Šta je novo?

MacOS X 10.5.x (x86 Leopard) – kompatibilan PC (hw, tips & tricks)

e u guzicu, ja sam izabrao onaj originalni kernel... valjda. joj ni ne secam se sad vise :S

Ma ja sam nasao trista resenja na insanelymac i probavao sam razna, ali sam uspeo tek kad sam kombinovao dva :D

e ne pitaj me zasto... ali se sinoc komp normalno ugasio! Znaci kliknuo na shutdown i sam se lepo uredno ugasio. to njemu kako se cefne ili? :D

Mozda je bas tako,"kad mu se cefne"... Nekad se ugasi odmah,nekad za pola minuta i vise,a nekad mozram da ga gasim na dugme...

Posto me mrzi da procitam 20 strana ja cu izneti svoj sledeci problem vezan za Leoparda :)

Dakle 'nabavio' sam Kalyway 10.5.1 SSE2/SSE3 release, narezao image na DVD-RW. Podesio boot za CD, butujem sa DVDa i kad hocu preko Darwin/x86 boot-a da pokrenem Leopard instalaciju (on krene da kopira/instalira/sta god) nakon 2 min rebootuje mi se komp i opet mi izabaci Darwin/x86 boot i tako do besvesti :)

Imam HDD od 80Gb, tu imam instaliran Win XP. Ja hocu da stavim samo Leopard na kompu tako da bih vam bio zahvalan da mi pokazete kako se to tacno radi. Da li treba prvo da brisem NTFS particiju pomocu Acronisa ili ne? Ne zelim da bude Leopard i XP na jednoj particiji, hocu jednu taj HDD od 80Gb da bude za Mac only - sit sam Windowsa :)

Komp je:
Intel 2.8 Northwood
Abit IC7-G
1Gb DDR
GeForce 6600GT

Ovo je, koliko znam, skroz kompabitilno sa Leopardom. Il nije? :trust:

U verbose modu (-x) jako brzo ide tekst i nema sanse da provalim koja linija je 'falicna'. Safe mod (-x) ne pomaze uopste, jos brze se rebootuje PC.

Negde sam procitao da treba da butujem vanillakernel? I sta je sa tim brazil modom?

Hvala unapred na pomoci :wave:

imam MSI 945GCM5 plocu i e2180 i nema sanse da se instalira, probao tigera, uphucka, kalwaya... i na svakima isto mi daje... tj resetuje se posle par redova texta koje ispise...
jel neko uspeo instalirati na slicnu msi plocu ili....u bious nema bas nesto puno opcija za gasiti i paliti.

Poslednja izmena:
probao sam iatkos danas i buta se, krene jabuka ona i samo vrti ispod i to je to
a sa -v
onda mi napise da sources already exist.. tako nesto
bem ga

Posto me mrzi da procitam 20 strana ja cu izneti svoj sledeci problem vezan za Leoparda :)

Dakle 'nabavio' sam Kalyway 10.5.1 SSE2/SSE3 release, narezao image na DVD-RW. Podesio boot za CD, butujem sa DVDa i kad hocu preko Darwin/x86 boot-a da pokrenem Leopard instalaciju (on krene da kopira/instalira/sta god) nakon 2 min rebootuje mi se komp i opet mi izabaci Darwin/x86 boot i tako do besvesti :)

Imam HDD od 80Gb, tu imam instaliran Win XP. Ja hocu da stavim samo Leopard na kompu tako da bih vam bio zahvalan da mi pokazete kako se to tacno radi. Da li treba prvo da brisem NTFS particiju pomocu Acronisa ili ne? Ne zelim da bude Leopard i XP na jednoj particiji, hocu jednu taj HDD od 80Gb da bude za Mac only - sit sam Windowsa :)

Komp je:
Intel 2.8 Northwood
Abit IC7-G
1Gb DDR
GeForce 6600GT

U verbose modu (-x) jako brzo ide tekst i nema sanse da provalim koja linija je 'falicna'. Safe mod (-x) ne pomaze uopste, jos brze se rebootuje PC.

Negde sam procitao da treba da butujem vanillakernel? I sta je sa tim brazil modom?

Jesil skinuo to sa ProjectW.org?
Ja sam sa project-a skinuo istu takvu verziju.
Dodjem do nekih 28minutes left of installation i prekine mi (i to par puta za redom)... Imam [email protected] i 3.5GB RAM-a...
Pokusao na drugom kompu koji ima [email protected] i stalno prijavljuje reboot your system...

Jesil skinuo to sa ProjectW.org?
Ja sam sa project-a skinuo istu takvu verziju.
Dodjem do nekih 28minutes left of installation i prekine mi (i to par puta za redom)... Imam [email protected] i 3.5GB RAM-a...
Pokusao na drugom kompu koji ima [email protected] i stalno prijavljuje reboot your system...

'Nabavio' sam image sa jednog private trackera, image je dobar. Izgleda da je problem do mog procesora, tacnije nece da radi na SSE2 instrukcijama iako pise da podrzava. Da li ima nekog ko je uspeo da stavi Kalaway Leopard na starijem P4 procesoru (koji nema SSE3 instrukcije)?

Tiger necu da probam iz principa - kad znam da postoji Leopard.. mjaaau :)

Pa izgleda da cesh morati poshto ni komp ne menjash iz principa :p

Da li ima nekog ko je uspeo da stavi Kalaway Leopard na starijem P4 procesoru (koji nema SSE3 instrukcije)?

Tiger necu da probam iz principa - kad znam da postoji Leopard.. mjaaau :)

Meni čak ni Tigar nije radio od verzije 10.4.8 ili 10.4.9 na procesoru bez SSE3-a! Mislim da ćeš morati da odustaneš od principa ili od Leoparda :d

da li je moguce da zbog pionira 112d nece da se instalira leo4all, iatkos, kalway ?
uredjaj je star par meseci i perfektno radi pod windowsom ili pod linuxom.

Poslednja izmena:

Komp je:
Intel 2.8 Northwood
Abit IC7-G
1Gb DDR
GeForce 6600GT

Ja sam prema ovome uradio dual boot sa 10.5.2 Kalyway i XP
http://wiki.osx86project.org/wiki/index.php/Installation_Guides/Kalyway_DualBoot_10.5.2

Zaboravi Acronis i ostale iz Hirens paketa. Skini bas obican Partition Magic za win i u njemu formatiraj u fat32 particiju koju ces kasnije u OS-Xu formatirati u OS Extended (Journealed) . Ovo ti govorim zato sto kada formatiras u hirensu i kada posle formatiras Jornaled, ta particija postane kao nevidljiva...

kad ubacim iatkos i stisnem mu enter kad hoce da butuje i krene par redova texta i izbaci mi ovu poruku
extension com.apple.driver.acpi_smc_platformplugin has immediate dependencies on both com.apple.kernel and com.apple.kpi components

sta da mu radim?
komp iz potpisa

Poslednja izmena:
Zaboravi Acronis i ostale iz Hirens paketa. Skini bas obican Partition Magic za win i u njemu formatiraj u fat32 particiju koju ces kasnije u OS-Xu formatirati u OS Extended (Journealed) . Ovo ti govorim zato sto kada formatiras u hirensu i kada posle formatiras Jornaled, ta particija postane kao nevidljiva...[/QUOTE]

Zar nije najjednostavnije da se prvo instalira OS X pa sa BootCamp-om se sve ostalo odradi?

Ево ја да се јавим, апдејтовао сам систем на 10.5.4, тј последњу верзију.

Разлика је што ми сада инсталиран и неки кернел на којем ми ради sleep што је јелте никад јаче. :)

Ako, ako. Ima se, moze se. Ja promenio graficku i Leopard izvisio. U stvari on radi u VESA/VGA modu 1024x768 ali koji ce mi to. Nema od drajvera za sada nista.

Poslednja izmena:
koji taster na PC tastaturi zamenjuje OPTION taster na MAC-u i da li radi MAC tastatura i u Windows-u i u Leopardu.

Win dugme zamenjuje Option a radi Mac tastatura pod windowsom!

ajde mala pomoc vezano za mis,

naime uspesno sam instalirao leoparda na AMD masinu , sto se tice programa ,drajvera sve je bilo ok ali mis ( USB ) koji god da sam stavio vukao se po ekranu , radio razna podesavanja ali nista nije pomoglo ?

BTW:masina je amd 3200+ , MB Giga***k8nsc-939 nf3 ,2gb rama , hd1 wd 160 hd2250 gb, nvidia 7600 agp 256mb itd

da li neko zna zasto se mis jedva vuce , tj bas je spor ???

ajde mala pomoc vezano za mis,

naime uspesno sam instalirao leoparda na AMD masinu , sto se tice programa ,drajvera sve je bilo ok ali mis ( USB ) koji god da sam stavio vukao se po ekranu , radio razna podesavanja ali nista nije pomoglo ?

BTW:masina je amd 3200+ , MB Giga***k8nsc-939 nf3 ,2gb rama , hd1 wd 160 hd2250 gb, nvidia 7600 agp 256mb itd

da li neko zna zasto se mis jedva vuce , tj bas je spor ???

da , da dodam samo kad sam uspeo da ga " ubrazam " bio je strasno neprecizan ????
:zgran:

nvidia 8500gt leopard Kalway 10.5.2 promena rezolucije problem

Kao sto naslov kaze problem je promeni rezolucije.
Imam intel masinu,celeron dual core asus 945 chipset ploca i sve radi kako treba.
I zvuk.
Stavljani razni NVinstaller driveri od verzije 34 do 52 i svuda isti problem.
Leopard lepo prihvati driver digne u rezoluciji 1024x768x75herza i sve je podrzano
i quartz u ssystem profile pise da radi hardwerska acceleracija i quartz je podrzan i lepo radi
ali ne smem da ni da pipnem promenu rezolucije ili promenu osvezavanja.
Odma plavi ekran.Samo reset pomaze.
U spisku rezolucija ima puno vece i manje rezolucije koje ne smem da promenim
samo ono default koji se digne posle instalacije.
Moze li neka sugestija.
Hvala

Da li bi neko bio ljubazan da mi na PP prosledi, link odakle mogu da preuzmem neku (pročitao sam da postoji više tipa Kalyway... itd) instalaciju za OSX!?

Mašina je ista kao u potpisu, tako da sigurno (bar se nadam) podržava Leoparda.

Hvala unapred :wave:

Imas nForce baziranu maticnu sto mi ne mirise da ce da radi...

Evo sad sam upravo proverio na wikipediji i moja ploca podryava novu verziju 10.5.2 Kalyway.

Decko koji je instalirao ima identicnu plocu kao moju, pa cak i graficku, evo sta je napisao:

Kod:
    *  Install Method: Kalyway 10.5.2 and 10.5.3 Combo Update Package by Mysticus v1.3
    * CPU: Core 2 Quad Q6600 had to edit about this mac strings file to show that in the about this mac window
    * Audio: didn't test since I'm using sound blaster audigy 2 zs pci card and that didn't work either
    * LAN: Onboard LAN requires installation of the forcedeth driver
          o still doesn't work though, shows as always being unplugged
          o used a D-Link DFE-530TX+ PCI Adapter and that worked fine 
    * SATA: SATA works alright out of the box (as long as you don't enable SATA RAID) but freezes sometimes
          o suspects it's because the nforce drivers are still buggy 
    * IDE: works
    * USB 1 and 2: works but not able to mount usb drives until after you install the 10.5.3 combo update, don't select PCUSBGen fix, not needed
    * USB Booting: not sure
    * Optical Drive: SATA and USB Optical Drives are supported after 10.5.3 combo update installed
    * Graphics: Nvidia 8800GTS 320 MB with nvinject 320 option selected with full Quarts Extreme and Core Image support (QE/CI)

Sto se tice mog procesora:

Kod:
Intel Core 2 Duo E6600 	Working 	2.4 GHz Intel Core 2 Duo 	Yes (Vanilla Kernel)

Graficka:

Kod:
GeForce 8800GTS 320MB XXX Edition 	XFX 	NVinject-320 	QE/CI both work 	All resolutions work 	Yes, I used Kalyway 10.5.2 DVD with NVinject-320

Zucna mi je integrisana naravno, tako da to nece biti problem.

Eto kompatabilan sam 100% :) odoh sada da vidim kako i sta da skidam sve pa da pokusam ponovo jer mi je ona instalacija "bez diska" nije nesto uspela i sjebao sam ceo disk zbog nje.

PoZdrAv :wave:

Ја мислим да је Leo4All још боља варијанта од Kalyway. Ал свеједно, битно да ће обе да прораде.

Znaci nisam verovao sta mi se dogodilo. :wall:
Cekao ja 7h da mi se skine 3.66gb Kalyway i kada se skinulo odem ja lepo u taj folder markiram ceo direktorijum i pritisnem Delete :zgran::zgran::zgran: Puko sam s'mozgom u zadnje vreme definitivno.

elem.. popijem bensedin i stavim ponovo da se skida i posle 14h cekanja narezem Kalyway, instaliram po prvi put u zivotu neki OS/X i odusevim se :smoke:

E sada javljam se sa Ubuntu-a da postavim par pitanja, oko ovog Leoparda 10.5.2 Kalyway.

1. Kako da promenim rezoluciju iz default 1024x768 u 1680x1050 (20" monitor imam), tj nasao sam ja GDE se to menja ali ne mogu da stavim ni manju ni vecu od 1024x768, dakle ima li pomoci u tom polju?
2. Kako da konfigurisem internet? Koristim SBB kablovski modem "WebSTAR". Pokusao sam i preko USB i preko eth i vidim po modemu po onim diodicama da se on nesto kolje te nadje dhcp server te ne nadje i tako sve u krug, u principu ne radi, a procitao sam ovde da ljudi koji teraju Leoparda imaju i SBB prikljucak pa bih bio veoma zahvalan da se neko javi i napise mi "How to SBB".

To je to za sada, ovo mi je primarno i glavno da resim dakle Rezolucija i SBB Internet.

Pozdrav i hvala unapred :wave::wave::wave:

prvo pri bootu stisni F8 pa otkucaj sledeći string
-x "Graphics Mode"="1680x1050x32@60"

Ako to sve prođe kako treba onda imaš daleko bolji tutorial ovde!

A što se tiče neta to ne znam jer nemam sbb ali ako ga prikačiš preko RJ45 onda mora da radi. Jedino ako sbb nije glup kao ikom pa moraš da im javiš da si prešao na ethernet sa usb-a pa da oni nešto tamo promene!

:wave:

Poslednja izmena:
@Hallucinogen:

- Mora prvo da ti prepozna mrezni adapter koji je integrisan na ploci i mreza ce proraditi sama od sebe. Naravno odaberi odgovarajuci prilikom instalacije i to je to.
Sve ostalo je cista automatika.
Ja imam isto to i SBB i radi besprekorno...

pozz

Vrh Dno