Šta je novo?

MSI Wind - diskusija

Uzeli smo rozi |))
da sam uzeo beli (koga bih cekao par dana ili crni koga jos nema) bio bih u iskusenju da ga zaplenim i da ga stalno nosam sa sobom... ovako rozog ce me biti blam, pa ce ipak biti zenin ko sto je i bilo predvidjeno |)

lepo radi xp, mislim da je solidan odnos nosivosti i velicine... jes da je asus pojeftinio, ali sem za citanje e-books na wc-u nisam mu smislio previse drugih primena |) , tako da mislim da je ovo dosta upotrebljivije...

E da, ja ne znam jesam ja blesav ili neko iz msi...
u specifikacijama za citac pise MS, MS Pro, MMC i SD
meni ali ladno cita XD? jos sam pazio da ga ne gurnem kako ne treba itd, a ono ladno uslo...

Danas sam ga gledao i josh razmishljam da li mi treba normalan lap ili "ovo" pored desktop mashine. Danijele jel moze malo vishe inf kako se ponasha u radu. Ima li logike na istom duze vreme kuckati neshto u wordu (2-3h), ili eventualno uraditi neshto u shopu ako se prikachi neki veci monitor. Voleo bih da chujem konkretne utiske i osecaj u korishcenju. Shto se tastature tiche, mogu vam reci da mi deluje perfektno. Mala je, ali se sasvim normalno moze raditi. Daleko od eee.

ja sam ga zeni i uzeo za svrhu da moze da radi na njemu kad ja odnesem 15" negde, plus moze ovog ona da nosi kad joj treba...
deluje da moze... stvar je jedino optimalnog sedenja... 1024 je vrlo pristojna sirina.. a tastatura je meni upotrebljiva a mojoj zeni se bas jako svidja (ima malo manje prste od mene)
sto se shopa tice... sa 1gb rama hmmm... a ne smes da stavis 2 jer ti to voiduje garanciju |( tj ne smes da ga otvoris.
voleo bih da nam se omoguci da nam servis ugradi 2gb rama kad vec ne smemo sami po nekoj pristojnoj ceni...

interesuje me da li Wind moze da potera LOTRO
jel probao neko slučajno ako nije a ima i lotro i wind zamolio bih ga da proba?

Probaj da pronadjes to na youtube-u...
Ima crysis i sl. :)

Danas mi stigao jedan beli. Simpaticna masina.
Deluje puno bolje od Asus EEE 700.

da li podržava 1920x1200 za externi monitor ?

Poslednja izmena:
Moze li informacija, iz prve ruke, o bateriji, koliki je kapacitet i koliko traje?

3 cell, kapacitet ne bih znao (pise po netu garant, mada ako su tacni ko za citac |PP)
traje pateticnih 2-2.5 sata... 6cell traje duplo, ali je teza i nema je kod nas...

Danijele aj reci kakva su iskustva sada posle par dana... Nekako mnogo viseh volim konkretna iskustva pojedinaca nego testove.

3 cell, kapacitet ne bih znao (pise po netu garant, mada ako su tacni ko za citac |PP)
traje pateticnih 2-2.5 sata... 6cell traje duplo, ali je teza i nema je kod nas...

Uff ovo mi se bash ne dopada,i po testovimaovo je jedna od najvecih mana Winda...

Ni mene bas ne odusevljava baterija, ali toliko ima i hp530... fakat je da ga nisam ni nosio negde na duze da bi mi ovo smetalo zasad... mozda ti ostaje da docekas 6cell bateriju... ali nesto imam utisak da toga nece biti skoro u sr.

Sto se ostalih iskustava tice, mene savrseno sluzi... i to ne ono u fazonu "za te pare" ko sto su vlasnici eee-a pricali, vec stvarno super sluzi.. malo je gabaritniji od eee, ali vam svejedno ne gine da ga drzite u nekakvoj torbi (nema govora o dzepu), jer ovo sto se dobija uz njega je samo futrola (nema drsku, pa nije zgodno za nosanje).
Tastatura je stvarno dobra, tako da kucanje na njemu ne predstavlja napor. I ovo kucam sa njega (morao sam da ga prikacim na punjac, pa reko da ne sedi dzabe...) Uspesno sam malo nesto kuckao u php-u neki dan. Za delphi mi ipak nije zbog premale radne povrsine.
Moj utisak je da on moze sve sto moze i neki entry 15" laptop (u odnosu na ubogog celerona moze i vise), a da je tradeoff 10" ekran za ukupnih 1kg tezine. Za situacije kad stvarno treba da koristite laptop negde (npr avion, kola itd, gde ja ne mogu komotno da izvadim 15") ili za situaciju kad treba da ga nosate sa sobom ceo dan (ili danima), ovih 1kg i mala dimenzija su perfektne.

Meni se on dovoljno svidja da bih pored ovog rozog i mog 15.4" laptopa (i naravno ove masine ispod tv-a), uzeo jos jednog crnog cim mu jos malo padne cena |))

Juce sam gledao jedan, i nema modem.
Inace, zna li se kad ce kod nas stici "malo muskije" boje?Npr. crna...
E da, baterije jaceg kapaciteta ocekuju u Pinu za nekih 10-15 dana.

Samo baterije? garant ce kostati ko baterija za pravi laptop tj >100e, a to mi malo defeats the purpose...

muska boja, ce biti u septembru-oktobru koliko sam razumeo.. pa taman ako tad bude varijanta sa linuxom za 300 crna castim sebe jos jednim |))

Evo i ja da prenesem moje utiske. Uzela sam juce rozi :p. Mozda je malo rano da komentarisem posle 1 dana koriscenja ali red je da kazem par reci. Tastatura je super, uopste nije mala za moju ruku idealna i pruza skroz komforno kucanje. Kad sam ga tek upalila bilo mi je 10" monitora malo ali vec posle 15 minuta kuckanja totalno sam se navikla. Super mi je za gledanje filmova. Ja sam ga kupila najvise zbog predstojeceg odmora da ne bih bila odsecena od interneta celih nedelju dana :p. jedina zamerka ako moze da se nazove zamerkom je nekako tackast ekran. Oko mene kazu da sam istripovala i da ocekujem kvalitet kao na skupim notebookovima ali eto to je moje misljenje.

Mogu vam reci da je Wind odlican :)
Brz, lagan, beshuman i ne greje se skoro uopste. Prve impresije su vise nego dobre - fantasticno je uradjen, nisam primetio da bilo gde krcka ili da se uvija; tastatura je za 3 duzine ispred Asus EE-a i prijatna je za kucanje jer su tasteri dobro profilisani i rasporedjeni.
Mala zamerka ide malenom touchpad-u koji je mogao ipak biti malo shiri sto ume da smeta nama koji nismo po JUS-u. Sistem je poprilicno brz i zivahan, Atom dobro radi svoj posao u 99% slucajeva (sem kad pokusate da pustie 720p materijal :)).

Ekran je takodje odlicno uradjen i ravnomerno osvetljen a i konacno dovoljno sirok da u njega stane cela web stranica bez ikakvog skrolovanja sto je super za razliku od mog prethodnog Asusa koji je imao taj problem zbog male rezolucije.
Trocelijska bakterija je izdrzala oko 2h igranja uz pustanje muzike, surfovanja preko WIFI-a i 80% osvetljenosti monitora sto u principu nije lose.
U pakovanju je dosao i sleeve koji nisam ocekivao ali koji je sasvim ok odradjen...sluzice svrsi, bolje nego da se masina grebe u rancu :)

Ako naletite na njega negde a treba vam ovakav gedzet, preporuke!

Poslednja izmena:
Da li neko zna kada ce stizati u crnoj boji?

Imam i ja jedno pitanje ...
Upravo je jedan beli Wind kod mene ali nikako mi ne uspeva da ga umrezim sa masinama na kojima je XP pro ... nece pa nece ili se ja ne snalazim sa ovim XP Home na njemu .
Sobzirom na drajvere, kakva je mogucnost instalacije XP Pro umesto ovog XP Home?

Ne bi smelo biti problema... sem toga na dvd-u bi trebalo da postoje svi drajveri...
home brljavi sa mrezom, mada meni radi (pristupao sam sa winda na svoju masinu, kontra ne...)

Uredno sam instalirao XP Pro. Jedino sam se namucio sa Hiren`s Boot CD-om ... nikako nisam uspeo da pokrenem nista sa njega sto mi je trebalo. Ima li neka mala tajna kako pokrenuti Acronis npr :) ?

Koliko mu traje baterija? Cini mi se da je malo skup za ono sto nudi, ali dizajn mu je vrhunski i ozbiljan je konkurent Asus EEEpc-u. Za te pare koliko kosta se moze kupiti dobar lap sa 6cell bat i 15" ekranom, 2Gb RAM-a...

Wireless mu je eXtra, odusevio me je, ali je skup za jedan internet laptop. Cool rezolucija ekrana za razliku od Asus eepc-a.

Jel ima da se kupi jaca baterija za Wind? Nesto poput 6cell baterije.

Stize crni Wind pocetkom sledece nedelje...

Vrh Dno