Šta je novo?

Gigabyte (i sve ostale) 4850 - prvi utisci

@oogabooga

4870 je oko 45-50% brza karta od 8800GT.Jesi li reinstalirao sistem ili si samo skinuo stare Nv drajvere i stavio nove Cat?Na kom taktu ti radi proc. iz potpisa,na def.?
Koliko je postizala 8800GT sa istim podesavanjima u Krizi?

Ljudi, ne znam kako se vaša kartica ponaša, ali ova moja malo, malo pa digne clock na 625MHz. Čim GPU load skoči preko 10% odmah skače i klok. Sa starom 3850 mi se to nije dešavalo, GPU load je morao porpilično da skoči (valjda preko 50%) da bi se clock povećao.

Da li je tako i kod vas?

nisam reinstalirao sistem, samo skinuo nvidia drajvove, i stavio 8.7
u krizi sam na istim podesavanjima sa 8800gt imao 40fps..... cpu mi je na def, na 2.33ghz.....

i podrazumeva se da reinstaliras sistem :)
ko zna kakvo je korenje ostavila zelena :p

Sve promeni i montior,grafiku,zenu ali stare navike nikad ne menjaj :)
Hvala na detaljnom odgovoru..:p
Sreca sto moja zena nije veliki ljubitelj interneta i kompjutera:D
Ipak mi je jeftinije da promenim samo graficku. Mada koliko vidim nije bas velika razlika 3870-4850 :)

zali boze ove radeon stvari........... pa ovo je katastrofa snaci se ovde ........... probao sam 3dmark06, 10796 sto je po meni malo, probao onaj gpu bench u crysis na 1440x900 sve na high, dobio nekih 47fps, i ucitao sam nivo na snegu i ledu kad spasavam onog kolegu sa spec. puskom.... radi na oko 40-50fps.... 1440x900 sve na high..... nemam pojma, prvi utisak je da i nisam nesto odusevljen, nista ovo spektakularno nije u odnosu na 8800gt..... i jos najgore, na lcd tv mi je slika zeleno ljubicasta, i nemam pojma kako to da dovedem u red.... uzas!!!!!!!

ja imam 11000 3d mark 06 :p

a evo kako mi je podesen current clock ati.jpg ja mislim da nesto tu nije u redu...

ma mislim da cu da izvadim ovo i prodam je drugaru, a ja da vratim staru dobru 8800gt gde sve fercera......

zanimljivo, meni pokazuje temperaturu 80C.............

zali boze ove radeon stvari........... pa ovo je katastrofa snaci se ovde ........... probao sam 3dmark06, 10796 sto je po meni malo, probao onaj gpu bench u crysis na 1440x900 sve na high, dobio nekih 47fps, i ucitao sam nivo na snegu i ledu kad spasavam onog kolegu sa spec. puskom.... radi na oko 40-50fps.... 1440x900 sve na high..... nemam pojma, prvi utisak je da i nisam nesto odusevljen, nista ovo spektakularno nije u odnosu na 8800gt..... i jos najgore, na lcd tv mi je slika zeleno ljubicasta, i nemam pojma kako to da dovedem u red.... uzas!!!!!!!

Batalite taj 3DMark. Ja u 3D Marku 06 imam samo 1000 poena više (oko 10% više) nego sa Radeon-om 3850 256MB.
Igre su druga priča, evo isprobao sam Oblivion, Bioshock i Mass Effect. U prve dve mi je FPS bez upaljenog AA oko 50% veći sa novom kartom. Kada bi se uključio AA ta razlika bi verovatno bila i bitno veća. Dok mi Mass Effect nešto blesavi, iako nije uključen vsync FPS mi je zakucan na 30 na 4850!? :S:

U Crysisu 4850 nije nista brzi od 8800Gt-a,mozda 2-3 frejma ako ima i toliko,u 3d markovima takodje,odatle tvoje razocarenje.

Poslednja izmena:
@oogabooga: ne znam sta ti ocekujes na dirty sistemu da postignes :trust: reinstaliraj sistem pa daj ocene...nemoguce je da svi kazu da je kartica izvanredna i da 88GT(S) nema sta da trazi pored nje, a da ti tvrdis suprotno...A sto se tice Crysis-a pa on ni na tri puta jacem sistemu ne daje vise frejmova :d

Poslednja izmena:
ma dobro, hebes krizu, ali kako da namestim lcd sliku.... i sto u leru radi na 80C?

Koliko sam ja shvatio oogabooga je uzeo 4870, a ne 4850.

HD4870 je oko 40% brza od 8800GT-a u Crysisu pri svim rezolucijama, a u 3DMarku06 prebacuje 13000 ko od sale.
Covek treba da reinstalira sistem i da proveri jel mu pci-e slot radi u X16 rezimu.

http://www.techpowerup.com/reviews/Diamond/HD_4870/8.html

Poslednja izmena:
daj je meni :d, za rodjendan :banana:

To kako je ATi izbacio 4850 i 4870 je veoma neozbiljno. Takodje, drajvera nema nego samo hot-fix dok recimo vecina sajtova koristi drajvere isporucene direktno od atija kojih naravno nema na sajtu.

Kartice 4850 se strahovito greje zbog SS hladjenja i ventilatoru koji nije kontrolisan od strane drajvera nego ljudi sami edituju drajver i dizu obrtaje na nekih 45-50% da bi kartica radila na koliko-toliko razumnoj temperaturi.

Citam da je broj reklamacija velik jer relativno mali broj ljudi zna kako da izmeni doticni fajl a ruku na srce to end-user ne mora da zna niti treba da cacka takve stvari...

e sad cu poludeti, kako da nastelujem sliku na lcdtv? ili mi je zeleno ljubicasta, ili uopste nema slike i pise video not supported......

znaci, ne kontam sta se desava.... kad stavim bilo koju rezu koja nije 720p ili 1080p, dobijem normalne boje na lcd-u, cim vratim na jednu od ove dve, bude zeleno ljubicasta....... hebo me ati kud ga i ubaci u masinu.......

@ ooga...
Pogledaj Gmail, poslao sam ti neku slichicu. Tebi izgleda nije bash dobro leg'o driver. Recikliraj pendzere, pa se onda nerviraj :wall::wall:
'ajd LN!

Poslednja izmena:
pa super, pixel i texture fillrate su mi manje 4 puta nego na toj slici.......

znaci, ne kontam sta se desava.... kad stavim bilo koju rezu koja nije 720p ili 1080p, dobijem normalne boje na lcd-u, cim vratim na jednu od ove dve, bude zeleno ljubicasta....... hebo me ati kud ga i ubaci u masinu.......

Citao sam o tome. Ne secam se tacno ali nabacacu cega se secam pa ti probaj nesto da izvuces. Dakle, treba da prikacis na neki drugi monitor i promenis u drajveru nesto u vezi refresh rate-a ili tako nesto i onda se vratis na taj monitor.

definitivno, ili cu polupati ati shit ili lcdtv.... ovakve stvari me izludjuju......

Nazad
Vrh Dno