btw, može li neko da mi razjasni zašto Apple zvanično ne dozvoljava instalaciju OSX na PC? To mi nikada nije bilo jasno...
zato sto bi milioni ljudi pohrlili da pogledaju tu famu od OS-a i onda bi se medju tolikom publikom (neopterecenom svojom greskom sto su pljunuli gomilu para na Mac pa sad moraju da ga hvale:d) vec pronasao neko dovoljno otvorenih ociju da vikne "Car je go". :smoke:
Nerazumem tolike hvalospeve na racun OSX. Cela stvar nevidjeno lici na famu oko Linuxa. Super je, stabilniji je, brzi je, sareniji je, opensource, dzabe, al' kad dodje stani pani, nijedan junak se ne odlucuje da zaboravi Win i da kompletno migrira prema nekom drugom resenju.
OSX ima ocigledne prednosti u audio video obradi ili u grafickoj industriji ali u svakom drugom segmentu debelo zaostaje za Win platformom. Neki ovde su ocigledno voljni da sa lakocom zaborave na cinjenicu jedan deo price cini sam OS a da drugi (i to mnogo veci deo) cini rasprostranjenost softvera koji funkcionise na doticnoj platformi. CAD, 3D modelovanje, Office primena, Gaming...Mac je nekoliko svetlosnih godina iza Win platforme po ovim pitanjima (a da ne pricamo o nekim egzoticnijim poslovnim primenama). Cak je i Lunux u ovim segmentima ima znacajno bolju ponudu od OSX. Zbog ovih stvari (zalosno je ali je tako) Microsoft moze sebi da dopusti gafove tipa Milenijum ili Vista.
A odsutnost bilo kakvog kritickog stava prema OSX od strane njegovih korisnika je zabrinjavajuca. Svi zivi brze bolje zaboravljaju blamaze koje povremeno izlaze na videlo - tipa nepovratno gubljenje podataka prilikom Cut/Paste operacije u mrezi u slucaju ako dodje do prekida veze.
Sto se hardvera tice, price da van Mac sveta ne postoji kvalitet su smesne. Dell laptopovi - konkretno linija Precision - mogu da ponude istu specifikaciju kao Mac Book Pro, sve to upakovano u magnezijumsko kuciste koje je kvalitetnije (i cvrsce i lakse) od aluminijuma i to sve 10% do 20% jeftinije. Da ne pricamo sto sa Dell-om imate opciju da za te pare dobijete neku profi grafiku tipa Quadro ili FireGL sto je u Mac svetu misaona imenica.