activated1
Čuven
- Učlanjen(a)
- 12.12.2004
- Poena
- 709
i to kakve, pa stelovanje svega na nvidiji je pesma naspram ovih hijeroglifa......
Ja bash imam obrnuto iskustvo, i jedva chekam da se vratim ATI-u.
i to kakve, pa stelovanje svega na nvidiji je pesma naspram ovih hijeroglifa......
kull, jesi probao da kloknesh malo taj Phenom? Mozda bi dobio josh malo busta u perfomansama.
Evo cime da oladite (a i ja cu) AMD furune od grafickih TT DuOrb II
Cisto da se zna, a i okacicu ovo u tredu samo za hladjenje...
Pogledajte testove. U Idle rezimu na Low rpm 41C :banana:.
Neka hvala, ja cu ipak vodom.
:zgran::zgran::zgran:
![]()
Hladih 7900GS, posle 8800GT, sada cu i 4850. Ne vidim u cemu je tu problem? :trust:
Voda bude na 5C iznad temperature u sobi i nista vise od toga. Sa C2D procesorom i grafikom u full load mislim da je to savim OK. 8800GT je bio 33C idle i 39C full load na 700/2000.
dajte neki tool da mi drzi gigabyte -4850 na 625/993 posto u CCC uvek stoji 500/750![]()
To ti je normalno jer verovatno gledas u trenutku kada ti je kartica u 2D modu.
Pokreni neki 3D demo ili 3D igru u prozoru i videces onda 625/993 odnosno 3D klok.
Ako bas hoces da rucno namestis taktove skini najnoviji AMD GPU Clock Tool 0.9.8
pa menjaj sta hoces.
http://www.techpowerup.com/downloads/1128/AMD_GPU_Clock_Tool_v0.9.8.html
Ako mozes da poteras X2 na 3Ghz stabilno(a ne vidim zasto ne bi mogao),bilo bi sasvim dovoljno za tu kartu.Ovde ne pricam o 3dmark-ovima vec o igrama.Ako ostavis na def. moguce da bi karta bila u "nebranom grozdju",ali i ovo je pitanje.
Kes o kome neki ljudi govore je deljeni L2 kes kod Pentium E i C2D procesora kod kojih manjak ovog kesa drasticno utice na perf. u igrama(drugde se manje oseca),jer je arhitektura pravljena oko deljenog L2 kesa izmedju ostalih stvari.
Kod Athlona X2 L2 kes ima dosta manju ulogu zbog integrisanog mem. kontrolera,5%-7% u korist 2Mb vs 1MB,mada i ovo zavisi,moze da bude i manje od toga.
Koji je AthlonX2 4800+ u pitanju?Brisbane pretpostavljam?Ako je Brisbane(65nm),mozes i vise od 3Ghz verovatno da postignes,postavi temu u OC sobi.
Nakon 2 sata zapetljancije sa pokretanjem Crysisa DX10 na Visti 64 i probanja kojekakvih hotfixova evo konacno nekog rezultata.
Prvo sto sam procitao na VR forumu je da trenutno ATI drajveri za 4800 seriju ne dozvoljavaju u Crysisu postavljanje podesavanja na vise od medium u DX10 odnosno bez obzira na to sto podesite u settingsu igre dobicete samo medium.
Izgleda da je istina jer sta god ja da stavim pod settings kad izadje rezultat stoji "medium" ispred fpsa.
Crysis DX10 Very High 1680X1050 4XAA, masina iz potpisa - avg 33fps
Neka jos neko proba ako hoce pa da uporedimo ko sta dobija.
Uglavnom, eto razloga za likovanje svih koji tvrde da su ATI drajveri losi jer ovo je stvarno bez veze. Pitam se kako su ostali na netu testirali Crysis na Very High kada to ocigledno ne radi.
Evo linka na VR Zone i njihovog testa CrossFire X kada su i otkrili ovu glupost.
http://www.vr-zone.com/articles/RV770_Debut_-_Radeon_HD4850_CrossfireX_Scaling/5901-7.html
eeeeeeeeee, ipak se desila jedna pozitivna stvar..... pisao sam pre jedno 3 nedelje da sam u napadu nostalgije kupio doom3 oridjidji i instalirao je, ali i da mi se nesto uhebalo, i da je igra sekla ko luda na bilo kojoj rezi, ali nista nisam povodom toga uradio... tako je i ostalo...... i gle cuda , posle instalacije 4870 doomche3 leti na milion frejmova na ultra high.......
mozda ce me sad svi napasti ali mislim da je Criza merilo jacine.I sta mislite da li ce se agonija sa drajverima nastaviti
@oogabooga: ako mozes istestiraj Crysis na high,1280x1024,bez AA.
I malo oc ako si raspolozen. :smoke:
evo sad na ovom "dirty" sistemu sto biste rekli, jer sam naravno opet zaboravio da donesem disk sa "pendzerima" kuci, istestirao Krizu.....
sve na high:
1440x900 bez AA, avg. fps 48
1280x1024 4xAA, avg. fps 41
1920x1080 4xAA, avg. fps 38
......
Pih to je sporo...masina na kojoj je bila Nvidija uvek treba da se proda i sastavi nova bez zelene prljavstine...znaci od pocetka ATI :banana:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari