M_M je napisao(la):APC Smart-UPS XL 750VA + 2 dodatna 24V baterijski pack-a bi sigurno držao oko 2-3h.
http://www.apc.com/resource/include/...basket=4605,3c
http://www.apc.com/resource/include/...basket=4605,3c
Skupo jeste, ali druga je opcija agregat.
DariusIII je napisao(la):Na poslu APC SmartUPS 1500 drži HP server nekoliko sati bez problema.
Ako si mislio na mene i Proday-a, zeznuo si se... Najjeftinija varijanta je nas predlog.Vidim da ovde ima dosta neozbiljnih. :smash:
Zar za ovaj ne pise 25 min, a ne tri sata?
jedino mora da se osigura da kad dodje struja, UPS ne pokusa sam da napuni te akumulatore, posto nece bas da se usreci![]()
Ja napisah gore da kupi punjac a to sto vi ne zelite da citate to je vas problem. M_M, nema potrebe da mi se obracas sa gospodine, deluje kao da sam te nesto uvredio ili sl. a nisam, a ovo nije ring nego forum, pa prema tome, molim te da se malo opustis, i pokusas da sire gledas na stvari, sto bi za cilj imalo malo ozbiljniju raspravu... OK?Gospodine Tiristore, ako na običan UPS, priključiš akumulator znatno većeg kapaciteta od originalnog, velike su šanse da će interni punjač pregoreti dok ga bude punio.
Iz iskustva. ,)Zaista ne znam odakle ti ideja da kapacitet UPS-a možeš jednostavno povećati ako mu samo nakačiš akumulatore većeg kapaciteta?
NEDa li si to radio?
Ma nemoj molim te. Citaj malo sta sam napisao, prati temu malo, citaj sa razumevanjem i razmisli pre nego sto lupis odgovor. Ja nigde nisam napisao da treba da puni ups-om tri aku-a.Slično je kod automobila. Ako na alternator prikačiš akumulator recimo duplog većeg kapaciteta od predviđenog, veruj mi da će alternator uskoro crći.
Zanimljivo, ja uzeh Vartu 74Ah 12V za 5.500 dinara, a ovo 65Ah 16000 dinara...baterija 12V65Ah kosta negde oko 200e
I vrlo bitno pitanje, koliko ce me kostati odrzavanje ova dva uredjaja (koliko se cesto vrsi zamena baterija i sl)?
APC SmartUPS 3000VA
Ja napisah gore da kupi punjac a to sto vi ne zelite da citate to je vas problem.
I koliko bi to kostalo ukupno: akumulator, invertor, punjac i neki UPS, cisto da se ne gasi racunar? Koliko je to jeftinije od recimo Enel UPS-a koji kosta 350e (bez eksterne baterije, on u sebi ima neku bateriju mislim da je oko 50Ah)?
pitanje je dal ti pravljeni invertori mogu dovoljno brzu kad nestane struja da prebace na bateriju.. APC je tu najbolje negova brzina je ~2ms dok kod ostalih uspeva to zna da varira pa se desi da ne reaguju na vreme kad je "cudan" pad napona
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari