Šta je novo?

E3 2008 (konzole)

To i jeste cela poenta koju izgleda nisi u stanju da skapiras- za hard core gamere ono sto je sony na e3 uradio je ocaj, za cassual ocigledno odlicna stvar. Odatle i odusevljenje edgea sony konferencijom i sa druge strane moje razocarenje. Ocigledno da HC gameri ne cine toliko veliki deo trzista kao oni koji iscekuju home, LBP, onu debelu princezu, prezvakani resistance sa ala clowerfield monstrumom etc.

Sta dodati...danas se ljudi odusevljavaju artwork-om (lol) u KZ2...

Sta dodati...danas se ljudi odusevljavaju artwork-om (lol) u KZ2...

A cekaj lose izgleda? Ono prskanje krvi u koji god deo tela pogodis, osvetljenje, zvukovi, mislim jesi uopste pogledao bilo koji filmic sa E3? Kome god sam pokazao filmice i slike iz Uncharted i LBP pali su na boolju...

Ma pusti troll-a...
Malo novih Tomb Raider Underworld slika:

1536_0001.jpg

1536_0002.jpg

1536_0010.jpg

1536_0004.jpg

1536_0006.jpg

1536_0005.jpg

1536_0007.jpg

Moram da priznam da priznam da ovo stvarno dobro izgleda, jos samo da gameplay ne podbaci i mozda mu dam sansu :)

^^Nisam rekao da lose izgleda, sta ti je?LBP je naslov koji moze da se pohvali artworkom, KZ2 definitivno nije...originalnost nula.Sto bi reko Drajver, obican genericki FPS.
Al klinci vole da krv prshti i da sharenilo sjaji...nas Ranko ce verovatno biti razocaran jer nema cudovista velikih ko kuca.
Ono prskanje krvi u koji god deo tela pogodis

Dzizs, el si ti igrao neki FPS pored tolikih voznji? :p

Poslednja izmena:
Koliko odlazu taj KZ2 i Duke Nukem ce izaci prije njega

Koliko odlazu taj KZ2 i Duke Nukem ce izaci prije njega

Najbolje da ih EA kupi pa da svake godine izadje po jedan, KZ: Prototype, KZ: Most Wanted, KZ: Underground... ;) Gde zurite ljudi... jedva stizem da igram samo GTA IV a hteo bih jos 5, 6 igara...

@nex

Ne znam bas da li je samo jos jedan genericki shooter, ima dosta stvari koje su me zainteresovale sto se tice MP-a, a oces da kazes da multiplayer ne izgleda pre*ebeno? :)

killzone3.gif

Kakvi su vam to komentari americki klinci i sve prsti na sve strane, ne kapiram stvarno i sta fali velikom cudovistu, prvi put vidim tako nesto i sav sam se najezio kad sam ga video :p

EDIT:
Dzizs, el si ti igrao neki FPS pored tolikih voznji? :p

Jesam naravno, ali nisam video ovakve krvne efekte jos :) (pogledaj gif)

Poslednja izmena:
:D
To i jeste cela poenta koju izgleda nisi u stanju da skapiras- za hard core gamere ono sto je sony na e3 uradio je ocaj, za cassual ocigledno odlicna stvar. Odatle i odusevljenje edgea sony konferencijom i sa druge strane moje razocarenje. Ocigledno da HC gameri ne cine toliko veliki deo trzista kao oni koji iscekuju home, LBP, onu debelu princezu, prezvakani resistance sa ala clowerfield monstrumom etc. Za mene kao igraca to je lose, za sony koji je svojom konferencijom pobrao simpatije casuall gamera dobro. A bas se i ne tripujem da sam toliko bitan da ce mene da pitaju za misljenje. Odatle i dualizam- super za sony i prodaju ps3, lose za mene koji sam iscekivao vise i bolje. Meni sa torentima ne znaci to sto su odmah poceli da prodaju filmove preko PSN-a, ali amerima sudeci po forumuma to itekako znaci.

A za siromaha MS- nije rec o tome da imaju samo gaming diviziju vec da od lansiranja xbox-a imaju konstantan minus u milijardama dolara koji je pitanje dal ce ikada uspeti da zapuse. Verujem da za investitore to nije tako sjajna stvar.

ljudi jesam li ja lud ili sta je ovo prvo me covjek nazove lazovom pa sad jos i casual gamerom uvreda na uvredu:D:D

Tvoj post sa emuforuma je vrlo bitan jer on sadrzi sve ono sto ti mislis ali nesmijes da kazes na drugom mjestu zato sam ga i citirao ,ali ne lezi vraze kada se ode sa domacih toplih ramena za plakanje sony se i dalje brani na svakojake moguce nacine od kojih su najomiljeniji tvoji sta lupas u kojoj si ti dimenziji sto lazes itd naravno ima tu i dosta brojki biznis planova gubitaka konkurencije pa se neko od ekipe sonybotova sjeti da presjece malo tezu konverzaciju sa nekim KZ trejlerom kao ono vidi kakva grafika, jednom rijecju prava mala ekipa dobro uvjezbanih sibicara.

Nije uopšte problem da li igra izgleda loše ili ne, već je problem u dvostrukum standardima.
Do juče su mnogima bila puna usta priče kako pravi igrači ne igraju grafiku, to je rezervisano za truli PC, konzole su nešto drugo, a sad hop, okret za 180 stepeni i sad je grafika postala suština next gena. Ako je tako onda je danas svaki bolji PC takav next-gen, kome konzole, ne mogu ni da prismrde.
A ako pak nije tako, e onda u igru ulazi Nintendo, igrač koji je mama i tata za dobru zabavu i to ne od juče.
Možda se zato i izbegavaju cifre o prodaji Wii konzole, (to je ona mašina od koje se bolje prodaje samo toalet papir), pa da dopunimo informaciju:

Wii - 28.96 miliona (ili u prevodu, brisanje patosa;))

Poslednja izmena:
nas Ranko ce verovatno biti razocaran jer nema cudovista velikih ko kuca.
Hey, ja samo postujem slike ovde, si provalio kako se zove tema pre nego sto si dosao da troll-ujes...
A sto se tice originalnosti, nije valjda da ti u FPS igrama trazis isto :smash:
Danasnje pucacine sluze samo kao graficki benchmark (na nasu zalost), zato toliko dugo i rade na KZ2, mislim da je februar 09 u pitanju...
Ali nemoj gubiti nadu, mozda ce novi Wolfenstein biti bar upola originalan kao prvi deo...

@nex

Ne znam bas da li je samo jos jedan genericki shooter, ima dosta stvari koje su me zainteresovale sto se tice MP-a, a oces da kazes da multiplayer ne izgleda pre*ebeno? :)

killzone3.gif

Kakvi su vam to komentari americki klinci i sve prsti na sve strane, ne kapiram stvarno i sta fali velikom cudovistu, prvi put vidim tako nesto i sav sam se najezio kad sam ga video :p

EDIT:

Jesam naravno, ali nisam video ovakve krvne efekte jos :) (pogledaj gif)

Vidis, Drajver najvise proziva nas koji se toboze lozimo na krrrrvvv!:D Pazi, ne kazem da je ovo nesto lose, ali definitivno nije nista novo.Ima toliko vaznijih stvari od prskanja krvi, ipak.Jer krv je jos u kanteru izgledala i prshtala sasvim solidno :D

A multi ce biti kao CoD, sto nije lose u principu, ali eto...igraju ljudi na sigurno_Oce malo kolaca, ali sumnjam da ce ikako zaziveti pored CoD-a.

RankoSD je napisao(la):
Hey, ja samo postujem slike ovde, si provalio kako se zove tema pre nego sto si dosao da troll-ujes...
A sto se tice originalnosti, nije valjda da ti u FPS igrama trazis isto
Danasnje pucacine sluze samo kao graficki benchmark (na nasu zalost), zato toliko dugo i rade na KZ2, mislim da je februar 09 u pitanju...
Ali nemoj gubiti nadu, mozda ce novi Wolfenstein biti bar upola originalan kao prvi deo...

A ti pre nego sto me nazoves troll-om, bar pokusaj da razumes sta pokusavam da kazem.Upravo pravljenje hype-a oko obicnih pucacina kakve su KZ2 i Resistance dovodi do ovakvih stvari.I tu dolazimo do poente koju je pomenuo Universe.
Eno ti procitaj i Baner-ov tekst o Logitech periferijama, i valjda ce ti biti jasna kontradikcija ;)

Sony je izgubio FFXIII kao ekskluzivu, i sad se hypuju naslovi sa kojekakvim grmaljima, CoD wannabe FPS-ovima, sto je pateticno.I tu razumem ogorcenost iskusnih konzolnih igraca kao sto je Kraken, ali i PC-jevaca kao sto je G!!!, jer je docekao da Fallout padne na onako nesto...

Poslednja izmena:
pa se neko od ekipe sonybotova sjeti da presjece malo tezu konverzaciju sa nekim KZ trejlerom kao ono vidi kakva grafika, jednom rijecju prava mala ekipa dobro uvjezbanih sibicara.

Strasne stvari, who gives a fu*k o prodaji konzola i ostalim stvarima osim xxxandera, kako se zove ova tema? Sta da stavljam u nju osim stvari vezanih o E3 sajmu? **** lud zbunjenog ovde.. Naravno da ces da vidis neke "uigrane" odgovore kad neko pocne da lupa neke stvari...

@ Universe

Nisu dvostruki standardi, niko nije ni pominjao grafiku sve dok nisu pocele neboluze da se pricaju (AC i MGS4 poredjenje)... poenta je u originalnosti i fizici a zasto i ne ako moze i grafika?? dok je grafika jedini argument kad citam nesto u PC temama i kad cujem Crysis povraca mi se... kao konzole "sputavaju" PC, bla bla bla... a Wii ne bi rekao da je bas next-gen konzola, zar ne? Pre bi ga nazvao nekom drustvenom igrom, "covece ne ljuti se" i tako to, sto nije losa stvar svakako, ali ga ne treba porediti sa druge dve konzole...

:D

ljudi jesam li ja lud ili sta je ovo prvo me covjek nazove lazovom pa sad jos i casual gamerom uvreda na uvredu:D:D

Tvoj post sa emuforuma je vrlo bitan jer on sadrzi sve ono sto ti mislis ali nesmijes da kazes na drugom mjestu zato sam ga i citirao ,ali ne lezi vraze kada se ode sa domacih toplih ramena za plakanje sony se i dalje brani na svakojake moguce nacine od kojih su najomiljeniji tvoji sta lupas u kojoj si ti dimenziji sto lazes itd naravno ima tu i dosta brojki biznis planova gubitaka konkurencije pa se neko od ekipe sonybotova sjeti da presjece malo tezu konverzaciju sa nekim KZ trejlerom kao ono vidi kakva grafika, jednom rijecju prava mala ekipa dobro uvjezbanih sibicara.

Ti si dogmata koji drlja sta mu odgovara. Idi na stranu 5 ovog topica i procitaj sta sam rekao o e3 konferenciji. Da ti najprostije objasnim jer t izgleda ne razumes nista od onoga sto ti pisem po treci put- meni se ne svidja sony e3 konferencij, cassual gamerima se ocigledno svidja jer imaju drugaciji ukus za igre. Casuall gameri su daleko vece trziste od mene i meni slicnih. Sta je tu nejasno???

Nije uopšte problem da li igra izgleda loše ili ne, već je problem u dvostrukum standardima.
Do juče su mnogima bila puna usta priče kako pravi igrači ne igraju grafiku, to je rezervisano za truli PC, konzole su nešto drugo, a sad hop, okret za 180 stepeni i sad je grafika postala suština next gena. Ako je tako onda je danas svaki bolji PC takav next-gen, kome konzole, ne mogu ni da prismrde.
A ako pak nije tako, e onda u igru ulazi Nintendo, igrač koji je mama i tata za dobru zabavu i to ne od juče.
Možda se zato i izbegavaju cifre o prodaji Wii konzole, (to je ona mašina od koje se bolje prodaje samo toalet papir), pa da dopunimo informaciju:

Wii - 28.96 miliona (ili u prevodu, brisanje patosa;))

Grafika je bitna ali ne i odlucuca za igre. Btw wii je oprao patos sa ps3 i 360, ali priznaces da cenovno nisu u istom rangu kao i da sa sve boljom prodajom hd ekrana i odumiranjem sd-a i wii ce gubiti na prodaji.

Wii ne predstavlja konkurenciju M$ i Sony-u jer nije next-gen konzola i podrazumeva se da onaj ko ima wii ima i neku od next-gen a mozda i sve tri, a to sto se najvise prodao je razlog sto roditelji kupuju svojoj deci da bi imali sa cime da se igraju (automobilcici i igranje u pesku vise nije interesantno) i izbegavaju PS3 i x360 jer su igre na njima suvise komplikovane i brutalne za njihovu decu... Ovaj E3 je najbolje pokazao sta Nintendo sve ima u pripremi za svoju konzolu, odgledao konferenciju i mogu reci da je meni bila veoma smesna, recimo nesto kao neka prestava u predskolskom a novinari i publika su deca...

N je u dobroj poziciji, mogu da uzimaju pare na wii-ju jos godinu-dve, a tada izbace novu konzolu koja ce biti dosta jaca i od ps3 i x360.

Ma, da, sve sa cenom od $500, posto svi znamo da Nintendo nikada ne prodaje konzolu za manje para nego sto ona kosta za proizvodnju.
A, uostalom, sta ce ti HD hardver za Marija i Zeldu. :D

Pa ne treba mi ni za LBP, Jacka i Ratcheta, pa opet te igre ispadose razlog za kupovinu PS3.

Pa ne treba mi ni za LBP, Jacka i Ratcheta, pa opet te igre ispadose razlog za kupovinu PS3.

A sto brate, sto bezveze pricate i na kraju ispada da su korisnici PS3 najveci troleri a samo odgovaraju na gluposti kao ja sada. Kako majketi mislis da Wii moze da izvuce fiziku potrebnu za LBP, jesi uopste pogledao ijedan filmic. Jesi video grafiku na Ratchetu, kao Pixar-ov animirani film... Kako vas ne mrzi ljudi vise, stvarno...

Nije stvar u fizici vec u post processing efektima koje bi Wii morao da renderuje po nekoliko sati za svaki frame. :D

Pogledao i nije mi se svidelo, igre za decu kao i Mario, koji je dosta kvalitetniji od tih Pixar crtaca.
Borise, ponasas se kao da jedini gledas trejlere, a neki od nas su to radili i mnogo pre nego sto si ti provalio da se PS3 vise isplati od pc-a.

Strasne stvari, who gives a fu*k o prodaji konzola i ostalim stvarima osim xxxandera, kako se zove ova tema? Sta da stavljam u nju osim stvari vezanih o E3 sajmu? **** lud zbunjenog ovde.. Naravno da ces da vidis neke "uigrane" odgovore kad neko pocne da lupa neke stvari...

lozacu ja vrlo dobro znam o cemu pricam ovakve i slicne rassprave su vodjene mnogo prije negoli si ti uzeo ps3 zato nekomplikuj stvari sa tim koga fuckin interesuje jer kraken dobro zna o cemu pricam ali se pravi lud a ti si mogao da budes uvredjen jedino ako si dio ekipe sibicara :D

Pogledao i nije mi se svidelo, igre za decu kao i Mario, koji je dosta kvalitetniji od tih Pixar crtaca.
Borise, ponasas se kao da jedini gledas trejlere, a neki od nas su to radili i mnogo pre nego sto si ti provalio da se PS3 vise isplati od pc-a.

Gledao sam kad se tek prvi gameplay video od LBP pojavio na E3, 2006-e valjda.. i balavio jos tada, nije u pitanju da li ti se svidja ili ne, vec su u pitanju koje nebuloze pricas, menjas temu... rekao si da LBP i Ratchet mozes da igras i na Wii, barem je tako zvucalo. Ja ti kazem samo pogledaj koliko se tu kompleksnih fizickih operacija odvija i kako to sve izgleda... a poredjenje sa Pixar-ovim crtanima nisi shvatio naravno, mislio sam da Ratchet izgleda kao animirani crtani film..

Nisam rekao da mogu da ih igram na wii-u, vec da mi za takve igre nije bitna grafika, tj HD hardver:).
Jadan ja, sve neke nebuloze i nista ne mogu da shvatim. Bez vredjanja please, ako je moguce.

Nisam rekao da mogu da ih igram na wii-u, vec da mi za takve igre nije bitna grafika, tj HD hardver:).
Jadan ja, sve neke nebuloze i nista ne mogu da shvatim. Bez vredjanja please, ako je moguce.

Naravno da nije vredjanje... ali citajuci neke komentare mislio bi da ljudi namerno provociraju ili bas ne znaju o cemu pricaju :) LBP iako tebi moze da izgleda kao "mario", je ipak mnogo mnogo vise od toga, ako nisi provalio po filmicima koliko je mnogo vise od toga, onda ***, ali suzdrzite se od komentara ako ne znate bas o cemu pricate...

Ok, nema smisla ici dalje, tomejto/tomato...

Od svega prikazanog jedino mi se K2 svideo, ali nista od tastature tako da mi se to ne igra :).
GOW2 je ocigledno igra za iznajmljivanje, Fable 2 je smece kao i prvi deo, Fallout 3 nema potrebe komentarisati.
R2 deluje kao prosek, mozda MP bude dobar, ona igra sa munjama je lame, posebno je zanimljivo bilo gledati onog geeka kako se trudi da objasni prvi cutscene :).
Force Unleashed dobar(nista novo), MK teski shit...

GOW3 i MAG najavljeni, ali ko moze da garantuje da cemo ista od ovoga skoro videti(ne verujem da bi prikazali samo CGI da imaju nesto vise od toga)?

Sve u svemu, na E3 nista posebno(Alan Wake).

Kada ce ljudi ukapirati da kvalitet tekstura ne znachi i dobra grafika. Dobra grafika je "art style" ne teksture za koje je potrebna grafichka od 2gb rama. Prvi killzone trailer uopshte nije bio WOW zbog tekstura, nego zbog kretanja, zvukova, atmosfere, stila grafike koji nije vidjen do tada.

Najveci problem kod svih igara je tezina predmeta koji su nam poznati jer chovek odmah provali da tu neshto nije u redu. Dzabe Crysisu onolike teksture i realistichna grafika kada je oruzje teshko 100 grama i sve u igri kao da je punjeno helijumom, ukljuchujuci i glavnog lika :)

Ovo je razlog zashto je Killzone dobar http://www.gamersyde.com/news_6850_en.html

Poslednja izmena:
Da napomenem one koji tvrde da se Wii prodaje zbog cijene. Nintendo GC se prodavao za 50$ pa ga niko nije kupovao jer nije bilo igara. Cinjenica je da PS3 ima armiju obozavalaca zbog dvije predhodne generacije konzola kada je drzao 70% trzista. Sada ce morati da se zadovolji i sa 15%.

Kada ce ljudi ukapirati da kvalitet tekstura ne znachi i dobra grafika. Dobra grafika je "art style" ne teksture za koje je potrebna grafichka od 2gb rama. Prvi killzone trailer uopshte nije bio WOW zbog tekstura, nego zbog kretanja, zvukova, atmosfere, stila grafike koji nije vidjen do tada.

Ti si kanda malo omasio poentu..."art style" je sirok pojam i vise obuhvata dizajn igre i objekata, nego tehnikalije kao sto je kvalitet tekstura.Ono, znas, uzmes olovku i crtas ;) Teksture niko nije pominjao ovde.Pominjali smo artwork, i to je to.A artwork ovde je ..meh..Neprijatelji u high-alt padobranskoj opremi, tu i tamo neki grmalj sa minigun-om, napucavas ih bullpup M4-kom, sve se odvija po nekim skladistima/rafinerijama/kotlarnicama, a glavni lik je preslikan baja iz Turok-a, sa sve cirokanom, lol :D Vrlo inspirativno i mastovito.

Najveci problem kod svih igara je tezina predmeta koji su nam poznati jer chovek odmah provali da tu neshto nije u redu. Dzabe Crysisu onolike teksture i realistichna grafika kada je oruzje teshko 100 grama i sve u igri kao da je punjeno helijumom, ukljuchujuci i glavnog lika :)

Ovo samo moze reci neko ko ima jako malo iskustva u FPS-ovima.Znaci ti "osecas" tezinu lika i njegovog oruzja gledajuci trejlere.Nije ti ovo automobilska simulacija, vec FPS, sta, kao lik ne ulazi u krivinu kako treba jer mu tezina nije smuckana u kod kako treba??WTF?Odigraj cestito neki shooter i videces koliko je ovo sto si rekao smesno :D
Imas FPS-ova u tolikom broju, i negde je kretanje lika uradjeno dobro, a negde lose, negde lik ne moze ni da skoci, ***...so what?Poenta FPS-a nije u tome...sta je sledece?Lose reaguje s podlogom?:d
A ni ne znam zasto pominjes Crysis uopste...ta igra nije rail-shooter kao sto je KZ2, i nema nikakve slicnosti s ovim.Hvala Bogu.Tezina oruzja?Matora stvar u igrama...trci/skaci s pistoljem, trci/skaci s minigun-om, pa vidi.Ili u matorom Quakeu opali rocket launcherom u zemlju ispod dok si u skoku, e to je zabava a bogami I FIZIKAAA :D

Opet onaj trejler.Call Of Duty 4000.Big Deal.Mozda za klince i za one koji u zivotu nisu primirisali FPS.Lozenje na grafiku, a sad je izgleda spalo na "tezinu" oruzja i glavnog lika, kao da to nigde nema jaoooo...:S:

Poslednja izmena:
Izvini, onda sam pogreshio, meni se u trailerima uchinilo da je tako :d

Poslednja izmena:
Mhahahaha, kako ga samo ne mrzi...

Djeco a da vi niste malo upraznjavali konoplju,caj,chitanku itd. ?:S::trust::smoke:

Nazad
Vrh Dno