KIBLA`s
Čuven
- Učlanjen(a)
- 11.12.2003
- Poena
- 680
Moja oprema
- CPU & Cooler
- i9 13900KF & NZXT kraken 360
- Matična ploča
- Asus Tuf Gaming Z690-Plus
- RAM
- 2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
- GPU
- Asus Astral 5080 OS Gaming
- Storage
- 2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
- Zvuk
- Creative Sound Blaster X3
- PSU
- Seasonic prime GX-1300
- Kućište
- Fractal Focus 2
- Monitor
- ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
- Miš & tastatura
- DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
- Laptop
- Lenovo X1
- Mobilni telefon
- BlackBerry Classic (Q20) + iPhone 13 mini
- Pristup internetu
- Kablovski internet
odredjenim bojama ali isto se ponavlja i na asusu npr. sajt http://www.livescore.com/
I da te pitam...jesi mozda kacio monitor na vga cisto me zanima da li je slika ocajna samo kod mene?
ovo se desava i kod mene,
a i na poslu sam probao, na 2232bw samsungu,
benq g2400w, LG ne znam tacno koji model, kao i dell198fp, ova tri su na analogiji,
a samsung i moj asus na DVI, i isto se desava na svim monirotima
Ja sam boje doterao i smanjio zamucenje teksta zahvaljujuci podesavanjima koja mi je preporucio cc13. Sto se tice monitora ako radis sa tekstom pojavice ti se zelena i crvena oivicijenja i to sigurno sem ako ti firmware nije neki noviji kao npr. 066. Kvaka je u tome da imas srece sa firmware-om ja naprimer nisam imao i dalje primecujem zelene i crvene ivice oko teksta ali znatno manje ali me ipak nerviraju. Odziv opet zavisi od firmware-a tek sa 066 su smanjili postojanje duhova kad se ukljuci opcija overdrive(tj. kad hoces 2ms ja jednom probao i pojavili mi se duhovi kao da imam odziv od 13ms sto ti kazes) inace kad je opcija iskljucena odziv je normalan 5ms. E sad posto sam ja puko zbog ovih zelenkastih fontova planiram da ga za neki dan lepo nosim u servis pa neka mu oni tamo sredjuju firmware ili ga menjam.
P.S. Znaci najvise me nerviraju zelenkasto crveni fontovi moja preporuka ti je ako ga uzimas da ti ga lepo uljuce pa zveknes 1680* rezoluciju odes na net (najvise se primecuju zelenkasta slova bas na bench forumu zato sto su na plavoj podlozi ili u word-u kad kucas sitinji text) ako tu ne primetis onada ti je ok firmware i slobodno ga uzmi vredi svaki dinar.
***. izgleda da nisi imao srece,
ja nemam tih zelenih ivica i crvenih,
ja sam monitor uzeo u februaru ove godine,
proizveden he u maju 2007,
takodje i OD mi ne stvara porbelem,
u igrama i filmovima nemam nikakvih duhova ni kada ukljucim OD ili iskuljucim,
inace je na off, i sve fercera,
igre su razne
jedino sto mene nervira jestu crvena slova na blavoj pozadini,
kao sto je moj potpis, e tu se javlja neko blago, vrlo blago, zamucenje,
ustvari nije to klasicno zamucenje ali je nesto,
cak to primecujem i na samsungu 2232bw, (monitor na poslu), ali u manjoj meri,
imam malo isijavanja po gornjoj i donjoj ivici,
nije mnogo ali je primetno samo kada je pozadina 100% crna,
radim ovih dana dosta sa tekstom, i nisam primeti nikakv umor ili nesto slicno,
uglovi gledanja su mu odlicni, cini mi se mozda i malo bolji nego na samsungu 2232bw, za nijanus ali ima,
boje takodje odlicne, mada ovaj samuns ima malo lepse boje,
sve ovo na DVI-u
uz podesavanja;
brightness: 90
contrast: 60
red: 90
green: 100
blue: 92
Imas ovde ghosting test za mw221u,ajde ako te ne mrzi napisi sta se desava u testu kada iskljucis/upalis overdrive.
http://www.zen24223.zen.co.uk/asus.htm
ovu cu da probam cim dodjem kuci,
Ja ne znam kada je od OD upaljen a kada ugasen,kada stavim da belo bude yes na trenutak pocrni slika,kada stavim belo na no onda se nista ne desi (ne blicne crnilo na sekund) i ne znam kada je od upaljen?a razliku u slici ne primecujem uopste,zanima me jel kod tebe blicne slika u oba slucaja ili je kao kod mene?
Ne znam da li si video na forumima da su nekima sa upgradeom firmwera nestali duhovi ali da ipak nisu dobili OD u meniu.
kada monitor blinkne oda si ukljucio OD kada se ne desi nista onda si iskljucio OD,
a kao sto si rekao i ni ne primecujem razliku.
sto se tice frimwera,
ja sam monitor uzeo iz kimtec-a, tj. dok sam radio u servisu,
kada sam ih zvao za up date, (zinulo mi dupe, iako relanu potrebu za tim nisam imao),
rekose da rade to ali treba samo oprema da im stigne, verovatno im je do sad astigla,
jer sam ih zvao u martu,
tako da HekToor mozes da vidis kod njih.
Poslednja izmena: