Šta je novo?

Race Driver: GRID

Joj bre, nesto mi mrsko da citam ove redove o problemima sa drajverima. Ukljuci ovo, iskljuci ono... Mislio sam da je Ati u potpunosti ovladao svojim drajverima :D.

Naprzio sam se zestoko na 4850...

Jeste da je off ali šta će ti 8800GTS, a kamoli 4850 na 17'' CRT tj vidljivih 16''?

Hvala ti, potpuno sam zaboravio na taj detalj u celoj ovoj frci oko instalacija. Ukljucio sam AOD i sada regulacija rada ventilatora na GPU radi kako treba. Pozdrav. A za GRID videcemo, valjda ce izbaciti neki patch za ovaj 4850.

Aj sad opet probaj dal funkcionise GRID, ja bas razmisljma da ove nedelje uzmem tog PowerColor-a.
,)

Jeste da je off ali šta će ti 8800GTS, a kamoli 4850 na 17'' CRT tj vidljivih 16''?

Naravno.
Prvo u planu je 22" monitor, pa tek onda graficka.
Tako da nema problema, jer nema para :D.

Mada ne bih morao odma da kupujem graficku sa novim monitorom, mogao bih da igram sve igre na 1440x900...

Ali velika je nedoumica, da li kupiti 4850 ili 4870. Ono sto me odbija od 4870 je sto bih dao 70e vise, a dobio bih kartu koja i dalje ne moze da "vozi" Crysis u najvecim podesavanjima, a kasnijom prodajom ove karte bih vise izgubio u odnosu na 4850.

Tako da je jedini logican izbor, tj. best buy - Ati 4850.

Aj sad opet probaj dal funkcionise GRID, ja bas razmisljma da ove nedelje uzmem tog PowerColor-a.
,)

Ma nista, i dalje ista stvar, GRID jednostano ne radi. Izvozim jednu trku i kada potvrdim na kraju da nastavi sa karijerom, pukne i vrati me na desktop. Na zalost pri tome uopste ne upamti izvozenu trku (sto je i logicno jer pukne pre snimanja trenutne pozicije). Nije pomoglo ni gasenje VPU recovery u CCC, niti vracanje na stariji drajver. Cak ni ponovna instalacija WinXP (ovaj put SP2, posto sam prethodni dan stavio SP3) nije dala nikakv rezultat. Nece i nece... Verovatno ce se pojaviti neki patch koji ovo resava jer vidim da nisam usamljen sa ovom serijom kartica...

Ma nista, i dalje ista stvar, GRID jednostano ne radi. Izvozim jednu trku i kada potvrdim na kraju da nastavi sa karijerom, pukne i vrati me na desktop. Na zalost pri tome uopste ne upamti izvozenu trku (sto je i logicno jer pukne pre snimanja trenutne pozicije). Nije pomoglo ni gasenje VPU recovery u CCC, niti vracanje na stariji drajver. Cak ni ponovna instalacija WinXP (ovaj put SP2, posto sam prethodni dan stavio SP3) nije dala nikakv rezultat. Nece i nece... Verovatno ce se pojaviti neki patch koji ovo resava jer vidim da nisam usamljen sa ovom serijom kartica...

A ostalo?

@markonirs jesi li u grafickim podešavanjima u samoj igri isključio AA, tj. stavio ga na off, ili ga isključio čak u samom CCC-u? Meni je na kraju to pomoglo, više nego sve ostalo. :wave:

markonirs@
Neznam u cemu je tebi problem,imam istu karticu i grid sljaka ko lud 1440x900 sve na fulu sa AA bez ikakvog patch-a.Probano i sa Win XP SP2 i na Visti

@markonirs jesi li u grafickim podešavanjima u samoj igri isključio AA, tj. stavio ga na off, ili ga isključio čak u samom CCC-u? Meni je na kraju to pomoglo, više nego sve ostalo. :wave:

Nisam iskljucio u igrici, sva su mi podesavanja ukljucena, rezolucija 1680 x 1050, i sve na max. Nisam probao da iskljucim u samoj igrici. Iskljucio sam VPU recovery u CCC...Probacu danas da iskljucim u igrici, ali cinjenica je da postoji neki konflikt izmedju kartice i ove igrice. Instalirao sam DIRT i KRIZU sve na max. podesavanja i sve radi bez problema. Problem samo sa GRID-om...

Poslednja izmena:
Jel neko za duel Viper vs Skyline preko neta?? Igra ima eXtra dobar multiplayer za igranje ONLINE.

Evo ovako, probao sam sve varijante. Gasio i VPU recovery u CCC, gasio i AA u samoj igrici, smanjivao rezoluciju na 1440x990. Rezultat je uvek isti. Igrica radi kao sat do momenta kada zavrsim trku i kliknem na Continue. Odmah posle toga sam na desktopu sa iskljucenom igricom i bez snimljene trke koju sam upravo zavrsio. Instalirao sam i Flat Out Ultimate Carnage, sve na max i popaljeno, radi kao sat. Crysis takodje, DIRT takodje. GRID nece pa nece. Nema sanse da bude bilo sta osim neslaganje ovog Power Color-a 4850 sa samom igricom. Mozda neki naredni drajver to resi, ili neki patch za igricu. Videcemo...

Evo ovako, probao sam sve varijante. Gasio i VPU recovery u CCC, gasio i AA u samoj igrici, smanjivao rezoluciju na 1440x990. Rezultat je uvek isti. Igrica radi kao sat do momenta kada zavrsim trku i kliknem na Continue. Odmah posle toga sam na desktopu sa iskljucenom igricom i bez snimljene trke koju sam upravo zavrsio. Instalirao sam i Flat Out Ultimate Carnage, sve na max i popaljeno, radi kao sat. Crysis takodje, DIRT takodje. GRID nece pa nece. Nema sanse da bude bilo sta osim neslaganje ovog Power Color-a 4850 sa samom igricom. Mozda neki naredni drajver to resi, ili neki patch za igricu. Videcemo...

Evo i jednog novog zapazanja. Dok god igram neki od onih pojedinacnih izazova, trku po trku, mogu igrati stalno bez problema, koliko hocu utrka. Problemi se odnose na deo kampanje (grid). Na tom glavnom delu igrica se gasi posle svake trke pre snimanja pozicije. Znaci mogu igrati pojednicane trke koliko hocu, problem se odnosi na prvu stavku tj. kampanju.

Rešio sam problem.
Instalirao sam igru, instalirao 1.2 peč, iskoristio stari lek, onaj koji je došao sa igrom, skinuo novu sliku i pratio uputstva.
Ne koristiti novi lek.

Ako ti nije problem, baci ovde na forum ili na mail neko uputstvo kako si resio problem jer ja vise nemam ideju. Link ka tom starom leku i sl. Hvala.

Evo cisto radi informacije, situacija se bitno popravila. Instalirao sam igricu, patch 1.2 i lek od igrice (ne iz paketa patch-eva). Sad igrica radi duzi vremenski period, znaci odvozim 3-5 trka u kampanji nakon cega igra puca kako je to opisano. Ovo je bitno bolja situacija od one do danas, kada je igra pucala posle svake trke. Znaci problem je delimicno resen kao u situaciji u postu iznad. Hvala na ideji...

Poslednja izmena:
Kakvi su utisci posle instalacije 1.2 Patch-a?

Poslednja izmena:
Koja muzicka treba da se ima da bi u audio mogao da ukljucim hardwersku akceleraciju?! Audigy 1 mi ovde nepostoji?

Pazi kad ni meni sa X-fi xtreme music ne radi HW zvuk. Verovatno treba patchovati igru, driveri za X-fi su josh topli.

Sve vreme sam u game modu, nije bilo do toga. Juce kasno sam instalirao novi windows, sad radi :) Bilo mu je vreme svakako.

nadji konfig od igre i rucno namesti Hw=1 (prepoznaces opciju kad je vidis). Razlika izmedju SW zvuka i HW zvuka (na mom live-u) je apsolutno nikakva.

sta to znaci ? Mislim, ako imas dobru zvucnu i ukljucis HW sound u GRID-u da li 5450 daje bolji zvuk ? to je poenta, ja mislim da je isto posto nisu nista posebno kodirali za to...mozda gresim...

Ps. Sad se tu sirish, a sa mora sam morao da glasam za tebe :D

Jel drk.... ovo jos nekog ? nece da pokrene inst. ( Vista x64 )
Inace, skino sam sa rapida ..

Isto je i kad idem setup, a ovo je sa autorun

Prilozi

• Griddd.jpg
    Griddd.jpg
    153.5 KB · Pregleda: 76
Poslednja izmena:
Malocas sam instalirao na Vistu x64...bez problema.Verovatno je stvar do verzije (ponovonapunjeni je kod mene).

Ma video sam i na gamespot forumu da je neki lik imao isti prob.
Kao Vista se istripovala i odjednom mu sad pokrene bez prob.
A isto sam ovo imao i pre reinstal. sistema za 1-2 driver-a za kartu kao isto ovo kaze ..

Tako da mora da je do Viste da se nesto tripuje a cimanje mi da po 3 put za 3 dana reinst. sistem ...

E reci mi samo onda da li su iste velicine autorun (1.386kb) i setup(370kb) ?

^***. obrisao sam imidz, ne mogu ponovo da raspakujem...
Meni se nesto slicno desilo kod BF2 instalacije, instaler je izbacio poruku da igra nije testirana ni na cemu osim winXp 32 bit, i to je sve.Instalacija prosla najnormalnije, i igra sljaka...
Mozda i jeste do viste, ja ovu moju redovno updateujem, moguce da je do toga (win installer mi pada na pamet)..

Ljudi ,jel imate vi problema pri upravljanju? Auto skace kao nenormalan...jel ja tripujem il je ovo neupravljivo???

Pusti nekada gas zmaju :D

xaxax, lud si !!!
btw, ponovonapunjeni jedino izbacuje dobre igrice :)

sta to znaci ? Mislim, ako imas dobru zvucnu i ukljucis HW sound u GRID-u da li 5450 daje bolji zvuk ? to je poenta, ja mislim da je isto posto nisu nista posebno kodirali za to...mozda gresim...

Naravno da je bolje kada imaš zvučni koja će moći hardverski da tera, ali ako nemaš onda je sa ovim zvučnicima bolje nego sa nekim bez hardvera toga tipa. Mislim, dovoljno je i mp3 da čuješ na 6 kanala direkt i sound modu i sve ti je jasno. Upravo to mi je i prednost kada dobijem boost na centralni zvučnik i čujem motor onako kako treba ;)

bole083; ipak je ovo najstrašnija arkada, ne znam šta si očekivao. Hoćeš bolju fiziku, zna se šta treba da igraš :wave:

Nazad
Vrh Dno