Šta je novo?

OCZ DDR2 Memorije

monteniger

Slavan
Učlanjen(a)
26.10.2007
Poena
304
planirao sam da uzmem neku od ovih memorija pa da mi kazete koja je najbolja od njih jer je razlika izmedju najjevtinije i najskuplje 4-5 evra

1- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
2- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/EPP/CL 4-4-4-15 3- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Platinum R2 XTC/CL 4-4-4-15 /Kit
4- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ SOE XTC/CL 5-5-5-12/kit
5- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Titanium XTC/CL 3
6- Memorija DIMM DDR2 2x1GB, 800MHz OCZ Gold XTC/CL4 kit
i sto je bolje titanium,platinum ili gold?
hvala

I ja pitao čoveka fonom 5 puta koja je to tačno memorija za te pare, jer upravo gledam u cenovnik gde joj je cena 5,838din. Danas spuštena cena :banana:

Uf, ovo bash i nije fer...

U subotu 2. avgusta (pre tri dana) sam u Alti maloprodaji (WinWin) porucio OCZ DDR2 2x1GB, 1150MHz Reaper Heatpipe HS/CL5/Kit (http://www.winwin.rs/index.php?page...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=34)

Memoriju sam podigao istog dana po ceni od 6350 dinara.

Interesuje me da li postoji neki odredjen razlog zbog cega je cena sada skoro 30% posto niza? Ovo pitam posto se trenutno ne osecam kao veoma pametan i informisan kupac? Zvao sam i Alti direktno i niko ni u jednom trenutku nije pomenuo potencijalnu nivelaciju cena, 30% ipak nije zanemarljivo i takve se stvari obicno ne odlucuju preko noci.

Moram priznati da postoji odredjeno nezadovoljstvo sa moje strane, posto sam 3 dana kasnije mogao da uz manju doplatu dobijem duplo vise memorije.

Ispadam magarcina, zar ne? :trust:

Bezveze:mad:

Poslednja izmena:
Zapitao sam se da li postoji neko na Benchu ko je ovako lose prosao. Stvarno je bedak i imas svaki razlog da budes nezadovoljan.
Bilo je skoro u vestima da su neki proizvodjaci grafickih kartica refundirali razliku u ceni kupcima high-end nVidia grafickih posle obaranja cena. Ali to je bilo u Americi i Kanadi. Ostatak sveta je kresanjem cena prakticno ostao bez svote reda 100$....

Zasto si ispao magarcina? Zato sto nisi znao da ce sutra pojeftiniti....... Pa kad bi tako razmisljao ja bi svake nedelje ispadao magarac ( kladionica ) . To je moglo da se desi svakome , jednostavno nisi imao srece...... ***

Zasto si ispao magarcina? Zato sto nisi znao da ce sutra pojeftiniti....... Pa kad bi tako razmisljao ja bi svake nedelje ispadao magarac ( kladionica ) . To je moglo da se desi svakome , jednostavno nisi imao srece...... ***

Verovatno je zakacio zadnji komad po staroj ceni *** evro je padao zadnje vreme a ta memara je verovatno bila po staroj ceni. Zvao sam dvojicu dilera da se i ja ogrebem o dobru cenu ako moze ,ali nema vise te memare na raspolaganju,kaze lik stize nova tura po toj ceni po kojoj si ti zamalo kupio. Jednostavno si zakacio prelaz izmedju dve narudzbine i obaranje cena i lose si prosao. Da je bilo poskupljenje u pitanju ti se ne bi zalio da si ustedeo ali desava se. I ja sam prosle godine slicno prosao kupio 2x1gb memare i za 20 dana mogao uz smesnu doplatu da uzmem 4gb, ali to je konkurencija...

Poslednja izmena:

pogresna analogija...

Uostalom ....... 30% ..... ne 5%, ne 10% ...... vec 30%:wall:

U subotu sam zvao, ni jedna maloprodaja nije imala memoriju na stanju. Na Alti sajtu cena je oko 5900, WinWin oko 6300. Zovem Alti i kazu mi da zovem maloprodaju u Balkanskoj ulici. Zovem maloprodaju opet i kazu mi da mogu da dovuku memoriju iz magacina. Kada su dovukli memoriju zvali su me da dodjem da podignem. U ponedeljak je nova cena.

***, nisam imao srece... neka ostane na tome:wall:

Verovatno je zakacio zadnji komad po staroj ceni *** evro je padao zadnje vreme a ta memara je verovatno bila po staroj ceni. Zvao sam dvojicu dilera da se i ja ogrebem o dobru cenu ako moze ,ali nema vise te memare na raspolaganju,kaze lik stize nova tura po toj ceni po kojoj si ti zamalo kupio. Jednostavno si zakacio prelaz izmedju dve narudzbine i obaranje cena i lose si prosao. Da je bilo poskupljenje u pitanju ti se ne bi zalio da si ustedeo ali desava se. I ja sam prosle godine slicno prosao kupio 2x1gb memare i za 20 dana mogao uz smesnu doplatu da uzmem 4gb, ali to je konkurencija...

Kako sam uhvatio zadnji komad? Zar gore pomenuti momak nije dobio memoriju po novoj ceni. Alti veleprodaja mi je rekla da memorija ima, ne "cekajte da proverim, pise da imamo samo jedan" vec "memorija ima". Kanal je sigurno isti, cena identicna, 99% kanal isti.

Ne bih ulazio u "sta bi bilo kad bi bilo" ali kada, kada je nesto poskupelo 30%!?!? Budimo realni. Uostalom, imali biste definitivno srecnog i zadovoljnog kupca, a ovako... bezveze.

Mali tip .. kada se "planiraju" tako velike nivelacije, dan-dva pre toga se najavi (makar kao marketinska akcija), da ispadnete fer ...... ovako, kupac se jede zato sto je nemocan .... i nije imao srece, my arse!

Poslednja izmena:
Uf, ovo bash i nije fer...

U subotu 2. avgusta (pre tri dana) sam u Alti maloprodaji (WinWin) porucio OCZ DDR2 2x1GB, 1150MHz Reaper Heatpipe HS/CL5/Kit (http://www.winwin.rs/index.php?page...facturer_id=0&option=com_virtuemart&Itemid=34)

Memoriju sam podigao istog dana po ceni od 6350 dinara.

Interesuje me da li postoji neki odredjen razlog zbog cega je cena sada skoro 30% posto niza? Ovo pitam posto se trenutno ne osecam kao veoma pametan i informisan kupac? Zvao sam i Alti direktno i niko ni u jednom trenutku nije pomenuo potencijalnu nivelaciju cena, 30% ipak nije zanemarljivo i takve se stvari obicno ne odlucuju preko noci.

Moram priznati da postoji odredjeno nezadovoljstvo sa moje strane, posto sam 3 dana kasnije mogao da uz manju doplatu dobijem duplo vise memorije.

Ispadam magarcina, zar ne? :trust:

Bezveze:mad:

Nisi ispao magarcina, jednostvano ni ljudi koji koriguju cene ne znaju uvek sta ce da bude za 2-3 dana. Veruj mi znam kako se osecas,ali niko nije vidovit, za 7-10 dana ce poskupeti memorije ili jos vise pojeftiniti ,pa ce biti jos vise nezadovoljnih ili zadovoljnih kupaca (zavisi kad je kupio memoriju). To sto se desava sa tumbanjem cena svake sedmice je sasvim normalno mesec dana pred pocetak sezone (veleprodaje se takmice ko ce biti najnizi sa cenom , maloprodaje sa ponudom i cenom) tako da je uvek tako kad je rat na trzistu.

Nisi ispao magarcina, jednostvano ni ljudi koji koriguju cene ne znaju uvek sta ce da bude za 2-3 dana. Veruj mi znam kako se osecas,ali niko nije vidovit, za 7-10 dana ce poskupeti memorije ili jos vise pojeftiniti ,pa ce biti jos vise nezadovoljnih ili zadovoljnih kupaca (zavisi kad je kupio memoriju). To sto se desava sa tumbanjem cena svake sedmice je sasvim normalno mesec dana pred pocetak sezone (veleprodaje se takmice ko ce biti najnizi sa cenom , maloprodaje sa ponudom i cenom) tako da je uvek tako kad je rat na trzistu.

Razumem ja to ......... ali subota popodne .... nedelju ne radimo .... ponedeljak!?!? Govorimo o samo par sati efektivnog radnog vremena. Iskreno se nadam da je tlo ipak malo tvrdje pod IT nogama.

Ne znam sto se svi trude da ovo objasne kao normalnu situaciju? Imali smo Reaper modele od 800MHz za 55e, 1066MHz za 60e i 1150MHz kao top model za 75e. Prakticno preko noci je taj top model pao na 50e, a ostali modeli ostali na svojim starim cenama. Ne pricamo ovde o globalnom padu cena RAM memorije i slicno, vec o jednoj trzisnoj anomaliji gde je Hajzl izvukao deblji kraj. Ali sad se nista tu ne moze uraditi, osim da se kupi dobar RAM za male pare :)

Kako sam uhvatio zadnji komad? Zar gore pomenuti momak nije dobio memoriju po novoj ceni. Alti veleprodaja mi je rekla da memorija ima, ne "cekajte da proverim, pise da imamo samo jedan" vec "memorija ima". Kanal je sigurno isti, cena identicna, 99% kanal isti.

Ne bih ulazio u "sta bi bilo kad bi bilo" ali kada, kada je nesto poskupelo 30%!?!? Budimo realni. Uostalom, imali biste definitivno srecnog i zadovoljnog kupca, a ovako... bezveze.

Mali tip .. kada se "planiraju" tako velike nivelacije, dan-dva pre toga se najavi (makar kao marketinska akcija), da ispadnete fer ...... ovako, kupac se jede zato sto je nemocan .... i nije imao srece, my arse!

Uhvatio si zadnji komad iz VP-a to je tacno. nema ih vise to mozes da proveris kod bilo kog dilera neka pogleda na nasem lageru, jedino ako je nekome ostao komad u radnji od stare ture mozda dobijes po novoj ceni da ocisti lager.
Znam sta pricam jer ja korigujem cene za brend i nisam ni znao da ce da bude pojeftinjenje dok me u ponedeljak ujutru nije sacekao novi cenovnik sa nizim cenama (i onda brze bolje skidaj cene pre konkurencije, dok je roba na putu da se ovo malo rasproda po nizoj ceni sto pre). Ne mogu znati unapred ko je kupio po kojoj ceni u MP ,zao mi je zbog toga sto si platio vise,ali kad budes sledeci put nesto uzimao javi mi se napravicu ti DIL sa cenom.

A Sto se tice najave pada cena,to nijedna od VP ne radi dok im roba ne bude vec u magacinu jer onda dajes konkurenciji sve informacije sta i po kojoj ceni ces prodavati.A dan dva pre toga je bio vikend i nije se ni znalo da ce tliko pasti :(
Inace ovaj model Reapera je drasticno pao jer je OCZ zaglavio sa kolicinom pa cisti lager jednostavno objasnjenje koje se desava ,ali ne retko.

Poslednja izmena:
Razumem ja to ......... ali subota popodne .... nedelju ne radimo .... ponedeljak!?!? Govorimo o samo par sati efektivnog radnog vremena. Iskreno se nadam da je tlo ipak malo tvrdje pod IT nogama.

Nemas pojma koliko je IT u Srbiji nestabilan, jedni propadaju drugi nicu kao pecurke. Pravi je Haos, kad bi sedeo u mojoj fotelji jedan dan video bi koja je to krvava borba za mesecni promet i target.

Ne znam sto se svi trude da ovo objasne kao normalnu situaciju? Imali smo Reaper modele od 800MHz za 55e, 1066MHz za 60e i 1150MHz kao top model za 75e. Prakticno preko noci je taj top model pao na 50e, a ostali modeli ostali na svojim starim cenama. Ne pricamo ovde o globalnom padu cena RAM memorije i slicno, vec o jednoj trzisnoj anomaliji gde je Hajzl izvukao deblji kraj. Ali sad se nista tu ne moze uraditi, osim da se kupi dobar RAM za male pare :)

Pa da ali treba sacekati nove cene i za ostale modele kojih trenutno i nema u ponudi

Pa da ali treba sacekati nove cene i za ostale modele kojih trenutno i nema u ponudi

Bice manjih pomeranja za sve proizvode gore-dole, ali ovaj reaper je bas izuzetak jer je trenutno extra cena. Za ostalo ce bi neznatnih oscilacija pre ili kasnije toga mora biti.
Pogotovu obratite paznju na trziste kulera krajem ove i sledece sedmice jer ce tu biti oscilacija svih brendova pazite sta kupujete po kojoj ceni (na kraju cimnite mene za info da se ne zeznete).
Stize Thermalright u Srbiju i to perjanice iz ponude (cpu,nb,mosfet,gpu).
Takodje ce stici i novi brend kucista srednje i vise klase koji ce uzdrmati malo trziste.

Poslednja izmena:

Nije to tako neobicno i desava se kada se linija nekog proizvoda gasi, cisti lager, reaguje na konkurenciju itd... Evo intel je oborio cene procesora preko noci iz E8xxx serije pa sada 8190, 8200, 8300 i 8400 kostaju isto a tek se zeznuo ko je kupio E8500 jer mu je cena pala za ~50e. ***a neko uvek nagraba a neko dobro prodje that's life:smoke:.

Sklopio mašinu:

Q6600
Gigabyte GA-EP45-DS3R
OCZ 2GB PC2-9200 Reaper HPC Edition (Micron D9GMH (B6-3))
Asus 4870, 512MB DDR5
LC Power 650W

Samo da instaliram Win, pa da igre počnu :-devil-:

Da li je znate koje cipove ima OCZ Reaper 9600 2x1GB? Pre su bili Microni ali sada ...?

Isto tako me zanima kako su se pokazali OCZ Reaper PC6400 2x2GB moduli sto se overklokabilnosti tice?

Hvala!

Vrh Dno