Šta je novo?

Gigabyte (i sve ostale) 4850 - prvi utisci

Eto sta se desi kada se na ko zna od kada instaliran Windows i Nvidia drajvere nasadi ATI i covek ladno ocekuje da mu to radi bez problema....top topova....ajde covece pre nego sto krenes da dizes buku reinstaliraj ****ni sistem, meni su zaostali Nvidija drajveri sa ATI-jem pravili malo vece probleme pa to nije razlog dizati ceo bench na noge, moz' misliti...slika ti je ljubicasto zelena, jaka stvar...

Kada sam testirao ovu masinu nisam izbacio nV drajvere sa drugarove masine i nisam imao problema :trust: ;)

:wave:

Nego Yoti gde je CF na Phenomu BE :D?Jesi li zaboravio na obecanje ?:p

Mizzy druze, dodji sutra po ovaj shit, ti ionako volis atija.......

A izvini onda :).Opravdano :)

Salio sam se bre sa tobom :)

Otkad mora da se reinstalira Win kad se ubacuje nova graficka ? :trust: Zar nije dovoljno da ocisti stare drivere sa Driver Cleaner-om ili nekim slicnim programom i to je to ?

Ja predjoh sa nV na ATI, uz klasicnu deinstalaciju forceware drajvera.:) I nema nikakvih problema.:)

a ja na poslu na istom sistemu i to vise puta :) ati,pa nvidia,pa opet ati i sad opet nvidia :D uz ciscenje drajvera sa driver cleaner pro nikad nije bilo nikakvih problema. a sistem je star,pa jedno dvije godine sigurno :)
oogabooga,ako nisi cistio prethodne drajvere sa driver cleaner pro,mozda jos to da pokusas...

da li zna neko kako stoji stvar 8800GT vs. 4850 kad je OpenGL u pitanju ?

Pitam posto radim u AutoCAd-u/3DSMax-u i OpenGL mi tera viewportove, znam da je ranije nVidia bolje stajala sa openGL-om od ATI-ja.
(quadro mi je preskup a openGL preferiram iz navike, OpenGL iscrtava bolje wire od D3D-a)

ajd ako vas ne mrzi odradite ovaj test:
http://www.geeks3d.com/?p=290
mali benchmark (1.5mb) .. testirajte u 1680x1050

zanimaju me skorovi za 8800gt/s i ATI 4850

Poslednja izmena:
Ajd, da se pridruzim i ja opstem ludilu zvanom HD 4850. Stigla sinoc, namestena, i gle cuda: RADI. U kucistu PAKAO. Pipnem graficku i odmah stavljam lonce za kafu :d. Grafa u idle 78-80C bre. Prvo sto mi je palo na pamet su AMD X2 procesori koji se usijaju kada se o/c i opterete (cime god da se hlade). Hm, pa lepo u saradnji sa Yotijem podesim rucno FANSPEED na 45% i sada Idle=55C sto je opet mnogo ali je <80C. Grafa RADI TE UBIJA. Testovi me ne interesuju i jedino sto sam probao je LostPlanet COLONIES sve na MAX/DX10 u 1440x900(jer ne mogu vise) i tu dobijam 55-60fps(sa HD 3870 sam imao 25-30fps). Cpu mi je na 3.61GHz... Znaci graficka je fabricki(samom tehnologijom izrade) nasprengovana do maximuma tako da je svako dalje opterecivanje beskorisno bez nekog drugog dobrog hladjenja. SUPER RADI i SUPER SE GREJE.

poz

Poslednja izmena:
ajd ako vas ne mrzi odradite ovaj test:
http://www.geeks3d.com/?p=290
mali benchmark (1.5mb) .. testirajte u 1680x1050

zanimaju me skorovi za 8800gt/s i ATI 4850
Posto nemam veci monitor evo ti u 1280x1024 gde dobijamam 5070, kasnije mi stize 22" monitor, pa cu ga opet provrterti.

@oogabooga

Pa zar je toliko tesko editovati profil? Evo ti samo sto sam izasao jutros iz krize, slika u prilogu :)

Poslednja izmena:
U gomili jadikovki oogabooga, moje pitanje je očito prošlo neprimećeno, pa da ponovim:

Ljudi, ne znam kako se vaša kartica ponaša, ali ova moja malo, malo pa digne clock na 625MHz. Čim GPU load skoči preko 10% odmah skače i klok. Sa starom 3850 mi se to nije dešavalo, GPU load je morao porpilično da skoči (valjda preko 50%) da bi se clock povećao.

Da li je tako i kod vas?

Posto nemam veci monitor evo ti u 1280x1024 gde dobijamam 5070, kasnije mi stize 22" monitor, pa cu ga opet provrterti.

@oogabooga

Pa zar je toliko tesko editovati profil? Evo ti samo sto sam izasao jutros iz krize, slika u prilogu :)

wallpapir seem's be fine :d

Ako pogleedas malo bolje videces da je u pitanju referentni hladnjak sa plavom navlakom preko.

Sto bi reklo da treba da stavis neki bios sa editovanim fan profilom ili da ga sam rucno ubrzas jel razlika je zaista extremna!!!
Kanda se boji, vidis da mu radi losije od 8800GT-a, kako su krenuli uskoro ce i FX5900Ultra da razbija HD4800 seriju :d

Poslednja izmena:
Kanda se boji, vidis da mu radi losije od 8800GT-a, kako su krenuli uskoro ce i FX5900Ultra da razbija HD4800 seriju :d

Taman posla.6800GT je majka :p

Btw. ono sa profilom zlata vredi, moja 4870 sa 80+ stepeni padne na ispod 60 sa 38%, sve preko toga je bučno ali skida temperature značajno.

p.s. Možda stignemo i do zaključka da je GeForce 4 MX zakon.

Poslednja izmena:
Taman posla.6800GT je majka :p

Btw. ono sa profilom zlata vredi, moja 4870 sa 80+ stepeni padne na ispod 60 sa 38%, sve preko toga je bučno ali skida temperature značajno.

p.s. Možda stignemo i do zaključka da je GeForce 4 MX zakon.

Nemas rozle :p
A testovi, nije te stid da se javis, a pritom nam nista ne pokazes, hmm smeran si ti neki momcic :D
Davaj neki test cisto da vidimo isplati li se prelazak sa TNT Vante :smash: :-devil-: :)

Poslednja izmena:
ljudi, da se razumemo, kukam jer bi ja stvarno zeleo da mi ovo proradi kako treba, a ne zato sto recimo ne volim ati..... ali definitivno sa atijem nemam ama bas nikakva iskustva, dosada sam uvek bio na gforce, od 4 titanium, 5900, 6600gt, 7900gtx, i na kraju 8800gt, i sve mi je uvek sljakalo extra..... ubio bi ja juce "pendzere", ali mi je disk ostao u radnji, tako da cu to tek veceras moci......

znaci, sve ovo sto pricate o podesavanju ventiltora i ostalog, ko da mi pisete na portugalskom..... hahaha.

ljudi, da se razumemo, kukam jer bi ja stvarno zeleo da mi ovo proradi kako treba, a ne zato sto recimo ne volim ati..... ali definitivno sa atijem nemam ama bas nikakva iskustva, dosada sam uvek bio na gforce, od 4 titanium, 5900, 6600gt, 7900gtx, i na kraju 8800gt, i sve mi je uvek sljakalo extra..... ubio bi ja juce "pendzere", ali mi je disk ostao u radnji, tako da cu to tek veceras moci......

Ma flesuj taj bios ima da progledas.

Yoti: da nisi mislio na S3 Trio 512kb?! :d

Nemas rozle :p
A testovi, nije te stid da se javis, a pritom nam nista ne pokazes, hmm smeran si ti neki momcic :D
Davaj neki test cisto da vidimo isplati li se prelazak sa TNT Vante :smash: :-devil-: :)

Sudeći po iskustvima članova foruma prelazak je totalno neisplativ :zgran:

ja cekam neki laptop sa ati 4800 resenjem unutar :d
al za zimu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno