600 ide do 120 fps-a :zgran: Zanimljivo je da HD4870 sahranjuje GTX-a u 2560x1600, ali kada otvorim temu u vezi testa polako i podrobno cu izneti utiske 🙂 Uzmi koji slobodan dan i dolazi 🙂

verovatno bi na toj rezoluciji na gtx-u bio slajd shou...... :-(

Prilozi

• velrez.jpg
    velrez.jpg
    322.5 KB · Pregleda: 90
kao i na nesto zahtevnijem assault harbouru.....

Prilozi

• velrezah.jpg
    velrezah.jpg
    279 KB · Pregleda: 67
:d Ne moze bez monitora Borise, uopste ti ne radi karta u toj rezolucii 🙂 Pa imam ovde MSI OC Edition GTX-a 🙂 Radicu i SLI, kada triple SLI jednoj dvoglavoj ne moze nista 🙁
Evo ti da vidis kako zaista izgleda 90 FPS-a u Visti na High, 2560x1600.
Prva ti je sa Quad CF-om, druga sa single HD4870x2 🙂

Poslednja izmena:
Je l' pravis zazubice, je l' pravis... Siso jedna 😛

:d Ne moze bez monitora Borise, uopste ti ne radi karta u toj rezolucii 🙂 Pa imam ovde MSI OC Edition GTX-a 🙂 Radicu i SLI, kada triple SLI jednoj dvoglavoj ne moze nista 🙁
Evo ti da vidis kako zaista izgleda 90 FPS-a u Visti na High, 2560x1600.
Prva ti je sa Quad CF-om, druga sa single HD4870x2 🙂

Sunce ti poljubim... sta je ovoooo... kako tako velika razlika... bice u testu jos cudjenja izgleda... hahaha 😉

e koliko se taj test najavljuje ja vec i zaboravio o cemu se tu radi 😉

Nazad
Vrh Dno