Šta je novo?

Ubrzanje ADSL-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

abc011abc

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.07.2008
Poena
169
Mail koji sam dobio od tehničke podrške SezamPro-a:

Postovani,

Brzina ADSL prikljucaka bice povecana, pri cemu ne raspolazemo informacijama o
rokovima u kojima bi izmene brzine mogle biti izvrsene. Izvesno je da se ne
radi o roku od nekoliko dana, vec o duzem periodu.

Srdacan pozdrav,

SezamPro korisnicki servis

U prevodu: "nemamo pojma ni za koliko ce biti povecane brzine ni kada ce to biti vec smo kao i vi culi da se prica da ce povecanja biti", samo sto su zaboravili da se pricalo da ce povecanja biti u martu mesecu ove godine a sada je avgust pa jos uvek nista. Neka moderatori zatvore ovaj topic jer u njemu nema niceg konkretnog sem nagadjanja, kao i mnogo puta do sada.

nema niceg konkretnog sem nagadjanja
PA, ima jedna konkretna stvar: to se neće dogoditi baš uskoro, očigledno! A to je ipak nekakva informacija...

PS. Šta si ti, neki mod-wannabe? :) Misliš da modovi ne znaju svoj pos'o?

Neka moderatori zatvore ovaj topic jer u njemu nema niceg konkretnog sem nagadjanja, kao i mnogo puta do sada.

Pa će neko opet sutra otvotiti novu, aman pustite ljudima da pišu, pa upravo je forum pravo mesto da se diskutuje o ovakvim glasinama. Kome smetaju ovakve teme neka ih u širokom luku zaobiđu, a kako stvari stoje ima velikog interesovanja za ovakve špekulacije, jer da nema ne bi se ova tema svakog dana rađala iz mrtvih.

Kako se ljudi stalno dosete da na osnovu i najmanje sitnice otvore istu temu i opet ista (prazna) prica :wall:

@ rAMA : Pa ako ce da tracare i cavrljaju nek raspravljaju na nekim dokonim forumima te vrste... Benchmark mi ipak vazi ma mesto gde se moze naci dosta tacnih i pouzdanih informacija. Ako bi cak i postojao takav "shpekulantski"thread ,potpalile bi se mnoge vatre bzvz...A i niko ne voli laznu nadu... Mislim da je u tome poenta...

Dakle o povecanju brzine mozemo pricati samo kad se povecanje desi. Svaki info pre toga se moze uzeti kao nepouzdan. A kad se povecanje desi onda bi trebalo nasiroko da raspravljamo o tome kako se desilo..

Sve ovo pocinje da lici na spam o povecanju penisa :D

Poslednja izmena:
Ma moramo necim da se zanimamo, ponestaje tema za razgovor, a ovakve teme uvek "bodu oci" :p

Poslednja izmena:
U prevodu: "nemamo pojma ni za koliko ce biti povecane brzine ni kada ce to biti vec smo kao i vi culi da se prica da ce povecanja biti
Ima Sezam znatno pouzdaniji info nego što se čini iz ovog odgovora, ali pošto je to Telekom, i oni će na kraju odlučiti, Sezam ne može sebi da dozvoli da daje neke rokove pa da posle bude prozivan zbog toga ako ne bude tako.

Ja sam rekao pre neki dan (pa zaključaše thread) da je to gotova stvar, da se samo čeka naredba da se krene sa povećanjem brzine. To može da bude bukvalno sutra, može za mesec dana. Pretpostavljam da Telekom očekuje odgovor RATEL-a na one njihove nove cenovnike i da se zato čeka.

Nije nikakvo nagađanje po sredi, a to što vi nikom ne verujete je druga stvar.

Poslednja izmena:
Ako to ubrzanje bude Za 512 kbs, to onda znači da će najniža brzina biti 768/64, samo ne znam kolika će biti najviša i da li će moći da se dobiju paketi i sa većim uploadom?

nadaj se najboljem ocekuj najgore, nemojte unapred da slavite :(

Ako to ubrzanje bude Za 512 kbs, to onda znači da će najniža brzina biti 768/64, samo ne znam kolika će biti najviša i da li će moći da se dobiju paketi i sa većim uploadom?

To mozda kod telekoma,Sezam a mislim i ostali provajdei najmanje imaju 512. paketa sa boljim odnosom up/down nece biti sigurno,odnos ce ostati 1:8 ili ce biti 1:16.

Poslednja izmena:
Na kraju krajeva i SBB bi u tom trenutku morao da menja svoje cene i brzine, ali mora neko prvi da povuce nogu.

U kakvom je stanju SBB, bolje da ne dira nista...

@tema

Bolje ovakva tema, nego ona gde se kuka sto je net skup...

Imam utisak da neko po usima bije ljude da ulaze u teme o povecanju brzine interneta... ni na jednom drugom forumu nisam video toliko ljudi koji samo troluju LOCK LOCK... ko da oni placaju bandwidth kod provajdera pa se brinu...

Interesantno je da nisam dobio takav mail a njihov sam korisnik. abc011abc, ti si ih pitao ili si dobio mail bez ikakvog upita?

Evo šta je na Sezamovim konfama javio čovek iz YUPAK-a:

I definitivno:
1. 512/64 > 768/64
2. 1024/128 > 1536/128
3. 1536/192 > 2048/192
Dakle, za dva najniža paketa brzina će se uvećati za 50%, upload ostaje isti.

Pošto je reč o čoveku koji je direktno angažovan upravo na ovome, mislim da se ovaj info može smatrati veoma pouzdanim.

Ja sam recimo na 1024/128 i bez razmisljanja bih prihvatio 512/256 po istoj ceni. Kad ce upload da dodje na red? :S

Kad ce upload da dodje na red? :S
Ja sam to odavno rekao, onda kad ja budem direktor Telekoma. :d Nisam ja kriv što Bench zajednica nije dovoljno zalegla da ja dođem na to mesto, sad se patite sa ovakvim brzinama. :smoke:

Interesantno je da nisam dobio takav mail a njihov sam korisnik. abc011abc, ti si ih pitao ili si dobio mail bez ikakvog upita?
naravno da sam ih pitao ;) pošto sam prethodno čuo od ljudi kojima prilično verujem da će se to desiti!

@ wiz: 768 bi mi bilo baš potaman! :) Rapidshare Free onda može punom brzinom, a uz to bez problema mogu i Net radio i surf! Fino, fino... iz tvoje tastature u božje oči :D

Evo šta je na Sezamovim konfama javio čovek iz YUPAK-a:

Dakle, za dva najniža paketa brzina će se uvećati za 50%, upload ostaje isti.

Pošto je reč o čoveku koji je direktno angažovan upravo na ovome, mislim da se ovaj info može smatrati veoma pouzdanim.
Ako ne diraju cene ja necu da se bunim... ali sam ipak ocekivao malko vise... ovako umesto dupliranja dobijamo osrednje povecanje... i sustinski nismo dostigli zemlje u okruzenju...

Ako ne diraju cene ja necu da se bunim... ali sam ipak ocekivao malko vise... ovako umesto dupliranja dobijamo osrednje povecanje... i sustinski nismo dostigli zemlje u okruzenju...
Prvo su imali ideju da dupliraju, zatim da povećaju svima linearno za 512 kbps, da bi na kraju odlučili da povećaju za 50% bez povećanja brzine uploada, što je bedno.

Jeste da smo mi startovali sa 256 kbps ADSL-om pa ovo nekome može izgledati kao WOW!, ali ljudi, to je bilko pre više od dve godine, koliko su za to vreme povećane brzine ADSL-a na Zapadu, ili da ne idemo mnogo daleko, u Hrvatskoj?!

Nema opravdanja za ovako malo povećanje brzine.

Prvo su imali ideju da dupliraju, zatim da povećaju svima linearno za 512 kbps, da bi na kraju odlučili da povećaju za 50% bez povećanja brzine uploada, što je bedno.

Jeste da smo mi startovali sa 256 kbps ADSL-om pa ovo nekome može izgledati kao WOW!, ali ljudi, to je bilko pre više od dve godine, koliko su za to vreme povećane brzine ADSL-a na Zapadu, ili da ne idemo mnogo daleko, u Hrvatskoj?!

Nema opravdanja za ovako malo povećanje brzine.
Ma... nije ni 50% zadnji paket dobijas svega 25%... nije to nista posebno zaista... bolje da ove postojece nisu dirali ali da su ponudili neke jace za ljude kojima treba... ali dobro... da vidimo sta ce zaista da se desi...

You want more bandwidth eh? Well, you CAN'T HANDLE MORE BANDWIDTH!!!

Sto se mene tice, vise bih se radovao da se mrdnem sa 64k na 128k up, nego tih dodatnih 256k na postojecih 512k down. Makar bi mi voice chat radio normalnije. Prilicno bedno i razocaravajuce s obzirom na pricu o dupliranju za koju su vec i ptice na grani cule...pre godinu dana.

To mozda kod telekoma,Sezam a mislim i ostali provajdei najmanje imaju 512. paketa sa boljim odnosom up/down nece biti sigurno,odnos ce ostati 1:8 ili ce biti 1:16.

pa znas kako znajuci da je telekomu svabija uzor bice na kraju 1:16(UP/DL)

samo se nadam da ce to skoro..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno