Šta je novo?

Testing testing - Ciji je veci!?

Pa tako lepo sto po tebi je gtx260 ultra povoljan. Citajuci tvoje postove neko ce da stvori sliku perfektne kartice sto uopste i nije. Em je skuplja em sporija.Jedino joj ide u prilog visi oc mada opet kod ne referentnih modela kojima je verovatno fab povecan napon. A nikako da prihvatis to i da se 4870 lepo klokuje.

Ovde se govori o masi a ne o desetak ljudi koji ce da se cimaju da je dovuku iz inostranstva.

Zasto ja zaglupljujem ljude? Ukazao sam na OC potencijal, solidnu cijenu, i ostale karakteristike koje kraste GTX. I osim mene, ovdje vjerovatno ima ljudi koji su u poziciji da kupe tu kartu u nekoj drugoj drzavi, po povoljnoj cijeni. U Zagrebu je GTX 260 OC extra povoljan, i tek 15-20€ skuplji od 4870. Prije bih rekao da ti zaglupljujes ovdje nekoga ;)

pa mogu i ja njih da nabavim za 180-190e pa sta? da li je to realno za masu? nije!
end of story...

Ati je za ove pare super kartica, nikako vec da izadju oficijalni drajveri 8.7.. :( Da vidimo sta ce se desiti. Jer SVI ovi testovi koji su na netu su sa 8.6 ili 8.7 beta drajverom pravljeni. A nVidia vec ima odavno WHQL drajvere sto znaci da nekog bitnog pomaka u perfomansama i ne moze da bude.

A videcemo, Ati izbacuje za par meseci kompletno novu graficku RV8xx a nvidia izbacuje isto ovo samo u 55 um (malo veci klok)... sada treba da sacekamo i da vidimo sta ce se desiti.....

Zasto ja zaglupljujem ljude? Ukazao sam na OC potencijal, solidnu cijenu, i ostale karakteristike koje kraste GTX. I osim mene, ovdje vjerovatno ima ljudi koji su u poziciji da kupe tu kartu u nekoj drugoj drzavi, po povoljnoj cijeni. U Zagrebu je GTX 260 OC extra povoljan, i tek 15-20€ skuplji od 4870. Prije bih rekao da ti zaglupljujes ovdje nekoga ;)

A sto se tice testova, dok jedan test favorizira AMD, drugi favorizira Nvidiu. I tako u krug. Ti odluci kome ces vjerovati. Meni ne trebaju ti testovi da bih se uvjerio kako sta radi.

Izvinjavam se...no ti kao da nisi video rezulate testova u igrama u ovom threadu!
Ili je to u pitanju ili si pomeshao svoje postove i sada postujesh ovde a ne na nekom drugom site-u gde bi trebalo da zavrshe :) !
Bozhe moj,GTX280 se jedva nosi sa 4870 a ti prichash o extra mega giga naklokovanoj GTX260 kartici koje kod nas u Srbiji nema!

pa mogu i ja njih da nabavim za 180-190e pa sta? da li je to realno za masu? nije!
end of story...

Na tvom mjestu bih kupio nekoliko komada i rasprodao ih ovdje po forumu. Nesto bi se i zaradilo ;)
I tvoja prica nema veze s mojom, jer ja govorim o regularnim cijenama.

Izvinjavam se...no ti kao da nisi video rezulate testova u igrama u ovom threadu!
Ili je to u pitanju ili si pomeshao svoje postove i sada postujesh ovde a ne na nekom drugom site-u gde bi trebalo da zavrshe !
Bozhe moj,GTX280 se jedva nosi sa 4870 a ti prichash o extra mega giga naklokovanoj GTX260 kartici koje kod nas u Srbiji nema!

Sto se tice rezultata, vec sam odgovorio da imam svoje rezultate. Odvrnuti recimo Crysis benchmark demo na te dvije karte i na osnovu toga odrediti koja karta je brza, je pogresno. Treba sjesti i odigrati igru sa obje karte.

I zapoceo sam pricu o GTX 260 zbog izjave kako se 4870 bolje overkloka. Evo jedan referentni BFG GTX 260 model na 750/1200/1533, a moze i vise. Slika dolje.

Prilozi

• 750ocfl1.jpg
    750ocfl1.jpg
    112.7 KB · Pregleda: 104
Na tvom mjestu bih kupio nekoliko komada i rasprodao ih ovdje po forumu. Nesto bi se i zaradilo ;)

ok...pretpostavio sam posto pises na srpskom da zivis ovde (nemas postavljenu lokaciju u profilu)

a sto se tice slike ja ne mogu da procenim da li se radi o 260 GTX-u...nema neceg da posvedoci da je to ta kartica, ali nije ni vazno...HD je HD ;)

ok...pretpostavio sam posto pises na srpskom da zivis ovde (nemas postavljenu lokaciju u profilu)

a sto se tice slike ja ne mogu da procenim da li se radi o 260 GTX-u...nema neceg da posvedoci da je to ta kartica, ali nije ni vazno...HD je HD ;)

Ne vjerujes :) Evo druga slika.

Prilozi

• 750gpuzvy9.jpg
    750gpuzvy9.jpg
    110.3 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
vidim def. klokove, ali to je neka greska. GPU-Z cesto brljavi. zbog tebe sam otisao na BFG sajt i tamo nema karte ni blizu tih klokova. kada kupis 260 javi koliko si je gurnuo bas da vidim...

Sto se tice rezultata, vec sam odgovorio da imam svoje rezultate. Odvrnuti recimo Crysis benchmark demo na te dvije karte i na osnovu toga odrediti koja karta je brza, je pogresno. Treba sjesti i odigrati igru sa obje karte.

Opet ti, Crysis je merodovan za sta:trust:?

Za trenutno graficki najlepsu i najzahtevniju igru na PC-u, od koje buduce igre mogu biti samo zahtevnije ?

Poslednja izmena:
ali to ne znaci da ce bolje raditi na nvidiji kao i Crysis...

Naravno, samo kazem da danas Crysis treba da bude reper, a ne neka druga igra koja radi u 60fps i u 19x12 na kartama od 150e.

Sto se zamlacujete sa time ciji je veci :D kad na netu ima gomila testova gdje se moze provjeriti kako koja karta radi.
Mislim a ovdje dolazi dosta ljudi da se informise o hardware-u ali ih se mali broj razumije u overclock a kamoli u bios mod. I onda ovdje vide kako je neka karta extra brza a vecina nece ni primjetiti da je ta ista modovana. I sta se desava. Covijek ode kupi kartu ubaci u komp i dobije qurac. Znam da ce se sad odmah neko javiti i ce me napasti zbog ovog sto sam napisao :D

A sto se tice igara koje su mjerodavne za test. Sjetite se koliko je vremena proslo od izlaska Far Cry do prve igre koja je bila zahtijevna kao sto je bio FC.

crysis je NV igra koju je NV debelo platila i nije merodavna za testove ATI kartica svaka cast grafika...itd stvarno mi nije jasno zasto jedna igra odlucuje kakva je koja kartica kad ima mnogo boljih igrica svi se kace za crysis a meni nepada na pamet da dajem 1000+evra za mashinu da bih je pokrenuo u punom sjaju igra je neoptimizovana boli glava strasno

O cemu se ovde radi uopste? Ko tu sta pokusava da dokaze/pokaze/ubedi nekome/nekoga?
Stvar je vise nego jednostavna:

Radeon HD 4850
956M tranzistora
512 MB
256 bit
CENA: 140 E

GeForce GTX 260
1400M tranzistora
896 MB
448 bit
CENA: 300E

4850 u perf/$ sije jedno 60+ % ako ne i jace.... tuga je to golema na nevidiju kad sa 448 bita (!?!) jedva uspeva da izadje na kraj sa 256 bita na radetu. o lopatama trazistora plus i necemo.
dalje - ono sto radi na GTX 260-ci, radi i na 4850-ci i to jaaaaaaaako. nije to neka razlika da vredi ta kartica toliko para plus.

Prilozi

• assassinscreed.gif
    assassinscreed.gif
    8.3 KB · Pregleda: 97
  • crysis-1920-veryhigh.gif
    crysis-1920-veryhigh.gif
    8.8 KB · Pregleda: 96
  • grid.gif
    grid.gif
    8.1 KB · Pregleda: 93
Golema tuga za nvidiju stvarno.. Ja sam bas hteo da kupim gtx260 sa 448 bita al sad kad vidim da Rade sa 256 bita radi skoro isto ko ovaj sa 448 bita ko velim koji ce mi onda ti extra bitovi.. i sta ce mi tij 400M tranzistora viska , samo mi zauzima prostor u kucistu.. a 4850 stvarno jaaaaaako radi tako da razlika u parama se ne isplati...skroz se slazem... jes da si malo greje al to zato sto ti bitovi manje ih ima pa mora brze da rade

Pa, sada, pljuvao ti ili ne po MOM stavu, cinjenice su cinjenice. Nevidija MORA da naplati svoje TRANZISOTORE u visem proizvodnom procesu. I, hteo ti ili ne (ili Ja ili svi/mi/ostali/niko/neko) ATI 48xx prodaje u golemim kolicinama. koliko je kupaca koji se ispruzaju za nesto sto je cca 300+ E ? U ovome slucaju pod "kupcem" - mislim na nekoga ko hoce/zeli/ima novaca/potrebe da kupi grafiku sada/uskoro. to je brojka u (%) koja ide na par prstiju jedne ruke (make that 1-2... ^^).
Zasto da se dalje nabedjujemo? bice sigurno kupaca za GTX. samo koliko? i onda ima 4870 koji je jeftiniji a brzi.
i, zayebavo se ti ili ne, 4850 STVARNO JAKO radi :smoke:

za koga si vrsi poso za njega je.... mene ne vrsi poso pa ja moram ovu gtx da uzmem

nego sta... :)

@tomasbg - pa teze da gomile jacih sajtova i foruma zvone o tome, a da NIJE istina....

@ Diabolique - sta god da si hteo da kazes - dobije se ovo:
Crap. An error happened.

Mogo bih da nadjem hd4870 i gtx260 po istoj ceni, koju da uzmem?

Kupio bi plocu Asus p5q pro koja ima crossfire, da li bi bilo nekih konflikata ako bi stavio gtx260?

Neplaniram da koristim crossfire, jer ce verovatno da treba i novo napajanje, sto ce i u daljoj buducnosti biti skupo(da li je to tacno?)

Ako bi nadogradjivao grafiku uzo bih 4870x2 ili gtx280. Znaci sta bi bila jeftinija varijanta da uzmem 4870 pa posle jos jednu sa novim napajanjem ili da uzmem 4870x2 ili gtx280?

Hvala!

Nazad
Vrh Dno