Šta je novo?

Biostar TA770 A2+

• Začetnik teme Mandragoran
  • Datum pokretanja
M

Mandragoran

Guest
Sta mislite o ovoj ploci?
Kada ce doci kod nas i koliko ce kostati?

Ako moze neko da stavi podesavanja u bios-u za stabilan overclock ili mozda screenshots, za BE 5000+, bio bih mu zahvalan.

Ne znam šta te muči kada za početak imaš otključan množioc za CPU probaj sa tim za početak a mislim da ti ništa više i ne treba ako ne juriš rezultat već stabilan klok za svaki dan:type:

može li neko da mi kaže dali na ovoj ploči satelitska kartica ss2 u kombinaciji sa xp sp2 radi ili ne?
pošto vidim na početku teme da je bilo nekih problema oko toga.

Da li iko ima ovu plocu u kombinaciji sa x3 8450, posto planiram uskoro da ih uparim? koliko ide oc? Sta mislite da li bi mi sa ovom kombinacijom bilo potrebno jace napajanje za recimo 2,7GHz, buduci da 8450smesno malo trosi? i na kraju najvaznije, da li ova ploca ima varijantu sa novim SB-om?

Sad, na sajtu Biostara pojavila se nova ploca TA770 A2+ SE. Ona kao SB korist cip SB700. Problem kod nje je da mi ona lici na oslabljenu verziju prve ploce kojoj je jedini prodajni adut taj SB. Ima slabiji audio cip ( Realtek ALC662 6-Channel HD Audio umesto Realtek ALC888 8+2 Channel HD Audio), koristi Realtek umesto Marrvell mreznog cipa, ima manjak portova na zadnjoj strani ( fale 2 eSATA portta i ima u skladu sa slabijim zvucnim cipom i manje audio prikljucaka). Sad druge strane ima 6 prikljucaka za SATA ( umesto 4 na prvoj verziji), i rekao bih (po slici) da je na njoj primenjena 4 fazna napojna jedinica umesto 3 fazne koja je bila na staroj verziji. Opet, na staroj verziji je bio 8portni napojni procesorski prikljucak, na ovoj je 4portni. Sve u svemu, neznam sta da ti kazem. Nekako su mi podeljena misljenja i iskreno sam pomalo razocaran plocom. Ocekivao sam da stave novi SB700, da obave posao oko naponske jedinice kako treba ( da se stavi 4 fazna), i da se na nju kao na ploci TA780G M2+ HP postavi sistem hladnjaka.

Pozdrav,

Uzeo sam plocu ta770 a2+ i sam sastavio konfiguraciju, medjutim kada upalim kompjuter samo se na tren cuje neki bip i upale se lampice na tastaturi, a na monitoru nema nista. Posto je kuciste otvoreno vidim da ventilatori na procesoru i grafickoj rade kao i dvd rezac. Ostale komponente su:
- amd athlon 64 x2 4400+ (brisbane)
- memorija 2* kingstone 1gb ddr2 800 mhz cl5 dimm
- napajanje chieftec 450 w
- graficka asus eah3650/htdi/256 m pci-e
- hd neki maxtor od 250 gb
Da li neko zna sta moze biti?

Ako mislis na one dve na maticnoj ploci, ni jedna ne svetli. Da li ima neke veze sto nisam prikljucio ono dodatno napajanje za procesor, posto ima samo neko sa 4 iglice umesto sa 8?

Prikljuchi makar to :)

Ako mislis na one dve na maticnoj ploci, ni jedna ne svetli. Da li ima neke veze sto nisam prikljucio ono dodatno napajanje za procesor, posto ima samo neko sa 4 iglice umesto sa 8?

Naravno da je bitno ! I nisam siguran ali mislim da i one 4 mogu da udju u onaj prikljuchak sa 8 rupa.

Ja sam isto tako ubo 20 pin connector u plochu koja ima 24 rupa i to je radilo normalno.

EDIT: preduhitri me isnogood

:wave:

Poslednja izmena:
Prikljucio sam ovaj sa 4 i radi. Hvala na brzim odgovorima!!! Vec mi je bilo dosta svega, nocas sam sanjao kako ubacujem neke kartice :). Potrosio sam sav kredit posto pisem preko mobilnog, ali isplatilo se.
Pozdrav!!!

Ajd da i ja nesto upitam, sutra mi stize ova ploca + proc X2 5200+, pa me zanima kolikom OCu mogu da se nadam sa box kulerom za svakodnevni rad ?
Jel se moze do 3GHz, bez peripetija?

Dobro, a sad mali off (otprilike):
Posto su se *****ali pri narucivanju :smash:, pa mi je stigla obicna A770 A2+,a ne mogu da cekam zamenu, koliko na njoj mogu da ocekujem klok (znam da nema toliko podesavanja, ali bar nesto malo da probam) ?

Dobro, a sad mali off (otprilike):
Posto su se *****ali pri narucivanju :smash:, pa mi je stigla obicna A770 A2+,a ne mogu da cekam zamenu, koliko na njoj mogu da ocekujem klok (znam da nema toliko podesavanja, ali bar nesto malo da probam) ?

Ja sam imao relativno pozitiva iskustva i sa 'obichnim' biostar plochama tako da mislim da ces moci da dodjesh do 3ghz i sa tom plochom.

Imam srece u zivotu pa to ti je, juce sastavio masinu, instalirao sistem i taman krenuo da instaliram drajvere kad mi posle reseta doticna ploca ispusti dusu !!!
Kanda mi je uleteo fals primerak...ali delovala je kul pre toga...

Da li je neko imao problema sa setovanjem cpu voltaze u biosu ove ploce??Hocu da kloknem nesto malo CPU iz potpisa(na 3.1ghz) i hteo sam da zakljucam voltazu na 1.3 jer mi ne terba vise ja mislim(?).Medjutim sta god da uradim u biosu,on uradi nesto svoje,tako da cpuz pokazuje 1.328(ono sto zelim) u idle,a zatim cim pokrenem nesto voltaza mi skoci na 1.44 ili tako nesto...ima li resenja?

P.S.Izvinjavam sto sam vasrkso temu:)

Poslednja izmena:
Da li je neko imao problema sa setovanjem cpu voltaze u biosu ove ploce??Hocu da kloknem nesto malo CPU iz potpisa(na 3.1ghz) i hteo sam da zakljucam voltazu na 1.3 jer mi ne terba vise ja mislim(?).Medjutim sta god da uradim u biosu,on uradi nesto svoje,tako da cpuz pokazuje 1.328(ono sto zelim) u idle,a zatim cim pokrenem nesto voltaza mi skoci na 1.44 ili tako nesto...ima li resenja?

P.S.Izvinjavam sto sam vasrkso temu:)

Hm, nema logike. Napon u 99 odsto slucajeva pada pod opterecenjem. Promeni bios pa vidi sta se desava. Generalno tih 1.44 je na granici, i ako se cpu ne greje mnogo nemoj brinuti. Mozda cpuz pogresno ocitava napon...
Zameni prvo bios pa pogledaj. pozzz

E pa meni overvoltuje ..i ovde je u pitanju stamparska greska(moja),ne skace na 1.44 nego na 1.344:)
Ali ok,vec sam prodiskutovao ovde na forumu i objasnjeno mi je da se ne brinem;)
Hvala sto si se javio:)
poz!

Vrh Dno