Šta je novo?

Race Driver: GRID

Ja sam probao jednom samo drajvere bez CC-a, i radio je GRID malo duže prije nego što pukne zbog VPU recovery-ja, ali se opet isto dešavalo (nego mi treba CC zbog TV-out-a, pa sam ga opet instalirao, a GRID sam prežalio :) ).

@studiovpc instaliraj samo drajver, bez CCC-a, ali instaliraj i AtiTrayTools, u njemu postoji opcija za iskljucivanje VPU Recovery-a, kojeg jedino mozes iskljuciti ako imas CCC. E sada, to resenje radi na XPSP3, a kako ce raditi na Visti x64, probaj pa ces videti, ne bi trebalo da predstavlja problem isklucivanje VPU Recovery-a. :wave:

Problem je u sledećem:

Vista (32/64) has its own functionality like VPU Recover. So even if you disable ATI's VPU recover, Windows itself will restart your video driver

Meni se desavalo da kola pozelene.Eto jednostavno im se hoce i u sred trke,ili moja ili protivnicka kola postanu zeleno-roze.Pomaze jedino izlazenje iz igre.A jeste li primetili onaj ogroman fajl na c particiji u koliko se izadje sa alt+f4?

meni radi

evo ovako stoje stvari probao sam i samo driver da ostavim bez ccc i sve je isto u stvari igra uvek pukne samo kad zavrsim neki event znaci odvozim 1 i 2 trku i odmah posle pukne, bilo koja trka znaci... izgleda da je ovo problem u losem narodnom leku... ne znam vise u cemu je stvar a bas mi se igra igrica... no tu je i DMC4 da utoli zedj za igranjem hehhehe

177.35

skinuo sam poslednje sa nvidiinog sajta i sa sajta "XFX" i opet ne radi dodje do intro-a i to je to

pa skines verziju za xp (meni rade na xp_u) samo ti treba modifikovani nv4disp.inf da moze da se instalira na sve nv kartice. otpakujes .exe fajl u neki folder pa onda u njega otpakujes ovaj fajl iz attachmenta i pokrenes setup.exe.

Prilozi

• nv4_disp.zip
    9.8 KB · Pregleda: 39
Poslednja izmena:
probao i ne radi ne mogu da instaliram drajvere posto ne moze da nadje kompatibilan hardver

Poslednja izmena:
pa jesi stavio ovaj modifikovani nv4disp.inf?

Grid radi na 9600gt sa drajverima 175.19 samo mora da se skine patch 1.2 i radi bez problema.Patch odgovara samo za DVD verziju.

imas neki cudan 9600gt...Ja nit imam patch nit te drajvere i radi mi grid :) (a i menjao sam sve verzije drajvera od kad sam ga instalirao i radio je normalno)

evo ovako stoje stvari probao sam i samo driver da ostavim bez ccc i sve je isto u stvari igra uvek pukne samo kad zavrsim neki event znaci odvozim 1 i 2 trku i odmah posle pukne, bilo koja trka znaci... izgleda da je ovo problem u losem narodnom leku... ne znam vise u cemu je stvar a bas mi se igra igrica... no tu je i DMC4 da utoli zedj za igranjem hehhehe

Identičan problem i kod mene. Imam 8800GT, probao sam da menjam drajvere, instalirao 1.2 peč, nove lekove sa GCW i ništa.
:wall:

Poslednja izmena:
^Nikakvi lekovi (mala slika je u pitanju), drajvere izredjao od 15x, do 177.xx igra nijednom nije pukla.A i onaj problem sa ubrzavanjem je nestao kako se i pojavio...verovatno bio los dan za moj komp :p

DALI JE NEKO NASAO RESENJE ???

Sveza instalacija WinXP SP3, Novi CCC 8.7. Grafika PowerColor 4850, kreiran profil u CCC i temperatura spustena na "pristojnih" 55 stepeni, u igricama ide na oko 75 stepeni. Takodje u CCC iskljucen taj famozni VPU Recover. Nista ne pomaze. Igrica iskace na desktop vec u toku prve voznje. Da li ima pomoci u vracanju na stariji CCC, da probam 8.6. Ili neko drugo resenje???

Mozda ponovna instalacija OS-a Vista. Nemam pojma. Napominjem da sigurno nije problem u nekom drugom delu hardvera jer sam do juce imao u masini nVidia 8800GTS 320MB. i radio je bez problema (istina bio je instaliram OS Vista na masini)...

Poslednja izmena:
Pored 1.2 patch, treba i 1.2 glavni exe file, ne radi sa provobitnim koji "ide" uz disk. Posle toga igra radi extra.

DALI JE NEKO NASAO RESENJE ???

Sveza instalacija WinXP SP3, Novi CCC 8.7. Grafika PowerColor 4850, kreiran profil u CCC i temperatura spustena na "pristojnih" 55 stepeni, u igricama ide na oko 75 stepeni. Takodje u CCC iskljucen taj famozni VPU Recover. Nista ne pomaze. Igrica iskace na desktop vec u toku prve voznje. Da li ima pomoci u vracanju na stariji CCC, da probam 8.6. Ili neko drugo resenje???

Mozda ponovna instalacija OS-a Vista. Nemam pojma. Napominjem da sigurno nije problem u nekom drugom delu hardvera jer sam do juce imao u masini nVidia 8800GTS 320MB. i radio je bez problema (istina bio je instaliram OS Vista na masini)...

Upravo sam formatirao disk, instalirao WinXP SP2, stavio prethodnu verziju drajvera i opet nista. Sto je najinteresantnije, ovaj put mi fazon sa profilom CCC za ubrzanje speed fan-a nije prosao, naime kartica potpuno ignorise moje kreirane profile sa povecanim brojem obrtaja. Temperatura se vratila na dobro poznatih 80 stepeni. Na RIVA TUNER uopste ne reaguje, cak ni posle reinstala riva tuner ne prepoznaje karticu tako da ne mogu da iz nje eventualno ubrzam hladjenje.

Ima li nesto slicno rivi, sto moze da se iskoristi za podesavanje speed fan-a???

Od GRID-a cu izgleda morati do daljnjeg da dignem ruke. Ostaje samo alternativa u vidu instalacije Viste, da probam i to....

Poslednja izmena:
Upravo sam formatirao disk, instalirao WinXP SP2, stavio prethodnu verziju drajvera i opet nista. Sto je najinteresantnije, ovaj put mi fazon sa profilom CCC za ubrzanje speed fan-a nije prosao, naime kartica potpuno ignorise moje kreirane profile sa povecanim brojem obrtaja. Temperatura se vratila na dobro poznatih 80 stepeni. Na RIVA TUNER uopste ne reaguje, cak ni posle reinstala riva tuner ne prepoznaje karticu tako da ne mogu da iz nje eventualno ubrzam hladjenje.

Ima li nesto slicno rivi, sto moze da se iskoristi za podesavanje speed fan-a???

Od GRID-a cu izgleda morati do daljnjeg da dignem ruke. Ostaje samo alternativa u vidu instalacije Viste, da probam i to....

Proveri da li ti je ukljucen ati overdrive...

Proveri da li ti je ukljucen ati overdrive...

Hvala ti, potpuno sam zaboravio na taj detalj u celoj ovoj frci oko instalacija. Ukljucio sam AOD i sada regulacija rada ventilatora na GPU radi kako treba. Pozdrav. A za GRID videcemo, valjda ce izbaciti neki patch za ovaj 4850.

Joj bre, nesto mi mrsko da citam ove redove o problemima sa drajverima. Ukljuci ovo, iskljuci ono... Mislio sam da je Ati u potpunosti ovladao svojim drajverima :D.

Naprzio sam se zestoko na 4850...

Kako da namesti rezoluciju 1680x1050?najveca sto mi nudi je 1280x1024:mad:

Poslednja izmena:
koliko ti memorije ima graficka?

Nazad
Vrh Dno