Šta je novo?

Planiram da kupim ASUS MW221U, pa me nesto muci

odredjenim bojama ali isto se ponavlja i na asusu npr. sajt http://www.livescore.com/
I da te pitam...jesi mozda kacio monitor na vga cisto me zanima da li je slika ocajna samo kod mene?

ovo se desava i kod mene,
a i na poslu sam probao, na 2232bw samsungu,
benq g2400w, LG ne znam tacno koji model, kao i dell198fp, ova tri su na analogiji,
a samsung i moj asus na DVI, i isto se desava na svim monirotima

Ja sam boje doterao i smanjio zamucenje teksta zahvaljujuci podesavanjima koja mi je preporucio cc13. Sto se tice monitora ako radis sa tekstom pojavice ti se zelena i crvena oivicijenja i to sigurno sem ako ti firmware nije neki noviji kao npr. 066. Kvaka je u tome da imas srece sa firmware-om ja naprimer nisam imao i dalje primecujem zelene i crvene ivice oko teksta ali znatno manje ali me ipak nerviraju. Odziv opet zavisi od firmware-a tek sa 066 su smanjili postojanje duhova kad se ukljuci opcija overdrive(tj. kad hoces 2ms ja jednom probao i pojavili mi se duhovi kao da imam odziv od 13ms sto ti kazes) inace kad je opcija iskljucena odziv je normalan 5ms. E sad posto sam ja puko zbog ovih zelenkastih fontova planiram da ga za neki dan lepo nosim u servis pa neka mu oni tamo sredjuju firmware ili ga menjam.

P.S. Znaci najvise me nerviraju zelenkasto crveni fontovi moja preporuka ti je ako ga uzimas da ti ga lepo uljuce pa zveknes 1680* rezoluciju odes na net (najvise se primecuju zelenkasta slova bas na bench forumu zato sto su na plavoj podlozi ili u word-u kad kucas sitinji text) ako tu ne primetis onada ti je ok firmware i slobodno ga uzmi vredi svaki dinar.

***. izgleda da nisi imao srece,
ja nemam tih zelenih ivica i crvenih,
ja sam monitor uzeo u februaru ove godine,
proizveden he u maju 2007,
takodje i OD mi ne stvara porbelem,
u igrama i filmovima nemam nikakvih duhova ni kada ukljucim OD ili iskuljucim,
inace je na off, i sve fercera,
igre su razne :D kao i filmovi,
jedino sto mene nervira jestu crvena slova na blavoj pozadini,
kao sto je moj potpis, e tu se javlja neko blago, vrlo blago, zamucenje,
ustvari nije to klasicno zamucenje ali je nesto,
cak to primecujem i na samsungu 2232bw, (monitor na poslu), ali u manjoj meri,
imam malo isijavanja po gornjoj i donjoj ivici,
nije mnogo ali je primetno samo kada je pozadina 100% crna,
radim ovih dana dosta sa tekstom, i nisam primeti nikakv umor ili nesto slicno,
uglovi gledanja su mu odlicni, cini mi se mozda i malo bolji nego na samsungu 2232bw, za nijanus ali ima,
boje takodje odlicne, mada ovaj samuns ima malo lepse boje,
sve ovo na DVI-u
uz podesavanja;
brightness: 90
contrast: 60
red: 90
green: 100
blue: 92

Imas ovde ghosting test za mw221u,ajde ako te ne mrzi napisi sta se desava u testu kada iskljucis/upalis overdrive.

http://www.zen24223.zen.co.uk/asus.htm

ovu cu da probam cim dodjem kuci,

Ja ne znam kada je od OD upaljen a kada ugasen,kada stavim da belo bude yes na trenutak pocrni slika,kada stavim belo na no onda se nista ne desi (ne blicne crnilo na sekund) i ne znam kada je od upaljen?a razliku u slici ne primecujem uopste,zanima me jel kod tebe blicne slika u oba slucaja ili je kao kod mene?

Ne znam da li si video na forumima da su nekima sa upgradeom firmwera nestali duhovi ali da ipak nisu dobili OD u meniu.

kada monitor blinkne oda si ukljucio OD kada se ne desi nista onda si iskljucio OD,
a kao sto si rekao i ni ne primecujem razliku.

sto se tice frimwera,
ja sam monitor uzeo iz kimtec-a, tj. dok sam radio u servisu,
kada sam ih zvao za up date, (zinulo mi dupe, iako relanu potrebu za tim nisam imao),
rekose da rade to ali treba samo oprema da im stigne, verovatno im je do sad astigla,
jer sam ih zvao u martu,
tako da HekToor mozes da vidis kod njih.

Poslednja izmena:
sada sam probao ovo
http://www.zen24223.zen.co.uk/asus.htm ,
napomena ne radi iz FF, mada i pise na sajtu.

sto se tice testa kda mi je OD ukljucen, tj. ona bela linija na yes,
ima duhove, malo se vide po "poslednjim" ivicama koceke u smeru kretanja,
kad OD iskljucim nemam nikakvih gnus pojava.

Poslednja izmena:
evo dobar test za duhove,
napravi se u paintu ovakva slika:
(boja je svetlo siva druga dole u paintu) onda se minimizuje paint i brzo pomera:
prva slika je kako treba napraviti u paintu,druga je kada se pojavljuje ghosting.

Prilozi

• ghost 1.JPG
    ghost 1.JPG
    19.2 KB · Pregleda: 105
  • ghost 2.jpg
    ghost 2.jpg
    19.2 KB · Pregleda: 116
Poslednja izmena:
Pre svega se izvinjavam posto sam neke stvari vec pisao 20-ak postova pre.

Vidim da se ova tema za kratko vreme bas rasplamsala i prosto neverujem da monitor kao sto je MW221U tek sad dobija temu ovakvih razmera sa obzirom da se proizvodi skoro 3 godine, sto samo govori u kakvu smo seriju uleteli :mad:.

No dobro da pocnem polako. Monitor sam kupio u MK Racunari u Novom Sadu. Proizveden u junu 2007 godine(toliko o firmware-u :) ). Posle nekoliko sati testiranja uocio sam duhove na plavim i sivim pozadinama. Takodje ivice fonta prilikom brzog skrolovanja postaju crvene ili zelene. Sto je zanimljivo opcija OD(koja nije bila u sklopu menija nego se palila pritiskom na dugme MENU 5 sec) kod mene nije imala nikakvog efekta. U igrama i filmovima monitor radi savrseno bez ikakvog kasnjenja tako da odziv od 5ms odnosno 2ms postoji. Isto tako slika je nesto mracnije nego sto je to uobicajno za monitore kakav je i ovaj ASUS.

Nakon uocenih anomalija monitor sam jednostavno spakovao i odneo na reklamaciju. Monitor je odmah prosledjen nadleznom servisu(ako se nevaram da je to KimTec) i narednog dana sam dobio odgovor da ce monitor biti zamenjen novim.

Nazalost novi monitor jos uvek nisam dobio zbog godisnjih odmora ali stize u utorak(26.08.2008.)

Nevidim razlog za ikakvu nervozu i raspravu jednostavno u ovoj drzavi se mora desiti da neko nabavi losu seriju uredjaja po upola njizoj ceni i iste prodaje kao da je prva klasa stoga ako iko primeti slicne probleme predalzem da monitor spakuje i isti vrati u sto kracem roku kako zbog toga nebi bilo problema i ako je garancija 3 godine.

Eto toliko od mene za sad a kad stigne monitor javljam utiske, nadam se pozitivne.

Poslednja izmena:
Jel' ti se duhovi javljaju kada je ukljucen OD ili u oba slucaja?
Ja vidim i dalje zelene senke na fontovima (mada su jedva vidljive)
inace text je ostar,prilikom brzog skrolovanja texta nista se ne desava a primetio sam na jednoj staroj 19-tici (25ms) da kada brzo skrolujem duhovi su bas vidljivi ali nisu crveno-zeleni vec beli :d

Kod mene isto kao i kod joze samo sto su moji fontovi stalno zelenkasti i crvenkasti a ne samo kad skrolujem,monitor isto proizveden u junu 2007,duhovi se javljaju kad ukljucim OD kad ga ne ukljucim odziv mi je 5ms tako da stoji njegova prica da 2ms i ne postoji barem na ovoj nasoj junskoj seriji.

Monitor sam danas poslao na reklamacijiu znaci na putu je ka kimtecu,javicu sta se desava za jedno 10-tak dana. Inace ovi moji iz KG su me docekali sa kiselim izrazom lica,ali to im nece pomoci ako ne poprave sve ove anomalije trazicu zamenu za neki samsung uz moju doplatu (npr. 2232bw ili T220) ili da mi vrate pare.

Clan 23.
Ako se reklamacijom utvrdi da proizvod sadrži nedostatke, potrošac ima pravo da zahteva nov proizvod ili proizvod odgovarajuce marke (modela, tipa) ili da mu se vrati iznos placen za taj proizvod u visini cene tog proizvoda na dan vracanja ili da mu se, uz njegovu saglasnost, otkloni nedostatak.
Potrošac može ostvariti pravo iz stava 1. ovog clana pod uslovom da ovaj zahtev za reklamaciju podnese cim je otkrio nedostatak, a najdocnije u roku od 90 dana od dana kupovine proizvoda.
Potrošac nema pravo iz stava 1. ovog clana ako je nedostatak na proizvodu nastao njegovom krivicom ili je otklanjanje nedostatka vršilo neovlašceno lice.

Znaci 90 dana od kupovine imamo pravo da nam zamene za nov, vrate pare ili poprave AKO pristanemo.

P.S. Videcemo na kraju cija ce majka crnu vunu da prede,sad znam i pravo ("internet je cudo").:D

Poslednja izmena:
Jel' ti se duhovi javljaju kada je ukljucen OD ili u oba slucaja?
Ja vidim i dalje zelene senke na fontovima (mada su jedva vidljive)
inace text je ostar,prilikom brzog skrolovanja texta nista se ne desava a primetio sam na jednoj staroj 19-tici (25ms) da kada brzo skrolujem duhovi su bas vidljivi ali nisu crveno-zeleni vec beli :d

OD kod mene nema nikakvu funkciju a duhovi jesu bele boje

@HekToor
Nema tu nikakve rasprave sa njima oni su jednostavno duzni da monitor proslede ovlascenom servisu i to je jedino sto mogu da urade. A serviseri ce reci poslednju rec. U tvom slucaju mozes da se pozoves na isti monitor kupljen u Novom Sadu koji je zamenjen i vodi se na moje ime i firmu MKRacunari sto govori da nisi jedini nego kao sto rekoh u ovoj drzavi.... :wall:

Poslednja izmena:
E pa da se pohvalim dans mi je stigao monitor sa servisa sa najnovijim firmware-ima. E a sad sta sam dobio od novim firmware-a,pa NISTA samo opciju OD u glavnom meniu. Katastrofa zvao sam ove gde sam kupio monitor i rekao sam im da hocu da ga menjam za T220 i oni su za divno cudo pristali bez problema. Znaci u zivotu vise necu da uzmem ASUS monitor samo SAMSUNG i tako neke jace firmice npr. SONY kad bi se ukljucio malo vise u trziste monitora.
E sad sad savet za ljude koji budu imali iste probleme trazite samo ZAMENU za isti ili neki drugi monitor nikakvi firmware-i ne pomazu nemoj niko da vas zaludjuje.

Poslednja izmena:
^
drzis menu dugme 5 sec.
izlazis na splendid.

***. izgleda da su te novije serije losije,
moja je stvarno odlican, kuc kuc kuc,
kao i ortakov kod koga sam ga i video na delu.

Danas mi je stigao ovaj monitor..Kako da iskljucim OD (i gde da proverim da li je ukljucen?)?Takodje i crvena boja je ocajna... :(

Takodje su mi danas poslali novi umesto ''starog'' i sve je radilo savršeno dok nisam probao da ukljucim OD i posle toga duhovi u office i windows poslu su opet tu. U igrama kao i prethodni radi savršeno.
To znači bez novog frimware-a nema pomoći. Ne može OD da se isključi.
Predlozi dobro došli inače im ga vracam u servis u ponedeljak na flash-ovanje.:smash:

Pa naparavi vise modova jedan za igre drugi za multimediju treci za internet cetvrti za text
tako nesto i onda samo menjas na splendid

Inace uzeo sam i ja ovaj monitor :)
Za sada je odlican

Pa dobro onda nema problema
Kad udjes u warcraft prebacis game mod kad udjes u firefox neki drugi i tako :)

Ja ni jedan ne mogu da namestim da budem zadovoljan :D

Pozdrav ljudi, imam ovaj monitor nekih 15-ak dana i bio sam zadovoljan njime. Medjutim, kada sam instalirao prvu igricu (juce), primetio sam cudno ponasanje ovog monitora. Naime, u sred igre monitor izgubi sliku i izbaci poruku NO SIGNAL, koja nakon nekog vremena nestane. Zatim, monitor pokusava da nadje rezoluciju nekih 5 sekundi (a nekad i duze) i uspe da izbaci sliku igrice, da bi posle jedno 30 sekundi ona ponovo nestala i tako u nedogled. POnekad mi ona plava led lampica promeni boju u zuto, kao kad je iskljucen komp. Pre nestanka slike sa monitora, pojave mi se neke zeleno-crvene linije duz celog ekrana.Pritom sam pokusavao sva moguca podesavanja da namestim u igri i na svim rezolucijama se ponasa isto! Cisto da napomenem da je u pitanju igra Cronicles of Riddick, a u igri Prey se isto desava samo sto je slika nesto stabilnija (imam sliku 5 min pa tek onda nestane).
To se desava samo u igrama. Imam graficku Gainward HD4850GS, gde je temperatura graficke pri igranju ove igre 52 stepena celzijusa (znaci, nije pregrejana). Ostatak konfiguracije je pod moja masina. Opcija overdrive mi je isljucena (i to sam ukljucivao i iskljucivao i isti djavo).
POmazite, sta da radim? U cemu je problem?
Hvala i pozdrav

te zelene crtice smrde na graficku,
proveri prvo nju.

Da nije regularno ponašanje... nije. Sad da li te muči grafika ili sam monitor to ćeš morati da proveriš klasičnom metodom zamene monitora sa/na drugi računar.

Hvala na odgovorima, provericu pa se javljam. Ne mogu da verujem da me grafika zeza, komp sam uzeo pre 20 dana!! Mozda mi uvalise nesto divlje

Bili ste u pravu, crkla mi graficka. Sa monitorom je sve u redu.
POZZ

Evo kupio sam ovaj monitor pa da kazem utiske za sve one koji planiraju isto.

* Dizajn je jako lep i tu nema sta da se prigovori.

* Boje su pomalo cudne,pogotovo ako se prelazi sa CRT-a,a crvena je najcudnija,ali se nakon mjesec dana naviknes i postane normalno (ko kaze da su one na CRT-u valjale mozda si se samo na njih navikao :D)

* Za igre i filmove monitor je sjajan.Nema nikakvih duhove i ne verujte onome ko kaze da ima,za igranje i filmove monitor je sjajan.

* Ipak ako se planirate bavit profesionalnim radom u Photoshopu ili Mayi ili 3dSMax ili slicno nemojte uzimat ovaj monitor treba vam nesto bolje,ali ako se planirate prije svega igrati i gledati filmove a ponekad pokrenuti poneki "ozbiljan program" ovaj monitor moze proci.

* Zakljucak:

Sto se mene tice da ponovo kupujem uzeo bih isti (jer mi je Samsung 2232BW koji je malo i skuplji od njega neverovatno ruzan sav okrugao i debeo).
Za obicne korisnike zadovoljavajuci monitor,za profesionalce ne ide (ali i cjena mu je takva zar ne ;).

Ocena 8/10.

:wave:

Ajde, budimo realni, za profesionalce i nije ova konfekcija koja se prodaje u rangu do 20.000 din.

Danas stize dotični monitor.
Prvi utisak na VGA ultra užas, na DVI odličan.

Kada uključum overdrive (držim 5 sek menu) imam mali trag na ghost testu, kada isključim traga nema.

boje mi deluju ok, izgleda da sam i ja srećnik

Nazad
Vrh Dno