Šta je novo?

Gigabyte (i sve ostale) 4850 - prvi utisci

samo me malo "KULL" zabrinuo sa rezultatima od 3dmarka 06, pa ja sa mojom masinom ovom sada imam preko 11000, a kad malo dignem cpu, skoro 12000....... ili ocigledno 3dmrakovi vise ne znace nista?

Ne brini druze ti imas overklokovani Core 2 duo, a ja "samo" ubogi Phenom.

@oogabooga: ako mozes istestiraj Crysis na high,1280x1024,bez AA.

I malo oc ako si raspolozen. :smoke:

stavi ga na jedno 3 - 3.3GHz pa odklokuj i 4870 malcice

Opet ste poceli da igrate Markove, manite se bre corava posla ;)

stigla 4870..... uf, kolika je, i dva slota za napajanje ima.... :).... cim dodjem kuci, bacam je u test!

Kod mog dilera nestalo G-Bytea 4850 sa lagera, tako da moram da cekam do danas popodne ili sutra ujutro za moj drugi 4850.
Bruka kako se dobro ovo prodaje, moras da budes jako brz da stignes do karte...

Zanima me nesto, citao sam da 4850 trosi poprilicno snage. Da li je moje napajanje ms industrial 400 dovoljno za ovu grafulju?
Ako nije koje bi bilo dovoljno, a da nije previse skupo, recimo 50 e max ?

Zanima me nesto, citao sam da 4850 trosi poprilicno snage. Da li je moje napajanje ms industrial 400 dovoljno za ovu grafulju?
Ako nije koje bi bilo dovoljno, a da nije previse skupo, recimo 50 e max ?

Trust 520W je 4000 dinara...za te pare ne postoji bolje :) 100%! A za tvoje potrebe je taman!

http://www.thermaltake.outervision.com/Power

Ovde sam proracunao potrosnju, samo sam umesto moje ubacio 3870, posto nema 4850, ali im je ista potrosnja, izbacilo mi je 352 w, ali naravno ni jedno napajanje ne gura bas koliko je deklarisano. Moje bi bilo na granici, znaci mora pasti novo.
Imam opciju da uzmem LC power 550 ili 600. Mislite li da nije dovoljno dobro ili ne. da li su bolja napajanja ocz i trust?

Koliko ja znam OCZ je bolji.
Ali si omasio temu i podforum za raspitivanje o napajanjima... :wave:

Mozda dobijes najbrzi, ali verovatno da neces dobiti najbolji. Zbog toga sam ti i rekao. Pozz

uf, ko ce izdrzati do 20h dokle sam na poslu..... gledam ja 4870, a gleda i ona mene, i moli me "ukljuci me, ukljuci me....!"

samo me malo "KULL" zabrinuo sa rezultatima od 3dmarka 06, pa ja sa mojom masinom ovom sada imam preko 11000, a kad malo dignem cpu, skoro 12000....... ili ocigledno 3dmrakovi vise ne znace nista?

Imam i ja sa 8800gts 320 toliko, ali stavi poslednji mark ili upali Crysis i sve ce ti biti jasno! Inace ono sto mi je zanimljivo kod radeona je sto i bez AA i sa 4xAA radi skoro isto na nekim nizim rezolucijama, 8xAA ga vec dobro ubije!

EDIT: da nisi iz novog sada da dodjem ja po karticu da ti prekratim muke :D

Poslednja izmena:
A jel vredi da menjam ovu moju (3870) za ovaj Gigabyte 4850..Ili da sacekam 4870...(pa da menjam i monitor)..??

Sve promeni i montior,grafiku,zenu ali stare navike nikad ne menjaj :)

Da ne postavljam novu temu, da li mi se isplati da na X2 4800+ (2,5GHz) stavim 4850? Poshto sam prilichno zbunjen tvrdnjama nekih forumasha da je 3,xGHz sa 2MB kesha minimum za ovu grafulju. Ako su u pravui, shta da uzmem? Ovaj moj proc moze stabilno na maksimalno 3GHz, al' opet ima samo 1MB kesha. Da li bi to bio overkill sa proc-om @def? Ili da klokujem? Chipset je AMD 780G, 2GB rama na 800MHz, 19" CRT...

Poslednja izmena:
uzeh juce novu masinu i gigabyte 4850 ali u CCC prikazuje da je current clock 500/750 i neznam kako da podesim da radi na 625/993 sto je default ?

Ovde podesi

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    63.2 KB · Pregleda: 91
Da ne postavljam novu temu, da li mi se isplati da na X2 4800+ (2,5GHz) stavim 4850? Poshto sam prilichno zbunjen tvrdnjama nekih forumasha da je 3,xGHz sa 2MB kesha minimum za ovu grafulju. Ako su u pravui, shta da uzmem? Ovaj moj proc moze stabilno na maksimalno 3GHz, al' opet ima samo 1MB kesha. Da li bi to bio overkill sa proc-om @def? Ili da klokujem? Chipset je AMD 780G, 2GB rama na 800MHz, 19" CRT...

Ako mozes da poteras X2 na 3Ghz stabilno(a ne vidim zasto ne bi mogao),bilo bi sasvim dovoljno za tu kartu.Ovde ne pricam o 3dmark-ovima vec o igrama.Ako ostavis na def. moguce da bi karta bila u "nebranom grozdju",ali i ovo je pitanje.
Kes o kome neki ljudi govore je deljeni L2 kes kod Pentium E i C2D procesora kod kojih manjak ovog kesa drasticno utice na perf. u igrama(drugde se manje oseca),jer je arhitektura pravljena oko deljenog L2 kesa izmedju ostalih stvari.
Kod Athlona X2 L2 kes ima dosta manju ulogu zbog integrisanog mem. kontrolera,5%-7% u korist 2Mb vs 1MB,mada i ovo zavisi,moze da bude i manje od toga.
Koji je AthlonX2 4800+ u pitanju?Brisbane pretpostavljam?Ako je Brisbane(65nm),mozes i vise od 3Ghz verovatno da postignes,postavi temu u OC sobi.

zali boze ove radeon stvari........... pa ovo je katastrofa snaci se ovde ........... probao sam 3dmark06, 10796 sto je po meni malo, probao onaj gpu bench u crysis na 1440x900 sve na high, dobio nekih 47fps, i ucitao sam nivo na snegu i ledu kad spasavam onog kolegu sa spec. puskom.... radi na oko 40-50fps.... 1440x900 sve na high..... nemam pojma, prvi utisak je da i nisam nesto odusevljen, nista ovo spektakularno nije u odnosu na 8800gt..... i jos najgore, na lcd tv mi je slika zeleno ljubicasta, i nemam pojma kako to da dovedem u red.... uzas!!!!!!!

Nazad
Vrh Dno