Šta je novo?

iPhone 3G u Srbiji?

Zar ti stvarno mislis da ce biti nesto od te peticije?!?
Pa na internetu ima na milion takvih peticija... Kad dobijem dokaz da je barem jedna, samo jedna uspela, onda mozda da se neko i nada...

Poslednja izmena:
Izasao je ovde u Kanadi a vec ga nema posto su kampovali ispred provajdera ******:d:d:d
U jednoj prodavnici sam vec video unlocked 8GB 550$ a 16GB 650$ ali tek sledece nedelje dobijaju pa mora to da se otkljuca ***:D
Ali sto je previse previse je.Ja stvarno ne znam ko ima toliko lovu osim onih bahatih da da za ovaj iPhone.Jeste iam dobre funkcije i to ali mislimd a je u pitanju vise prestiz nego li nesto drugo.Ipak ima daleko boljih stvarcica nego iPhone.

Gledao sam cene u Engleskoj,otkljucanih se cena krece do 1000 eura :)

Tako je uvek bilo sa cenama kad hoćeš da imaš stvarčicu prvi, pa ko voli nek izvoli :)
Mi što nemamo toliko čekamo da prođe hype

Kakva je situacija u USA, da li moze da se nadje otkljucan i za koliko para? Imam drugara tamo pa da li vredi da mu kazem da mi donese jedan?

Nesto sam se muvao po High Street-u u petak i rekoh da posetim O2 prodavnicu, vidim taj novi 3G i uporedim sa ovim starim koji vec imam. Pa sta da vam kazem. Nesto mi se ne zuri sa kupovinom novog iz nekoliko razloga. Prvi i najvazniji je otkljucavanje koje jos uvek nije user friendly. Drugo, software koji izlazi preko AppStore jos uvek nije crackovan sto je likovima koji posecuju ovakve forume veoma vazan faktor. Trece, probao sam GPS i u prodavnici nije radio uopste. Hocu da vidim kako to radi prvo i da li ce izaci 3rd party aplikacije za GPS kao TomTom, pa tek onda da se upustam u kupovinu. Cetvrto, hteo bih da vidim da li ce novi fw otkljucati 3G capabilities na starom modelu. Peto, plastikaner je brate. Seto, nisu imali 16GB model na stock-u. Sedmo, to sa ugovorima je stvarno ozbiljna stvar. Moras da aktiviras karticu u radnji, a ne kod kuce kao do sada, tako da ko god da vam prica kako moze da potplati majstora u radnji i da vam donese novi iPhone bez ugovora je sumnjiva prica - verovatno vam nudi kradeni telefon. Sve u svemu, u ovoj prvoj fazi 3G iPhone kupuju ljudi koji uglavnom nisu computer savvy i imaju debeo racun u banci. Mi studenti cemo ipak malo da pricekamo. Najavili su da ce iPhone doci na pay as you go pred Bozic pa cu verovatno malo sacekati.

evo kakvu informaciju imam trenutno. jedan chovek mozhe da uzme tri fona, tako da podmazivanje prodavca sluzhi tome da prodavac dopishe drugi ili tretji nekom ko je vetj uzeo (ako to narqavno ne povlachi izmenu ugovora koji je vetj potpisan u shta ne verujem) ima josh kombinacija da se proglasi pokvarenimn beyond repair i josh neka ali ga nisam bash razumeo. do sada nisam imao razloga da sumnjam u lika tako da bi i ovo moglo da bude istina mada je rekao da ipak mozhda netje itji tako ali da uglavnom donosi pochetkom avgusta a od lakotje postupka muvanja zavisi kolichina. inache, ispao je ok, klepatje 100 jura po fonu (na cenu koju plati+mito za ove shabane).

inache, ispao je ok, klepatje 100 jura po fonu (na cenu koju plati+mito za ove shabane).
Ha, ha, ha, ok....
Kolika je cena phone-a? Nemaš pojma (možda i budeš znao, ako priloži račun).
Koliki je mito? Tek nemaš pojma, niti ćeš znati.
Tako da ostavimo to ok, pošteno i druge munje. Lepo će on da zaradi (što je i poenta njegovog akanja) - pošteno.

U Italiji se prodaje iphone 3G otkljucan za sve mreže u TIM-u (telekom italia mobile), 8G za 499eur a 16 gb za 569eur.

Ha, ha, ha, ok....
Kolika je cena phone-a? Nemaš pojma (možda i budeš znao, ako priloži račun).
Koliki je mito? Tek nemaš pojma, niti ćeš znati.
Tako da ostavimo to ok, pošteno i druge munje. Lepo će on da zaradi (što je i poenta njegovog akanja) - pošteno.
kao shto sam rekao, nije prvi put da uzimam neshto od njega tako da mu verujem.

evo kakvu informaciju imam trenutno. jedan chovek mozhe da uzme tri fona, tako da podmazivanje prodavca sluzhi tome da prodavac dopishe drugi ili tretji nekom ko je vetj uzeo (ako to narqavno ne povlachi izmenu ugovora koji je vetj potpisan u shta ne verujem) ima josh kombinacija da se proglasi pokvarenimn beyond repair i josh neka ali ga nisam bash razumeo. do sada nisam imao razloga da sumnjam u lika tako da bi i ovo moglo da bude istina mada je rekao da ipak mozhda netje itji tako ali da uglavnom donosi pochetkom avgusta a od lakotje postupka muvanja zavisi kolichina. inache, ispao je ok, klepatje 100 jura po fonu (na cenu koju plati+mito za ove shabane).
:d:d:d:d:d:d:d:d:d

Pa evo dok se taj iscima ja ti mogu doneti za 550$cad a to je koliko vidim prihvatljivo u odnosu neko ovde sto je ponudio iz italije za 500eura.
"Moras da aktiviras karticu u radnji, a ne kod kuce kao do sada, tako da ko god da vam prica kako moze da potplati majstora u radnji i da vam donese novi iPhone bez ugovora je sumnjiva prica - verovatno vam nudi kradeni telefon"-->Tacno

"Sve u svemu, u ovoj prvoj fazi 3G iPhone kupuju ljudi koji uglavnom nisu computer savvy i imaju debeo racun u banci. Mi studenti cemo ipak malo da pricekamo."

Netacno i ne slazem se.Znam vec par ljudi iz Srbije koji su me pitali da im kupim znaci ima se moze se.Drugo prodali su vec 1 milion telefona od petka znaci nemoguce da su sve to neke cobani budale.Trece telefon sam probao i ne znam o kojoj plastici ti pricas? Probao sam i GPS i 3G radi sve kao sat i ulazi na gmail brzo skoro kao na mom PC-ju kuci gde imam 10mbits konekciju.

Poslednja izmena:
... Ja sam coveka razumeo da otkljucavanje 2.0 firmware-a nije lako (a koliko ja znam - jos je nemoguce), a tvoj link ne vodi ka korisnoj adresi...
Inace nam je Zibri porucio da malo oladimo i da se nece mnogo cimati oko razbijanja nove verzije OS-a. :S:

Evo nešto drugačijih informacija:
Već je razbijena zaštita na 2.0 firmware-u, samo još nisu pustili software jer ga testiraju
Uputstvo kako se sa nezvanične na zvaničnu verziju prebacuje
Poređenje 2.0 nerazbijene i prethodne razbijene verzije firmware-a

Još da napomenem da ja nemam iphone tako da ovo sve nisam jelte testirao.

Pa ajde da vidimo kada ce izaci?
Ja imam iPhone i radujem se novom OS i "izlecenim" aplikacijama sa AppStore-a. Jos samo neko da osposobi bluetooth i da iPhone (1.gen) postane i GPS navigacija.

...samo se plasim da ce potrajati ovo testiranje.
Zibri (tvorac ZiPhone-a) je pre par nedelja isto najavio i pokazao razbijen novi (beta) firmware, ali do danas - nista.
Za Pwnage tool 2.0 sam video i na YouTube-u kako radi ali od njega do danas - nista.

Moracemo da cekamo. :-(

P.S. Ljudi ako nisam update-ovan - REAGUJTE! Ne mogu da pokrijem ceo net. :)

Poslednja izmena:
Au mrzim kada imam dupli post, ali primoran sam na to. Ispacu kao neki promoter ZiPhone programa i Zibrija, ali covek je lepo objasnio trenutnu situaciju i ja vam prenosim (na engleskom):

"In the next days some people will release what they will call the ultimate unlocking tool for all iphones/ipods. While that is a nice proof of concept and a very good team work, I wish to tell you what's going to happen. Since a real jailbreak is not (yet) possible, they opted for a software upgrade, total internat firmware modification and custom firmware. For me, a real hack works this way: you upgrade to 2.0, run a program and in 4-6 minutes the phone works. That's because 4 to 6 minutes are needed to boot the phone a couple of times and modify a few bytes here and there. If you remember, the first iPhone came out in June 2007, ZiPhone came out in february 2008. Why so ? There were already ways to unlock and activate the iPhone, and I used them but were way too buggy and difficult for the unexperienced user. So I used the publicly available tools as a basis to craft a tool to do things safely, quickly and properly. It was just a command line tool which did what I needed.

As new firmwares came out I had to totally rewrite all the tools used for it to work. When someone (iRev) saw it he pushed me to release it and since I partially used opensource tools I decided to make it opensource too. I have been accused of "stealing". In an opensource world that word is pure nonsense. Did every linux ditribution steal ? There are many programs around
which used ZiPhone as a basis. Did I complain?

IMHO, opensource is great because everyone can take the code, improve it, and re-release it in opensource form. That 'cycle' allows things to constantly improve based on people tastes and needs.

About the 'soon to be released' hacks, think about the playstation or online games; you can crack them, but you won't be able to play online with legit buyers.

Now think: what is an offline iPhone? A paperweight. That's what you're gonna have if (WHEN) apple decides to push a button. And this time they will.

Apple did an impressive work. Not only technically but marketing wise. They have all my admiration and I am glad I contributed to all this.

About me I will continue being a 'user' first and as usual I will try to improve things I use and to share with others so they can further improve things. If I can, obviously, and if and when I feel to.

Be hungry,
Zibri "

Cisto informativno... taj tel koji bi npr ti doneo iz Kanada ili bilo ko ... koja bi bila procedura sa aktivacijom i jel bi onda mogao da se koristi ovde bez krekovanja ?
I jel Kanadski $ sad isto vredi kao Americki ?
Kanadski je kako kad nekad je jaci nekad slabiji ali uglavnom su nijanse.Nema aktivacije ovde gde sam gledao u ovoj prodavnici 8gb=550$ i 16gb=650$.
Evo link od prodavnice.
Takodje na Ebay-u ima za 750$ pa navise vec otkljucanih a citao sam na par foruma da ce biti uskoro jailbrake i unlock 2.0 fw samo malo strpljenja.
Ja sam eto odlucio najverovatnije da uzmem 8gb na ugovor od 3 godine jer sam dosada imao prepaid pa je red da uzmem postpaid ali cu sacekati malo jer su paketi veoma nepovoljni ovde nije kao u USA.

:d:d:d:d:d:d:d:d:d

Trece telefon sam probao i ne znam o kojoj plastici ti pricas?

Citav telefon je plastican. Za razliku od starog modela koji ima aluminijumsko kuciste, ovaj novi je potpuno od plastike. Istina, bolje lezi u ruci ali ce verovatno da bude manje otporan na udarce. Video sam neke iPhone koji su padali i kojima se lim bukvalno ulubio od jacine udarca, ali su i dalje besprekorno radili. Ne mogu da zamislim scenario u kom bi ovaj plasticni preziveo tako nesto. Ali nije bitno, to je samo moje zapazanje. Ja licno ne zongliram telefonima pa mi je to najmanji minus. Najvise me interesuje kako GPS funkcionise. Kao sto sam vec pomenuo, u radnji nije funkcionisao, tj. nisam mogao da ga sacekam da lock-uje poziciju. Dugo je trajalo. Jos uvek je rano za neke konacne utiske. Sto se mene licno tice, ja vise ne zelim da koristim nijedan drugi telefon, iako iPhone nema neke osnovne funkcije (slanje vCard, video i sl), samo mislim da je potrebno sacekati jos neko vreme za konacan sud, narocito oni koji vec imaju stari iPhone.

U pitanju je bio udarac u gornji cosak telefona gde je lim savijen i konstrukcijski najcvrsci. Pretpostavljam da je telefon pao na kamenu povrsinu. Kakva god plastika bila, ne verujem da bi izdrzala bez pucanja. Ali dobro sad, glupo je raspravljati o ovim stvarima. Slazem se da Apple koristi samo najkvalitetnije komponente i da su u zavrsnoj obradi vrhunski. Evo mozda i malo pohvala telefonu. IPhone 3G vizuelno deluje tanji iako je na sredini, gde zaobljenje dolazi do maksimuma, deblji od svog prethodnika. To se ne primecuje jer u saci to zaobljenje upada u udubljenje dlana i zbog toga bolje lezi u ruci. To mi se za sada najvise dopada.

Video sam da se vec nudi u oglasima kod nas za 400 evra 8GB model, ali je naravno zakljucan posto jos uvek ne moze da se otkljuca.

:
Netacno i ne slazem se.Znam vec par ljudi iz Srbije koji su me pitali da im kupim znaci ima se moze se.

pa srbin bre moze da seta gologuz i da nema ni za burek i dopunu ali za mobilni ce uvek iskopati pare tako da tvoja konstatacija nije na mestu ;)

pa srbin bre moze da seta gologuz i da nema ni za burek i dopunu ali za mobilni ce uvek iskopati pare tako da tvoja konstatacija nije na mestu ;)

Ah pa da to je opste poznato vazno je da se proseta telefon :d:d:d

NA konto toga,pre neki dan lik stoji na trafici sa 3 telefona u ruci(svaki od po min 300 evra) i na sva 3 broja uplacuje po 70 dinara:zgran: :D

Poslednja izmena:
Danas sam procitao u nekim novinama da MTS pregovara o prodaji iphona kod nas, jel neko zna nesto o tome?

Poslednja izmena:
"Pomenuli smo model od 16 gigabajta, a istovremeno je predstavljen i manji model od 8 gigabajta. Ono što sigurno interesuje potencijalne korisnike novog iPhone 3G telefona jeste njegova cena. Svi će biti jako prijatno iznenađeni pristupačnim cenama od 199 američkih dolara za manji model (8 gigabajta) i 299 dolara za model od 16 gigabajta."
Citat sa mondo-a

Poslednja izmena:
iphone u srbiji nema smisla posto je baziran na besplatnom brzom internetu tako da ti ostaje samo za poruke telefoniranje filmove i muziku.....

Nazad
Vrh Dno