Šta je novo?

Gigabyte (i sve ostale) 4850 - prvi utisci

Tako se otprilike cuje moja X1600. Meni je vazno da se grafa ne przi, na vecu buku sam navikao, kuciste mi je otvoreno pa graficku cujem sa 20 metara a na novom kompu necu otvarati kuciste...

Da li je vredno ulaganja Radeon 4870 sa 512mb DDR5 memorijom? Jel taj ddr5 ustvari brzi dosta od ddr3??

Moja Gigabyte 4850 poslata je na reklamaciju. Baca neko djubre po vodi 3Dmarka06 (onaj cepelein) kada se vrti u krug 10 x test, na def. taktovima. kada u CCC pokusam 1100 za mem napise Failed, na 1050 prihvati, ali baca gomilu poligona u Crysisu. Ispada da joj je sj*bana memorija. Cudno, a druga karta uzeta sa tom prvom nema tih problema i prihvata 1100Mhz (mada baci po koji poligon), ali zna 1050 radi, a o brljanju na def. u 3DMarku06 nema ni govora. Ode na reklamaciju, sretan joj put i ne vratila se vise. :wave:

Evo, da se javim posle vikenda, kada sam izmaltretirao ovog mog sirotana E2200. kako god ja postavljao mnozioce i FSB, ovaj nece preko 2,95. vec na 3 dobija BSOD redovno ili restart. bez redovnog air coolera - nista. mada mi i dalje nije jasno, kako u svim kombinacijama podesavanja u BIOS-u - i dalje imam BEDAN CPU score u 3D marku...
Sto se tice ostalih igara, probao sam Mass Effect, Assassins Creed, Krizu, Race Driver Grid, Cane and Linch, Warhammer, Terrorist Takedown 2, Oblivion....i jos par novijih--- jedno je sigurno - usporavao je procesor ili ne (a ja sacujem da - DA), ova kartica sve novo tera na MAX. e sada, da se ne bih yebavao sa glupostima tipa - flesovanje kartive itd... ima li neko RESENJE za manuelno postavljanje brzine ventilatora kao sto je za 38xx- RivaTuner radio, ili se mora flash biosa kao jedino resenje?

btw- Mass Effect puca redovno (Win izbaci neki Error na po ekrana), ali mi je pucao i na 3850-ci... ostalo radi.

Koliko sam dosada vidio, Sapphire ima bakreni cooler, dok Gigabyte i PC imaju aluminijski koji je ofarban u boju bakra, isto kao i na 3850. :d Taj sam zakljucak stvorio nakon nekoliko primjeraka, ne mogu tvrdit da je generalno tako.

MSI i Asus takodjer imaju bakreni.

:D

@Yoti

jel mozes da poteras taj E8400 (npr. 4500MHz) i OC kartu u 3Dmark 06,zanima me da uporedim. :p

:wave:

Hocu, samo malo da se oporavim, prekjuce sam operisan :)

btw- Mass Effect puca redovno (Win izbaci neki Error na po ekrana), ali mi je pucao i na 3850-ci... ostalo radi.

Dodji kod mene da ti narezem, mozda je do tih skrnavih kopija, jer meni niti je pucao na 3870-ki niti pod O/C-tom HD4850-om :)

Poslednja izmena:
koliko je u performansama jaca ova 4850 od 8800GTS 512 (G92) ??? Jel ima nekih testova izmedju ove 2 kartice??

Poslednja izmena:
4850 ti je u proseku jaka koliko i 9800GTX(dobro mozda malo klokovana 9800GTX), a 9800GTX ti je u stvari klokovana 8800GTS, tako da samo ti klokuj GTS i miran si.

Yoti,svaka cast na ovolikim testovima u periodu operacije :wave:

Jel neko kupio 4870,pa da nam kaze koliko se klokuje sa ovim programom sto je Nikolas61 linkovao?
Na stranim forumima kazu da ide stabilno do 850MHz.

I ja sam danas pazario Gigabyte 4850 za neverovatnih 141E, a zasto kazem neverovatnih?
Moj proslogodisnji video sistem baziran na 2X 2900XT CFire i skupo placen 600E je pregazen, unisten, smrvljen u svakom pogledu od single slot kartice koja kosta 4 puta manje.

Evo malo 3DMark06 poredjenje; 2900XT Crossfire vs single 4850, Cat 8.1 vs 8.6 (svi noviji Catalysti od 8.1 su mi pravili problem sa 2900XT kartama pa su one ostale na 8.1)
Rezultat je 900 poena na stranu 2900XT Crossfire sistema, ali kada se porede date pare i potrosnja struje, 4850 trijumfuje bez greske!
Dakle strasno kako ova tehnologija napreduje:

Inace da napomenem, nikad vise u zivotu necu uzeti dual slot karte, za ovih godinu dana dva puta sam morao da skidam kulere sa grafickih da bih ocistio nagomilanu prasinu iz "vazdusnog tunela" koja je potpuno blokirala protok vazduha na osnovu cega mi se resetovao komp zbog pregrevanja.
Imao sam i thread o ovome pre 4 meseca.

Mislim da cu uskoro uzeti jos jedan 4850 jer po svim prvim utiscima ovo cudo razbija. Go ATI!

Poslednja izmena:
Sutra test na Phenom-u BE :d Mene je kod HD4850-ke zaprepastilo to da je bukvalno svejedno u kom si OS-u, da li je u pitanju XP ili Vista ona to jednako nosi :trust: Necu ici na CF, cekam HD4870x2, svaka cast ATI-u, trebalo je do ove tacke stici i napraviti ovako stabilan GPU ;)

Poslednja izmena:
140€ za 4850? Srbija je daleko bolja od Hrvatske sa cijenama, od BiH da i ne pricam, ovdje je 4850 cak 200€. :S:

kad nas ga ima skoro svaka radnja (da ne kazem "kupuju se na trafici, ali nisu novine - fast") a vi, koliko vidim, trci, trci, pa ih nema... ali, kontam kad stignu do vas u malo vecoj kolicini, da cete biti jeftiniji ~10% ako ne i vise od nas

meni ce ujutru na stolu biti gigabyte 4870....... sta zelite da istestiram sa njom pa da okacim?

samo me malo "KULL" zabrinuo sa rezultatima od 3dmarka 06, pa ja sa mojom masinom ovom sada imam preko 11000, a kad malo dignem cpu, skoro 12000....... ili ocigledno 3dmrakovi vise ne znace nista?

meni ce ujutru na stolu biti gigabyte 4870....... sta zelite da istestiram sa njom pa da okacim?

3d mark ne morash... Istestiraj igre i javi rezultate... Pa kada bi mogao josh u 16x10 rezoluciji bilo bi extra :)

ok, zakacicu jedan 22" monitor pa cu probati...... a mogu i na lcd tv-u na 1920x1080 ako hocete......

a sto da ne... to je jos zanimljivije...:)

Poslednja izmena:
od igara imam instalirano crysis, stalker, gears of war, cod2 i cod4, quake 3i 4, doom3, r6vegas 1 i 2, frontlines fuel of war, race driver grid, pa cu na njima probati u 1080p....... e da, koje drajvere za 4870 da stavim, one sa diska ili neke druge? slabo imam iskustva sa radeonima pa moram da pitam......

Nazad
Vrh Dno