Šta je novo?

Testing testing - Ciji je veci!?

ljudi, tu je sve u igri.
Ako nVidia ponudi 260/280 karte za po 50eur skuplje (da ne ulazim sad u neke cifre) od ekvivalentnih ATI-ja videcemo sta ce ATI da zaradi, nvidia ce da zaradi manje ali ce tek ati tad da pukne.

Sve je kolicniku performanse/cena a to (videli smo) moze da se promeni preko noci.

Dobro i pored toga nvidia je pretpostavljam imala dosta skup razvojni proces za gtx260/280 graficke procesore koji imaju i po duplo vise tranzistora nego neki ati.

Sve u svemu "ćeraće se oni jos"

ljudi, tu je sve u igri.
Ako nVidia ponudi 260/280 karte za po 50eur skuplje (da ne ulazim sad u neke cifre) od ekvivalentnih ATI-ja videcemo sta ce ATI da zaradi, nvidia ce da zaradi manje ali ce tek ati tad da pukne.

Sve je kolicniku performanse/cena a to (videli smo) moze da se promeni preko noci.

Dobro i pored toga nvidia je pretpostavljam imala dosta skup razvojni proces za gtx260/280 graficke procesore koji imaju i po duplo vise tranzistora nego neki ati.

Sve u svemu "ćeraće se oni jos"

Cerace jasta!;) Samo meni nikada nije bila zanimljivija ta igra "ceranja", ovo je do sada najjaca bitka; bas me zanima ko ce izaci kao pobjednik. navijam za Ati! Nekako sam bas "omrz'o" nVidiu u poslednje vrijeme.:D

Svaka čast na trudu i kvalitetu informacija hohoya
O.T:
p.s.
pravilno bi bilo:
kgb is still watching you

Poslednja izmena:
Pozz za suboticku ekipu! Svaka cast na testu! Ako vam se opet bude radilo "nesto slicno" - ali sa 4850-kama u CF kad se malko doteraju driveri, javte se - da opalimo session... :p
kazem sa 4850-kama, jer su vrlo vrlo vrlo povoljne i smatram da za cenu 2 komada koje bi se uparile - moze da se dobije prilicno "ultimate" gaming masina za male pare.... (da ne kazem po ceni JEDNOG GTX260 kojeg bi verovatno satrale redovno)...
@ ostali navijaci za nevidiju - e pa bas me zanima taj modalitet "prilaska cenama ATI-jevim cenama", posto google svako ima i moze da izgugluje velicine jezgra oba GPU-a, i da napravi racunicu - koliko koga KOSTA izrada jednog GPU-a + sac procena - ko koliko ima skarta. matematika je vrlo jasna. nevidija prodaje ime, slazem se da ce svakako imati kupaca, ali to je mali broj. ATI dotle prodaje svoje 48xx na lopate, dok nevidiji ode 1 kom. tolko o tome.

Svaka cast za test...
Bila je uzivancija posmatrati i diskutovati o novim trendovima dok se CPU i VGA tope od OC-a... :)

jedno pitanje

cime ste podmazivali rostilj ?

Svaka cast za test al ima mala greska u grid-u.
Elem gtx 280 ima min81 max171 avg102.A 4870 ima min81 max152 avg104.Ovde bi po nekoj logici 280 trebao da ima veci average fps.

Grid

Max frame rate i min frame rate u peak-u nemora da znace da je avg. tj. constant frame rate veci.
Moguce da se potkrala i greska, ali GTX 280-ki i 4870-ki je bila posvećena najveća pažnj , i svaka igra i benchmark su po minimum 3 puta a neke stvari i po 4-5 puta testirane na njima i uzeti su najbolji rezutati

Odlični testovi i poređenja,svaka čast :) ali opet ne bih menjao moj gtx280 za 4870 i ako mogu odma sad to da uradim.

Tu je vjerovatno pao voltmod, sto je potrebno za imalo ozbiljniji 4870 overclock.

EVGA GTX 260 - 762/2416/1606MHz. Sa 576mhz na nevjerovatnih 762mhz za jezgro! 186mhz vise.

19.jpg

Tu je vjerovatno pao voltmod, sto je potrebno za imalo ozbiljniji 4870 overclock.

EVGA GTX 260 - 762/2416/1606MHz. Sa 576mhz na nevjerovatnih 762mhz za jezgro! 186mhz vise.

19.jpg

prvo bi mogao da kazes da je u pitanju eVGA GTX 260 FTW edition, da je default za tu karticu 666MHz (kao sto se vidi i iz GPU-Z) i drugo nije 186Mhz vise vec 96MHz!!!
To jeste GT200 chip ali daleko kvalitetniji...Taj rezultat je tesko (=nemoguce) postici sa regularnom verzijom koja ima daleko manje oc potencijale...

Poslednja izmena:
prvo bi mogao da kazes da je u pitanju eVGA GTX 260 FTW edition, da je default za tu karticu 666MHz (kao sto se vidi i iz GPU-Z) i drugo nije 186Mhz vise vec 96MHz!!!
To jeste GT200 chip ali daleko kvalitetniji...Taj rezultat je tesko (=nemoguce) postici sa regularnom verzijom koja ima daleko manje oc potencijale...

Ovdje govorimo o oc potencijalu, tako da nije bitan naziv i sl. 186mhz je vise u odnosu na fabricke frekvencije.
I jesi ti probao overklokati koju GTX 260, pa znas da je nemoguce?

Ovdje govorimo o oc potencijalu, tako da nije bitan naziv i sl. 186mhz je vise u odnosu na fabricke frekvencije.

oc potencijalu koliko primeraka i po kojoj ceni?
i ako mi pokazes rezultat regularnog GTX 260 na vazduhu koji ce biti 186mhz vise za jezgro onda ce biti moguce ;)

samo cu napisati: 270$ (HD 4870) vs 370$ (eVGA FTW)

Poslednja izmena:
a jesi li ti pa znas da je moguce? referentnu 260 nema sanse ovoliko da gurnes. toj karti je verovatno i povecan napon out of the box i verovatno kosta kao dve 4870...ako je uopste ima u nasim krajevima, a verovatno je ni nema...
edit: Northwood me pretekao...

Poslednja izmena:
koga briga za vmod ili 1300... 1680 ili ko zna koliko....
sutra ce biti jos vise, pitanje je cemu to vodi

i ti jos nastavljas stranputicom...koji su def core klokovi za te kartice? Opet, nisu referentnih 576MHz! Da li je radjen vMod? Da li je vazdusno hladjenje? Nismo sigurni!

Cuj, stranputicom :d To jesu fabricki overklokane kartice, ali su samo malo skuplje od standardnih. Voltmod jeste radjen, i sve rade bez problema sa vazdusnim hladjenjem. Provjereno!
Uostalom vidis da i EVGA GTX 260 For The Win, onoliko overklokan radi sa vazdusnim hladjenjem.

samo ti lepo kupi GTX260, posto je inace best buy, i ocekuj da ces ga naterati na toliko i javi sta si uradio

Posto su cijene drasticno pale, GTX 260 i jeste best buy. Sada kosta skoro koliko i 4870. Za 250€ mogu dobiti BFG GTX 260 OC, a za 20€ vise EVGA GTX 260 Superclocked.

Za mene je GTX 260 puno bolji izbor jer ima fantastican oc potencijal. Malo se grije, sto znaci da nema potrebe mijenjati cooler, tu je Cuda i prvenstveno Physx... Mada sam u dilemi dali sacekati 55nm verziju?

Ne znam cemu tolika pristrasnost ka Nvidia-i, primetio sam to i dok sam citao tvoj topic o Stalkeru...
Ne radi se tu o pristranosti, vec jednostavno jedna od meni najomiljenijih igara radi bolje sa Nvidia kartama. Takav ce vjerovatno biti i Clear Sky?

Prvo ne znam gde si video to da 4870 i gtx260 isto kostaju. Drugo 4870 je u gotovo svakoj igri brza pa i u krizi. Trece ako vec hoces da se bakces vmodom sto ne odradis i fan speed mod kod 4870 gde postaje kao spricer hladna. Opet 4870 se takodje dobro ocuje.

Ja stvarno nigde nisam video gtx260 za iste pare kao 4870 sem ovde na benchu u oglasima. A i ako ima opet 4870 je brza karta pa se zakljucak namece sam.

Prvo ne znam gde si video to da 4870 i gtx260 isto kostaju. Drugo 4870 je u gotovo svakoj igri brza pa i u krizi. Trece ako vec hoces da se bakces vmodom sto ne odradis i fan speed mod kod 4870 gde postaje kao spricer hladna. Opet 4870 se takodje dobro ocuje.

Ja stvarno nigde nisam video gtx260 za iste pare kao 4870 sem ovde na benchu u oglasima. A i ako ima opet 4870 je brza karta pa se zakljucak namece sam.

Mozda kod tebe ne kostaju "isto", ali ovdje gdje ja kupujem hardver, razlika u cijeni je jako mala. I nije tacno da je 4870 brzi od GTX 260 u Krizi, a pogotovo u svakoj igri! To znam iz pouzdanih izvora, tj. od ljudi koji imaju obje karte.

GTX se puno bolje overkloka, i taj overklok se dosta vise osjeti u igrama. I nije potrebno mijenjati cooler prilikom voltmoda, jer se karta stvarno malo grije.

Pa zbog tvog slucaja ne treba da zaglupljujes ljude. To sto je tebi jedinom isplativa ne vazi i za ostale. 4870 jeste brza karta a i to pokazuju stotine testova na netu. A jeste i u krizi.

To znam iz pouzdanih izvora, tj. od ljudi koji imaju obje karte.

a jesu li i ti "pouzdani izvori" nVidia-shi?

samo jos da razjasnimo:

prvo, cene su mozda i priblizne (20$ razlike na neweggu), ali kojih modela? referentnog ATI-ja i referentnog GTX 260! A mi ovde nismo krenuli pricu o ovekloku referentnog GTX-a, vec FTW verzije koja je 370$ i onda je razlika 90$...(nize cene koje ti dobijas ili bilo ko drugi me ne zanimaju posto 99% foruma ne moze da ih dobije)

a da je GTX 260 bolji od HD 4870 :trust: yeah, right! pa i najokoreliji nV fanboy bi priznao da je tu ATI bolji...

i da dodam da je nemam ama bas nista protiv kupovine GTX-a (bilo kojeg; tvoje pare tvoja stvar), ali ne bih da neiskusni ljudi po pitanju hardvera pomisle da svaki GTX moze da se klokne toliko i da je bolji od HD 4870...eventualno negde bolji od 4850 ali to bi tek bila druga prica, jer tu ulazi ona sitnica koja vecinu interesuje - cena...

Poslednja izmena:
Pa zbog tvog slucaja ne treba da zaglupljujes ljude. To sto je tebi jedinom isplativa ne vazi i za ostale. 4870 jeste brza karta a i to pokazuju stotine testova na netu. A jeste i u krizi.

Zasto ja zaglupljujem ljude? Ukazao sam na OC potencijal, solidnu cijenu, i ostale karakteristike koje kraste GTX. I osim mene, ovdje vjerovatno ima ljudi koji su u poziciji da kupe tu kartu u nekoj drugoj drzavi, po povoljnoj cijeni. U Zagrebu je GTX 260 OC extra povoljan, i tek 15-20€ skuplji od 4870. Prije bih rekao da ti zaglupljujes ovdje nekoga ;)

A sto se tice testova, dok jedan test favorizira AMD, drugi favorizira Nvidiu. I tako u krug. Ti odluci kome ces vjerovati. Meni ne trebaju ti testovi da bih se uvjerio kako sta radi.

Vrh Dno