Šta je novo?

Planiram da kupim ASUS MW221U, pa me nesto muci

Ajde nek neko okaci komplet podesavanja, ko je naravno zadovoljan, znaci za boje, contrast, brightness, saturation i sharpness. Verujem da bi pomogli mnogima ovde.

Slazem se u potpunosti ;)

Imam jos jedan mali problem koji se sastoji u tome da recimo kad pomeram kursor na sivoj podlozi ostaju dohov, i isto tako recimo i kad skrolujem brzo internet stranicu neka slova na rubovima ostaju crvena ili svetlo zelena.

Nemogu da utvrdim verziju firmware-a ali u glavnom meniju nemam opciju OverDrive(pokrecem je kada drzim MENU 5 sec) sto kako sam nasao na raznim forumima znaci da je verzija ispod 065 sta god to znacilo :) moitor je proizveden u junu 2007 godine.

Mnogo bi mi znacila ta podesavanja pa da vracam monitor ako nesto nije u redu

Unapred zahvalan

Poslednja izmena:
Jel moze jos ,malo utisaka o monitoru posle visenedeljne upotrebe,kakva je slika odziv,crna,probijanje pozadinskog,reskaliranje slike na nize rezolucije itd. ?

P.S. Treba da ga uzmem u ponedeljak pa eto cisto da vidim vase utiske.

ajde jos malo zakljucaka o radu tog monitora. Ne izgleda losse.

Jel moze jos ,malo utisaka o monitoru posle visenedeljne upotrebe,kakva je slika odziv,crna,probijanje pozadinskog,reskaliranje slike na nize rezolucije itd. ?

P.S. Treba da ga uzmem u ponedeljak pa eto cisto da vidim vase utiske.

Kod mene probija svetlost na gornjoj i donjoj i ivici,ne bas celom duzinom,manje je probijanje nego na starom samsung 940BW koji je probijao sa tri strane s tim sto mi je slika (ustvari boje) nekako lepse na samsungu,mada nisam podesavao nista na Asusu,kao da bela boja vuce na nesto zuto,kada se stavi "theater mode" onda je bolje ali su tada fontovi oiviceni zelenkastom bojom.to tek treba da sredim pa ce valjda biti ok,ne svidjaju mi se dugmici na monitoru,treba malo jace da se pritiskaju i nisu uopste prijatni na dodir,nisam ga kacio na vga (mrzelo me) pa ne znam da li ima neke razlike u odnosu na DVI.Monitor je skroz OK (kostao je 15300 din) pored ovih sitnijih mana.dugmad i blago zutilo na def.

Poslednja izmena:
Ja ga uzeo isti utisci kao i kod tebe dugmici su pravi uzas ali su lepo dizajnirani,nema sta vrdi svaki ulozeni dinar.

Ja sam hteo prvo da uzmem onaj 222s ali nije bilo,razlika u ceni je oko 1800din i kada sam video na sta lice fontovi ako je monitor spojen na vga (kao sto rekose u zadnjem SK da treba mala dioptrija da bi slika bila ok) imao sam dosta srece sto nisam nasao 222s,vredi i te kako DVI za ovih 1800 din. vise.

Poslednja izmena:
Postuj ovde ako resis problem sa zelenkastim oivicijenjima na fontovima sad sam ih i ja uocio pa me malo nerviraju.

Poslednja izmena:
Jesi probao cleartype tune? Meni je to resilo problem,vidi se i dalje ali mnogo manje.

Poslednja izmena:
Jesam ali nije to to,fontovi na samsungu su mi bili perfektni ali sta da se radi za ove pare ne moze sve da bude idealno.

Poslednja izmena:
I meni je tako bilo,ali cini mi se da sam uspeo da ih doteram do perfekcije,ne mogu nikako da uploadujem sliku da vidis kako izgleda,kakav god screenshot da napravim kada ga snimim (bmp) ispada ocaj,a veoma sam zahtevan po pitanju slike a noricito fontova,mozda se ja i tripujem zato sto sam navikao na sliku sa 940BW.Sto je zanimljivo na samsungu sam uvek imao vertikalne bele linije kada skrolujem na specificnoj boji,bio sam ubedjen da monitor ima problema sa odredjenim bojama ali isto se ponavlja i na asusu npr. sajt http://www.livescore.com/
I da te pitam...jesi mozda kacio monitor na vga cisto me zanima da li je slika ocajna samo kod mene?

Nisam,napisi podesavanja za boje,kontrast osvetljenje i sa cime si doterao fontove sa kolim cleartype ako mozes. Ja imam vistu pa mi je po default-u ukljucen cleartype ako imas neki bolji ti javi.

device manager-monitor-update driver pa izaberes have disk (taj ini fajl nicemu ne sluzi jedino ako te zeza drajver za graficku onda dobijes refresh da biras i 1680 rez)

koristim Microsoft http://www.microsoft.com/typography/ClearTypePowertoy.mspx vec bio u windowsu,kada se upali wizard u prvom meniju sam izbrao 1 pa u drugom 4
boje su R96,G95,B98,brightnes 60 i contrast 57 onaj ASCR nemam pojma da li je upaljen jer sam ga prvo upalio pa vratio na standard mod.(uglavnom slika je dosta svetla pa mislim da je upaljen)
Sada kada sam gledao podesavanja,sve zam zivo poremetio,pa ako ne valja ***.

Poslednja izmena:
Hvala na informacijama i podesavanjima mada ja koristim nesto drugacija ali sam najzad i ja doterao sliku.

Ipak sam upotrebio sad ova tvoja podesavanja odlicna su hvala jos jednom.

Poslednja izmena:
Lose boje

da li je neko mozda video ovo? http://www.digitalversus.com/duels.php?ty=6&ma1=150&mo1=217&p1=2097&ma2=36&mo2=284&p2=2683&ph=5

Prakticno ispade da ovaj monitor ima najlosiju reprodukciju boja nakon kalibracije (a fabricke su jos gore) od svih, bilo dvi, bilo vga. I generalno ga na netu dosta kritikuju. Kazu npr. da mu je realan odziv oko 13ms, sto je navodno losije i od vecine monitora deklarisanih na 5ms (ovaj je deklarisan na 2).
Al' dobro, nisu meni toliko ni vazni testovi nekih profi geekova, ovo sam samo usput podelio sa vama.

Ono sto mene zanima je da li neko od vas provodi znacajnije vreme u citanju, tj. radu sa tekstom na ovom monitoru, i kako je zadovoljan (ostrina, zamor posle duzeg rada?)
I da li neko mozda moze da ga uporedi sa viewsonic-om 2216w, prvenstveno u radu sa tekstom, a zatim i u reprodukciji boja, i da li postoji neka radnja u kojoj bih mogao da uporedim ova dva modela?

Pozdrav.

Ja sam boje doterao i smanjio zamucenje teksta zahvaljujuci podesavanjima koja mi je preporucio cc13. Sto se tice monitora ako radis sa tekstom pojavice ti se zelena i crvena oivicijenja i to sigurno sem ako ti firmware nije neki noviji kao npr. 066. Kvaka je u tome da imas srece sa firmware-om ja naprimer nisam imao i dalje primecujem zelene i crvene ivice oko teksta ali znatno manje ali me ipak nerviraju. Odziv opet zavisi od firmware-a tek sa 066 su smanjili postojanje duhova kad se ukljuci opcija overdrive(tj. kad hoces 2ms ja jednom probao i pojavili mi se duhovi kao da imam odziv od 13ms sto ti kazes) inace kad je opcija iskljucena odziv je normalan 5ms. E sad posto sam ja puko zbog ovih zelenkastih fontova planiram da ga za neki dan lepo nosim u servis pa neka mu oni tamo sredjuju firmware ili ga menjam.

P.S. Znaci najvise me nerviraju zelenkasto crveni fontovi moja preporuka ti je ako ga uzimas da ti ga lepo uljuce pa zveknes 1680* rezoluciju odes na net (najvise se primecuju zelenkasta slova bas na bench forumu zato sto su na plavoj podlozi ili u word-u kad kucas sitinji text) ako tu ne primetis onada ti je ok firmware i slobodno ga uzmi vredi svaki dinar.

Poslednja izmena:
Ja sam ga uzeo pre skoro godinu i stvarno nisam primetio takav problem, mozda sam ja imao srece ...

Ja ocigledno nemam,uvek neki problem kad kupujem tehniku. Zadnji put kad sam menjao konfu opet me zezao firmware ali za plocu nije hteo da mi prepozna quad core u visti,tj.nisam ni mogao da insaliram vistu samo xp prosto covek da ne poveruje.

Poslednja izmena:
Ma i kod nas svasta prodaju, verovatnije je da dobijes nesto sa defektom nego nesto da valja, to je kad nasi uvoznici kupuju sav skart po smesnim cenama i onda nas deru ....

Ja sam boje doterao i smanjio zamucenje teksta zahvaljujuci podesavanjima koja mi je preporucio cc13. Sto se tice monitora ako radis sa tekstom pojavice ti se zelena i crvena oivicijenja i to sigurno sem ako ti firmware nije neki noviji kao npr. 066. Kvaka je u tome da imas srece sa firmware-om ja naprimer nisam imao i dalje primecujem zelene i crvene ivice oko teksta ali znatno manje ali me ipak nerviraju. Odziv opet zavisi od firmware-a tek sa 066 su smanjili postojanje duhova kad se ukljuci opcija overdrive(tj. kad hoces 2ms ja jednom probao i pojavili mi se duhovi kao da imam odziv od 13ms sto ti kazes) inace kad je opcija iskljucena odziv je normalan 5ms. E sad posto sam ja puko zbog ovih zelenkastih fontova planiram da ga za neki dan lepo nosim u servis pa neka mu oni tamo sredjuju firmware ili ga menjam.

P.S. Znaci najvise me nerviraju zelenkasto crveni fontovi moja preporuka ti je ako ga uzimas da ti ga lepo uljuce pa zveknes 1680* rezoluciju odes na net (najvise se primecuju zelenkasta slova bas na bench forumu zato sto su na plavoj podlozi ili u word-u kad kucas sitinji text) ako tu ne primetis onada ti je ok firmware i slobodno ga uzmi vredi svaki dinar.
Nisi prvi koji se zali na ovakav problem, i to je ono sto mene i odbija od ovog monitora. Uostalom, ja sam otpocetka hteo da uzmem VSonic za 13k, al' reko' ajde dacu jos 2 500 za taj dvi, da budem siguran da ce tekst biti ostar. Kad ono truba - treba da se gleda u pasulj koji cu firmware da dobijem.
I na kraju cu jos i da se vratim na pocetak :) i uzmem taj Vsonic, pa ako ne valja, napicu se za tih 2 500 ***.

hvala na brzom odgovoru.

pozdrav

Jel` zna neko kako da proverim verziju firmware-a?

Poslednja izmena:
Sta pise kada je napravljen monitor? ako imas problem sa duhovima pri overdrajvu verovatno imas 062 ili 063 firmware posto je to ispravljeno u ver.064,064 firmware je izasao u maju 2007,monitori pravljeni od maja (mada kazu da je 064 izasao krajem maja) ili juna 2007 pa ne znam dokle imaju 064 ver.,ako u menu-image vidis opciju OverDrive onda je firmware 065 ili 066.

Poslednja izmena:
Nema u meniju OD znaci imam neku stariju verziju 062-063,nista nosim ga obavezno dal` ovi nasi znaju da zamene to me muci, ali objasnicu im ne mogu da me mazu sve dok u meniju ne vidim OD opciju ne uzimam monitor sa servisa samo mogu da mi zamene za drugi bice havarija osecam.;)

P.S. Citao sam sad po stranim forumima bas dosta ljudi ima iste probleme sa ovim monitorom kao i ja,to mi je za utehu nisam jedini.:D

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Ja ne znam kada je od OD upaljen a kada ugasen,kada stavim da belo bude yes na trenutak pocrni slika,kada stavim belo na no onda se nista ne desi (ne blicne crnilo na sekund) i ne znam kada je od upaljen?a razliku u slici ne primecujem uopste,zanima me jel kod tebe blicne slika u oba slucaja ili je kao kod mene?

Ne znam da li si video na forumima da su nekima sa upgradeom firmwera nestali duhovi ali da ipak nisu dobili OD u meniu.

Poslednja izmena:
Nisam video svi pricaju da im se u meniju pojavio OD,izgleda da to ima veze i sa serijama monitora a ne samo sa firmware-om. To sa blicanjem je isto i kod mene, kvaka u testu je da li vidis tragove belicaste boje iza one tri kockice ili ne ako ne vidis u oba slucaja znaci da ti OD radi korektno. Kod tebe znaci radi kao treba nemas probleme sa OD-om, a najcrnje je u svemu ovome sto mene taj OD i ne muci toliko sto ne radi koliko ovi bolesni fontovi zbog kojih ga i nosim na reklamaciju, mada ovaj OD mi samo dodaje so na ranu. OD je upaljen kad je ono belo na yes tj. kad prvi put blicne.

Poslednja izmena:
Ja sam kupio monitor pre nedelju dana u Gigatronu i NEMA mrtvih pixela, NEMA duhova na ovom testu, NEMA Crvenih i zelenih fontova, NEMA zamucenja, uglovi su za tu klasu jako dobri, probijanje minimalno, odziv me ne zanima(realno 5ms), nemam ni jednu igru instaliranu na kompu. Nalepnice sam skinuo jednim potezom i ni krpicom nisam morao posle da obrisem. To kazem jer su neki tesko skidali neke nalepnice.

Jedini problem je malo bledja i plavicasta slika, koju sam lako sredio a verovatno to moze i dosta bolje.

brightness 70
contrast 55
sharpness 20 ili 13(trenutno)
saturation 50 ili 55(trenutno)
Colours - User Mode
Red - 95
Green - 95
Blue - 85
Skin Tone- Natural ili Reddish(trenutno)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno