Šta je novo?

Planiram da kupim ASUS MW221U, pa me nesto muci

sad sam se zezao sa overdrive-om,
iskljucen ili ukljucen skoro je isto,
kada je iskljucen nema duhova, ali se vidi razlika nego kada je ukljucen,
vidi se nesto ali niso to oni pravi duhovi,
tako da ne znam sta ovi pricaju na asusovom forumu, mozda je to neka losa serija,
moj je proizveden u maju 07, tako pise na nalepnici,
tako da je firmware u najboljem slucaju 064, jer sa 065 OverDrive se moze iskljuciti/ukljuciti u menu-u, a ova mora da se zadrzi menu dugme 5 sec. i dobija se opcija.

Jel se može ikako proveriti verzija FWa pre kupovine? I još nešto, video sam danas na jednom mestu Viewsonic, ne sećam se koji tačno model ali je isto 22", isto ima DVI i ima istu cenu ali za razliku od Asusa nema problematičan FW. Mislim da se radi o ovome, bar po izgledu.
http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/graphicseries/vg2230wm/

Ako je to taj model, to je onaj koji je u Pakomu na akciji 23000. Za njega u katalogu piše da nema HDCP. Ali ako si siguran da je ista cena, seti se gde, pa podeli info sa nama

Jel se može ikako proveriti verzija FWa pre kupovine? I još nešto, video sam danas na jednom mestu Viewsonic, ne sećam se koji tačno model ali je isto 22", isto ima DVI i ima istu cenu ali za razliku od Asusa nema problematičan FW. Mislim da se radi o ovome, bar po izgledu.
http://www.viewsonic.com/products/desktopdisplays/lcddisplays/graphicseries/vg2230wm/

ne znam to za FW, verovatno postoji fora kako da se proveri verzija,
nesto sam trazio po netu, ali nisam nasao, doduse nisam se ni trudio nesto :D .

Konačno sam uzeo MW221U u Monitor system-u za 21 760.
Prvi utisci: izgleda fenomenalno, lako se montira, ali od podešavanja nagiba - samo gore dole. Ubo sam ga u analogni ulaz na mojoj Radeon 9200. Prilikom dizanja sistema nekoliko puta je radio reset pa sam Win logo dobio lepo na sredini ekrana. Kada se podigao desktop i kada sam izabrao 1680x1050, slika je pobegla u levo, tako da sam opet radio reset iz menija i to je dobro odradio. Pokretanje ovog reset-a kada je tamna i jednolična pozadina opet vrati sliku ulevo, pa treba, kao i kod svake kalibacija, da slika bude što življa. Ima prosijavanja na svim ivicama, najviše na gornjoj, ali nije strašno.
Moj desktop ima sliku na sredini u plavu pozadinu sa strana. Slika stalno treperi, dok je na plavom to manje primetno. I prilikom gledanja filma (Good German - crno beli), stalno su svetliji delovi trepereli, nekada više nekada manje, a nekada mi se činilo da je sve savršeno (totalna paranoja). Danas sam pročitao na IT svet-u da je treperenje posledica loše uzemljene kablovske kod onih koji imaju TV kartu, a pošto je ja imam, probaću danas da izvadim antenski kabal iz kompa, pa ću da vidim. Inače slika sa TV kartice je ok, naravno u skladu sa kvalitetom same kartice i grafičke, nema izobličenja.
Nisam instalirao nikakve driver-e, stoji kao Plug&Plaj monitor. Da li ima potrebe za njima i da li bi oni nešto popravili?
Večeras ga predajem budućem vlasniku, bratu, gde će raditi na DVI, pa kada budem video šta se tu dešava, pisaću.

Poslednja izmena:
ja nisam primetio treperenje,
isto imam TV karticu, mozda je kod mene uzemljenje dobro,
ali monitro mi je prikacen na DVI, e da kod mene ne podesava sliku, tj. kalibriranjie i centriranje, sigurno zbog DVI-a.
smao jedno pitanje kako radis taj "reset", ili je on dostupan samo na D-SUB-u?

ja nisam primetio treperenje,
isto imam TV karticu, mozda je kod mene uzemljenje dobro,
ali monitro mi je prikacen na DVI, e da kod mene ne podesava sliku, tj. kalibriranjie i centriranje, sigurno zbog DVI-a.
smao jedno pitanje kako radis taj "reset", ili je on dostupan samo na D-SUB-u?

U meniju, skroz desni tab, čini mi se, poslednja opcija je "reset"

m*jku vam vašu, što mi rekoste gde je reset, totalno sam us*ao colorni profil, kako sad da ga vratim :d

I tako...
Istog momenta kada sam isčupao antenski (kablovska) kabal iz TV karte, slika je postala savršeno mirna, oštra, odlična. Da ne nađoh taj savet na forumu, nervirao bih se narednih godina. Znači, uzrok treperenja slike je loše uzemljena kablovska (verovatno sam i ja kumovao tome kada sam od utičnice u stanu do kompa stavio kabal sa buvljaka na koji sam stavio onaj džek ok 10 din sa tezge - možda nisu ljudi krivi).
Drugi deo večeri proveo sam priključujući monitor na DVI kod brata. Sve je prošlo bez ikakvih problema, od prvog momenta slika je odlična. Pustio sam neki film i priznajem da mi je u oku nešto smetalo (da li neka oštrina ili brzina ili kontrast...) ali nisam imao strpljenja da detaljno podešavam setovanja. Zaključak: monitor je fenomenalan :).
Skinuo sam i neki driver sa neta, po instalaciji jedino što sam dobio je da više nije Pljug&Pray, već piše ASUS MW221 (bez U).

Poslednja izmena:
Ajde ako moze pomoc i to sto pre :(
Imam ovaj monitor Samsung MW221U i imam problem jer mi se desava da mi ugasi monitor iz cista mira. Prvo smo mislili da je nesto do graficke i testirali sve zivo po kompu i nema nigde problema. Vratim ga sa testiranja i ukljucim i on opet pali gasi monitor, pa sam mu promenio rezoluciju na 1680*1050 sa refresh rate-om 60Hz i prestao je bio da ga gasi. Medjutim od pre neki dan ponovo a malo pre mi ga je ugasio i nikako nije mogao da ga upali, pa sam uradio restart masine i sad me zanima sta da uradim da ga ne gasi ili ti u cemu je problem. Nadam se da ce mi pomoci neko. Koristim graficku ATI 9200 VIWO i monitor je prikljucen preko DVI i prilikom podizanja sistema ne vidim sliku na monitoru sve dok se ne pojavi plavi ekran od Windows-a a podesio sam u meniju od monitora da je ulaz DVI.

Hvala svima unapred

Ajde ako moze pomoc i to sto pre :(
Imam ovaj monitor Samsung MW221U i imam problem jer mi se desava da mi ugasi monitor iz cista mira. Prvo smo mislili da je nesto do graficke i testirali sve zivo po kompu i nema nigde problema. Vratim ga sa testiranja i ukljucim i on opet pali gasi monitor, pa sam mu promenio rezoluciju na 1680*1050 sa refresh rate-om 60Hz i prestao je bio da ga gasi. Medjutim od pre neki dan ponovo a malo pre mi ga je ugasio i nikako nije mogao da ga upali, pa sam uradio restart masine i sad me zanima sta da uradim da ga ne gasi ili ti u cemu je problem. Nadam se da ce mi pomoci neko. Koristim graficku ATI 9200 VIWO i monitor je prikljucen preko DVI i prilikom podizanja sistema ne vidim sliku na monitoru sve dok se ne pojavi plavi ekran od Windows-a a podesio sam u meniju od monitora da je ulaz DVI.

Hvala svima unapred
ako imas garanciju,
pravac u prodavnicu gde si ga kupio.

Moze li neko od vlasnika MW221U da napise ovde podesavanja monitora ili da okaci kolorni profil. Ili oba. Pokusavao sam sa raznim programima za kalibraciju ali mi nesto bas i ne ide. Cackao sam po meniju, po podesavanjima drajvera ali ne vredi. Nisam neki profesionalac da mi je bitno da su boje savrseno verne ali vidim da to nije bas podeseno kako treba.

evo mojih podesavanja;
brightness: 90
contrast: 60
red: 90
green: 100
blue: 92

podesavanje na samom monitoru.

Poslednja izmena:
Ovih dana planiram da uzmem ovaj monitor, cena oko 17500. Ono sto me interesuje je da sam ovde procitao da ASUS koristi Philips panele, a na netu sam nasao da koristi Chi Mei Optoelectronics. Kakva je razlika i da li trenutno postoji nesto bolje za ove pare sa DVI prikljuckom ?

ljudi kako se ukjlucuju ovi zvucnici od monitora?

Ma to ja onako iz radoznalosti samo da vidim kako se cuju.:p

postao sam vlasnik ovog monitora,i sta reci nego da je predivan u svakom smislu.posebno sto sam presao za 17 crt adi,a platio sam ga prava sitnica za ovako nesto 16000 na popustu u gigatronu

Ne mogu da pristupim podesavanjima za sharpness i saturation, do juce je sve bilo u redu, a danas ne mogu da se spustim na ta dva polja, ne secam se da li sam pritisnuo neku opciju, mada mislim da nisam. Kako da vratim na prethodno stanje ?

zato sto
koristis nekih od profila,
stavi na user define i to je to.

Je l' probao neko da ga kači na VGA, kod mene naravno radi na DVI, na VGA sam morao da ga prebacim kad sam bio 2. put na Visti, i to ceo jedan dan :p jer zbog divnih drajvera nije radio na DVI :-devil-: pitam jer je meni ono nezdravo mutnije u odnosu na DVI, tako da mi svi koji kupuju ovakve monitore samo s VGA ulazom deluju jaaako osakaćeni :-devil-:

drajveri

Imam mali problem, koji drajver da stavim na ovaj monitor i dalje ga windows prepoznaje kao pnp

slika je perfektna ali kad sam recimo u Word-u slova dobijaju zelene i crvene ivice kao da je kontrast prejak ili tako nesto :)

monitor kupljen pre 3 dana to sam zaboravio ASUS MW221U

Hvala

Poslednja izmena:
@joza
Ubaci ovaj .inf fajl.

Prilozi

• MW221U.zip
    466 bajta · Pregleda: 119
Da nadjog to na internetu ali hvala u svakom slucaju, jos ako mogu da Vas zamolim da ispisete vrednosti na kome drzite monitor(kontrast, osvetljenje , ostrina .....) mada ostrinu i saturaciju nemogu podesavati kao sto neko rece pre nekoliko postova :(

Poslednja izmena:
zato sto
koristis nekih od profila,
stavi na user define i to je to.

trenutna podesavanja
R:95
G:95
B:95

da li to znaci da sam u user define (Color Temp>User Mode to je jedino sto sam nasao od user opcija)?

posto su i dalje Sharpness, Saturation i ASCR nedostupni

moja greska,
treba izabrati is prvog menia splendid,
pa tu izabrati neki mod, pa onda se dobijaju te opcije,
sad sam probao.
kada je standard profil opcije nisu dostupne.

Poslednja izmena:
Ajde nek neko okaci komplet podesavanja, ko je naravno zadovoljan, znaci za boje, contrast, brightness, saturation i sharpness. Verujem da bi pomogli mnogima ovde.

Nazad
Vrh Dno