Nerazumem tolike hvalospeve na racun OSX. Cela stvar nevidjeno lici na famu oko Linuxa.
pogledaj programe kao sto su: QuickSilver, DefaultFolderX, SallingClickers, xGestures...
ili najsveziji, moj omiljeni primer je:
u SK 07/2008 opisuju neki program za slikanje vizit kartica telefonom kao da ih imate u digitalnom obliku... i nista.
na Mac OS X imate program koji uzme sliku iz telefona, uradi OCR i spakuje u bazu. Onda uzmete i ukucate npr. "milan" i program pronadje SVE slike na kojima NEGDE pise "milan"!!
i jos kao dodatak, u duhu danasnjeg vremena, sve je to moguce imati ONLINE...
(trenutno nemam link do programa)
eto razlike izmedju PrC programa i Mac programa.
prosto je smesno i
zalosno kako zbog pisanja, nalik tvojem, ostali ljudi ostaju uskraceni da vide i drugu stranu!
Super je, stabilniji je, brzi je, sareniji je, opensource, dzabe, al' kad dodje stani pani, nijedan junak se ne odlucuje da zaboravi Win i da kompletno migrira prema nekom drugom resenju.
koji crni Win ?!? samo zato sto nase banke kupuju online sisteme koji zahtevaju M$ ActiveX palim windows i internet explorer!
OSX ima ocigledne prednosti u audio video obradi ili u grafickoj industriji ali u svakom drugom segmentu debelo zaostaje za Win platformom. Neki ovde su ocigledno voljni da sa lakocom zaborave na cinjenicu jedan deo price cini sam OS a da drugi (i to mnogo veci deo) cini rasprostranjenost softvera koji funkcionise na doticnoj platformi. CAD, 3D modelovanje, Office primena, Gaming...Mac je nekoliko svetlosnih godina iza Win platforme po ovim pitanjima (a da ne pricamo o nekim egzoticnijim poslovnim primenama). Cak je i Lunux u ovim segmentima ima znacajno bolju ponudu od OSX. Zbog ovih stvari (zalosno je ali je tako) Microsoft moze sebi da dopusti gafove tipa Milenijum ili Vista.
ne moze! jer Mac OS X vrti bilo koji sWinjdows program bez problema +
zadrzava sve pogodnosti Mac OS X-a!! meni se Windows "pali" za par sekundi, reinstalacija traje isto tako - par sekundi...!
u danasnjem svetu kad je
Virtualizacija SVE M$ nema prava na gresku i uskoro ce ga stici sve greske koje je pravio godinama! sacekaj pa ces videti kako dolazi na pravu meru.
btw gde je Logic ili FinalCut za windows??